Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Sfaturi pentru sanatate

Sfaturi pentru sanatate #3032

In acest topic vor posta cei care au cunostinte de medicina preventiva... sfaturi pentru prevenirea bolilor si pastrarea unui corp sanatos...

Sfaturi si stiri pentru sanatatea dumneavoastra. Nu vom vorbi doar despre alimentatie, ci despre toti factorii care pot avea influenta asupra sanatatii.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #3033

  • Daca va simtiti mereu obosit sau pesimist este posibil sa aveti o carenta de vitamina B. Aceasta este numita izvorul de energie al organismului si o gasiti mai ales in peste, legume verzi, oua si fructe uscate. Lipsa acesteia duce la aparitia unor afectiuni, precum acneea (lipsa vitaminelor B3 si B6), anemia, pierderea in greutate (B1, B3, B6), dermatitele, oboseala (B2, B6), depresia ( B1, B6, B12). Excesul de bauturi alcoolice duce la carenta de vitamina B1, deoarece aceasta este indispensabila functionarii normale a celulelor si nervilor. Drojdia de bere, germenii de grau si portocalele sunt surse bogate in vitamina B, care va feresc de pierderi de memorie, slabirea muschilor si probleme cu inima.
  • Un aport de lichide de peste doi litri pe zi scade considerabil incidenta litiazei si a infectiilor urinare.
  • Daca bei cel putin 5 pahare de apa pe zi scade cu 45% riscul de cancer la colon, cu 79% riscul de cancer la san si cu 50% posibilitatile aparitiei cancerului de vagin?
  • Unele studii stiintifice arata ca un consum intre 8 si 10 pahare cu apa pe zi poate calma semnificativ durerile de spate si ale articulaţiilor la 80% din persoanele suferinde?
  • Ceaiul de musetel este recomandat in caz de constipatie. Este mai bine sa fie baut neindulcit.
  • Datorita uleiurilor volatile si a taninurilor continute, anumite plante produc dilatarea bronhiilor si fluidificarea secretiilor nazale. Acest lucru ajuta la usurarea expectoratiei in cazul tusei coapte sau la calmarea tusei spastice, frecvent intalnita in bronsite cronice, laringite, raceli, tuberculoza sau unele din bolile copilariei. Amestecati o lingura de frunze de podbal, una de radacina de nalba si o lingurita de sovarv si opariti doua lingurite la o cana de apa clocotita. Dupa douazeci de minute, indulciti-o cu o lingurita de miere si beti un sfert de cana de patru ori pe zi. In acelasi timp luati cate 20 de picaturi de tinctura de propolis pe paine, de trei ori pe zi
  • Chiar daca mama sau bunica v-au sfatuit sa zdrobiti medicamentele inainte de a le lua, pentru a fi mai usor de inghitit, cercetatorii englezi au ajuns la ingrijoratoarea concluzie ca astfel pot aparea efecte secundare foarte grave, ajungand chiar pana la moarte. Prin zdrobire se distruge pelicula speciala care acopera pastilele, ceea ce inseamna ca medicamentul continut de acestea este absorbit mai repede decat ar trebui in fluxul sangvin. Tamoxifenul, un medicament prescris in cancerul mamar, si morfina, zdrobite, sunt cele mai periculoase. Pastilele de nifedipina, un medicament prescris in cazurile de angina si pentru reglarea tensiunii arteriale, pot provoca ameteli, migrene si pot creste riscul de producere a unui infarct.
  • Administrata pe termen lung, aspirina reduce riscurile de aparitie a anumitor tipuri de cancer, de exemplu, cancerul la san sau cel de intestin. La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori din Marea Britanie. In plus, aspirina are efect calmant.
  • Milioane de persoane iau zilnic aspirina fara a sti la ce pericole se expun. Deoarece combate coagularea sangelui, prevenind astfel formarea cheagurilor, este recomandata de doctori pentru evitarea accidentelor cerebrale si a infarctelor. Dar aspirina are un efect diferit asupra a 30% din bolnavi. Unul din riscurile majore pe care le au cei care iau zilnic acid acetilsalicilic este orbirea. Si asta din cauza ca aspirina poate duce atat la aparitia cataractei, a deteriorarii maculei, cat si la producerea unor rupturi ale vaselor de sange din retina, mai ales daca este folosita mai mult de zece ani.
  • Analgezicele cele mai comune, de tipul aspirinei, pot provoca cresterea tensiunii arteriale la barbati, potrivit unui studiu publicat in Archives of Internal Medicine. Cei care iau frecvent aspirina au prezentat cu 26% mai multe riscuri de a se imbolnavi de hipertensiune, iar cei care utilizeaza ibuprofen si naproxen, cu 38%. Analgezicele pot neutraliza mecanismul de relaxare a vaselor sangvine si pot provoca retentia de sodiu, doi factori care contribuie la cresterea tensiunii arteriale.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #3063

Consumata moderat, cafeaua e buna pentru sanatate.
Folosita pentru prima data in Etiopia, cafeaua aduce o serie de beneficii organismului nostru. Consumata in cantitati moderate, cafeaua ne ajuta sa ne imbunatim starea de dispozitie, puterea de concentrare si vigilenta. Cafeaua combate starea de oboseala si poate contribui la atenuarea simptomelor racelii. Totodata, cafeaua stimuleaza secretia de saliva si de suc gastric, precum si tranzitul intestinal, ajutand la o digestie mai buna. Persoanele care sufera de afectiuni precum gastrita sau ulcer sunt sfatuite sa nu consume cafea.
Cafeaua contine cofeina, antioxidanti precum fenol si arome volatile, tanin si acid colorgenic. Substantele care se gasesc in cafea au efecte pozitive asupra organismului. Antioxidantii impiedica distrugerea celulelor, implicit declansarea unor boli. De asemenea, cafeaua poate preveni aparitia diabetului de tip 1 si 2. In urma unor studii, s-a demonstrate ca persoanele care consuma cafea in cantitati mai mari, de la 4 pana la 6 cesti de cafea, au un risc cu 28% mai mic de a suferi de diabet, fata de persoanele care consuma cafea in cantitati mai mici. Pe langa consumul de cafea, este recomandat un consum bogat de fructe, legume si cereale, dieta care ajuta la prevenirea cancerului de colon sau a diabetului.
Cofeina din cafea este un bun remediu impotriva durerilor de cap si a migrenelor pentru ca dilateaza vasele de sange si totodata poate reduce atacurile astmatice, imbunatatind circulatia sangelui la nivelul inimii. Substanta organica de origina vegetala numita tanin, in combinatie cu antioxidantii, au efecte benefice asupra inimii si arterelor. Astfel, consumul de cafea nu influenteaza aparitia bolilor de inima, numai in exces, cafeaua poate spori starea de nervozitate, accelerand ritmul cardiac.
  • zurly
  • Avatarul lui zurly
  • Deconectat
  • Elite Member
  • good boy
  • Posts: 232
  • Thank you received: 20
  • Karma: 4
Realitatea e ruina unui vis
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #3159

daniel a scris:
  • Administrata pe termen lung, aspirina reduce riscurile de aparitie a anumitor tipuri de cancer, de exemplu, cancerul la san sau cel de intestin. La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori din Marea Britanie. In plus, aspirina are efect calmant.
  • Milioane de persoane iau zilnic aspirina fara a sti la ce pericole se expun. Deoarece combate coagularea sangelui, prevenind astfel formarea cheagurilor, este recomandata de doctori pentru evitarea accidentelor cerebrale si a infarctelor. Dar aspirina are un efect diferit asupra a 30% din bolnavi. Unul din riscurile majore pe care le au cei care iau zilnic acid acetilsalicilic este orbirea. Si asta din cauza ca aspirina poate duce atat la aparitia cataractei, a deteriorarii maculei, cat si la producerea unor rupturi ale vaselor de sange din retina, mai ales daca este folosita mai mult de zece ani.
  • Analgezicele cele mai comune, de tipul aspirinei, pot provoca cresterea tensiunii arteriale la barbati, potrivit unui studiu publicat in Archives of Internal Medicine. Cei care iau frecvent aspirina au prezentat cu 26% mai multe riscuri de a se imbolnavi de hipertensiune, iar cei care utilizeaza ibuprofen si naproxen, cu 38%. Analgezicele pot neutraliza mecanismul de relaxare a vaselor sangvine si pot provoca retentia de sodiu, doi factori care contribuie la cresterea tensiunii arteriale.
Inseamna ca este destul de incerta folosirea aspirinei. Din cauza acestor discutii legate de aspirina folosesc mai des paracetamolul. .... Paracetamolul are o excelentă biodisponibilitate după administrarea orală, şi din acest motiv administraraea sa pe cale parenterală este extrem de rar folosită. Pe scurt, proprietăţile sale terapeutice se explică prin inhibarea sintezei prostaglandinelor. Aceasta determină efectul analgezic (prin blocarea formării de prostaglandine E2 în sistemul nervos central şi periferic) şi pe cel antipiretic (la nivelul centrului termoreglării din hipotalamus. Sinteza prostaglandinelor este rezultatul acţiunii ciclooxigenazei, care este inhibată indirect de paracetamol.
Am totusi o mica nedumerire: Parca am mai scris aici! Nu aceste cuvinte dar am mai scris.....Multa sanatate si...Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Ultima editare: by ihdsimmeu.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #3165

  • Dieta cu soia neagra ar putea preveni obezitatea, diabetul si ar putea contribui la scaderea nivelului de colesterol, arata un studiu realizat de cercetatori sud-coreeni, publicat in "Journal of Agricultural Food and Chemistry". Cercetatorii au hranit cobai cu diferite tipuri de soia neagra, timp de doua saptamani. Soarecii hraniti cu soia au crescut in greutate cu 50% mai putin decat un alt grup care nu a primit acest aliment. Nivelul colesterolului „rau” a scazut cu 60%. Proteinele din soia incetinesc metabolismul ficatului, reducand productia de acizi grasi si colesterol, explica cercetatorii.
  • Asigurand organismului calciul necesar se previne osteoporoza (slabirea oaselor, intalnita la persoanele in varsta). Lipsa de calciu se manifesta diferit, in functie de gravitatea ei. O usoara lipsa a acestui mineral duce la amorteli, furnicaturi si carcei in maini si picioare. Lipsa calciului din organism provoaca insomnie, palpitatii, depresie si dureri de cap intense. Sursele naturale de calciu sunt: produsele lactate, galbenusul de ou, conopida, semintele de susan si soia.
  • Tineretea fara batranete este astazi posibila daca obisnuim sa bem un pahar cu vin rosu in fiecare zi, este concluzia unui studiu al Institutului Spaniol de Geriatrie. Si asta datorita melatoninei, substanta continuta in coaja strugurilor negri. Melatonina protejeaza celulele organismului de distrugerile care pot aparea odata cu inaintarea in varsta si ajuta la combaterea oboselii provocata de diferentele de fus orar la persoanele care calatoresc mult. Cercetatorii sugereaza ca oamenii ar trebui sa ia suplimente de melatonina incepand cu varsta de 30 - 40 de ani, dar inca nu sunt cunoscute toate efectele secundare. Nivelul de melatonina, hormon natural produs de organism pana la o anumita varsta, poate fi crescut prin consumul regulat de alimente precum ceapa, banane, orez, cirese si vin.
  • Fiind bogate in vitaminele B, C, P dar si in iod, magneziu, sulf, ridichile lupta cu succes impotriva fermentatiilor intestinale, hepatitei, icterului si a nisipului din vezica urinara. Cei cu reumatism sau cu afectiuni pulmonare trebuie sa foloseaca ridichile si frunzele lor in salate si ciorbe.
  • Inca de acum 50 de ani a aparut teoria care arata ca imbatranirea si bolile asociate ei sunt cauzate de uzura celulelor organismului provocata de asa-numitii radicali liberi. Acestia sunt substante rezultate din procesul arderilor din organism prin metabolism. Radicalii liberi, neanihilati, sunt asociati cu o multime de boli, incluzand cancerul, afectiunile plamanilor si functionarea improprie a sistemului nervos si imunitar. Rolul antioxidantilor este de a neutraliza radicalii liberi si, implicit, de a lupta impotriva batranetii. Principalii antioxidanti sunt vitamina C, vitamina E si seleniul. Vitamina E este prezenta in legume de culoare verde, oua, germeni de grau, ficat, iar vitamina C se gaseste in citrice, broccoli si kiwi.
  • Datorita mineralelor pe care le contine, namolul este foarte eficient in lupta impotriva ridurilor. Magneziul, cuprul, zincul si siliciul incetinesc procesul de imbatranire celulara, revitalizeaza tesuturile si inlatura tensiunile din muschii delicati ai fetei. Totodata, namolul tonifica tesuturile, fiind un bun tratament impotriva vergeturilor si celulitei.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #4072

Cateva sfaturi despre sanatatea fizica si spirituala.Merita citit si poate experimentam ceva de aici. Lectura placuta!

Fisier atasat:

Nume fișier: Valeriu_Popa_1_.doc
Dimensiune fișier: 559104
  • Paula
  • Avatarul lui Paula
  • Deconectat
  • Premium Member
  • Posts: 80
  • Thank you received: 4
  • Karma: 3
Cine traieste cu speranta va muri postind
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #5390

PREVENIREA DURERILOR DE DINTI

„Cum sa prevenim aparitia durerilor de dinti?
- Mentineti-va dintii sanatosi spalandu-i cel putin de 2 ori pe zi si preferabil de fiecare data dupa ce mancati. Folositi ata dentara pentru a indeparta particulele alimentare dintre dinti.
- Reduceti aciditatea din gura de la sfarsitul mesei, incheind gustarea cu alimente antiacide naturale, cum sunt alunele si branza. De asemenea, puteti combate aciditatea si clatind gura cu apa.
- Reduceti consumul de carbohidrati rafinati, cum ar fi faina sau zaharul, deoarece acestea ajuta la formarea tartrului si ridica nivelul acidului din gura.
- Preveniti activitatea bacteriana, clatind zilnic gura cu cateva picaturi de tinctura de smirna intr-un pahar cu apa.
- Beti des ceaiuri, deoarece acestea sunt o sursa buna de fluor, mineral care lupta impotriva cariilor. De asemenea, ceaiurile mai contin tanin care combate activitatea bacteriana de la nivelul bucal.
- Consumati telina, deoarece aceasta indeparteaza tartrul prin efectul sau abraziv.
Cum tratam natural durerile de dinti?
- Daca va dor dintii, daca aveti gingiile inflamate sau daca aveti dureri de la un abces, aplicati o compresa fierbinte timp de 5 minute la fiecare jumatate de ora, dupa care clatiti gura cu apa sarata calduta.
- Ceaiurile de hamei, de valeriana sau de laptuci salbatice alina durerile dentare, pentru ca au efect calmant asupra sistemului nervos.
- Puneti un tampon de vata inmuiata in tinctura de echinaceea sau ulei de cuisoare (cuisoarele contin un anestezic folosit adesea de medicii stomatologi, numit eugenol) pe dintele afectat.
- Mestecati scoarta de frasin galben sau aplicati o pasta din scoarta pisata amestecata cu putina apa.”
ADRIAN-NICOLAE POPESCU



TERAPIE PRIN RAS

„Rasul este considerat, de multa vreme, un excelent medicament pentru intregul organism. „Gimnastica rasului” maseaza organele, stimuleaza functiile acestora si amelioreaza circulatia oxigenului, determinand buna-dispozitie. Specialistii considera ca rasul chiar este o gimnastica interna, echivalenta cu o sedinta de dans. Se spune ca oamenii bolnavi care rad din tot sufletul se vindeca mai repede decat cei tristi si afectati puternic de problemele lor.
Tratament „pe inima goala” cu hohote de ras Reactia spontana reprezentata de ras este o extraordinara arma de autoaparare a sistemului nervos. Specialistii semnaleaza ca oamenii nu profita decat, cel mult, indirect si mai degraba in mod neconstientizat, de beneficiile rasului. Mai mult, ei insista asupra necesitatii de a lua in serios aceste aspecte, in sensul de a invata sa radem cu tot trupul. In timpul rasului, fata, gatul, pieptul, abdomenul, bratele si chiar picioarele se destind. Astfel, tensiunea negativa, stresul sunt eliminate. Rasul provoaca o stare de bine, uneori foarte apropiata de extaz, motiv pentru care unii psihoterapeuti il recomanda pentru reducerea riscurilor accidentelor cerebrale, cardiovasculare si a depresiei. De retinut „amanuntul” ca in spitalele din Canada si din Statele Unite exista asa-numite sali de umor, unde medicii isi trateaza pacientii prin terapia rasului.
Un studiu vizand stabilirea efectului rasului asupra inimii a dus la concluzii extrem de interesante si, desigur benefice prin aplicarea lor in cadrul tratamentelor. Autorii studiului au observat ca suferinzii de inima se dovedesc a fi persoane foarte (chiar mult prea) serioase si stresate. Unii, de pilda, rad foarte rar, si nici macar atunci cand, in mod normal, ceilalti nu se mai satura de ras. Cercetatorii sunt de parere ca rasul actioneaza ca un scut impotriva afectiunilor cardiace, sustinand ca hohotele ar trebui sa faca parte din arsenalul terapiilor recomandate in cazul bolilor de inima.
Tonifiant, somnifer si afrodisiac!
Rasul este precum ciocolata: elibereaza de stres si are chiar rolul unui afrodisiac, fiindca, atunci cand o persoana rade, organismul elibereaza endorfine – substantele chimice dotate cu puterea unor droguri cu efect euforic, care, din fericire, nu dau dependenta. In plus, rasul darama barierele si topeste inhibitiile, plictiseala sau oboseala. Sub efectul rasului, muschiul diafragmei se destinde, participand la ameliorarea procesului de oxigenare a plamanilor. Specialistii au observat ca doar cateva activitati sportive contribuie la fel de bine ca rasul la eliminarea bioxidului de carbon din plamani. Astfel, o repriza de ras cu pofta aduce tot atata oxigen in organism, cat o sedinta de aerobic, fitness, jogging sau tenis.
Rasul actioneaza asupra pielii si a sistemului neuro-simpatic, pe care il stimuleaza si-l accelereaza. Rasul destinde numeroase parti ale corpului: fata, gatul, pieptul, abdomenul, bratele, picioarele. Diminuand tonusul muscular, elimina tensiunile si agresivitatea. De asemenea, circulatia sangvina se accelereaza, ca si procesul de eliminare a toxinelor acumulate, digestia este usurata prin contractii abdominale si se evacueaza tensiunea nervoasa. Rasul scade tensiunea, amelioreaza digestia si garanteaza un somn linistitor.
In unele tari, indivizi care se simt total nefericiti si nu pot gasi motive de ras, apeleaza la... gazul ilariant. Este unul din oxizii azotului, incolor, cu miros si gust dulceag care odata inhalat poate provoca rasul. Insa, in pofida efectului recreativ, consecintele consumului acestui medicament asupra sanatatii sunt extrem de nefaste. Excesul de gaz ilariant contribuie la aparitia durerilor de spate si chiar la degenerarea coloanei vertebrale, blocheaza actiunea vitaminei B12. Orice incercare de a provoca rasul altfel decat in mod natural, nu numai ca este sortita esecului, dar este si periculoasa pentru sanatate.
Iata ce-ti poate face o portie de ras sanatos, servita zilnic, eventual in cateva doze bine digerate (consumul excesiv chiar nu dauneaza sanatatii): n destinde spiritul, stimuleaza memoria, dezvolta creativitatea si reduce anxietatea; n diafragma se relaxeaza si participa activ la decontractare; n previne aparitia constipatiei: rasul este cel mai bun masaj pentru abdomen; atenueaza durerea si stresul, avand un efect benefic asupra psihicului nostru; n creste libidoul si ne protejeaza contra multor boli, mai ales contra bolilor „moderne”;
- creste capacitatea respiratorie;
- stimuleaza, cu succes, sistemul imunitar; salveaza unele situatii tensionate, ce pot parea fara iesire;
- apropie oamenii, dezvolta sociabilitatea si poate asigura chiar succesul, in unele cazuri.”
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
  • SWIL
  • Avatarul lui SWIL
  • Deconectat
  • Senior Member
  • Posts: 55
  • Thank you received: 1
  • Karma: 1
I believe in you, my Love
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #5561

Vitamina C - vitamina vieţii

O arma impotriva tuturor bolilor. Probabil cea mai geniala dintre inventiile naturii este vitamina C, sau acidul ascorbic, cum o numesc specialistii. Daca s-ar decerna medalia de aur la o olimpiada a substantelor nutritive, ea ar fi castigata, fara nici un dubiu, de Vitamina C. O substanta mai pretioasa nu se gaseste pe tot pamantul. Cititi mai jos tot ce merita aflat despre acest superantibiotic.
Originea vitaminei C
Cu miliarde de ani in urma, a existat o perioada cand natura a fost nemultumita de felul cum se dezvoltau plantele si microorganismele. Pur si simplu, totul lancezea. Pretutindeni cresteau doar muschi, alge, licheni, nimic nu voia sa se ridice de la pamant ori sa se puna in miscare. "Am nevoie de o substanta foarte simpla", si-a spus atunci natura, dupa ce cugetase o vreme, "una usor de construit din elementele pe care le am la indemana, o molecula compusa din carbon, hidrogen si oxigen. Ar trebui sa fie destul de mica si de agila, ca sa poata trece mai repede decat altele prin toate barierele metabolismului. Si atat de dinamica, incat sa impulsioneze evolutia pe pamant." Asa a inventat natura molecula de vitamina C. Animalele isi produc in general singure aceasta substanta ce le asigura imunitatea. De aceea, ele nu racesc niciodata. Cand o vulpe colinda noaptea prin viscol ore intregi in cautarea prazii, metabolismul ei fabrica vitamina C din glucoza. De fiecare data, exact in cantitatea necesara.
O vitamina pentru plante, animale si oameni
La animalele inferioare si ulterior la cele superioare, vitamina C a reprezentat catalizatorul tuturor reactiilor vitale. De fapt, abia prezenta ei a facut posibila viata si miscarea. Deci nu e de mirare ca "fiintele imobile", plantele, consuma si necesita relativ putina vitamina C. Cu cat este mai dinamic, un animal sau un om are nevoie de o cantitate mai mare de vitamina C. In ascensiunea pe scara progresului biologic de la animal la om, vitamina C a fost un participant tot mai activ. Fara ea, ne-ar fi imposibil sa percepem deosebirile dintre culori, sa constientizam trecerea timpului, sa traim bucuria si entuziasmul. Necesarul de vitamina C a crescut odata cu evolutia formelor de viata.
Functiile vitaminei C
In organismul uman, vitamina C are doua mari functii: întărirea imunităţii şi echilibrarea psihicului. Ea este cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor.
Intarirea imunitatii
In sistemul imunitar, vitamina C este dusmanul neinduplecat al oricaror agenti patogeni, al parazitilor, virusurilor, microbilor si, in primul rand, al radicalilor liberi, care fug de ea ca dracul de tamaie. Fata in fata cu moleculele de vitamina C, radicalii liberi n-au nici o sansa. Si, intrucat ei ne aduc imbatranirea si in final moartea, se poate afirma ca vitamina C este cel mai eficient aparator al tineretii.
Cheia pentru o viata fericita
E absolut firesc sa ne trezim dimineata, intampinand noua zi cu speranta si bucurie, asa cum fac animalele. Daca un om se da jos din pat fara chef, descurajat si plin de ganduri negre, inseamna ca exista o perturbare in biochimia creierului si a nervilor sai. Un asemenea fenomen nu are voie sa se petreaca. Vitamina C joaca aici un rol considerabil, ea poate fi chiar cheia ce ne deschide calea spre o viata mai fericita.

Vitamina C pentru un tesut conjunctiv rezistent
Vitamina C mai are de indeplinit in corpul nostru o functie suplimentara, defel neglijabila. Ea consolideaza tesutul conjunctiv. In acelasi timp, tonifica si netezeste peretii tuturor vaselor de sange, de la cele mai mari pana la capilarele de dimensiuni microscopice. Cu vitamina C, varicele si hemoroizii se retrag, iar ridurile si incretiturile pielii dispar.
Vitamina C pentru gingii sanatoase si dinti puternici
Cu un aport consistent de vitamina C va intariti dintii si gingiile mai bine decat cu orice pasta. Mancati o lamaie pe zi si veti putea musca din mar fara grija. Acest proces de fortificare se manifesta vizibil la gingii si la alveolele maxilarului, oasele cu cel mai mare consum de calciu din corpul nostru. Calciul singur se deplaseaza prea lent pe drumul sau spre celule, atunci cand ele il asteapta in cantitati mari. Combinat insa cu vitamina C, el formeaza compusi - asa-numitii chelaţi -, astfel fiind transportat de urgenta la destinatie, prin curier rapid. Efectele se observa mai ales in aprovizionarea cu calciu a dentinei, materialul din care sunt construiti dintii. In absenta vitaminei C, eficienta calciului scade la jumatate.
Lamaie in loc de spalat pe dinti?
Calciul si vitamina C sunt adversarii nedeclarati ai dentistilor sau, mai bine zis, concurenta lor: stomatologii naturii. Mananca de doua ori pe zi cate o lamaie, si in acest mod se asigura ca au in permanenta respiratia proaspata si dintii perfect curati. Vitamina C omoara bacteriile ce dau nastere cariilor, iar calciul cimenteaza maxilarele si dintii. "E o metoda mai sanatoasa decat sa-ti freci de trei ori pe zi gingiile, pana le ranesti", sustin biochimistii moderni. In sprijinul opiniei lor, ei amintesc de arcadele dentare descoperite in situri arheologice: au apartinut unor oameni care au trait acum 5000 sau 10.000 de ani si prezinta dinti sanatosi, desi pe vremea aceea nu existau cabinete stomatologice si inca nu se inventase pasta de dinti.
Vitamina C stabilizeaza greutatea corporala
Acesta este un lucru extrem de important pentru toate persoanele supraponderale si obeze: vitamina C este aliatul principal al celor ce doresc sa devina supli. Interesant de remarcat este si faptul ca animalele, traind in libertate, isi mentin greutatea corporala stabila pana la sfarsitul vietii, cu ajutorul vitaminei C.

Reglator al procentului de fier
Vitamina C are si alte functii in organismul nostru: ea "elibereaza" fierul din peretele intestinului si din splina si il transfera in sange, pentru a permite aprovizionarea cu oxigen a celulelor.
Repararea tesutului conjunctiv
Vitamina C joaca un rol preponderent in repararea si regenerarea tesutului conjunctiv. De aceea, ea este de mare ajutor la contuzii si loviri, precum si in prevenirea si tratarea diverselor traumatisme suferite de sportivi.
Lista de verificare: carenţa de vitamina C
Primele semne ce indica un deficit de vitamina C pot fi: sangerarea gingiei, racelile frecvente, tendinta de inflamare a mucoaselor, varicele, hemoroizii, excedentul de greutate corporala, oboseala persistenta, nervozitatea, dificultatea de concentrare, starile depresive, tulburarile somnului, riduri, incretituri ale pielii, talpa gastei la ochi, caderea parului, slabiciune generala, lipsa de farmec si carisma.
Actiunea vitaminei C
Absorbţie rapida a vitaminei
Aceasta substanta uimitoare este rapid absorbita in sange si in celule, dar si trimisa in spatiul intercelular. Leucocitele, globulele albe, atat de importante pentru sistemul imunitar, contin concentratii inalte de vitamina C. La omul sanatos, ele sunt pline pana la refuz cu molecule de vitamina C, astfel fiind "inarmate pana in dinti" pentru lupta cu germenii patogeni.
Supradozarea nu e posibila
Vitamina C nu este toxica. Eventualul surplus de vitamina se elimina prin urina, intr-un interval de 24 de ore. Rinichii retin o cantitate redusa, pe care o reintroduc in metabolism. Dupa ingerarea unei cantitati exagerate de vitamina C, organismul foloseste doar aproximativ jumatate.
Din cand in cand, cate un fruct
Potrivit unor cercetari de data recenta, este important sa consumam alimente bogate in vitamina C, distribuite in portii pe tot parcursul zilei. Deosebit de bogate in vitamina C sunt: fructele proaspete, legumele, salata, ficatul.
O lamaie intreaga pentru sanatate
Daca nu beţi doar sucul stors din lămâie, ci îi mancati şi pulpa, acţiunea vitaminei C va fi de 20 de ori mai puternică. Explicatia consta in prezenta bioflavonoidelor in pulpa fructului. Din acest motiv, biochimistii ne sfatuiesc insistent sa nu ne multumim cu zeama, ci sa mancam lamaia in intregime.
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #5579

Tot despre vitamina C

Calaul radicalilor liberi
Alaturi de vitamina A, vitamina E si Seleniu, vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanti care combat radicalii liberi, ajutand celulele din corpul nostru sa se reinnoiasca in permanenta si sa-si pastreze sanatatea. Radicalii liberi sunt ansambluri de atomi cu un electron necuplat si o foame nepotolita de oxidare. Ei vor sa smulga dintr-o molecula oarecare a unei celule invecinate un electron, felul lor de mancare preferat, si sa-l inghita. Cand se intampla aceasta, atat molecula respectiva, cat si echilibrul celulei sunt perturbate, declansandu-se prompt o serie de reactii succesive.

Ofensiva radicalilor liberi
Dupa o ofensiva incununata de succes a radicalilor liberi, celula slabita poate fi atacata de miliarde si bilioane de alti radicali liberi. Este o perspectiva deloc imbucuratoare, fiindca exista un numar imens de radicali liberi, ce nu asteapta decat o asemenea sansa. Ei se multiplica exploziv, se afla la ei acasa in substantele nocive si toxice, iar activitatea lor distructiva e incurajata de razele ultraviolete.
Radicalii daunatori iau nastere in organismul nostru pe mai multe cai. Iata cateva: o baie de soare cu durata de zece minute; plimbarea pe o artera intens circulata; consumul unei cutii de ton - delicios, dar otravit cu conservanti. Fumatul echivaleaza cu o fabrica uriasa de radicali liberi. In ce masura au de suferit celulele in urma atacului lor ne-o arata, de exemplu, numeroasele incretituri fine de deasupra buzei superioare sau ridurile ce brazdeaza frecvent fetele fumatorilor. In consecinta, amatorii de nicotina trebuie sa se orienteze spre o hrana foarte bogata in vitamina C, intocmai ca oamenii care traiesc intr-un mediu poluat cu noxe (de pilda, in vecinatatea unor cosuri industriale ce umplu aerul de fum).
Zvelti si in forma, cu doua lamai pe zi
Mancand de doua ori pe zi cate o lamaie, punem la adapost moleculele de tiroxina, responsabile pentru supletea si vioiciunea noastra. Din pacate, multi medici nu cunosc inca acest lucru. De fapt, tiroida, mica glanda harnica, plasata in fata laringelui, produce deseori suficienta tiroxina, insa molecula ei simpla, extrem de vulnerabila, cade imediat prada radicalilor liberi, astfel incat nu mai poate ajunge la celule. Doar moleculele de tiroxina insotite de cel putin douasprezece molecule de vitamina C, ca niste "politisti imunitari", sunt protejate impotriva radicalilor liberi si pot parcurge drumul pana la capat, patrunzand in celulele din organism. In concluzie: daca mancam de doua ori pe zi cate o lamaie, moleculele noastre de tiroxina sunt inatacabile, asadar vom fi zvelti si in forma.
Riscurile sportului de rezistenta
Radicalii liberi apar in numar mare si atunci cand practicam sporturi ce presupun un efort fizic apreciabil, sustinut pe o durata de timp indelungata. Cu cat absorbim si consumam mai mult oxigen, cu atat mai multe molecule agresive de oxigen vor tinde sa oxideze ceva. In cazul unui maraton, de exemplu, nici chiar o rezerva imensa de vitamina C nu mai ofera protectie suficienta. Din aceasta cauza, cei ce practica un sport de rezistenta, cum ar fi ciclistii, sufera adesea de infectii ale cailor respiratorii superioare.
Utilizarile vitaminei C
Ochii care ne salveaza viata
Ochii reprezinta cel mai important dintre organele noastre de simt, cel ce ne intretine si ne salveaza viata - cu ei vedem hrana, dar si pericolul. Lichidul lacrimal contine de 30-50 ori mai multa vitamina C decat sangele. Un cristalin afectat de cataracta e sarac in vitamina C. Un supliment (de aproximativ 1 gram pe zi) poate stopa si chiar vindeca boala. De asemenea, vitamina C le poate fi de ajutor si suferinzilor de glaucom. Administrata in doze mari (pana la 30 grame zilnic), ea face sa scada tensiunea intraoculara pana la 16 mm Hg (milimetri coloana de mercur), ceea ce inseamna o ameliorare considerabila. Orice tensiune intraoculara ce depaseste 17 mm Hg, mergand pana spre 50 mm Hg, este patologica.
Vitamina C consolideaza tesutul conjunctiv
O descoperire interesanta este aceea ca, in centrul unei rani recente, se produce o acumulare de vitamina C. Ea e indispensabila pentru formarea unui nou tesut conjunctiv din colagen. Tesutul astfel alcatuit este elastic, insa mai rezistent la rupere decat cablurile de otel ce sustin podul Golden Gate de la San Francisco.
Vitamina C si astmul
De extraordinarele proprietati imunomodulatoare ale vitaminei C pot beneficia si bolnavii de astm, care - dupa cum rezulta adesea din analize - au prea putin acid ascorbic in sange. Chiar si doza moderata de 1 g , luata zilnic, poate ameliora astmul bronsic. Totodata, vitamina C are si o actiune antihistaminica (dezinflamatoare) si antialergica.

Piele catifelata cu vitamina C
Daca ne aprovizionam corpul cu nutrientii necesari si in primul rand cu multa vitamina C, pielea noastra isi pastreaza permanent tonusul, ramanand neteda si elastica. La numai 30 de minute dupa ce am ingerat alimente bogate in vitamina C, productia de colagen creste de pana la sase ori.
Sa prevenim ateroscleroza
Acidul ascorbic tonifica si vasele noastre sanguine, mentinandu-le peretii interiori netezi, astfel incat periculoasele cristale, constituite din colesterol solidificat si calciu, raspunzatoare de ingustarea vaselor, si in cele din urma de instalarea aterosclerozei, nu gasesc un loc unde sa se fixeze. In conditiile unei alimentatii deficitare, vasele de sange si in primul rand venele, care sunt oricum mai fragile, devin poroase, lasand sangele sa treaca in tesutul alaturat. Vitamina C vindeca aceste vase bolnave.
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #5581

Alimente cu reclame mincinoase!
Iaurturile cu fructe, margarina, supele la plic, alimente promovate ca fiind sănătoase, pot cauza boli de inimă, diabet, cancer şi alergii.
Iaurturile cu fructe sau cu diverse arome, margarina, supele la plic ori chipsurile sunt câteva dintre produsele alimentare promovate ca fiind sănătoase. Specialiştii în nutriţie atrag însă atenţia că efectul lor asupra sănătăţii este nociv. Consumate frecvent, aceste alimente pot cauza boli de inimă, cancer, Parkinson, alergii, crize de gută ori dureri de cap. Efectele negative sunt mult mai mari în cazul copiilor, al căror organism este în dezvoltare. Medicii te sfătuiesc să ocoleşti aceste alimente şi îţi indică alternativele.

Aromele „natural identice“ sunt artificiale

Iaurturile cu arome şi fructe pot interfera cu absorbţia vitaminelor la copii şi pot cauza alergii alimentare. „Fructele conservate au agenţi de conservare iritanţi şi neurotoxici mai ales pentru copii. Dacă pe eticheta iaurturilor scrie arome «natural identice» înseamnă că sunt arome artificiale. Iaurtul bun este proaspăt, din lapte pasteurizat fermentat, cu microfloră probiotică. Pe etichetă trebuie să scrie «culturi selecţionate din lactobacili şi/sau bifidobacterii»“, explică Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.
“Iaurturile naturale sunt însă foarte sănătoase, deoarece îţi protejează sistemul digestiv, sistemul imunitar şi pe cel cardiovascular“, adaugă specialistul.
O teorie mai nouă spune însă că cel mai bine asimilat este calciul care se găseşte în fructe şi legume, nu în lactate şi brânzeturi. „Studiile de ultimă oră arată că dacă mănânci brânză şi lapte în cantităţi mari se pierde calciu din oase. Produsele de origine animală conţin colesterol care se depune pe vase“, susţine medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu.

Vegeta cu E-uri nocive

Chiar dacă sunt descrise ca fiind preparate cu „legume sănătoase“, supele la plic conţin o cantitate prea mare de sare şi întă ritori de gust şi aromă.
„Întăritorii de gust precum glutamatul monosodic, guanilaţii sau inozinaţii sunt E-uri neurotoxice care pot cauza crize de gută, senzaţii de greaţă, dureri de cap şi confuzii“, mai spune Gheorghe Mencinicopschi.
Nici produsele gen vegeta nu sunt recomandate, deoarece conţin aceleaşi E-uri. Dacă le foloseşti de regulă la friptură, mai bine le înlocuieşti cu sare mai puţin rafinată şi condimente naturale precum piper sau ghimbir.
„În loc să pui vegeta în supe pentru a le da gust, mai bine foloseşte produse naturale precum ţelină, morcovi, ceapă“, completează endocrinologul Virgiliu Stroescu.

Grăsimi cancerigene în chipsuri

”Chipsurile şi floricelele sunt impregnate cu grăsimi arse cancerigene. În plus, conţin foarte multe calorii şi îngraşă. Dacă sunt preparate cu margarină, cresc colesterolul, iar aromele pot cauza crize de gută ori dureri de cap”, te mai avertizează specialistul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi. Periculoasă pentru sănătate este şi margarina. „Margarina conţine acizi graşi -trans artificiali şi, consumată în exces, poate cauza boli cardiovasculare, renale, hipertensiune arterială, Parkinson, Alzheimer, artrite reumatoide, diabet de tip 2 sau cancer. Studiile clinice şi epidemiologice au demonstrat că un consum de peste două grame pe zi de grăsimi hridrogenate duce la apariţia bolilor coronariene, la infarct de miocard şi accidente vasculare cerebrale“, mai spune Mencinicopschi.
În loc de margarină, specialiştii vă sfătuiesc să consumaţi unt. Persoanele sănătoase şi active fizic pot consuma unt în fiecare zi, dar nu mai mult de un cubuleţ.


BOMBE CHIMICE

Sucurile carbogazoase şi „naturale“

Băuturile carbogazoase despre care se spune că ar fi din fructe sunt în realitate bombe chimice ce conţin apă, zahăr rafinat, acid fosforic şi coloranţi de sinteză. „Aceste sucuri conţin o cantitate mare de zahăr rafinat, în jur de 110-120 de grame la un litru. Asta înseamnă că dacă bei un litru de suc consumi 100 de grame de zahăr alb. Acidul fosforic scade nivelul calciului atât la adulţi cât şi la copii, iar coloranţii de sinteză sunt neurotoxici, alergeni, pot cauza astm la copii şi tulburări cu deficit de atenţie (ADHD). În plus, inhibă metabolismul zincului“, spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Nici sucurile din concentrat natural de fructe nu sunt bune. Acestea conţin zahăr, iar prin pasteurizare se distrug vitaminele, enzimele şi sărurile minerale din ele.
  • SWIL
  • Avatarul lui SWIL
  • Deconectat
  • Senior Member
  • Posts: 55
  • Thank you received: 1
  • Karma: 1
I believe in you, my Love
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #8228

Drojdia de bere

Drojdia de bere este un leac miraculos cunoscut inca din vechime. Chiar daca
stramosii nostri nu aveau laboratoare ca cele de astazi, ei stiau ca drojdia de bere contine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a functiona bine. Tratamentul cu acest aliment ieftin si la indemina vindeca bolile si fortifica organismul. Drojdia nu este doar ingredientul necesar prepararii auturilor alcoolice, ci si sursa de energie, sanatate si frumusete.

Aliment viu
Drojdia de bere este o ciuperca-minune. Saccharomyces cerevisiae are dimensiuni microscopice, dar se comporta ca o adevarata uzina de medicamente. Contine nu mai putin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46% proteine. I s-a dat numele de drojdie vie fiind un aliment natural complet, util in terapia si profilaxia multor boli.

Consumul frecvent al drojdiei de bere are efect regenerator, care poate ajuta organismul sa ramina tinar si in forma. Persoanele in virsta care iau drojdie de bere pot constata in doar citeva luni o ameliorare a starii generale si un surplus de energie binefacatoare. O armata de celule vii patrunde in organism in timpul curei cu drojdie. Acestea ataca toxinele care circula in singe si intareste sistemul imunitar. In plus, reface flora intestinala distrusa demedicamente si antibiotice. Este un ingredient minune pentru un ten sanatos si dieta de slabire.

Proaspata sau uscata
Exista mai multe feluri de drojdie de bere, oricare e buna in terapie. Totusi e de preferat drojdia de bere cultivata pe cerealele maltate si nu drojdia de bere obisnuita, care are mai putin cu 70% vitamine.

Drojdia proaspata este ingredientul care face sa creasca aluatul. Are culoare bruna si miros de bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecindu-se pina se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, pe stomacul gol, dimineata, la prinz si seara.

Drojdia uscata se gaseste la pliculete. E mai putin eficienta din punct de vedere terapeutic, dar poate fi folosita in lipsa celei proaspete. In jumatate de litru de suc de morcovi, se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize.
Tabletele de drojdie din farmacii si magazinele naturiste sint comprimate foarte eficiente in terapie. Se administreaza conform prospectului.

Tratament cu lingurita
Cura de drojdie de bere are eficienta daca este urmata timp de 3-4 luni. Se administreaza de 2-4 ori/zi, dimineata si seara. Poate fi amestecata cu lichide, dar trebuie obligatoriu luata intre mese. Dizolvata si bauta inainte de masa, taie pofta de mincare micsorand numarul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat si se mentin timp de mai multe ore.

La copii stimuleaza procesele de crestere, ajuta la dezvoltarea psihica si intelectuala armonioasa. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este de o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.
Drojdia de bere poate fi luata si amestecata cu legume sau in supa.

Medicament universal
Multe boli isi gasesc leacul cu drojdie de bere: enterite, colite, diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoza B, diabet zaharat, furunculoza, acnee si seboree, scleroza in placi, osteomielita, pneumonie, gripe, variola sau anemie.

Drojdia de bere este recomandata in avitaminoze, afectiuni neurologice si neuromusculare, precum si in manifestarile nervoase ale alcoolismului. Exercita o actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. In consecinta, poate fi indicata in toate afectiunile intestinale acute sau cronice de origine infectioasa, remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale.

Este si leac pentru cresterea parului. Drojdia de bere e excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, favorizind travaliul muscular si usurind eliminarea de toxine si deseuri metabolice.

Este foarte eficace in starile de denutritie extrema, de slabiciune constitutionala, pentru bolnavii hraniti cu sonda. Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori poate da o usoara balonare.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16143
  • Thank you received: 5260
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #9686

Alimente sanatoase pentru inima:

Fructe si legume proaspete

Fructele de sezon cum ar fi portocalele, merele, perele si strugurii, precum si legume ca ardei, broccoli, napi, conopida, rosii, telina ar trebui sa fie nelipsite din frigiderul pacientului.

Produse lactate si inlocuitori

- lapte 1%

- lapte de soia (simplu, neindulcit, cu vanilie sau cacao)

- unt degresat total sau partial

- smantana degresata partial sau total

- branza degresata partial sau total (sub forma de felii, cuburi sau framantata)

- branza din soia (sub forma de felii, cuburi sau framantata)

- crema de branza degresata partial sau total

- branza de casa 1% grasimi sau degresata

- iaurt 1% grasime sau degresat ( simplu, cu fructe sau vanilie)

- iaurt din soia

- sour cream (smantana fermentata) degresata total

- inlocuitori de oua, albus de ou.

Carne, pui, peste si inlocuitori

- piept de pui sau curcan fara piele si os

- carne alba de pui sau curcan fara piele

- muschi de porc fara grasime

- carne macra de vita

- peste: somon, macrou, tilapia, crap, hering sau ton

- tofu

- tempeh (un produs din boabe de soia fermentate)

- seitan (gluten din grau folosit ca inlocuitor de carne)

Produse congelate

- legumele congelate si amestecurile de legume fara sosuri si adaos de sodiu

- fructe congelate fara adaos de zahar (de exemplu afine congelate, capsuni, zmeura)

- boabe de soia congelate

- burgeri sau carnati vegetarieni congelati

- chili sau burritos vegetarieni cu un continut scazut in grasimi si sodiu.

Grasimi si uleiuri

- uleiuri pentru gatit asortate ( de masline, canola, nuci, seminte de struguri, alune sau susan)

- spary-uri pentru gatit, degresate total

- inlocuitori de grasimi pentru copturi

- grasimi pentru fragezirea aluatului nehidrogenate

- margarina

- sosuri pentru salate degresate partial sau total.

Ierburi si condimente

Mai jos sunt prezentate cateva condimente ce pot inlocui sarea:

- piper rosu

- scortisoara

- praf de curry

- seminte de chimen

- condimente italiene

- praf de ceapa

- busuioc

- cuisoare

- marar

- oregano

- sovarv

- rozmarin

- praf de chili

- coriandru

- praf de usturoi

- menta

- paprika

- piper negru

- chimion

- ghimbir

- miez de nuca

- patrunjel

Indulcitori

- inlocuitori ai zaharului

- sirop de artar fara zahar

- miere

- sirop de orez brun folosit la cocaturi ca alternativa a indulcitorilor artificiali.

Alimente si condimente esentiale



- amestecuri de seminte si nuci (migdale, nuci, seminte de floarea soarelui, susan)

- fructe uscate

- lipii, paine si toetillas din faina integrala

- cereale integrale

- chips-uri din faina integrala

- prajituri din orez brun sau din porumb

- covrigei din faina integrala

- popcorn.

Condimente

- oteturi asortate din orez, vin rosu, balsamic, cidru de mere sau zmeura. Aceste oteturi sunt ingredientul principal pentru sosurile de salate

- ketchup cu un continut scazut in sodiu

- mustaruri asortate din cereale integrale, miere, Dijon sau galben

- sosuri de soia cu un continut redus de sodiu

- maioneza degresata total sau partial

- sos pentru gratar.

Boabe, cereale si sosuri

- amestecuri de boabe conservate precum linte, garbanzo, fasole neagra (in cazul pacientilor cu hipertensiune arteriala trebuie alese cele cu un continut scazut in sodiu)

- boabe uscate (linte, fasole neagra, fasole garbanzo)

- supe de boabe cu un continut scazut de sodiu

- chili vegetarian

- boabe prajite fara grasimi

- ovaz

- tarate de ovaz

- seminte de in

- cereale integrale (trebuie alese cerealele ce contin mai mult de 5 g de fibre si mai putin de 8 g de zahar pe gustare)

- orz

- orez brun

- cereale precum grau, cus-cus, polenta, mei

- paste fainoase din faina integrala (pot fi sub forma de fettuccini, lasagna, spaghetti, fusili, spirale, ravioli, macaroane)

- germeni de grau

- faina de soia

- faina integrala

- faina de porumb

- rosii conservate cu un continut redus de sodiu

- pasta de tomate

- sosuri pentru paste fainoase degresate

- supe de pui, vita sau legume cu un continut saczut de sodiu

- supe crema de ciuperci sau pui degresate 98%.
  • sara
  • Avatarul lui sara
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • \\\\
  • Posts: 964
  • Thank you received: 88
  • Karma: 12
Sara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #9747

ALIMENTE CARE TIN CU INIMA TA

Stii deja ca grasimile nu sunt bune! Si nu doar pentru ca se depun inestetic, dar mai ales pentru ca pot duce la aparitia unor boli cardiace. Grasimile de origine animala sunt cele mai nocive pentruorganismul uman. Acestea se gasesc in carne, branza, lapte si unt. Grasimile benefice pentru organism sunt cele care se gasesc, de exemplu, in uleiul de arahide, in avocado, nuci si peste. De asemenea, iti poti administra un supliment de acizi grasi Omega-3 si Omega-6, acizi pe care organismul nostru nu ii poate produce singur. Acestia se gasesc in special in carne de somon. Ca sa te preocupe sanatatea inimii tale, fara a manifesta vreun simpton, nu inseamna neaparat ca esti deplasata. Ba din contra, asa cum stii si tu, este mult mai bine sa previi decat sa tratezi.

Pentru inceput, trebuie sa eviti sarea. Fiecare aliment pe care il consumam contine deja o cantitate de sare necesara organismului. Surplusul pe care noi il adaugam este nociv si dauneaza sanatatii muschiului cardiac.

Daca nu ai o silueta tocmai supla, este cazul sa incepi sa schimbi ceva. Daca nu te preocupa atat de tare aspectul fizic, fa-o macar pentru sanatatea inimii tale. Insa, mai intai de toate, haideti sa lamurim ce inseamna un om cu o greutate normala? In cazul unei femei care nu are tendinta spre obezitat, circumferinta abdomenuluui trebuie sa fie de maxim 85 de cm, iar in cazul barbatilor nu trebuie sa depaseasca 100 cm. Daca te numeri printre femeile care depasesc 80 cm in talie atunci trebuie de urgenta sa renunti la carnea grasa, la mezeluri, la lactate grase, la bauturi carbogazoase care au prea mult zahar, dar si la alcool.

Iata ce ai voie insa sa mananci din plin:

Cereale; cercetatorii au constatat ca cerealele integrale scad riscul de insuficienta cardiaca cu 30%. Este suficient sa consumi zilnic doar o portie.

Legumele sunt indicate deoarece contin vitamine si o serie de antioxidanti. Unele dintre ele au si rol depurgativ. Fasolea rosie, de exemplu, este bogata in fibre si duce la scaderea colesterolului, dar are de asemenea magneziu si fosfor care reduc riscul aparitiilor bolilor cardiace. Un regim bazat pe fibre scade in mod spectaculos riscul de a te imbolnavi de inima.

Fructele, in special cele de padure, au acelasi rol ca si legumele, dar si avantajul ca te protejeaza de diversele probleme cardiace care te pot afecta. Au un continut ridicat de antioxidanti si contribuie la ameliorarea hipertensiunii.

Nucile si semintele sunt indicate pentru o functionare mai buna a muschiului inimii. Acestea sunt o sursa inepuizabila de aminoacizi. Sunt indicate a se consuma de obicei crude fara a li se adauga sare.

Carnea de pui, fructele de mare, carnea rosie slaba sunt ideale pentru organismul tau. Acestea contin proteine si iti dau energie. Incerca sa le consumi fripte, fierte ori la cuptor, fara a adauga ulei. Daca vrei sa te si ajute sa slabesti, nu le combina niciodata cu cartoful, ci fa-le o garnitura de legume proaspete sau trase prin tigaie.

Lactatele degresate sunt foarte eficace. Un pahar de lapte consumat dimineata la trezire reprezinta un adevarat pansament pentru stomac.

Ceaiul verde are un efect benefic asupra arterelor. Daca fumezi mult, atunci mareste ratia la doua-trei cesti pe zi. Cercetatorii ne spun ca substantele din ceaiul verde refac celulele afectate de nicotina si reduc simtitor riscul dezvoltarii tumorilor.

Acum urmeaza partea cu mancatul. Dupa ce am stabilit ce anume bagam in gura, trebuie sa aflam si cand anume! Pentru a avea un metabolism cat mai sanatos, este indicat sa mananci la ore fixe fara sa faci excese. Mai bine portioneaza-ti hrana in cinci, sase mese pe zi. Astfel mananci mai des, dar mai putin. Stomacul are timp sa digere, iar tu nu apuci sa te infometezi. Sa stii ca infometarea nu face decat sa te ingrase! Iti explicam imediat si procedeul! Dupa o jumatate de zi de stat nemancata, urmeaza o masa copioasa pana la refuz. Astfel, ai tendinta de a baga ce e mai gras in gura cu scopul de a te satura. Ca sa nu mai vorbim de cantitate. Tot de aici, apar problemele de stomac, indigestiile si crizele biliare. Mesele repartizate pe parcursul intregii zile ajuta la reglarea tensiunii arteriale si echilibreaza metabolismul.

:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #9748

Nutritia celulara - esenta sanatatii si tineretii

Baza tuturor bolilor se afla la nivelul celulelor si toate schimbarile au loc la nivel celular. Sanatatea inseamna mult mai mult decat absenta unei boli. Sanatatea este un intreg complex de bunastare si vitalitate care ne permite sa ne bucuram de placerile vietii indiferent de varsta pe care o avem. Sanatatea depinde in mod direct de o buna nutritie, fapt recunoscut de specialisti, dar, din pacate, subestimat in foarte multe cazuri. Hai sa vorbim despre TINE!

Creierul tau este mult mai inteligent decat un computer.
Pielea ta este ca o haina care se reinnoieste continuu, protejandu-te de mediul inconjurator.
Corpul tau este o uzina chimica complexa.
Celulele corpului tau se reinnoiesc la randul lor, de nenumarate ori.

Esti un adevarat miracol viu! Organismul tau are o capacitate imensa de regenerare!

A ramane activ, tanar si sanatos este rezultatul unor decizii intelepte, care tin de:
Hrana si bautura pe care o consumi zilnic,
Nivelul corect al greutatii si energiei corpului tau,
Intretinerea corecta a corpului tau prin odihna, exercitiu fizic si nutritie sanatoasa

Ce este nutritia celulara?
Organismul nostru este compus din celule vii care se nasc, cresc, mor si sunt inlocuite permanent cu altele noi. Ce sunt celulele? Multi dintre voi ati auzit despre ele. Poate chiar le-ati si vazut la microscop. Sunt ca niste orase mici. Ele realizeaza o munca enorma. Ele creeaza, restabilesc, muncesc si pentru asta au nevoie de mii si mii de elemente chimice, fermenti, proteine, substante nutritive. Cate celule are organismul omului? S-a estimat ca aproximativ 100 miliarde de celule!

Celulele corpului trebuie "hranite" pentru a indeplini functii vitale cum ar fi: metabolism, detoxifiere, reproducere etc.

In societatea moderna predomina hrana supraincalzita, prajita, cu un continut mare de inlocuitori si conservanti.
Zilnic organismul nostru este bombardat de poluanti din mediul inconjurator, stres si obiceiuri culinare neadecvate. Digestia este de asemenea influentata de boala, alcool si tutun

In aceste conditii, ce se intampla?
Este ca atunci cand nu schimbi uleiul la masina. Incet, incet, an de an, organismul nostru se degradeaza, fiecare celula inlocuita nu este ca si cea dinainte, nu mai are vitalitate, nu se detoxifica, nu mai functioneaza bine, energia scade, apar bolile. Simptomele de nervozitate, insomnii, migrene, tulburari digestive etc. au la baza o proasta nutritie.

Suntem ceea ce mancam, dar este o mare diferenta intre ceea ce introducem in gura si ceea ce asimileaza celulele noastre. Daca vei avea ocazia sa vezi la microscop doua celule, una bolnava si una sanatoasa, vei intelege ca este vital sa oferim celulelor o nutritie echilibrata si naturala.

Ce se intampla daca mergem la doctor? Luam medicamentele recomandate, ne simtim mai bine pe moment dar dezechilibrul continua: tot mai multe celule sunt implicate, incepe sa se deterioreze tensiunea, apar diabetul si cancerul. Majoritatea dintre noi asteapta si accepta neputinciosi ca organismul incepe sa se deterioreze incet, incet, pana la inevitabilul sfarsit.

Ce sa facem in aceste conditii?
Celulele corpului au doua sisteme: unul de depozitare si altul de eliberare. La un moment dat, se creeaza un dezechilibru intre sistemul de depozitare si cel de eliberare. Pentru reglarea acestei situatii (blocaj) trebuie sa oferim organismului o nutritie echilibrata (vitamine, minerale, proteine, aminoacizi etc). De asemenea, trebuie sa ne asiguram de calitatea nutrientilor si de felul in care sunt asimilati, astfel ca fiecare celula sa beneficieze de o nutritie maxima pentru a putea sa se detoxifice si sa se regenereze.

Care este hrana ideala pentru celule?
Din cele mai vechi timpuri, plantele au adus beneficii in purificare, tratament si nutritie dar in epoca moderna au o contributie importanta la corectarea deficientelor inerente in dietele influentate de stilul de viata modern. Putem asigura corpului o hrana echilibrata folosind bogatia lumii botanice si conditiile ca aceasta hrana sa se asimileze la nivel celular.

In afara de plante sunt numeroase alimente care ofera celulelor o nutritie sanatoasa: fructele, legumele, lactatele proaspete (neafumate, neconservate si nesupuse unor procese tehnologice complicate), mierea, cerealele, sucurile naturale, apa, nucile etc. Cu alte cuvinte, incearca sa cresti cantitatea de hrana vie si reduci alimentele specifice epocii moderne, care nu fac decat sa oboseasca organismul si sa-l imbolnaveasca.

Din pacate, efectele stilului de viata specific economiei de piata se resimt in timp si realizam uneori prea tarziu ca sanatatea depinde de ce mancam. Iti recomand sa completezi alimentatia zilnica cu suplimenti nutritivi din plante, care ofera omului modern solutii pentru o nutritie echilibrata. Este important sa retii ca vitaminele si mineralele existente in produsele naturiste sunt asimilate mult mai bine de catre celulele noastre (comparativ cu vitaminele de sinteza).

Cunoscand Conceptul Nutritiei Celulare avem posibilitatea sa oferim corpului o alimentatie hranitoare, astfel ca celulele noastre sa asimileze substantele nutritive si sa le elimine pe cele nocive. Vom deveni astfel mai sanatosi si in mod natural vor disparea problemele de sanatate aparute in urma unei alimentatii deficitare.

Nutritia celulara inseamna sa oferi hrana de calitate celulelor corpului. Este esenta sanatatii si tineretii!
Indiferent ce vei face, daca celulele nu sunt hranite corect, nu vei avea energie, sanatate, vitalitate si nu vei reusi sa iti mentii greutatea ideala. O combinatie echilibrata de vitamine esentiale, minerale, enzime, proteine, carbohidrati si grasimi nesaturate, constituie cel mai bun fundament pentru o Nutritie Celulara si este calea spre a pune o baza solida unei sanatati bune pe termen lung.

Scopul nostru este sa ne hranim la nivel celular
Intre miliardele de celule din organismul nostru exista un extraordinar sistem de reactii si o cascada de raspunsuri care necesita nutrienti diversi pentru a ramane active. Organismul transforma nutrientii in "unitati de energie". Pentru ca celulele noastre sa functioneze optim, trebuie sa poata absorbi substantele nutritive pe care noi le consumam. Pornind din tractul intestinal, avem nevoie deopotriva de o nutritie echilibrata si receptivitate celulara pentru maximizarea potentialului celular. Cand unul sau amandoua aceste sisteme sunt afectate, memoria, gandirea limpede, rezolvarea problemelor si chiar starea psihica pot fi afectate.

Nutritia celulara creaza un camp protector in jurul celulelor impotriva efectelor nocive ale stresului, poluarii si toxinelor.

Concluzia este urmatoarea: mananca alimente naturale si nutritive, fii atenta la ce mananci, bea multa apa si fa periodic o cura de detoxifiere!

Ai grija de corpul tau: este un dar pe care il primesti
o singura data in





Expertii Herbalife

Medici renumiti din intreaga lume reuniti in munca de cercetare stiintifica pentru o viata mai sanatoasa, longevitate si combaterea obezitatii


Louis Ignaro, Laureat la Premiului Nobel face parte din echipa de cercetatori care creaza produse noi, unice in lume


Nutritia Celulara
Esenta sanatatii si tineretii





Hrana vie va poate prelungi viata !





Detoxifierea o necesitate!!!




Alimentatia naturala si longevitatea









.
  • lumi27
  • Avatarul lui lumi27
  • Deconectat
  • Elite Member
  • desi sunt pe \\
  • Posts: 174
  • Thank you received: 10
  • Karma: 4
lupta trebuie facuta pana la capat
Ultima editare: by lumi27.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Sfaturi pentru sanatate #9752

MELOTERAPIA

Terapia prin muzica (sau meloterapia) este o forma a psihoterapiei in care muzica este folosita ca mijloc de exprimare (in loc de vorbire). Cu ajutorul ei, pot fi tratate tulburarile mentale sau afective, anumite blocari mentale, agresivitatile ascunse, dar si cateva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentatie.

Meloterapia poate lua doua forme: o modalitate activa (prin practicarea unui instrument muzical) si o modalitate pasiva (prin ascultarea muzicii).

Muzica si legatura ei cu medicina
Muzica il influenteaza pe om inca dinainte ca acesta sa se nasca,organismul invatand inca din perioada prenatala sa reactioneze la muzica si la elementele ei (ritm, dinamica, melodie). Daca ne amintim din copilarie care este cea mai pregnanta imagine care ne vine in minte, raspunsul este mama care ne tinea in brate si ne canta un cantec de leagan. Care era efectul? Daca plangeam, cel mai adesea, ne linisteam si adormeam. De asemenea, pana in clipa cand un copil incepe sa vorbeasca, el invata totul pe plan nonverbal, cu ajutorul silabelor, al cantecelelor sau al tipetelor, care sunt considerate o forma de muzica primara. De aceea, preocuparea muzicala inca din prima copilarie ne stimuleaza si pe plan intelectual.

Tensiunea, pulsul, respiratia sau sensibilitatea la durere sunt influentate de ritm sau de anumite lungimi de unda. Cand suntem relaxati, pulsul este linistit. insa daca ne este frica, ne doare ceva sau suntem stresati, ritmul cardiac se modifica. Efectuand diferite teste, medicii au descoperit ca nivelul hormonilor stresului, adrenalina si cortizolul poate fi coborate cu 20% cu ajutorul unei muzici romantice. In plus, muzica trezeste spiritul de libertate, constiinta, alunga pesimismul si melancolia si calmeaza si inlatura insomnia. De aceea, este recomandat sa ne folosim de efectul calmant al muzicii in fiecare zi.

Meloterapia era cunoscuta inca din antichitate, ea fiind folosita in acele timpuri pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta. In secolul I d.H., aceasta modalitate de vindecare a bolilor a devenit foarte folosita, vestitele scoli din Padova si Salermo introducand cursuri despre aceasta tehnica in programul de formare amedicilor..

Marii compozitori ai lumii au creat opere care au un efect demonstrat si incontestabil in ameliorarea starilor de panica, oboseala interioara, nervozitate si stres. Tinand cont de faptul ca viata noastra de zi cu zi este caracterizata de tensiuni permanente si stres, meloterapia actioneaza ca un tratament care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea, macar in ceea ce priveste aspectul psihologic al problemei.

Cele mai semnificative rezultate obtinute cu ajutorul meloterapiei au fost inregistrate insa in psihiatria moderna, medicii folosind actiunea benefica a muzicii pentru ameliorarea acceselor nervoase si nu de putine ori pentru vindecarea completa a pacientilor.

Cum folosim meloterapia?
Folosirea cunostintelor de meloterapie va poate aduce realizari deosebite, aplicarea ei in mod inteligent permitandu-va sa va creati o permanenta armonie interioara si un echilibru sufletesc. Puteti sa fiti propriul dv. muzicoterapeut si sa folositi un program absolut personal. Pentru linistire sau in situatii stresante, ascultati cel mai bine muzica clasica, melodii romantice sau cantece de inima albastra. Daca vreti sa scapati de emotiile unui examen sau ale unui interviu important, puteti alege si o muzica mai animata. Insa cel mai bine este sa ascultati pur si simplu discul preferat si stresul dispare imediat. Puteti alege si o combinatie de aromoterapie (cateva picaturi de ulei parfumat intr-o lampa speciala) si o muzica adecvata, cu efecte linistitoare, invioratoare sau pline de armonie.
Pentru rezultate maxime ale terapiei, va recomandam ca la inceput sa puneti o muzica potrivita perfect cu starea de moment a dv. De exemplu, daca sunteti cuprins de sentimente de tristete, ascultati mai intai melodii cu acelasi aer melancolic si trist. Treptat, ajungeti insa la o muzica vesela, plina de optimism. Orice trecere trebuie facuta gradat, pentru a va permite sa asimilati starile si trairile respective.

In India, functioneaza un centru special pentru tratamentul astmului bronsic, hipertensiunii arteriale si afectiunilor coloanei vertebrale. Inspiratia si eliminarea aerului din plamani in ritmul unei muzici special create duc la cresterea ventilatiei pulmonare, iar aceasta ajuta la vindecarea bolilor ca: bronsita, astm, efizem pulmonar si altele.


Evitati zgomotele puternice fiindca sunt daunatoare sanatatii.
Atunci cand sunt suparatoare, sunetele se transforma in zgomote, iar peste un anumit prag devin nocive, urechea fiind cel dintai organ afectat. Zgomotele foarte puternice si de lunga durata produc dilatarea pupilelor, cresterea adrenalinei si colesterolului, palpitatii, perturbarea somnului, declansarea crizelor de epilepsie sau ulcer duodenal. Daca zgomotul atinge 90 de decibeli, poate aparea surditatea.

De asemenea, atunci cand zgomotul atinge o asa amplitudine, pot aparea boli diverse, precum cele de stomac. S-a constatat ca ascultatorii muzicii rock sufera de astfel de afectiuni datorita expunerii prelungite la sunete inalte pe perioade lungi in timpul concertelor.

In continuare, va recomandam o serie de arii muzicale care sunt specifice pentru anumite stari si care ajuta organismul in diferite ipostaze:

Pentru relaxare
- Claude Debussy – Sonata pentru pian si harpa.
- Nicolo Paganini - Concertul nr. 4 in Re Minor.
- Piotr Ilici Ceaikovsky - Uvertura operei "Frumoasa din padurea adormita".

Pentru liniste interioara
- Ludwig van Beethoven - Concertul imperial nr. 5 (Adagio din sonata pentru violoncel si orchestra in sol minor).
- Franz Schubert - "Rosamunda" si "Ave Maria".
- Piotr Ilici Ceaikovsky - "Lacul lebedelor".
- Robert Schumann - "Reverie".
- Wolfgang Amadeus Mozart - Concert nr. 21 pentru pian si orchestra.

Pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale
- Wolfgang Amadeus Mozart - "Don Juan".
- Franz Lizst - "Rapsodie maghiara".

Pentru surmenaj intelectual
- Johann Sebastian Bach - "Fugile".

Pentru ameliorarea durerilor fizice
- Ludwig van Beethoven - "Pastorala".
- Maurice Ravel - "Bolero".
- Frederick Chopin - Concert nr. 1 in Mi Minor.

Pentru stimularea si energizarea organismului
- Giuseppe Verdi - Marsul din opera "Aida".
- Johann Sebastian Bach - Brandenburgicele.

Lista ar putea continua, desigur... cu siguranta, tu vei descoperi si alte arii celebre, care te vor ajuta sa treci peste anumite stari negative si chiar sa te redescoperi. Auditie placuta!

Articol realizat de dl dr. psiholog Stefan Barbu

***Puteti cauta muzica de relaxare si aici in forum

:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.