Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Asistentul personal al persoanei cu handicap

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47067

Neputinţa şi marele dezinteres al guvernanţilor României: persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora

Contextul iniţial. Guvernul României încearcă printr-un program votat în Hotărâre de Guvern să scape de o responsabilitate mare. Spun mare, dintr-un simplu motiv: la 31 decembrie 2018, conform datelor oficiale disponibile la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, existau peste 800.000 de persoane cu handicap.

Contextul specific

Aceşti oameni au nevoie de ajutor! Nu de milă, poate de compasiune, însă au nevoie de ajutor şi sprijin în fiecare zi şi la orice oră. De aceea, există şi însoţitorii persoanelor cu handicap. Practic, aceştia sunt un fel de îngeri protectori prin simplul motiv că sunt atenţi şi au grijă să îi ferească pe cei cu handicap de neputinţa, nepăsarea şi piedicile societăţii.

Context legislativ

Problema este una critică, spinoasă şi, parcă de fiecare dată, guvernul întoarce capul în cealaltă parte atunci când vine vorba de persoanele cu dizabilităţi din România. Asta se întâmplă de parcă, dacă ai întoarce capul, aceştia brusc dispar şi nu mai este problema guvernului. Pueril, însă eficient pe termen scurt, din punctul de vedere al autorităţilor.

În mod evident, ca deputat membru în Comisia de egalitate de şanse şi Comisia de muncă, întotdeauna m-am zbătut ca aceste persoane să aibă parte de o minimă demnitate socială pe care o merită. Din păcate, de fiecare dată mi s-a aruncat în faţă argumentul bugetului, în speţă lipsa acestuia. Săptămâni pierdute la Senat, zile de alergătură la Camera Deputaţilor, doar-doar reuşesc să-mi conving colegii senatori şi deputaţi că reprezintă şi această categorie socială care, într-adevăr, are nevoie de ajutor, sprijin şi o mai mare implicare din partea autorităţilor.

Însă, de fiecare dată, argumentul a fost acelaşi: nu sunt bani. Sau, dacă sunt bani: sunt extrem de puţini pentru ce probleme există.

Ultima găselniţă

Însoţitorii persoanelor cu handicap primesc fonduri de la primării. Haideţi să traducem această măsură în realitatea României de la firul ierbii: însoţitorii persoanelor cu handicap NU primesc bani de la primării, pentru că primăriile nu au bani. Sau au, oricum, alte priorităţi. Doar sunt ani electorali şi banii trebuiesc cheltuiţi pe cosmetizări, “sclipici” electoral care să ia ochii alegătorilor şi aşa mai departe, înţelegeţi metafora. Şi ajungem în situaţia dramatică în care însoţitorii fac muncă voluntară, din milă (exact ceea ce nu era cazul de la bun început) sau nu mai fac nicio muncă, lăsând persoanele cu handicap să se descurce singure. Cinic pentru că aceste persoane nu se pot descurca singure! Dar, întotdeauna este mai simplu să întoarcem capul şi nu mai este problema noastră, a Guvernului României, ci a primarilor.

Cinismul crunt

Cunoaşteţi cu toţii, cel puţin la nivel teoretic, ce înseamnă bugetele acordate politic. Orice partid îşi ţine aproape primarii proprii sau îşi curtează alţi primari cu bani de la bugetul de stat. Unele localităţi primesc mai mult, altele mai puţin. Unde intră bani, primarul automat începe să fie perceput ca un bun gospodar, iar şansele ca acesta să fie votat pentru încă patru ani, cresc considerabil. Cercul este vicios şi se învârte. Ce va face acel primar care se trezeşte că are fonduri reduse din cauza unei sigle de partid? Răspunsul îl intuiţi.

Concluzia preliminară

În Parlament trebuie să corectăm această situaţie. Nu mai este vorba nici măcar de moralitate, ci de ceva mult mai grav, dezinteres crunt. Sper din suflet să şi reuşim acest lucru dat fiind faptul că şi deputaţii puterii au aceeaşi problemă: în mintea dumnealor, atunci când întorci capul problema dispare.

Ei bine, nu vom băga problema sub preş. Persoanele cu handicap si însoţitorii acestora au nevoie de o demnitate socială normală şi firească şi de incluziune atât din punct de vedere personal, cât şi profesional. Pentru acestea ne vom bate în Parlament.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Petru

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47106

Federaţia Naţională a Asociaţiilor Persoanelor cu Dizabilităţi din România

ÎN ATENȚIA ASISTENȚILOR PERSONALI!

59740292_1061441030717441_7469155415750606848_n.jpg


Tot mai multe primării (prin DGASPC-uri) încep să facă presiune asupra asistenților personali angajați la persoanele cu dizabilități, cerându-li-se să își dea demisia. Persoanelor cu dizabilități li se oferă opțiunea să primească indemnizație de însoțitor deși beneficiile financiare se reduc dramatic. Asistentul personal beneficiază de vechime, sporuri, concediu plătit (în luna de concediu persoana cu dizabilități primește o indemnizație suplimentară pentru plata unui însoțitor), în unele cazuri beneficiază de vouchere de vacanță și indemnizație de hrană, transport gratuit pe transportul în comun și interurban, fără prezența persoanei cu dizabilități. Indemnizația de însoțitor este o sumă fixă care nu prevede drepturile menționate anterior.

Autoritățile justifică aceste cereri prin inventarea unor motive absurde, de exemplu solicitarea ca asistentul personal să semneze condica la DGASPC de trei ori pe săptămână și să prezinte săptămânal un raport de activitate. Nicăieri nu se specifică în baza căror legi sau regulamente se poate solicita așa ceva unui asistent personal care a fost angajat să îngrijească o persoană cu dizabilități, nu să facă drumuri la DGASPC.

În cazul în care asistentul personal este informat că postul pe care îl ocupă se restructurează există posibilitatea ca acesta să depună cerere pentru șomaj. Conform codului muncii, în funcție de vechime, șomajul se poate acorda de la 6 la 12 luni și este considerat vechime în muncă.

Indiferent de motive, solicitarea ca asistenții personali să semneze cereri de demisie reprezintă un abuz pe care nu trebuie să-l permiteți. Apărați-vă drepturile!
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47108

Asistenţi ai persoanelor cu handicap, trimişi în şomaj pentru că primăria nu mai are bani

Însoţitorii persoanelor cu handicap dintr-o comună din Gorj vor intra în şomaj de luna viitoare, pe motiv ca primăria nu mai are bani să-i plătească.

Oamenii spun însă că vor contesta în instanţă decizia pe care o consideră ilegală. De partea cealaltă, primăria le-a transmis că, prin trimiterea în şomaj, ei vor câştiga, de fapt, şi mai mulţi bani. Însă scenariul autorităţilor a fost primit cu scepticism şi huiduieli.

Primăria comunei Bălțeni nu a primit nici un leu de la bugetul central pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Acum aleşii locali au decis să îi trimită în şomaj pe cei 24 de asistenţi personali, care erau plătiţi lunar cu 1250 de lei net.

Edilii spun că beneficiarii ar fi în avantaj: din bugetul local ar fi plătiţi în continuare cu aceleaşi sume sub formă de indemnizaţie, la care s-ar adăuga şi ajutorul de şomaj.

Marius Popescu - secretar Primăria comunei Bălțeni: ”În plus vor lua şi aproximativ 500 de lei ajutor de şomaj, deci un venit net pentru următorul an de 1750 faţă de cei 1250 luaţi până în prezent.”

Asistenţii personali spun însă că stratagema financiară este, de fapt, o capcană: nicăieri în contractele lor de muncă nu se prevede o astfel de varianta de plată şi oamenii cred că, de fapt, vor rămâne fără bani!

Oamenii spun că vor apela la avocaţi. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj a comunicat că, până acum, nicio primărie din judeţ nu i-a mai concediat pe asistenţii personali.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Petru

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47113

Petiție – încălcarea gravă a drepturilor asistenților personali și ale persoanelor cu handicap dependente de asistenți personali

Protest-parinti-si-copii-cu-CES-e1526285280296-3.jpg


Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR), Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS și Federația Dizabnet – Rețeaua Prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități înaintează doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministru, domnului Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice şi domnului Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale o Petiție cu referire la încălcarea gravă a drepturilor asistenților personali și ale persoanelor cu handicap dependente de asistenți personali.



Redăm Petiția integral

Către
Guvernul României
Adresă: Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, cod poștal 011791

D-nei Vasilica – Viorica DĂNCILĂ, Prim-ministru,

În atenția,
D-lui Orlando Teodorescu, Ministrul Finanțelor Publice
D-lui Marius-Constantin BUDĂI, Ministrul Muncii și Justiției Sociale,

Doamnă prim-ministru,
Domnilor miniștri,

Odată cu coborârea spre bugetele locale a unor sume pentru asistența socială, primările au început să caute soluții de concediere a asistenților persoanli sau fac presiuni pentru ca aceștia să-și dea demisia, deși de la nivelul Guvernului ați declarat că această schimbare în realizarea bugetului este benefică pentru localități și cetățeni.

Avem din ce în ce mai multe semnale că sunt numeroase primării care au emis decizii privind încetarea contractelor individuale de muncă pentru asistenții personali invocând lipsa fondurilor s-au anunțat astfel de măsuri în perioada următoare.

În unele cazuri se pune o presiune excepțională pe asistenții personali să își dea demisia și pe persoana cu dizabilități să accepte indemnizație, în loc de asistent personal.

Toate acestea ridică următoarele probleme:

1. Sunt multe cazuri când persoana cu dizabilități este dependentă de asistentul personal, iar obligarea persoanei cu dizabilități să accepte însoțitor, e o încălcare a Legii 448/2006.
2. Ideea ca persoana cu dizabilități ar plăti în continuare asistentul personal din indemnizație, înseamnă: negocierea serviciului și în cazul în care suma nu este suficientă privarea persoanei cu dizabilități, pe o porțiune de zi, de asistență. Pe de altă parte, asistentul personal ar fi angajat ”la negru”, practică pe care n-o încurajăm.
3. Demisia sau angajarea ”la negru” îl lipsește pe asistentul personal de orice drept post angajare, așadar, și de ajutor de șomaj și de asigurare de sănătate.
4. De multe ori asistentul personal este părinte sau partener de viață al persoanei cu dizabilități, iar rămânerea acestuia fără ocupație, pauperizează și expune întreaga familie.
5. Asistentul personal este angajat al primăriei, ca orice angajat. Prin disponibilizarea acestuia/presarea în ideea demisiei se încalcă dreptul acestui salariat și se comite și un act de discriminare, ceea ce sigur va atrage și o sumă de procese și despăgubiri (tot din banii publici).

Vă solicităm să vă implicați fără întârziere pentru a sprijini persoanele cu dizabilități, să nu piardă dreptul la asistent personal și asistenții personali să nu ajungă șomeri.

Credem că este necesară emiterea unei OUG prin care să se revină la anterioara formă de finanțare:

„Finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, acordate în baza prevederilor art. 42 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se asigură integral de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, în baza numărului de beneficiari comunicat de unitățile administrativ-teritoriale.

La finele exercițiului financiar, sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată neutilizate pentru plata obligațiilor prevazute la alin. (1) se restituie la bugetul de stat.”

Aceste reglementări au fost în vigoare până la aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 și finanțarea drepturilor persoanelor cu dizabilități erau asigurate.

Asteptăm cu interes un demers eficient din partea dumneavoastră, cât nu este prea târziu să se mai intervină.

CNDR- Președinte – Daniela Tontsch

FONSS- Director – Diana Chiriacescu

DIZABNET – Președinte – Andreia Moraru



Asociații independente care susțin demersul:

Asociația Calea spre Acces
Sindicatului Liber al Asistentilor Personali ai Persoanelor cu Handicap Bucuresti

Filiala București a Asociației Distroficilor Muscular din România
Filiala Arad a Asociației Distroficilor Muscular din România
Asociația Handicapaților Fizic din Satu Mare
Asociația Rebeca faith-hope-love
Fundația Star Hope
Asociația Handicapaților „Steaua Nordului”
Asociația Persoanelor cu Disabilități Fizice Dej
Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice „Sf. Haralambie” Brașov

Contact
Consiliul Național al Dizabilității din România
E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47123

Caz revoltător în Dâmbovița. Oameni cu handicap lăsați fără bani de primar

caz-revoltator-in-dambovita-oameni-cu-handicap-lasati-fara-bani-de-primar-598745.jpg


Caz revoltător într-o comună dâmboviţeană! Primarul a decis să taie plata indemnizaţiilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, pe motiv că nu a primit suficienţi bani de la bugetul de stat.

Edilul recunoaşte deschis că i-a convins pe săteni să treacă în şomaj, ca să scape primăria de cheltuială, deşi măsura naşte drame în rândul celor a căror viaţă depinde de aceşti bani.

După un an, când va expira perioada în care se plăteşte şomajul, toţi oamenii cu handicap din comună ar putea rămâne fără niciun sprijin.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47135

Adi Si Claudia Terigariu

Pentru Asistenti Personali care intampina probleme cu plata concediului de odihna, voucherele de vacanta si indemnizatia de insotitor la care are drept persoana cu dizabilitati (in cazul in care nu exista centru tip respiro) am conceput o cerere pe care o pun la dispozitia voastra sa o complectati si o depuneti cu o luna inainte de data la care doriti concedu (ex: se depune cu data de 01.07.2019 ptr concediu in luna August 2019).
Succes

64510566_10214730989012776_1513172078516240384_n.jpg
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47153

Asociația Calea spre Acces

51890300_780740502286948_5550605649320083456_n.jpg


Salariile ASISTENȚILOR PERSONALI ai persoanelor cu dizabilități în anul 2019, ANGAJAȚI cu contract de muncă la Primarie.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47343

Data de 1 ianuarie 2020 aduce o majorare a salariului minim brut la 2.230 de lei, iar salariul net primit de angajat este de 1.346 lei.

Prin HG 935/2019, salariul minim brut a fost majorat de la 2.080 lei la 2.230 lei, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 13,327 lei/ora. Din 1 ianuarie, pentru functiile cu studii superioare salariul minim brut este de 2.350 lei. La un salariu minim de 2.350 de lei brut, salariul net primit de angajat este de 1.413 lei. Pentru a beneficia de acest salariu, este necesar ca persoanele respective sa aiba macar 1 an vechime in domeniul respectivelor studii.

Salarizarea Asistentului Personal si Indemnizatia de handicap in 2020

Asistentul personal angajat cu un contract de munca, are dreptul la un salariu stabilit potrivit prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice (Art. I, pct. 7, lit a) din OUG nr. 51/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative la Legea nr. 448/2006). Valoarea salariului asistentilor personali este diferentiata si in functie de gradatiile acestora sunt structurate in clase de salarizare, in raport cu vechimea in munca.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2020, dupa aplicarea cotelor procentuale ale contributiilor sociale corespunzatoare asiguratului, salariul de baza pentru asistentul personal cu gradatia 0 al adultului cu handicap grav este de 2.230 lei brut, respectiv 1.346 lei net.

Incepand cu luna ianuarie 2020, salariile de baza, soldele de functie/salariile de functie, indemnizatiile de incadrare se majoreaza cu 1/3 din diferenta dintre salariul de baza, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de incadrare prevazute de lege pentru anul 2022 si cel/cea din luna decembrie 2019.

Pe langa cresterea salariilor de baza acordate in conditiile sus-mentionate, pot fi acordate indemnizatiile de vacanta prevazute la art. 26 din lege (in situatia in care voucherele de vacanta nu sunt mentinute), precum si indemnizatiile de hrana prevazute la art. 18 din acelasi act normativ.

lndemnizatia de hrana in anul 2020 se va acorda incepand cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020 si va fi de 346 lei, valoare bruta (4.160 lei/12 luni).

In functie de categoria de salariati, pot deveni incidente si dispozitiile art. 22 din Legea 153/2017 si ale HG 751/2018 care stabilesc ca pentru activitatea desfasurata de nevazatorii cu handicap grav si accentuat, in cadrul programului normal de lucru, se acorda un spor de 15% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare.

In 2020, salariile de baza se stabilesc potrivit art. 34 alin. (1) din OUG nr. 114/2018 si anume, la salariul de baza avut in luna decembrie 2019 se adauga 1/3 din diferenta dintre salariul de baza prevazut de lege pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2019.

Salariile de baza si gradatiile

GRADATIILE asistentului personal in anul 2020 ANGAJAT cu contract de munca prin Primarie sau DGASPC, in raport cu vechimea acestuia, structurate in clase de salarizare:

  • Gradatia 0 - de la 0 la 3 ani - 2.230 lei brut si 1.346 lei net;
  • Gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 2.335 lei brut si 1.404 lei net;
  • Gradatia 2 - de la 5 la 10 ani - 2.452 lei brut si 1.469 lei net;
  • Gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - 2.575 lei brut si 1.537 lei net;
  • Gradatia 4 - de la 15 la 20 de ani - 2.640 lei brut si 1.574 lei net;
  • Gradatia 5 - peste 20 de ani - 2.706 lei brut si 1.609 lei net.

Din data de 1 ianuarie 2020, asistentul personal al persoanei cu handicap grav beneficiaza si de:

  1. INDEMNIZATIE DE VACANTA in valoare de 1.450 lei net -"Institutiile si autoritatile publice (...) indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, acorda, anual, in perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2020, vouchere de vacanta in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat" (OUG nr. 114/2018 care completeaza Lege nr. 153/2017, Art. 26 alin. 4, 5).
  2. INDEMNIZATIE DE HRANA in valoare de 346 lei lunar, valoare impozabila (OUG nr. 114/2018 care completeaza Legea nr. 153/2017, Art. 18 alin. 1).

In anul 2020, sporurile prevazute de lege se acorda personalului care beneficia de acestea in luna decembrie 2019, cel mult la nivelul cuantumului acordat la acea data, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. Cu alte cuvinte, primariile din tara care aveau contrate incheiate cu DSP-urile judetene pentru plata asistentilor personali pana in luna decembrie 2019, vor plati in continuare asistentii personali in conformitate cu graficul de mai jos.

Astfel, incepand cu luna ianuarie 2020, in urma acordarii sporului maxim de 15% conform HG nr. 589/2.08.2018 publicata in MO 693/8.08.2018, GRILA de salarizare pentru asistentul personal va fi urmatoarea:

  • Gradatia 0 - 2.230 x 15% = 2.565 lei brut - 1.532 lei net;
  • Gradatia 1 - 2.335 x 15% = 2.685 lei brut - 1.599 lei net;
  • Gradatia 2 - 2.452 x 15% = 2.820 lei brut - 1.674 lei net;
  • Gradatia 3 - 2.575 x 15% = 2.961 lei brut - 1.615 lei net;
  • Gradatia 4 - 2.640 x 15% = 3.036 lei brut - 1.794 lei net;
  • Gradatia 5 - 2.706 x 15% = 3.112 lei brut - 1.836 lei net.

Contractele de munca care nu au act aditional cu noul salariu, vor necesita un act aditional in care se vor mentiona atat salariul de baza din grila de salarizare cat si sporul de 15%. Acolo unde actul aditional la noul salariu a fost intocmit, se va face si un act aditional cu sporul de 15% conform actului normativ mai sus mentionat.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Asistentul personal al persoanei cu handicap #47650

GRADATIILE asistentului personal in anul 2021 ANGAJAT cu contract de munca prin Primarie sau DGASPC, in raport cu vechimea acestuia, structurate in clase de salarizare:

Gradatia 0 - de la 0 la 3 ani - 2.300 lei brut si 1.373 lei net;
Gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 2.335 lei brut si 1.404 lei net;
Gradatia 2 - de la 5 la 10 ani - 2.452 lei brut si 1.469 lei net;
Gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - 2.575 lei brut si 1.537 lei net;
Gradatia 4 - de la 15 la 20 de ani - 2.640 lei brut si 1.574 lei net;
Gradatia 5 - peste 20 de ani - 2.706 lei brut si 1.609 lei net.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Asistentul personal al persoanei cu handicap #48050

Mariana Zarvă, lider de sindicat: Mă revoltă acele autorități care tratează asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități ca pe niște milogi!



Președintele Sindicatului Asistenților Personali ai Persoanelor cu Dizabilități Argeș, doamna Mariana Zarvă, mama unui tânăr în vârstă de 23 de ani suferind de Sindrom Down cu tentă autistică și retard mental sever, pe care îl îngrijește singură după ce soțul său a murit în urmă cu zece ani, ne oferă o lecție despre sacrificiu și dedicare totală, precum și despre lupta cu „sistemul” care, în loc de sprijin real, oferă deziluzii în ambalaj reformator.

,,Când l-am născut pe Alexandru, la spital mi-au spus să-l las acolo pentru că va fi o legumă, care, dacă va supraviețui, îmi va face viața un coșmar. Am ales să lupt pentru el, dar n-a catadicsit absolut niciun angajat din așa numitul sistem de ocrotire să-mi spună ce am de făcut. Norocul meu a fost o vecină care, fiind contabilă la o grădiniță specială pentru copii cu dizabilități, patru ani mai târziu, întâlnindu-mă cu Alex, m-a întrebat dacă i-am facut încadrarea în grad de handicap despre care habar nu aveam. Băiatul avea atunci patru ani. Un an mai târziu, am obținut decizia. Apoi, am cerut ajutor la DGASPC, în dorința de a încerca o recuperare, fie chiar și numai parțială, o minimă îmbunătățire a stării lui mentale. Mi-au răspuns că nu au cum să mă ajute. Am replicat, întrebând de ce mai au atunci angajați medici și psihologi. Treaba asta cu psihoterapia este doar o poveste, la fel ca multe alte servicii care sunt oferite doar teoretic. Psihoterapia ar trebui făcută cu psihologi experimentați, câte patru ore zilnic, și apoi continuată acasă pe baza unor indicații date părintelui, ca să poată consolida și nu distruge efectele pozitive ale acesteia. Management de caz, hai să fim serioși! Atunci am înțeles că evoluția baiatului meu depinde exclusiv de mine, de eforturile și de sacrificiile pe care sunt gata să le fac pentru el. După ce am văzut că pe cognitiv, scris, citit, nu sunt șanse de progres, am încercat să descopăr ce ar face cu plăcere, fiind astfel stimulat să persevereze. Pentru a-l putea ajuta și mai eficient, în urmă cu zece ani, am urmat și un curs (costisitor, cel puțin pentru mine) de intervenție în autism. A fost util, însă doar parțial, pentru că, deși diagnosticul este același, modul de manifestare și reacțiile diferă de la un copil la altul. Din fericire, Alexandru are mobilitate deplină și capacitate de autoservire, însă problemele de ordin psihic sunt imprevizibile și pot deveni dificil de gestionat”, și-a început șirul mărturisirilor despre cum a început să lupte pentru fiul său mama lui Alex.

,,Depinde foarte mult de părinte cum evoluează copilul său cu dizabilitate”

Și a luptat cu folos pentru că, după cum a continuat să ne povestească: ,,Pe când era elev la Centrul de învățământ incluziv (noua denumire a școlilor speciale n.a.) la care a mers până în clasa a X-a, l-am dus la un curs de dans. La început, la repetiții, ceilalți dansatori se duceau în dreapta, el în stânga, ei în spate, el în față, dar ceea ce conta era că-i citeam fericirea în privire. Era evident că-i place, așa că am început să repetăm împreună acasă, ore în șir, și, încet, încet, nu a mai fost în contra-timp cu ceilalți. După o vreme, l-au acceptat în trupa de dans a Colegiului Național Dinicu Golescu, de la noi din Câmpulung, și așa au început succesele. A contat enorm faptul că a dansat cu copii fără dizabilități care l-au acceptat neașteptat de bine. Cu ei a luat premii la concursuri de dans vreme de cinci ani. Și la dans popular, și la dans modern, și la dans contemporan. Veți considera că exagerez ca mamă, dar să știți că am simțit de multe ori mândria că și fiul meu ridică publicul în picioare în ropote de aplauze. A participat și la concursul Miss și mister Down la Cluj, și la Mister Perseverență în cadrul Festivalului Flori de speranță. De curând, a fost concurent la Mister Special organizat la Liceul Ecologic din Pitești, și au câștigat el și o fetiță, ambii cu Down. Depinde foarte mult de părinte cum evoluează copilul său cu dizabilitate, și dacă părintele nu se lasă învins, copleșit de dificultăți, este imposibil să nu apară și rezultate care să răsplătească eforturile. Ca să înțelegeți cât de profund este rolul pe care-l joacă dansul în viața lui Alex, am să vă spun că a fost singurul leac pentru o depresie severă cu care s-a chinuit un an după ce și-a pierdut singurul prieten. Era un băiat dezinstituționalizat, dat afară dintr-un centru de plasament desființat în urmă cu 5-6 ani, pe care l-am luat sub aripa mea. L-am ajutat, în locul autorităților care doar l-au dezinstituționalizat, să obțină pensie de invaliditate și grad de handicap. Nu locuia cu noi, care suntem chiriași, dar era zilnic împreună cu Alex, de dimineață și până seara. Uneori, le mai dădeam câțiva lei, și băieții mergeau împreună la o pizza, aveam deplină încredere în el, avea enorm de mult bun simț. Era un tânăr pe care mama lui îl abandonase în copilărie. Legătura dintre ei devenise extrem de puternică, așa că, în urmă cu un an, când bietul de el a pierit la doar 27 de ani din cauza unei boli de ficat, Alex a fost dărâmat și a intrat într-o depresie cumplită. I-au dat tratament și, de la zero pastile, ajunsese să înghită câte cinci pe zi, nemaifiind bun de nimic. Nu mai putea nici să stea în picioare. Eram disperată, așa că am recurs la dans, știind cât de mult înseamnă pentru el, și am început să scot treptat tratamentul medicamentos. Cu ajutorul doamnei președinte de la Asociația Down Plus, extrem de dedicată acestor copii, astă-vară l-am dus pe Alex la un festival de folclor, în stațiunea Jupiter. Când s-a văzut din nou pe scenă cu sala în picioare, aplaudând, a zâmbit iarăși și, după un an de suferință, s-a reechilibrat. Dansul l-a ajutat, medicamentele nu. Nu pot însă să nu mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu Alex dacă – Doamne ferește! – m-ar fi pierdut pe mine…”
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Asistentul personal al persoanei cu handicap #48064

Legea bunului plac la Primăria Timișoara! Administrația Fritz ignoră drepturile persoanelor cu handicap grav


handicap-3.jpg


Peste 800 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav, copii și adulți, din Timișoara, primesc salarii la nivelul anului 2019. De atunci, aceste salarii ar fi trebuit să crească, conform unor coeficienți stabiliți de lege, dar și ținând cont de rata inflației și de creșterea salariului minim pe economie.

Claudia Țerigariu și Carmen Petran, două asistente personale și mame greu încercate în același timp, au sesizat această neregulă, cu iz de ilegalitate, încă din 3 februarie, la dezbaterea publică a bugetului Timișoarei pe anul 2023. Ignorați complet de executivul Primăriei Timișoara, ca și ordonator de credite, dar și de către Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timișoara, asistenții personali au decis să se adreseze direct Guvernului României, printr-o petiție.

Povestea neacordării drepturilor bănești cuvenite este mai veche, de prin 2018. S-au mai făcut petiții, au avut loc mitinguri în diverse orașe ale țării. În majoritatea orașelor și a comunelor, chiar și din județul Timiș, problema salarizării asistenților personali a fost rezolvată. Nu însă și la Timișoara, unde problema ridicată în dezbaterea bugetului a fost ignorată cu grație de reprezentanții municipalității.

“Asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități (copii și adulți) adresăm această scrisoare deschisă Guvernului României și tuturor instituțiilor care au pârghiile necesare de a opri discriminarea și inechitatea la care suntem expuși prin aplicarea haotică a legislației, care stabilește salariul funcției de asistent personal. Din 2018 sesizăm greșelile din aplicarea legii și faptul că salariile asistenților personali sunt sub salariul minim garantat, un drept stabilit prin Constituția României.

Totodată, începând de la 01.01.2022 discriminarea se adâncește și mai mult, dispărând gradația, un drept legiferat prin legea 153/2017. Aceste grile de salarizare sunt total greșite! Nu mai acceptăm să fim furați! Acceptând așa ceva vom ajunge să nu mai avem nici o gradație! Deja avem de la gradația 0 la gradația 3 același salariu!”, se arată în sesizarea trimisă Guvernului.

Tehnic, salarizarea asistentului personal se face conform articolului 10 din Legea 153 din 2017, iar în aceste grile care se aplică la ora actuală, acest articol nu mai există! Ceea ce explică modul în care economiștii primăriei calcuează după o formula numai de ei știută: gradația 1: 3000 lei +7,5%=3000 lei si gradația 2: 3000 lei +7,5%+5%= tot 3000 lei? În unele cazuri chiar și gradația 3 a unor asistenți personali, după aceeași formulă, le asigură tot salariul de 3.000 de lei!

“Sunt localități în județ și în țară care aplică corect prevederile de mărire de salariu. La Timișoara este cum se vrea, nu că nu se știe sau că nu există bani la buget. Cum alte localități mai mici pot crește salariul în funcție de gradație și de salariul minim, iar la Timișoara nu se poate? Nimeni nu ne bagă în seamă”, ne-a declarat Claudia Țerigariu.

Tot la dezbaterea publică organizată de Primăria Timișoara în luna februarie, Petran Carmen Elena, și ea asistent personal, atrăgea atenția că nu se beneficiază de spor de noapte, de prime pentru sărbătorile legale, nu sunt plătite sâmbetele și duminicile.

“Contractul nostru e de 8 ore, cinci zile pe săptămână, dar oamenii de care ne ocupăm au nevoie de îngrijire non-stop. Sunt copii imobilizați la pat, conectați la aparatură tehnico-medicală. Noi chiar scutim bugetul de o parte din cheltuieli, pentru că multe atcivități care ar trebui făcute de specialiști, le face asistentul personal. Sunt bolnavi care nu au ieșit de ani de zile din casă. Alții au nevoie de terapii speciale, trebuie transportați la diverse cabinete și clinici, unii chiar zilnic, deci este o muncă non-stop, pentru care nu suntem plătiți”, a declarat Carmen Petran.

“Fiecare persoană cu dizabilități are un manager de caz de la DAS. Noi (asistenții personali – n.r.) suntem verificați de asistenți sociali și de manageri de caz. Ei realizează anchetele sociale și rapoartele. Eu spun din 2017 să se facă o statistică cu cazurile de depresie și suicid din rândurile personalelor cu dizabilități și ale aparținătorilor. Asistenții personali au și ei stres, traume, boli specifice de care nu îi întreabă nimeni. Ar fi normal să ne bucurăm și noi de o viață normală și de tot ce înseamnă familie. Timpul ni-l dedicăm zi și noapte îngrijirii, mai ales la cazurile grave. Nu mă plâng, ci doar atrag atenția să ni se respecte măcar drepturile salariale”, a mai adăugat Claudia Țerigariu.

Aici intervine nepăsarea autorităților locale (Primăria Timișoara și DAS), care încalcă și legislația în vigoare, atâta timp cât în calitate de angajator nu fac demersurile să prevadă în buget salariile actualizate, indexate la zi și să le propună spre aprobare Consiliului Local. Dacă în ultimii patru ani nu s-a făcut nimic, asistenții personali și-au pus speranța că măcar în bugetul pe 2023 vor fi prevăzute sumele corecte și necesare.

La fel este și cazul burselor medicale pentru elevii cu boli cornice, care erau în valoare de 200 de lei, anul trecut. Aceste burse sunt stabilite de stat la o valoare minimă, cu posibilitate de a o mări din bugetul local. Doar că la Timișoara lucrurile merg în sens invers: dacă în septembrie2022, bursa specială a fost de 200 de lei, în lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut s-au dat doar 170 de lei. Adică mai puțin decât spune legea.

Prin comparație, în orașul Hunedoara , în trei ani au fost majorate bursele medicale pentru elevi de la 200 la 300 de lei și se discută despre mărirea la 600 de lei, începând cu 2024 iar la București, aceeași bursă medicală este de 800 de lei.

Ca să nu existe niciun dubiu că administrația Fritz nu face nimic pentru îmbunătățirea situației asistenților sociali și, implicit, a persoanelor cu handicap grav asistate, confirmarea a venit pe 9 februarie, când o mamă, asistent personal pentru cei doi copii ai săi, ambii cu dizabilități grave, a primit un salariu brut de 3000 de lei, la gradația 2. Practic, mai putin cu 421 lei, față de baza legală de calcul.

În ciuda batjocurii și a nepăsării autorităților timișorene, totuși s-a reușit ceva: acordarea de concedii medicale pentru asistentul personal, începând din toamna lui 2021. Însă, cu o floare sau un leu , nu se face primăvară și nici dreptate persoanelor cu handicap grav și asistenților personali care îi veghează și îi îngrijesc zi și noapte.

Foto: Facebook / Claudia Țerigariu
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Asistentul personal al persoanei cu handicap #48264

MEMORIU MANIFEST
Discriminarea produsă prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 19 din 2024 în ceea ce privește salarizarea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav.

Aducem în atenția publicului si a autoritatilor o problemă urgentă și de o gravitate deosebită referitoare la discriminarea salarială a asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav în cadrul sistemului de asistență socială din România.

Asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, în virtutea Legii-cadru nr. 153/2017, Anexa II, sunt angajați contractuali și salarizați conform unor criterii specifice, cu un salariu stabilit în Tabelul 3.2 din această anexă. Acești profesioniști desfășoară o muncă esențială, oferind asistență și îngrijire persoanelor cu handicap grav, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestora și la integrarea lor socială.

Cu toate acestea, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 19 din 2024 a exclus asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav de la beneficiile majorărilor salariale acordate altor categorii de personal din sectorul bugetar cu aceeași activitate și vechime în muncă și funcție similară. Această excludere reprezintă o gravă discriminare și contravine principiului nediscriminării consfințit în legislația românească cu privire la salarizare - art. 6 alin. 2 din Legea-cadru 153/2017.

Mai mult decât atât, anterior adoptării Ordonanței de Urgență nr. 19 din 2024, asistenții personali au fost supuși unor măsuri legislative care au diminuat salariile acestora în mod incorect și neconstituțional. De exemplu, prin OUG 130/2021 dar și altele ulterioare, s-a desființat sau redus la zero gradația acestor asistenți personali, contrar prevederilor constituționale privind dreptul la muncă și dreptul la salariu.

Aceste măsuri legislative prevăzute de OUG 19/2024 au fost adoptate în ciuda avizului Consiliului Social Economic care recomanda includerea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav în beneficiile acordate altor categorii de personal din asistența socială.
Prin urmare, solicităm cu fermitate autoritatilor corectarea acestei grave nedreptăți.

Este esențial ca asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav să beneficieze de aceleași drepturi și beneficii salariale precum ceilalți angajați din sectorul bugetar care prestează aceeași activitate și au aceeași vechime în muncă și funcție similară.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

Asistentul personal al persoanei cu handicap #48266

Screenshot_20240313_114524_Gallery.jpg
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.