Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: In "Pasi Rotunzi"

In "Pasi Rotunzi" #43607

În “Pași Rotunzi” este evenimentul organizat la Braşov pe 29 şi 30 iunie de Consiliul Național al Dizabilității din România - CNDR, reprezentantul în România al European Disability Forum, în parteneriat cu Asociația “Pași Rotunzi” şi Bya Fashion. În cadrul primului Festival de Modă destinat persoanelor cu dizabilități vor defila 17 modele cu diferite dizabilități, dintre care patru băieți. O parte dintre modelele feminine sunt deja obişnuite cu lumina reflectoarelor, având în palmares apariţii pe coperta unei reviste cunoscute din România, în calitate de fotomodel. Aceștia vor prezenta creaţii marca Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Patuschinsky, Bya Fashion şi o colecție de accesorii Le Bebe.



Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă, atât incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, cât şi depăşirea barierelor mentale şi a prejudecăţilor autoimpuse. Prin modă, muzică, dans şi momente artistice unice vor fi promovate persoanele cu dizabilități, fără a fi excluse persoanele fără dizabilităţi asa cum, din păcate, se întâmplă uneori în societatea noastră, însă, tocmai invers.

La ora actuală, în România există 750.000 de persoane cu dizabilităţi.

Iniţiativei organizatorilor li s-au alăturat şi nume importante din lumea modei româneşti precum Doina Levintza şi Cătălin Botezatu care şi-au anunțat susținerea şi prezenţa la evenimentul de la Braşov.

“Întotdeauna frumuseţea interioară este cea pe care noi toţi o vedem pe chip. Dincolo de o faţă frumoasă există o poveste, un destin pe care doar cei norocoşi îl descoperă. Mă bucur că am ocazia să răsfoiesc filele de poveste ale vieţilor acestor modele superbe care îmi vor prezenta creaţiile în cadrul evenimentului de la Brașov – “În Pași Rotunzi”. Toate creațiile mele, prezentate în acest eveniment, vor fi dăruite modelelor care le vor purta. Este o reală plăcere să fiu parte a acestui eveniment”, a declarat Doina Levintza.

Cu o sensibilitate unică designerul Cătălin Botezatu a declarat: "Cred ca în viață nimic nu este întâmplător, iar întâlnirea cu organizatorii evenimentului "În pași rotunzi" a apărut cu un scop în viața mea. Sunt foarte încântat, să am ocazia, să colaborez cu aceste modele minunate cu o frumusețe aparte, un exemplu pentru noi toți. Iubesc frumusețea, dar mai ales frumusețea sufletului și mă bucur să mă alătur acestui eveniment unic în România. În mod cert, colaborarea nu se va opri aici, iar cel mai important este să privim dincolo de trup, dincolo de chip, direct în sufletele oamenilor.”

“Am inițiat acest eveniment cu scopul creării unei bucurii a incluziunii sociale. Din experiență, pot să afirm că schimbarea se produce numai în urma interacțiunii dintre oameni. Oferim ocazia unor modele cu dizabilități să fie mesageri ai acestei categorii. Blândețea țesăturilor, armonia culorilor și măiestria designerilor sunt cele mai potrivite instrumente pentru susținerea solidarității sociale”, a declarat Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România.

Prezentările de modă vor fi presărate cu momente artistice susţinute atât de persoane cu dizabilităţi, cât şi de persoane fără dizabilităţi, tocmai pentru a sublinia încă o dată faptul că diferenţele există doar în minţile noastre şi nu în realitate.

Prima zi a festivalului se va desfăşura pe 29 iunie în cel mai mare mall din Transilvania – Coresi Shopping Resort, începând cu ora 18,30. Cea de-a doua zi a festivalului este o surpriză oferită de organizatori, urmând a fi dezvăluită în săptămâna desfăşurării evenimentului.

Vă aşteptăm cu mult drag și deschidere să pătrundem împreună în poveştile de viaţă ale celor care au avut şi au curajul să viseze dincolo de linia orizontului “În paşi rotunzi” şi fashion!

Parteneri:

Coresi Shopping Resort
Medical Express
Mobility EasternEurope
InfoCons
Just Dance
Asociația Sf. Haralambie
MIREA DORIN și Emilia
Inna Schaeffler
Asociatia "Speranta pentru Copii"
Natasha Hairstyle Brașov
Cristina Timis Microblading Brasov
Alexandra Cretsolina,
www.le-bebe.ro

Parteneri media:

Consiliul Național al Dizabilității din România, prin vehiculul media Observatorul.ro
Corona Press,
Transilvania News,
TEX FM,
Transilvania Expres
www.mytex.ro
Agerpres

Persoane de contact:

Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România,
telefon: 0721.44.75.82, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Bianca Buca, jurnalist organizator, telefon: 0745.09.92.30.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

In "Pasi Rotunzi" #43672

Festival de modă inedit la Braşov, pentru persoanele cu dizabilităţi

Visul unei fete în scaun cu rotile de a urcă pe scenă într-o prezentare de modă a devenit realitate. A participat la primul festival de modă din România destinat persoanelor cu dizabilități, pe care chiar ea l-a inițiat.

Anda Păcesilă are 31 de ani și suferă de o boală genetică incurabilă, care i-a creat probleme locomotorii și de vorbire încă de la 13 ani. De copil își dorea să devină manechin, iar în adolescență a studiat design-ul vestimentar.

Astfel, 17 modele cu dizabilități locomotorii și cu deficiențe de văz sau auz au defilat într-un mall din Piața Sfatului din Brașov.

În România sunt în jur 750.000 de persoane cu dizabilități, care își doresc să fie tratate fără prejudecăți.

“ÎN PAŞI ROTUNZI”-PRIMUL FESTIVAL DE MODĂ DIN ROMÂNIA DESTINAT PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

13528719_1158456040852433_2941074850012045806_n.jpg
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

In "Pasi Rotunzi" #43683

  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: Mona si Dan

In "Pasi Rotunzi" #43693

"ÎN PAȘI ROTUNZI"- PRIMUL FESTIVAL DE MODĂ DIN ROMÂNIA DESTINAT PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

În 'Pași Rotunzi', primului Festival de Modă din țară destinat persoanelor cu dizabilități s-a desfășurat la Brașov în data de 29 și 30 iunie, 2016.

imageResize-15.jpg


Evenimentul a fost organizat de Consiliul Național al Dizabilității din România — CNDR în parteneriat cu Asociația 'Pași Rotunzi', Bya Fashion și Fundația UMANĂ.


În prezența a peste 350 de persoane, prima zi a festivalului s-a desfășurat în Coresi Shopping Resort, iar a doua zi în Piața Sfatului în fața a peste 300 de persoane.
În cadrul primului Festival de Modă destinat persoanelor cu dizabilități au defilat 19 modele cu diferite dizabilități, dintre care cinci băieți. Numărul acestora a crescut față de cel stabilit inițial datorită perseverenței academice a noilor modele.
Aceștia au prezentat creații marca Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Patuschinsky, Bya Fashion și o colecție de accesorii Le Bebe.
Doina Levintza și Cătălin Botezatu au oferit cadou modelelor ținutele prezentate pe scenă, în prezentările lor. În plus, fiecare model a beneficiat de o ședință foto gratuită din partea fotografilor prezenți la eveniment.
'Mă bucur că am putut să aduc atâta încântare în sufletul acestor fete superbe, a fost o reală plăcere să fiu parte a acestui eveniment', a declarat Doina Levintza după prima zi a evenimentului.


'Întotdeauna, persoanele cu dizabilități sunt marginalizate. Trebuie să privim în jurul nostru, să ne dăm seama că acești oameni fac parte din viața noastră. Și ei fac parte din această societate! Trebuie ajutați, trebuie să-i tratăm ca pe niște oameni normali, pentru că sunt niște oameni normali, și tocmai de aceea noi, împreună cu dumneavoastră, împreună cu această asociație (CNDR n.a) ne-am hotărât să-i ajutăm', a subliniat Cătălin Botezatu în mesajul pentru festival.

Una dintre surprizele evenimentului a fost prezentarea unei colecții de rochițe pentru fetițe, marca Patuschinsky. Micuțele modele sunt voluntare în cadrul Asociației Distroficilor Muscular din România, a Asociației Copiii de cristal, iar cea mai mică, Sarra, de trei ani și 11 luni, este voluntară a Fundației Umană din Brașov. Grupul micuțelor modele a fost compus din 12 fetițe cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, dintre care două cu dizabilități.
Pe tot parcursul evenimentului, în afara părinților, fetițele au fost în grija Teodorei Dobrescu, din Brașov, studentă la psihologie în Anglia, și ea voluntară la Fundația Umană. Ele s-au jucat, au cântat, iar Teodora le-a plimbat cu trenulețul, acesta fiind premiul din partea ei.
Micuțele modele au primit daruri și din partea Coresi Shopping Resort.
Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, depășirea barierelor mentale și a prejudecăților autoimpuse. Prin modă, muzică, dans și momente artistice unice s-au promovat persoanele cu dizabilități.
'Când am început să organizez acest eveniment am crezut că dorința de implicare, atât a persoanelor cu dizabilități, cât și a partenerilor va veni ca urmare a ecourilor desfășurării acestei ediții, dar am avut plăcuta surprindere să constat, pe măsură ce le vorbeam oamenilor, că foarte mulți au dorit să fie parte a acestei acțiuni, ceea ce arată disponibilitatea de participare la scena publică a vieții sociale. Acest fapt mă determină să afirm că Festivalul 'În Pași Rotunzi' este dovada solidarității și bucuriei societății civile', a afirmat Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România, în prima zi a evenimentului.

Rozalina Lăpădatu, președinta Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune — APAA s-a alăturat evenimentului aducându-i plus valoare. A două zi a Festivalului 'În Pași Rotunzi' a cuprins mesajul 'Nu sunt invizibil' ce face parte din proiectul cu același nume lansat de APAA în urmă cu o lună, în parteneriat cu Consiliul Național al Dizabilității din România.

'Modelele festivalului În Pași Rotunzi, alte persoane cu dizabilități din Brașov și din țară au plecat în șir indian de la Casa Armatei din Brașov până în Piașa Sfatului. Am văzut uimire pe chipul oamenilor, probabil nu înțelegeau de unde au apărut atâtea persoane cu dizabilități, grupul avea aproximativ 40 de persoane în scaun rulant. Dacă cei care ne-au privit venind către Piața Sfatului erau uimiți, spectatorii adunați pentru prezentare nu și-au ascuns emoțiile. Fetițele au împărțit flori publicului, iar la defilarea de final publicul a oferit aceleași flori modelelor și artiștilor cu dizabilități, ceea ce arată apreciere și respect', a declarat Rozalina Lăpădatu.
Ileana Gafton Dragoș, președinta Fundației UMANĂ a sprijinit evenimentul în relația cu autoritățile: 'Evenimentul nu ar fi fost posibil dacă nu am fi primit aprobare din partea Primăriei Municipiului Brașov. Am primit autorizația, după care am luat legătura cu IPJ Brașov, Poliția Locală, Jandarmeria Brașov, pentru asigurarea bunei desfășurări a festivalului. Mulțumesc pe această cale tuturor autorităților care s-au implicat și ne-au fost alături pe tot parcursul evenimentului. Totodată, mulțumim Cercului Militar Brașov pentru susținerea activității noastre. Împreună cu colegii de redacție ai revistei Inside Brașov România și cei ai ziarului CoronaPress am apelat la rude, prieteni și voluntari.
Mulțumim DJ-ului Mihai care a asigurat sonorizarea în Piața Sfatului. De asemenea, mulțumim Bistro 2003 care a organizat masa festivă pentru 65 de persoane, persoane cu dizabilități și însoțitori. Sunt bucuroasă pentru că am pus umărul la îndeplinirea unui vis, împreună cu echipa mea, pentru că am văzut oameni cu dizabilități fericiți și pentru că ei au reușit să demonstreze că nu sunt invizibili. Toată lumea a fost vădit emoționată, am văzut în public oameni care își ?tergeau lacrimile, inclusiv polițiști și jandarmi care au asigurat buna desfășurare a festivalului. Îi felicit pe toți: Ați reușit!'

Pe scenă au evoluat:

Cristinel Capus cunoscut sub numele de scenă Chriss de Gall, are 43 de ani și a absolvit în anul 1997, cu nota 10 'Școala de Artă Populară' din Galați, secția acordeon, iar în anul 1999 a absolvit, tot cu nota 10, secția de canto a aceleiași școli. Chriss de Gall spune că nu poate face muncă fizică din cauza distrofiei musculare de care suferă, astfel că se dedică muzicii în totalitate. Chriss de Gall este compozitor și textier.

Ciprian Dachi, un tânar brașovean cu studii aprofundate de canto.

TRUPA JUST DANCE din Brașov — este formată din tineri cu dizabilități și dansatori profesioniști care au găsit o cale de comunicare sublimă: prin dans și prin artă. Ei sunt coordonați de inimosul coregraf Marius Grancea. Sunt echipa fantastică, hotărâtă să arte întregii lumi o altă față a dizabilității.
Din 2010 trupa participă la mai multe festivaluri europene dedicate persoanelor cu dizabilități, cel mai cunocut fiind 'MODE H EUROPE', festival organizat de Asociația Mode H din Franța. Just Dance a prezentat o coregrafie după melodia lui Michael Jackson — Will you be there!

Emilia și Dorin Mirea — doi balerini brașoveni care formează un cuplu, atât din punct de vedere profesional de 28 de ani, dar și în viață, de 21 ani. În prezent sunt prim balerini la Opera din Brașov. Sunt părinții unui singur copil, diagnosticat cu autism. Emilia și Dorin Mirea se implică des în acțiunile care vizează îmbunătățirea imaginii persoanelor cu dizabilități.

Încheierea s-a realizat prin intrarea în scena a unui grup de copii și tineri format din cele mai bune voci brașovene care au interpretat 'We are the Wold'.

La ora actuală, în România există 750.000 de persoane cu dizabilități.


Parteneri:
Coresi Shopping Resort
Medical Express
GOPRINT
Mobility Eastern Europe
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune
InfoCons
Just Dance
Asociația Sf. Haralambie
MIREA DORIN și Emilia
Ina Schaeffler
Asociația "Speranța pentru Copii"
Natasha Hairstyle Brașov
Cristina Timiș — Microblading Brașov
Alexandra Cretsolina
www.le-bebe.ro

Nova Tech Med
FLAMINOR
Fundația UMANĂ: INSIDE BRAȘOV și CORONA PRESS
Asociația Distroficilor Muscular din România
Filiala București a Asociației Distroficilor Muscular
Asociația Mereu Împreună Pentru Oameni
Centrul Cultural Virtual Artist pentru Arta
Asociația Culturală Art Respect

Fotografi:

Volker Vornehm
Sabin Țițeiu Pedrosa
Dany Photography
Leo' S Photoshophy
Marius Ștefănescu
Marius Daniel Telea

Cameraman:
Claudiu Gherman

Parteneri media:

Consiliul Național al Dizabilității din România, prin vehiculul media Observatorul.ro
Corona Press,
Mix TV,
BZB,
Transilvania News,
TEX FM,
Transilvania Expres
www.mytex.ro

Agerpres
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.