Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:
  • Page:
  • 1
  • 2

SUBIECT: Tratamente experimentale

Rasp: Tratamente experimentale #36575

Miracol in medicina: Cancerul, vindecat de un nou tratament

Cercetatorii de la Universitatea Stanford au gasit o metoda miraculoasa prin care pot vindeca tumorile maligne. Cheia ei sta in blocarea unei proteine care transmite un semnal esential sistemului imunitar.



Mai exact, prin blocarea proteinei CD47, in corp este transmis un mesaj care duce la inmultirea celulelor sanatoase, scrie inquisitr.com.

Expertii au observat ca celulele maligne creeaza o cantitate dezordonata de proteine si pacalesc sistemul imunitar, astfel incat acesta sa nu distruga celulele daunatoare corpului.

Avand la dispozitie o asemenea informatie extrem de pretioasa, expertii au creat un anticorp care poate bloca proteina CD47, ea protejand sistemul imunitar impotriva celulelor care se pot dovedi mortale. Specialistii au testat noul tratament pe cobai care sufereau de cancer la colon, la ficat, prostata, precum si de cancer mamar si al vezicii urinare.

Reusite majore in lupta impotriva cancerului

Rezultatele obtinute au fost tocmai cele asteptate. Biologul Irving Weissman, de la aceasta prestigioasa institutie de invatamant superior, spune ca metoda functioneaza chiar si dupa ce cancerul avanseaza in organism.

Anticorpul respectiv poate fi eficient, ajungand chiar sa vindece tumoarea maligna sau ii poate incetini dezvoltarea si preveni metastaza. Un prim efect secundar observat a fost un atac pe termen scurt exercitat asupra sistemului imunitar al cobailor. Specialistii sustin, insa, ca acest efect nu are o insemnatate prea mare in comparatie cu distrugerea cauzata in organism de tumorile canceroase.

Cercetatorii americani au primit recent o finantare de 20 de milioane de euro pentru a putea face testele si pe oameni. Si specialistii britanici au obtinut rezultate bune in cadrul testelor unui tratament folosit impotriva cancerului la prostata.

Acesta consta intr-o "radioterapie personalizata" ce actioneaza extrem de repede in organism si creste sansele de supravietuire ale pacientului. Este posibil ca un asemenea tratament sa fie disponibil pentru public in aproximativ doi ani.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tratamente experimentale #40616

Un nou tratament minune poate prelungi vieţile pacienţilor bolnavi de cancer de piele

Un nou tip de tratament prin imunoterapie numit Keytruda, aflat în teste recent clinice conduse de o echipă de astralieni, ajută pacienţii cu cancer de piele să trăiască mai mult şi are mai puţine efecte secundare faţă de medicamentaţia standard folosită în aceste cazuri.

Cercetătorii susţin că mai bine de 70% dintre pacienţii care au fost trataţi cu Keytruda au trăit pentru un an, faţă de 58% din pacienţii care au folosit tratamentul curent.

"Este foarte important ca acest nou medicament să funcţioneze mai bine. Să arate o îmbunătăţire atât de semnificativă este extraordinar", a mai spus cercetătorul australian.

Keytruda funcţionează prin legarea proteinei cunoscute ca PD-1 care permite sistemului imunitar al corpului să detecteze celulele canceroase şi să le distrugă. Acest medicament a fost testat alături de o altă imonoterapie numită Yervoy, care reprezintă tratamentul curent folosit în cazul melanomului.

Testele au fost făcute pe 834 de pacienţi din 16 ţări al căror melanom s-a răspândit pe mai mult de o parte a corpului. Un grup de pacienţi a primit Keytruda la fiecare două săptămâni, altul la fiecare trei săptămâni şi un grup final a fost tratat cu clasicul Yervoy.

Starea pacienţilor a fost analizată din nou un an mai târziu, iar 74% dintre cei care au primit Keytruda la fiecare două săptămâni şi 68% dintre cei care au luat medicamentul la fiecare trei săptămâni trăiau în continuare. Spre comparaţie, 58% dintre cei care au luat Yervoy mai trăiau după un an.

Graţie acestor rezultate, Keytruda a fost considerat un tratament viabil pentru pacienţii care au forme avansate de melanom. În Statele Unite acest medicament a fost aprobat deja ca alternativă la Yervoy.

Cercetătorii vor acum să afle de ce aproape 30% dintre pacienţi nu au răspuns la tratamentul cu Keytruda.

Un nou tratament minune poate prelungi vieţile pacienţilor bolnavi de cancer de piele - VIDEO
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Rasp: Tratamente experimentale #43516

Medicul psihiatru din Arad acuzat de falsificarea studiilor pentru testarea unor medicamente, reţinut

Medicul psihiatru Delia Podea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu, au confirmat reprezentanţii biroului de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru MEDIAFAX.

Delia Podea a fost audiată la Arad de către procurorii de la Bucureşti, care au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, medicul urmând să fie dus la Bucureşti pentru continuarea cercetărilor. Ea va fi prezentată magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Delia Podea este unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri în cadrul Secţiei de Psihistrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi din 2015 este preşedintele Comisiei de Etică pentru Studiile Clinice. Are 63 de ani şi este angajată din 1980, iniţial la fostul Spital Municipal, după care a trecut la Secţia de Psihiatrie, când Spitalul Judeţean Arad a absorbit Spitalul Municipal din Arad.

Medicul psihiatru, care este şi cadru didactic la o universitate din municipiul Arad, a fost ridicat marţi pentru audieri şi este acuzat că a solicitat şi a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea fundamentării sau întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în realitate, persoanele în cauză nu sufereau de afecţiuni psihice, însă în schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului, figurând fictiv atât cu internare cat si cu tratament de specialitate. Cele mai multe dintre aceste persoane nu rămâneau internate în spital si nici nu urmau tratamentul prescris. Mai mult, unora dintre pacienţi le condiţiona internările fictive de participarea la studiile clinice pe care acelaşi medic le conducea. Scopul acestui demers era obţinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, întrucât retribuţia medicului pentru derularea acestor studii se cuantifica în funcţie de numărul de pacienţi înrolaţi.

"Din probatoriul administrat până în prezent, a reieşit faptul că medicul psihiatru, utilizând ascendentul moral şi profesional de care beneficiază în relaţia cu medicii rezidenţi ai Secţiei de Psihiatrie, cărora le este îndrumător de rezidenţiat, îi determina şi îi constrângea pe aceştia să săvârşească astfel de ilegalităţi. Studiile clinice erau efectuate fără consimţământul informat al subiecţilor, fiind consemnate în documentele întocmite aspecte necorespunzătoare adevărului referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia. Pentru obţinerea semnăturii pe declaraţia privind consimţământul participării la studiu, medicul psihiatru acţiona în două modalităţi: fie prezenta documentul pacienţilor sau aparţinătorilor acestuia (în situaţia pacienţilor fără discernământ) drept acord pentru prelevarea unor probe biologice ori pentru efectuarea unor analize (ex: ECG), fie contrafăcea sau dispunea unor medici rezidenţi să contrafacă semnătura", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii susţin că, pentru a asigura numărul de pacienţi prevăzut în protocoale, medicul psihiatru includea în studii şi pacienţi care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental, iar la indicaţiile acestuia, medicii rezidenţi şi asistentele medicale consemnau în foile de observaţie simptomele necesare includerii în studiu, omiţând total sau parţial consemnarea simptomelor reale.

"Pe parcursul derulării studiilor, medicul psihiatru consemna în foile de observaţii şi în celelalte documente aferente aspecte neconforme cu realitatea după cum urmează:
- administrarea medicamentelor experimentale chiar în situaţia în care pacientul nu se mai prezenta la vizite şi nu intra în posesia acestora. În acest caz, medicamentele erau scoase din ambalaje şi aruncate sau depozitate în fişetele din incinta secţiei;
- efectuarea de teste şi prelevarea de probe biologice ce confirmau eficacitatea tratamentului experimental, chiar şi în situaţia neprezentării regulate a pacienţilor la vizite sau a deteriorării grave a stării de sănătate a subiecţilor ca urmare a administrării medicamentaţiei din studiu. În astfel de situaţii, rezultatele textelor erau consemnate fictiv, iar probele biologice fie erau prelevate de la pacienţi anterior începerii studiului şi depozitate în aparate frigorifice, fie erau recoltate de la cadrele medicale ale Secţiei de Psihiatrie", se mai arată în documentul citat.

Potrivit procurorilor, acesta nu consemna în foile de observaţii administrarea unei medicamentaţii suplimentare neadmise de protocol, dar care producea efectele pozitive vizate de studiu, iar în situaţia în care pacienţii nu răspundeau la medicamentul testat pentru a fi menţinuţi în studiu, li se administrau medicamente conţinând substanţe neadmise în protocolul de studiu. Pentru a ascunde acest fapt, probele biologice atribuite pacienţilor nu erau recoltate de la aceştia, ci de la cadrele medicale ale secţiei.

"Potrivit dispoziţiilor medicului psihiatru, la externare pacienţilor înrolaţi în studiu li se întocmeau două seturi de documente: unele reale, care consemnau includerea în studiu, diagnosticul şi tratamentul experimental administrat şi altele contrafăcute care se înmânau pacientului şi care prevedeau administrarea unui tratament clasic, fără a se menţiona includerea pacientului în studiu. Prin modalităţile descrise se urmărea includerea în studii a unui număr cât mai mare de pacienţi şi efectuarea chiar fictivă a cât mai multor vizite, scopul final fiind acela de a încasa sume mai mari din partea sponsorilor", se mai arată în comunicatul de presă.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6746
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
  • Page:
  • 1
  • 2