Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Stiri cu si despre pensionari

Stiri cu si despre pensionari #5226

Credite bancare pentru pensionari

Oferta BRD

BRD a inclus in portofoliul sau produse destinate pensionarilor, dedicandu-le o sectiune specializata pe site (www.brd.ro/persoane-fizice/oferta-pensionari). Banca ofera acestora posibilitatea de a-si vira pensia intr-un cont curent deschis BRD, la care va fi atasat un card de debit in lei Maestro. Cardul este emis gratuit, iar pensionarii beneficiaza de o serie de reduceri: comisionul de administrare anuala este redus cu 50% (standard este 7 lei), iar retragerile de numerar de la ATM-urile si POS-urile BRD sunt scutite de toate comisioanele (standard este 0,2%). De asemenea, banca rasplateste cu o dobanda fixa, cu 5% mai ieftina decat cea perceputa celorlalti clienti, persoanele iesite la pensie care vor sa contracteze un credit de nevoi personale Expresso. Varsta limita pe care clientul trebuie sa o aiba la sfarsitul perioadei de creditare este de 74 de ani. Imprumutul poate fi luat pe maxim 10 ani. BRD acorda pensionarilor si avantaje la economisire, care se traduc printr-un bonus de dobanda de 0,25 puncte procentuale pentru Depozitul 1000. Cei care doresc sa beneficieze de aceste dobanzi trebuie sa depuna o suma de cel putin 1.000 de lei.

Cu o pensie de 500 de lei, puteti obtine pana la 70 000 de lei de la BRD

Creditul pentru pensionari ofera o reducere de 5% la dobanda, fata de creditul standard, un avantaj de care pot beneficia doar pensionarii carora le este virata pensia pe card. Astfel, intre 6 si 48 de luni, nivelul dobanzii este de 10,93%, 13,78% pentru 49-84 de luni si 14,78 % pentru credite intre 85-120 luni.

Pe o perioada de 8 ani, un pensionar poate obtine o suma de 7 000 RON, chiar si cu o pensie de 500 RON, in conditiile in care se scad 260 de lei pentru cheltuielile de subzistenta (la un grad de indatorare de 65%), iar solicitantul isi mai permite sa plateasca o rata de aproximativ 155 RON, potrivit teleconsilierilor bancii. Rata lunara pentru o suma de 7 000 de lei, este de aproximativ 125 RON.

Varsta pe care ar trebui sa o aiba imprumutatul la incheierea creditului este de 70 de ani.

In situatia in care clientului nu ii este virata pensia pe card, varsta maxima pe care ar trebui sa o aiba imprumutatul la terminarea creditului ar fi de 65 de ani, deci o perioada maxima de rambursare de 4 ani, in cazul ipotetic ales (persoana de 61 de ani). Nivelul dobanzii este cel standard, de 11,5%, iar suma maxima ce poate fi obtinuta, este de 5 500 RON.

Clientul poate beneficia de o reducere de 20 % la comisionul de intocmire a dosarului de credit in cazul in care alege un intreg pachet de servicii bancare ce include cont curent card atasat , serviciul de internet banking gratuit, retrageri si interogari ale soldului gratuite in fiecare luna la orice bancomat BRD (numarul acestora diferentiindu-se in functie de tipul de pachet ales), si de o asigurare a cardului.

Rata lunara pe care o va plati un pensionar de 61 de ani, cu un venit de 5 000 de lei, este de aproximativ 145 RON.

Persoanele de varsta a treia mai pot beneficia, de la BRD, si de un depozit cu dobanda diferentiata, prin alegerea Depozitului 1 000, ce are atasat un bonus special, de 0,25%. Depozitul poate fi deschis pe o perioada de 3 luni (cu o dobanda de 9,75%), 6 luni (10,25% dobanda) sau 12 luni (cu o dobanda de 10,75%). Cei care doresc sa beneficieaze de aceste dobanzi preferentiale, vor trebui sa depuna minim 1 000 RON.

De o serie de reduceri beneficiaza pensionarii si prin achizitionarea unui card de debit Maestro, pentru care comisionul de retragere numerar este 0, iar comisionul de administrare anula este redus cu 50%.

Depozite cu dobanzi mai mari
In ceea ce priveste produsele de economisire, mai sunt si alte banci in afara de BRD care rasplatesc cu dobanzi cu 0,5 puncte procentuale mai mari persoanele iesite la pensie ce aleg depozitele in lei. Astfel de oferte sunt lansate de ProCredit Bank, Credit Europe Bank si MKB Romexterra Bank. Ultimele doua institutii ofera bonificatii si pentru depozitele constituite in euro si dolari. Dobanzile sunt mai mari cu 0,25 puncte la Credit Europe Bank si cu 0,2 puncte la Romexterra.

Oferta CEC Bank

La CEC Bank, exista, pentru pensionari, un produs de finatare, Credit Senior, destinat acestei categorii, ce functioneaza ca un overdraft. Pentru a obtine finantare prin Credit Senior, solicitantul trebuie sa aiba deschis un cont curent la CEC Bank, in care sa primeasca pensia. Dezavantajul este ca banca acorda doar o finantare de 70% din pensie. Rata aferenta creditului, este retrasa de catre banca, la alimentarea contului.

Dobanda anuala este de 13%. Varsta limita pe care clientul trebuie sa o aiba la sfarsitul perioadei de creditare este de 75 de ani.


Mai exista posibilitatea ca persoanele sa obtina finantare prin intermediul creditului de nevoi personale de la CEC Bank, ce se acorda persoanelor in varsta de pana la 70 de ani la incheierea contractului de credit. Conditia este ca, dupa scaderea cheltuielilor de subzistenta, de 300 de RON, sa mai ramana minim 100 EUR. Astfel, un pensionar cu un venit de 800 RON, poate obtine aproximativ 10 000 lei, suma din care sunt retinute comisioane pentru gestiune, pentru risc si pentru prima de asigurare. Astfel, din cei 10 000 lei, mai raman aproximativ 8 900 RON, din care se mai scad aproximativ 200 RON, pentru analiza dosarului, dupa cum ne-a informat teleconsilierul bancii. Pentru aceasta suma veti plati, timp de 5 ani, la o dobanda fixa in primul an, de 13,25%, iar apoi variabila, o rata lunara de 230 lei in primul an, iar din al doilea an, aproximativ 235 lei.

Documente necesare:

1. BI/CI pentru dv, sotul/ sotia dv. si dupa caz, pentru membrul de familie al carui venit este luat in considerare la stabilirea sumei maxime a creditului ce poate fi acordat;
2. Ultimul cupon de pensie


De retinut !!!

Cum ofertele avansate de unitatile bancare pot suferi modificari, este recomandat ca la cererea de oferta din partea bancilor sa fiti insotiti de un membru al familiei mai acomodat cu termenii si politica financiar bancara
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5232

Ce credite, cine mai indrazneste sa faca imprumut la stat pe criza asta, mai bine protesteaza :angry:

Pensionarii din toata tara ameninta ca ies in strada pe data de 26 martie. Principala nemultumire a acestora se refera la nemajorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie incepand cu 1 ianuarie, asa cum prevede legea. O alta problema pe care o invoca pensionarii se refera la elaborarea in regim de urgenta a unei legi a pensiilor, cu o metodologie unica de calcul, ceea ce inseamna sa fie eliminate pensiile speciale, care exista in prezent in sistem.

Stiati ca pensionarii au voie sa traverseze si pe rosu?
Hotararea de Guvern nr. 13/2009: Din cauza cresterii alarmante a numarului de pensionari in raport cu populatia activa, precum si insuficientei fondurilor pentru majorarea pensiilor, Guvernul Romaniei hotaraste:
Art. 1.- Incepand cu data de 01.01.2009 pensionarii vor avea voie sa treaca pe culoarea rosie a semaforului.
Art. 2.- Daca in termen de sase luni nu se obtin rezultatele scontate, incepand cu data de 01.06.2009 trecerea pe culoarea rosie devine obligatorie.

Tare, nu :laugh:
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5240

Tare.:silly:

Dar nu e mai usor, mai rapid si mai sigur cu cianura ?
 • Petru
 • Avatarul lui Petru
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
 • Posts: 1036
 • Thank you received: 457
 • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Ultima editare: by Petru.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5254

zurly a scris:
Ce credite, cine mai indrazneste sa faca imprumut la stat pe criza asta, mai bine protesteaza :angry:

Stiati ca pensionarii au voie sa traverseze si pe rosu?
Hotararea de Guvern nr. 13/2009: Din cauza cresterii alarmante a numarului de pensionari in raport cu populatia activa, precum si insuficientei fondurilor pentru majorarea pensiilor, Guvernul Romaniei hotaraste:
Art. 1.- Incepand cu data de 01.01.2009 pensionarii vor avea voie sa treaca pe culoarea rosie a semaforului.
Art. 2.- Daca in termen de sase luni nu se obtin rezultatele scontate, incepand cu data de 01.06.2009 trecerea pe culoarea rosie devine obligatorie.

Tare, nu :laugh:
Pai si atunci cine sa mai protesteze? Nu e buna aceasta hotarare! Propun sa inaintam o petitie Guvernului prin care sa-i spunem sa o retraga hotararea inlocuind-o cu alta care sa spuna asa:
Art. unic: Incepand din acest moment, ne cerem scuze pentru nesimtirea de care am dat dovada fata de dv. domnilor si doamnelor pensionari .... Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5257

Petru a scris:
Trare.:silly:

Dar nu e mai usor, mai rapid si mai sigur cu cianura ?
Asta costa bani. Asa ca daca tot sunt in criza....:ohmy: Cred, ca ar fi mai incantati sa ne puna sa facem acel ulltim efort. Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5258

Totusi prietene gandeste-te ca se schimba radical situatia cand esti pensionar cu handicap... eu nu am putut sa-mi refinantez un credit de vre-o 5000 lei... am vrut sa fac asta inainte sa inceapa nebunia cu devalorizarea galopanta a leului... asa ca acum am ajuns de la 12% la 18%....Hotie la greu! Pe fata! :huh: Si apropo: cu CEC-ul am vrut sa fac miscarea de refinantare, pt. ca la ei am contul in care imi vine pensia. Pana sa ma apuc de acte din discutia cu o functionara CEC (stau in C-lung Arges) care a primit o confirmare telefonica de la Pitesti, mi-a spus ca se poate fara probleme. Dupa ce am facut toate actele... mi-a fost respins dosarul... :ohmy: N-au dat nici o explicatie... Daca nu as risca sa faca nu stiu ce tampenii in momentul transferului contului (adica sa primesc pensia la alta banca) mai ca as pleca de la CEC!... M-au suparat foarte tare! Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
 • ihdsimmeu
 • Avatarul lui ihdsimmeu
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
 • Posts: 3639
 • Thank you received: 558
 • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5302

ihdsimmeu a scris:
Pai si atunci cine sa mai protesteze? Nu e buna aceasta hotarare! Propun sa inaintam o petitie Guvernului prin care sa-i spunem sa o retraga hotararea inlocuind-o cu alta care sa spuna asa:
Art. unic: Incepand din acest moment, ne cerem scuze pentru nesimtirea de care am dat dovada fata de dv. domnilor si doamnelor pensionari .... Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
Ha ha ha, tare de tot, era o farsa la adresa autoritatilor, ceva umor negru :P
Legat de creditul tau, uite un banc.

La banca se infatiseaza un batranel care cere sa i se acorde un credit destul de mare. Putin jenat angajatul bancii il intreaba:
-Ce varsta aveti?
-85 de ani,raspunde senin batranelul.
-Stiti,la aceasta varsta aveti nevoie de cineva care sa garanteze ca veti achita imprumutul, ii explica functionarul.
-A,nici o problema,vin cu tata!
Blocat,functionarul exclama:
-Cu tata?Imposibil!Dar cati ani are?
-110,replica batranul. Haideti,va rog!,insista el.Stiti,avem nevoie de bani pentru nunta bunicului..
Din ce in ce mai uimit,angajatul bancii intreaba:
-Dar cati ani are bunicul dumneavoastra?
-140,veni raspunsul.
-140?,striga functionarul.
-Si la varsta asta mai vrea sa se insoare?
La care batranelul raspunse,facand cu ochiul:
-Ei ,nu prea vrea el,dar il imping parintii... asa ca...!
 • zurly
 • Avatarul lui zurly
 • Deconectat
 • Elite Member
 • good boy
 • Posts: 232
 • Thank you received: 20
 • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Ultima editare: by zurly.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5308

:):) faine bancurile. o sa fiu putin off topic ...dar mi-am adus aminte si eu unu:
Cica stau 2 pensionari pe o banca, si trece o blonda faina, imbracata retro prin fata lor:
Se uita cel din stanga la cel din dreapta si-i zice:
-Ehh, ce zici de asta?
-Eh, nimic. De cand sunt pensionar, nu-mi mai arde de gagici.

La care primul uimit:
-Sa stii ca nici mie. Cred ca ne pun astia ceva-n pensie. :)
 • Dionnis
 • Avatarul lui Dionnis
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • Posts: 630
 • Thank you received: 22
 • Karma: 7
Ultima editare: by Dionnis.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #5346

Marian Sarbu: Pensiile vor fi marite, iar salariile bugetarilor nu vor scadea, in ciuda situatiei economice

Pensiile vor creste in acest an, in doua etape, asa cum era stabilit, in ciuda evolutiilor negative ale economiei. Iar salariile bugetarilor nu se vor diminua. Asta a declarat ministrul Muncii, Marian Sarbu, joi seara, fiind invitat intr-o emisiune la Realitatea TV.

"Pensia va creste la 1 aprilie cu 3% si la 1 oct cu 2%, iar acest 43.2% va reprezenta valoarea punctului de pesnie raportata la salariul mediu pe economie. Punctul de pensie va fi de 718 lei iar la 1 octombrie inca 2%. Un punct de pensie de 732 de lei", a declarat Marian Sarbu.

Mai multi bani vor primi in acest an si pensionarii care au lucrat in grupele unu si doi de munca. "Etapele de crestere a punctului de pensie pentru cei care au lucrat in grupa I si II se mentin in conformitate cu organigrama 100 de anul trecut. Vor fi trei etape de crestere dar asta inseamna o treime din ceea ce urmau sa primeasca 50% entru grupa I si 25% pentru grupa II", a adaugat Marian Sarbu.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #7128

Persoanele cu dizabilităţi ar putea primi, de la 1 octombrie, o pensie de 350 de lei, cu 130 de lei mai mult decât indemnizaţia pe care o încasează acum o persoană cu handicap de gradul 1, inaptă de muncă.

Propunerea a venit din partea Cristinei Pocora, preşedintele Comisiei pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi din Camera Deputaţilor, care va porni, de săptămâna viitoare, o caravană prin ţară, pentru a strânge voturi din partea celorlalţi parlamentari pentru susţinerea iniţiativei. Pocora s-a gândit şi la o potenţială sursă de finanţare: cei 75 de milioane de lei, care ar asigura mărirea indemnizaţiilor pentru un an, să fie plătiţi dintr-o taxă de lux pe jocurile de noroc.„Să luăm de la cei care au avut noroc, să le dăm celor care nu prea au avut noroc. Am aflat chiar că Loteria a fost gândită, la începuturile ei, ca să cotizeze pentru năpăstuiţi”, a spus parlamentarul. Pentru ca persoanele cu dizabilităţi să primească o pensie mărită trebuie modificată însă Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor celor cu handicap. În România sunt 600.000 de persoane cu dizabilităţi care, în funcţie de gradul handicapului, primesc între 32 şi 220 de lei.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #7466

Pensiile sub 1.500 de lei vor fi scutite de impozit

HOTĂRÂRE. Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat că pensiile mai mici de 1.500 de lei vor fi scutite de impozit din ianuarie 2010.

Acesta a menţionat că plafonul de impozitare a pensiilor va creşte în mod sigur la 1.500 de lei de la anul şi ar putea fi ridicat la acest nivel chiar de la 1 iulie 2009. Totul doar dacă este posibilă o modificare a Codului Fiscal, în acest sens. „Cu siguranţă, vom ridica plafonul de impozitare a pensiilor până la 1.500 de lei de la 1 ianuarie 2010 şi, dacă este posibilă, modificarea Codului Fiscal, ar fi posibilă ridicarea acestui plafon încă de la 1 iulie, însă nu cred că este posibil acest lucru”, a spus Sârbu.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #8962

Pensionarii cer scutirea pensiilor sub 1.500 de lei de coplata

Guvernantii anunta ca romanii care trec pragul spitalelor de stat vor plati pentru analize sau controale. Nu costa nimic serviciile de urgenta si interventiile chirurgicale.

Pensionarii au asaltat cu doaleante ministerul Sanatatii, cerand adoptarea mai multe masuri privind imbunatatirea asistentei medicale si a procesului medical pentru varstinici.

Astfel, presedintele Uniunii Pensionarilor, Miron Niculescu, a explicat ca una dintre principalele masuri care ar trebui luate ar fi excluderea de la coplata serviciilor medicale a celor cu pensii mai mici de 1.500 de lei, potrivit Mediafax.

Totodata ar mai trebui asigurat accesul sporit la unitatile sanitare, la efectuarea analizelor medicale, completarea listei de medicamente compensate si gratuite ca si ieftinirea acestora precum si dezvoltarea retelei comunitare geriatrice.

Pe de alta parte, pensionarii cer indexarea periodica a pensiilor in raport cu indicele inflatiei comunicat de Institutul Nationat de Statistica si ridicarea pragului de impozitare a pensiilor la cel putin 2,5 puncte de pensie.

"Este absolut necesar sa se ia masuri pentru amelioararea acestei situatii precare in care se gasesc pensionarii. Planurile pensionarilor nu vizeaza perioade lungi, ei isi planifica viata pe doua sau trei saptamani. Nu suntem convinsi ca banii guvenului sunt foarte putini", a declarat Niculescu.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #11161

Astazi 1 octombrie, in intreaga lume, se celebreaza cea de-a 18 editie a Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, la initiativa Organizatiei Natiunilor Unite.

Obiectivul general al acestei zile este recunoasterea persoanelor varstnice ca o forta in procesul de dezvoltare prin impartasirea experientei si cunostintelor acestora si prin cresterea participarii lor la viata activa. In acelasi timp, este un prilej de atragere a atentiei asupra consecintelor fenomenului demografic al imbatranirii populatiei.

Uniunea Europeana este, la randul sau, preocupata de fenomenul imbatranirii. Noua Agenda Sociala Revizuita ia in considerare evaluarea reformelor necesare in domenii ca asistenta medicala si serviciile, pentru a indeplini necesitatile unei populatii in curs de imbatranire, garantand totodata durabilitatea finantarii publice. Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, adoptata in 2007, dedica capitole speciale persoanelor in varsta, recunoscand si respectand dreptul acestora de a duce o viata demna si independenta si de a participa la viata sociala si culturala.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #11162

Pensiile pentru grupele I si II de munca, majorate

Pensiile acordate celor care au fost incadrati in grupele I si II de munca s-au majorat, de asemenea, joi, odata cu cresterea valorii punctului de pensie si a cuantumului pensiei sociale minime garantate de la 300 la 350 de lei, a precizat, joi, Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale, citata de Mediafax.

Punctajele individuale ale pensionarilor care au lucrat in fostele grupe de munca I si/sau a II-a de munca - etapa a IV-a, s-au majorat, incepand de joi, informeaza un comunicat de presa al Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS).

CNPAS precizeaza ca OUG nr.100/2008 a intrat in vigoare la data de 1 octombrie 2008 si a prevazut acordarea unui numar suplimentar de puncte, pentru fiecare an de spor la vechimea efectiva realizata de pensionari, cuvenit pentru activitatile desfasurate pana la data de 1 aprilie 2001 in fostele grupe I si/sau II de munca.

Actul normativ a prevazut ca aceste punctaje suplimentare sa fie acordate in patru etape, in functie de data inscrierii la pensie.

Astfel, prima etapa a fost in octombrie 2008, in cazul persoanelor ale caror drepturi de pensie s-au deschis pana in anul 1990 inclusiv, a doua in februarie 2009, in cazul persoanelor ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1991-1996 inclusiv, a treia etapa in iunie 2009, in cazul persoanelor ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1997-31 martie 2001 si ultima etapa in octombrie 2009, in cazul persoanelor ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1 aprilie 2001-30 septembrie 2008.

Persoanele care s-au pensionat dupa intrarea in vigoare a OUG 100/2008 (1 octombrie 2008), au beneficiat de acest spor de la data pensionarii.

Marian Sarbu declara, la jumatatea lunii august, ca ultima etapa de majorare a pensiilor pentru persoanele care au fost in grupele I si II de munca va fi inghetata pana cel mai probabil in 2011, din cauza crizei financiare.

De asemenea, de joi, s-a majorat valoarea punctului de pensie de la 718,4 lei la 732,8 lei si pensia sociala minima garantata de la 300 de lei la 350 de lei.

La nivel national sunt in total 5.517.900 de pensionari, pensia medie fiind de 655 de lei.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Stiri cu si despre pensionari #11895

Inca o umilinta pentru pensionarii si veteranii de razboi din Romania


Batranii care beneficiau de transport gratuit sau compensat pe cursele interne au fost dati jos si obligati sa plateasca biletele.
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16004
 • Thank you received: 5168
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .