Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Test de cultura generala

Re:Test de cultura generala #5638

Felicitari Lavinia pentru raspunsurile tale.
Acesta este premiul tau:


Raspunsurile la testul tau:
1 - c 6 - d
2 - c 7 - d
3 - c 8 - b
4 - c 9 - c
5 - d 10 - d
:kiss:
  • SWIL
  • Avatarul lui SWIL
  • Deconectat
  • Senior Member
  • Posts: 55
  • Thank you received: 1
  • Karma: 1
I believe in you, my Love
Ultima editare: by SWIL.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #5639

FEMEI

1.Care este femeia primordiala in traditiile biblice?
2. Cine a scris comedia "Femeile savante"?
3. Ce pictor francez (1848-1903) a pictat tabloul "Femei din Tahiti"?
4. Cine a compus, in 1840, ciclul de lieduri "Dragoste si viata de femeie"?
5. Ce prozator roman a publicat volumul de povestiri "De ce iubim femeile"?
6. Cine a compus muzica operei "Scoala femeilor"?
7. Cine a realizat, in 1986, filmul american "Femei neinfricate" (Women of valor)?

  • SWIL
  • Avatarul lui SWIL
  • Deconectat
  • Senior Member
  • Posts: 55
  • Thank you received: 1
  • Karma: 1
I believe in you, my Love
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #5640

rautatea din mine spune la toate raspunsurile voastre-traiasca Google
  • Club Sportiv Iasi 21
  • Avatarul lui Club Sportiv Iasi 21
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • SPORTUL FARA BARIERA DIZABILITATI
  • Posts: 583
  • Thank you received: 47
  • Karma: 2
Club Sportiv "Iasi 21"
Tel: 0332.465097
Tel: +4 0740 28 44 62
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #5685

Snake multi dintre noi mai avem si creier si il folosim ..asa ca nu ne este necesar google
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #5691

Bravo Silvia
Premiul tau:
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #6891

1. Care este capitala Sloveniei?
a Novisad
b Zagreb
c Ljubljana

2. Care camp numeric se gaseste langa 20 la jocul de darts?
a 15
b 1
c 6

3. Moneda carei tari din America de Sud o poti traduce prin "noul soare" (nuevo sol)?
a Costa Rica
b Peru
c Ecuador

4. Care este capitala Chile?
a- Valparaiso
b- Santiago
c- Punta Arenas

5. Care este capitala Africii de Sud?
a Cape Town
b Maputo
c Pretoria

6. Cine a fost asasinat in 8 Decembrie 1980 in New York City?
a Jim Morisson
b J.F. Kennedy
c Marylin Monroe
d John Lennon

7. Cate state intra in componenta SUA?
a 50
b 45
c 44

8. SUA este...
a stat federal
b republica
c organizatie unionala

9. Care minoritate etnica este cea mai numeroasa in Romania
a Romii
b Germanii
c Maghiarii

10. Care este capitala Danemarcei?
a Copenhaga
b Alborg
c Arhus
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #6892

01. Printele cele mai inalte cladiri din lume se numara si turnurile din Toronto. Unde se afla acestea?
A. Alaska
B. Canada
C. Texas

02. Cea mai inalta cascada din lume este:
A. cascada Victoria
B. cascada Niagara
C. cascada Angel

03. Nilul nu se varsa direct in mare ci se separa formand:
A. un estuar
B. o delta
C. un meandru

04. Insula pastelui, cunoscuta pentru statuile sale gigantice, din oceanul Pacific apartine statului:
A. Peru
B. Chile
C. Venezuela

05. Plaja Copacabana se afla in orasul:
A. Rio de Janeiro
B. Salvador
C. Caracas

06. Cel mai adanc lac din lume este lacul:
A. Titicaca
B. Sf. Ana
C. Baikal

07. Cel mai lung recif de corali din lume, denumit Marea Bariera, are o lungime de:?
A. 800 de Km
B. 1600 de Km
C. 2000 de Km

08. Stravechiul oras Machu Pichu se afla in:
A. muntii din Brazilia
B. Mexic
C. muntii din Peru

09. Care dintre urmatoarele tari nu are iesire la un ocean?
A. Angola
B. Ciad
C. Tanzania

10. Orasul cu cei mai multi locuitori din lume este:
A. Honk-Kong
B. Los Angeles
C. Tokio
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #6904

La primul test raspund
1,2,3 si 9 varianta B ,
4,5 si 10 varianta A,
6 si 8 raspuns variata C.

La al doilea test raspund
1,2 si 3 nu stiu.
4 B,
5 C.
6 D,
7.8 si 10 A,
La 9 C -oficial, practic A.

Sa nu va supere raspunsul 9.Este o punctul meu de vedere.
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by ciresaru. Motiv: complectare
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #6905

Ciresaru ai putea te rog sa scri separat raspunsurile, adica prima data scri raspunsurile la primul test apoi dedesubt la cel de-al doilea test..scuze dar nu am inteles bine raspunsurile tale, sper ca nu te superi pe mine
  • Lavy
  • Avatarul lui Lavy
  • Deconectat
  • Elite Member
  • Visele nu zboara daca nu le dam aripi.
  • Posts: 204
  • Thank you received: 5
  • Karma: 5
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #11834

Test de cultura generala [geografie,istorie ,biologie].
1.Cel mai lung fluviu din lume?
2.Cine a fost numit regele soare?
3.Ce sarpe are cel mai toxic venin?

Raspundeti si puneti intrebari.
  • adi chicago
  • Avatarul lui adi chicago
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Dum spiro ,spero
  • Posts: 2545
  • Thank you received: 64
  • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #11836

1. Nil
2 Ludovic al XIV-lea
3. Unii zic Mamba neagra (Africa) altii Inland Taipan (Australia)
  • Petru
  • Avatarul lui Petru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
  • Posts: 1036
  • Thank you received: 456
  • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #11838

Petru a scris:
1. Nil
2 Ludovic al XIV-lea
3. Unii zic Mamba neagra (Africa) altii Inland Taipan (Australia)
La 1. ai gresit e AMAZONUL NU NILUL.
La 3.ai gresit e sarpele boomg de copac din africa.
Nilul (arabă: النيل an-nīl) este un fluviu din Africa ce izvorăşte din munţii Rwandei şi Burundi şi se varsă în Marea Mediterană traverând statele africane: Sudan, Burundi, Rwanda, Tanzania, Uganda, Etiopia şi Egipt. Cu lungimea de 6.671 km, fluviul Nil este cel mai lung fluviu din lume, urmat de Amazon cu 6.440 km, unele măsurători ale Amazonului de la izvoare, ar fi stabilit o lungime a acestuia de 7.200 km.B)
  • adi chicago
  • Avatarul lui adi chicago
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Dum spiro ,spero
  • Posts: 2545
  • Thank you received: 64
  • Karma: 17
never give up hope
Ultima editare: by adi chicago.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #11973

1. Asa cum am invatat eu la scoala, acum cateva ... zeci de ani, Nilul e cel mai lung fluviu.
Despre faptul ca Nilul e cel mai lung ne povesteste si :
https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_river
https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_fluvii_dup%C4%83_lungime

E drept ca unele masuratori recente arata ca Amazonul e mai lung dar, datele inca n-au gasit consensul geografilor.

3. Dupa cum am spus sunt mai multe parereri despre cel mai veninos sarpe.
Totusi , daca sarpele Boomslang este sarpele boomgde care vorbesti, unele topuri il prezinta abia pe locul 9.
https://www.descopera.ro/natura/4921525-top-10-cei-mai-veninosi-serpi-din-lume

Oricum, iti multumesc pentru ca mi-am reimprospatat cunostiintele.
  • Petru
  • Avatarul lui Petru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Toată lumea să trăiască numai noi să nu murim !!
  • Posts: 1036
  • Thank you received: 456
  • Karma: 10
Ce este, este.
Ce nu este, nu este.
Asta este!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #11976

Sincer, la cultura generala stau foarte prost! :( Nu sunt sigur, chiar si atunci cand stiu raspunsul! Asta denota ca nu mi-am insusit cu seriozitate aceste conostinte!
Asa ca jos palaria pentru toti cei care "v-ati pus creierul la treaba" :) Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Test de cultura generala #11977

Petru a scris:
3. Dupa cum am spus sunt mai multe parereri despre cel mai veninos sarpe.
Totusi , daca sarpele Boomslang este sarpele boomgde care vorbesti, unele topuri il prezinta abia pe locul 9.
https://www.descopera.ro/natura/4921525-top-10-cei-mai-veninosi-serpi-din-lume

Oricum, iti multumesc pentru ca mi-am reimprospatat cunostiintele.
Pe National Geographic Channel in emisiunea lui Steven Austin spuneau ca Boomslang are cel mai toxic venin dintre serpii terestri ,dar datorita faptului ca are coltii pozitionati spre cerul gurii nu poate inocula suficient venin la o singura muscatura.Cel mai toxic venin il are un sarpe marin .
The Faint-banded Sea snake (Hydrophis belcheri, also known as the Belcher's sea snake) is a species of sea snake. It is the most toxic snake in the world. It has a friendly temperament and would normally have to be subjected to severe mistreatment before biting. Usually those bitten are fishermen handling nets, although only a quarter of those bitten are envenomated since the snake rarely injects much of its venom. Because of this, and its docile nature, it is generally not regarded as very dangerous. The toxicity of this species' venom have many times been called into question, with some herpetologists and snake enthusiasts naming either the beaked sea snake (Enhydrina schistosa) or the Inland Taipan (Oxyuranus microlepidotus) as having the most toxic venom.[1]
https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrophis_belcheri
  • adi chicago
  • Avatarul lui adi chicago
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Dum spiro ,spero
  • Posts: 2545
  • Thank you received: 64
  • Karma: 17
never give up hope
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .