Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Credit pentru Persoane cu Handicap Grav

Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #9

Conform legii 448/2006, "Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului."

Pentru a beneficia de prevederile articolului 25 din lege, persoana cu handicap grav sau accentuat trebuie sa se adreseze Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si sa depuna prin registratura urmatoarele documente:
1. cerere;
2. copie de pe documentul care atesta incadrarea in grad de handicap;
3. copie de pe documentul de identitate;
4. declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca indeplineste conditiile articolului 25 din lege;
5. declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul ca va comunica Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap orice modificare privind incadrarea in grad de handicap.
De asemenea va obligati sa achitati la scadenta ratele creditului.

In urma acestui demers, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) elibereaza persoanei cu handicap o adeverinta referitoare la acordul platii dobanzii.
Dupa obtinerea adeverintei, persoana cu handicap grav sau accentuat se adreseaza unei unitati bancare in vederea obtinerii creditului. La solicitarea unitatii bancare, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap va incheia un angajament de plata a dobanzii.

Practic, persoana in cauza, dupa intrarea in posesie a adeverintei de la ANPH, gaseste banca si produsul dorit incheind un contract de creditare. Cu acest contract, planul de rambursare a creditului si contul IBAN, clientul se va intoarce la ANPH, depune copii ale acestora iar institutia se angajeaza sa vireze lunar in contul creditului valoarea dobanzii. Aceasta procedura dureaza aproximativ 30 de zile pana la aprobarea definitiva.

Daca este vorba de un autoturism trebuiesc depuse si copii ale tuturor actelor masinii, in functie de tipul autoturismului, daca este unul nou sau vechi (certificat de inmatriculare, chitante care atesta plata taxelor, asigurari incheiate, etc).

Aveti atentie la comisione. ANPH va suporta numai costurile cu dobanda, eventualele comisioane urmand a fi suportate tot de catre beneficiarul creditului. Astfel recomand alegerea unui credit avand numai comisioane up-front (care se platesc o singura data la acordarea creditului urmand ca pe parcursul duratei de creditare sa se plateasca numai dobanda si principalul).

Nota: valoarea creditului nu trebuie sa fie mai mare decit valoarea masinii / adaptarilor locuintei.
Si inca un aspect: ai dreptul la 2 credite:
1. unul pentru masina
2. unul pentru adaptarea locuintei (Nu e ori una ori alta).
Evident, daca iti permiti si daca vrei... Mai multe detalii: in legea 448 si normele ei de aplicare - pe site-ul ANPH-ului
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16134
 • Thank you received: 5254
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #276

e dubioasa treaba asta cu creditele. eu am vrut sa imi iau un credit luna trecuta si nu am putut pt ca am dat peste niste smecheri de la ANPH care au zis ca tre sa iau creditul pe o perioada de 5 ani, si sa nu depaseasca 10.000 euro , pt ca daca este mai mare de 10.000 ei nu mai suporta dobanda. au facut un proiect care vreau sa modifice perioada de creditare , aici este problema ... pe o perioada de 5 ani ce bani poti sa mai scoti:angry: mam certat cu cei de la ANPH pt perioada de creditare pt ca proiectu ince nu este aprobat.... cred ca acolo la ANPH sunt niste persoane care nu au ce cauta acolo
 • cheluu_2000
 • Avatarul lui cheluu_2000
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Posts: 22
 • Thank you received: 2
 • Karma: 0
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #291

MEF limitează creditele pentru persoanele cu handicap

Împrumutul maxim nu poate fi mai mare de 10.000 euro

Ministerul Economiei şi Finanţelor a prezentat Guvernului un Memorandum în care propune modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, solicitând limitarea creditelor până la 10.000 euro. În sprijinul acţiunii sale, ministerul a invocat faptul că, deşi creditele sunt acordate în scopul facilitării achiziţiei unui singur mijloc de transport şi adaptării locuinţei la nevoile persoanelor adulte cu handicap grav şi accentuat, în perioada mai - decembrie 2007 au fost încheiate 533 de contracte pentru cumpărarea unor autoturisme de lux, şalupe şi iahturi.

autohand.jpg


"În urma analizei a rezultat faptul că în perioada mai - decembrie 2007 au fost încheiate 533 de contracte de subvenţionare a dobânzii, iar în condiţiile în care nu a existat nicio restricţie privind valoarea autoturismului şi nicio limită a dobânzii subvenţionate s-a constatat că au fost achiziţionate autoturisme de lux, perioada de rambursare a creditelor variază între 36 luni şi 296 luni, iar în unele cazuri dobânda depăşeşte nivelul creditului acordat. În urma sesizării acestor aspecte, Ministerul Economiei şi Finanţelor a prezentat Guvernului un Memorandum în care a propus modificarea textului de lege, în vederea asigurării unei utilizări superioare a fondurilor publice din punctul de vedere al eficienţei", se arată în nota de fundamentare a proiectului de O.U. pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) până la data de 31 mai a.c.

Condiţie: creditul să fie returnat în 5 ani

Astfel, potrivit proiectului de act normativ, alineatul (1) al articolului 27 se modifică astfel încât să prevadă faptul că persoanele adulte cu handicap grav şi accentuat pot beneficia de credite a căror dobândă se suportă din bugetul de stat, pentru achiziţionarea unui singur autoturism şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului, dar şi cu condiţia ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 euro, iar returnarea creditului să nu depăşească cinci ani.
"Prin modificările propuse se intenţionează o gestionare mai bună a sumelor alocate pentru aplicarea facilităţilor acordate persoanelor cu handicap în temeiul art. 27 din Legea nr. 448/2006. În acest mod se asigură posibilitatea de repartizare a acestor sume unui număr cât mai mare de persoane cu handicap grav şi accentuat care au nevoie de un autoturism adaptat situaţiei lor specifice sau, după caz, au nevoie de modificări ale locuinţei", potrivit notei de fundamentare.

Centre private avizate de ANPH

O altă modificare propusă de MMFES vizează înfiinţarea unor centre private pentru persoane cu handicap, care vor funcţiona ca structuri cu personalitate juridică, cu avizul şi sub îndrumarea metodologică a Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH).
Măsura se impune din cauza faptului că se acordă credite de către orice instituţie financiară, la orice nivel de dobândă, pentru orice tip de mijloc de transport, indiferent de valoarea acestora şi pentru orice perioadă de creditare, fapt care conduce la dobânzi ce depăşesc preţul mijlocului de transport.
Un bun exemplu în acest sens sunt creditele a căror dobândă este subvenţionată de stat, deşi rambursarea este prevăzută a se efectua în 25 de ani.
"Situaţia referitoare la unităţile protejate autorizate prezentată are influenţe negative asupra percepţiei comunităţii şi a integrării sociale a persoanelor cu handicap.
Ţinând cont de urmările pe care această situaţie le-ar putea genera în continuare dacă nu se intervine de urgenţă, se impune completarea art. 78 din Legea nr. 448/2006 (...), astfel încât să se prevadă realizarea de către persoanele cu handicap angajate în unităţi protejate autorizate a produselor sau serviciilor care vor fi achiziţionate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat pentru faptul că nu au angajat persoane cu handicap.

3,7 milioane euro, bugetul pe 2008

Potrivit notei de fundamentare, Memorandumul cu tema Credite cu dobândă suportată din bugetul de stat pentru persoanele adulte cu handicap care achiziţionează mijloace de transport conform Legii nr. 448/2006 a fost aprobat de Guvern la data de 26 martie, căzând în sarcina MMFES să se ocupe de modificarea legii, astfel încât să se asigure "utilizarea superioară a fondurilor publice, din punct de vedere al eficienţei şi economicităţii şi în scopul depistării de rezerve care să asigure echilibrul bugetului de stat, cu încadrarea, pentru anul 2008, în suma prevăzută în buget, respectiv 13.624 mii lei".

Informatie preluata din Curierul National
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16134
 • Thank you received: 5254
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #799

Eu mi-am facut dosarul si am primit adeverinta pentru contactarea creditului la ANPH in primavara cu mult inainte de ordonanta de urgenta 86, am contractat creditul cu 3 saptamani inainte de ordonanta de urgenta 86, am trimis dosarul pentru a fi luat in evidenta in vederea platirii dobanzii de catre ANPH dar datorita faptului ca fatidica ordonanta de urgenta 86 era deja publicata in monitorul oficial dosarul mi-a fost respins pe motiv ca perioada de creditare depaseste 5 ani, din cate stiu si m-am interesat ordonanta nu se aplica retroactiv, adeverinta eliberata de ANPH care permitea contactarea creditului era sub incidenta vechii legi, nicidecum ordonantei 86. Acum ma vad pus in situatia de a plati creditul integral din cauza unor incompetenti incapabili sa scoata si sa aplice o lege cu cap...

Iar cei de la ANPH sunt niste incompetenti, incapabili si indolenti...parca erau pusi acolo sa ne sustina interesele nu sa ne bage bete in roate.
 • versus
 • Avatarul lui versus
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Walk Again!
 • Posts: 24
 • Karma: 0
Ce nu te omoara te face mai puternic!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #848

Eu am luat credit pentru adaptare locuinta, ei platesc cu intarziere dobanzile si la 3 luni.

Domnul Marian Minculescu pregateste actele pentru ai da in judecata pe cei de le ANPH cine vrea sa semneze ceeea ce el va face poate sa ii Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Nici o banca nu da imprumut pe 5 ani la veniturile noastre. Putem lua o suma foarte mica care nu va ajunge de o masina, asa ca tot cei ce au bani vor pute lua nu noi care avvem venituri mai mici.

Adri
 • adri
 • Avatarul lui adri
 • Deconectat
 • Senior Member
 • Zambiti si maine e o zi
 • Posts: 41
 • Thank you received: 3
 • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #849

Si eu m-am gandit sa ii dau in judecata, dar atata timp cat te 'lupti' cu statul sansele de reusita sint minime, mori cu legea in mana, mai multe sanse de reusita ar avea cateva sesizari in media si in presa, sa se faca ancheta...
 • versus
 • Avatarul lui versus
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Walk Again!
 • Posts: 24
 • Karma: 0
Ce nu te omoara te face mai puternic!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #850

Trebuie sa facem ceva tot ce sa castigat in 19 ani se pare ca se duce de rapa cu noile schimbari de legi.
Domnul Minculescu a castigat un proces cu ANPH. Nu trebuie sa ne lasam.

Daca noi nu luptam nu va lupta nimeni pentru noi.
 • adri
 • Avatarul lui adri
 • Deconectat
 • Senior Member
 • Zambiti si maine e o zi
 • Posts: 41
 • Thank you received: 3
 • Karma: 1
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #852

Complet de acord, ceva trebuie facut, suntem discriminati mintiti si inselati la 'drumul mare' insa nu stiu daca ne va asculta sau da dreptate cineva, eu zilele trecute vorbeam cu un avocat si imi dadea 30, 40 % sanse de castig in lupta cu statuul, urmeaza sa mai vorbesc si cu un jurist.

Nu stiu cine e acest domn Minculescu si nici ce proces a castigat (sper ca nu Cristi Minculescu de la Iris?) :P daca a castigat inseamna ca avem un precedent.

Cred ca am avea mult mai multe sanse sa ne unim mai multi si sa ii dam in judecata ca si 'minoritate discriminata' decat ca si caz izolat persoana fizica (e doar un rationament personal, nu ma pricep in ale jurisdictiei), dar merita vorbit cu un jurist sau un avocat.
 • versus
 • Avatarul lui versus
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Walk Again!
 • Posts: 24
 • Karma: 0
Ce nu te omoara te face mai puternic!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #861

Salut.Eu il cunosc pe Marian Minculescu,acesta este numele lui,il cunosc deoarece am facut parte din asociatia lui,destul de mult,chiar pot spune ca am fost un membru de la inceputul organizatiei,s-a zbatut sa faca ceva pentru organizatie,chiar daca nu mereu a facut pe placul tuturor membrilor.Deci,asa cum spuneau si Versus,ar trebui sa ne stringem mai multii si sa facem ceva,pentru ca numai o singura persoana daca castiga sau nu un proces,ceilaltii nu pot beneficia,dupa cum stau lucrurile,Guvernul-Statul nu ne vor ajuta cu prea multe facilitatii,se pare ca pina la urma nu vom mai beneficia de nimic din legea 448.Daca am sau nu dreptate,veti vedea in timp,ca acel ajutor de 217 lei se va majora cu cat sa nu murim de foame,iar celelalte facilitatii in timp vor disparea.Mai stam de vorba si paote imi veti da sau nu dreptate.Va multumesc pentru atentie.Toate cele bune.
 • niculae67
 • Avatarul lui niculae67
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Totul este trecator in viata,sa ne bucuram de EA
 • Posts: 34
 • Karma: 0
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #862

Tot ceea ce se face si se da pentru persoanele cu dizabilitati sunt 'chestii' de imagine, nimanui nu-i pasa daca crapam sau nu, nimanui nu-i pasa daca ne sunt incalcate drepturile sau nu, daca suntem umiliti, furati sau discriminati, ca sa se schimbe ceva in bine pe viitor pentru noi trebuie sa ne facem vazuti si ascultati pentru ca altfel nimeni nu se va prapadi de grija noasra.

Cu putin curaj si initiativa se pot face demersuri, eu personal deja am trimis spre cateva televiziuni importante din romania sesizari in acest sens, dar pentru ca astfel de sesizari sa fie luate in seama ar trebui sa fie mult mai numeroase, totodata putem deschide o petitie-reclamatie, sa o trimitem guvernului si de ce nu comisiei europene pentru abuzuri si discriminare.

Da, stiu ca suna 'grav' dar sunt lucruri ce pot fi facute si sunt convins ca in momentul in care vom fi destul de multi si destul de vocali se va gasi si cine sa ne reprezinte interesele in instanta daca va fi cazul.
 • versus
 • Avatarul lui versus
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Walk Again!
 • Posts: 24
 • Karma: 0
Ce nu te omoara te face mai puternic!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #866

Asa cum am spus Marian Minculescu a inceput demersurile pentru proces si aduna sematuri de la noi. Cine vrea poate sa ii scrie Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

El incearca sa ne implice pe cat mai multi ca pentru drepturile noastre luptam. Niciodata o persoana valida nu va face ce vom face noi cei in cauza.

toate cele bune
Adri
 • adri
 • Avatarul lui adri
 • Deconectat
 • Senior Member
 • Zambiti si maine e o zi
 • Posts: 41
 • Thank you received: 3
 • Karma: 1
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #868

Sa ii scriem ce? Sa puna pe roate un site petitie interactiv cu toate datele celor ce semneaza la vedere...
Doar o adresa de e-mail mi se pare mult prea sumar si derizoriu pentru un astfel de demers.

Eu am deschis o petitie in acest sens, daca vreti sa o semnati e disponibila la adresa:

https://www.petitieonline.ro/petitie-p47251046.html
 • versus
 • Avatarul lui versus
 • Deconectat
 • Junior Member
 • Walk Again!
 • Posts: 24
 • Karma: 0
Ce nu te omoara te face mai puternic!
Ultima editare: by versus.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #2012

Buna ziua!

Tocmai m-am intors de la comisia de buget a Senatului si va comunic ca s-a luat decizia, urmare a celor expuse de mine, de a respinge punctul 3 din OUG86, cel cu privire la unitatile protejate. De asemenea, senatorii au fost de acord si cu cealalta propunere a mea, aceea ca creditul sa fie pe 10 ani, valoarea tot de 10.000 euro, iar cazuri exceptionale ea sa depaseasca aceasta suma dar doar pentru achizitionarea unor masini adaptate pentru transportul celor care nu se pot transfera... Iata un succes pe toata linia, succes care va trebui obtinut si la Camera Deputatilor, cel mai probabil la inceputul lui 2009. Multumesc tuturor celor care ne-au sustinut, este o victorie a tuturor!

Comisia a respins amendamentele propuse de Liga doamnei Gheorghiu si de catre Fundatia Pentru Voi

Senatul va trimite la Camera Deputatilor raportul respectiv, urmand ca aceasta sa dea forma finala, dar ea va tine cont de decizia Senatului... Va voi trimite, in curand, si documentul oficial in care apare decizia Senatului.Asta inseamna ca lucrurile vor reveni la situatia de dinainte de 24 iunie.

Marian Minculescu & SHL Romania & Prietenii...

Se poate deci... SPOR !
 • daniel
 • Avatarul lui daniel
 • Deconectat
 • Administrator
 • Cuget, deci exist!
 • Posts: 16134
 • Thank you received: 5254
 • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #2031

Si eu sunt in lista de primire a informatiilor cu privire la demersurile pe care le intreprinde dl.Marian Minculescu si am fost de acord sa sprijin actiunile lui.
Daca noi nu ne unim,strangem in favoarea acestor actiuni, cine sa o faca in locul nostru ? Daca nu actionam activ, macar pasiv adunati intr-o lista,petitie. Nu credeti ?


Cine doreste sa sprijine poate sa contacteze urmatoarea adresa de e-mail pt. inscriere :presedinte@invingatorul.com

Prieteni sau doar cititori ai acestui mesaj.., va informez ca am inceput redactarea documentatiei pentru a-i da in judecata pe bolnavii care se afla la guvernare si carora le-a luat Dumnezeu mintile. Dovada clara este abuziva si ilegala schimbare a legislatiei din domeniul nostru...
Prin urmare, daca doriti sa va alaturati demersului nostru va asteptam sa ne scrieti pentru a va spune cum puteti contribui si voi. Noi vom plati avocatii si restul taxelor si cheltuielilor, pe langa multe alte lucruri care vor fi facute.

Marian Minculescu si SHL Romania

In urma anuntului, am primit numeroase adeziuni la initiativa noastra.

Pentru ca vrem ca totul sa fie facut profesionist si tratat cu seriozitate, ii rugam pe cei care au subscris in nume propriu sa ne trimita urmatoarele date: nume, prenume, adresa, buletin Seria...nr.... CNP....si gradul de handicap.

Celor care reprezinta organizatii, le solicitam sa ne trimita prin e-mail un document in care sa isi declare sprijinul fata de initiativa noastra, aceea de declarare ca fiind neconstitutionala a OUG 86 si de amendare urgenta a legii 448 si a normelor metodologice de aplicare.

Dosarul il depunem la Curtea Constitutionala, unicul for care mai poate sa faca ceva.
In acelasi timp, depunem si un memoriu la Guvern, Ministerul de Finante, Ministerul Muncii si ANPH, in care le vom solicita sa modifice aberatiile pe care tocmai le-au legiferat.

Marian Minculescu si SHL Romania
PS le multumim tuturor celor care difuzeaza aceasta informatie persoanelor cu handicap si asociatiilor acestora


 • sara
 • Avatarul lui sara
 • Deconectat
 • Platinum Member
 • \\\\
 • Posts: 964
 • Thank you received: 88
 • Karma: 12
Sara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Credit pentru Persoane cu Handicap Grav #2109

O rugaminte catre toti cei care au facut imprumut pt. adaptarea locuintei
Am primit si eu o adeverinta pentru imprumut pentru adaptarea locuintei.Mi-au cerut un proiect.Voi ati facut un astfel de proiect? Ce trebuie sa cuprinda? Trebuie si un deviz estimativ? Proiectul se refera numai la modificarea zidariei sau cuprinde si modificarea mobilei, etc. Cat costa un astfel de proiect?. Unde ati gasit persoane autorizate sa faca astfel de proiecte? Sunt arhitecti? Va multumesc si va doresc noapte buna.
 • Paula
 • Avatarul lui Paula
 • Deconectat
 • Premium Member
 • Posts: 80
 • Thank you received: 4
 • Karma: 3
Cine traieste cu speranta va muri postind
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.