Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Sfaturi pentru sanatate

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #28992

Ce nu stiai despre lamai. 15 miracole pentru sanatatea ta

Stiai ca egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? Sunt foarte multe beneficii pentru sanatate pe care lamaile ni le aduc si pe care le stim de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea ca lamaile sunt antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare si ca sunt folositoare in diete pentru ca sucul de lamaie este un ajutor digestiv si un detoxifiant pentru ficat. Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.

Dar sunt si foarte multe beneficii ale lamaii pe care multi dintre noi nu le cunoastem. Foloseste lamaia sub orice forma cu putinta: sub forma de suc, in ceai, in alte bauturi, ca dressing la salata, sub forma de cataplasma sau atunci cand faci baie. Vei avea numai de castigat.

Iata beneficiile nestiute ale acestui fruct miraculos, asa cum ne sunt ele dezvaluite de “The Lemon Juice Diet,” copyright 2008, de Theresa Cheung.

1. Vindeca acneea

Vitamina C din lamaie ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea. Bea limonada dimineata dar in plus poti face si urmatoarele:

- Aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspat de lamaie pe acnee si lasa asa peste noapte. Spala cu apa a doua zi dimineata. Se poate sa simti o usoara arsura dar dispare repede.
- Amesteca o parte zeama de lamaie proaspat stoarsa cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate si lasa o jumatate de ora, apoi clateste. Repeta de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Evident ca in cazul unei acnee foarte severe, se recomanda consultarea unui medic specialist dermatolog, in paralel cu acest tratament natural.

2. Calmeaza anxietatea

Studiile arata ca lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentrare si tine mintea in stare de alerta. Lamaia poate fi folosita si ca odorizant de camera in birouri, pentru a creste eficienta angajatilor. Daca te simti tensionat, pune pe o batista putin ulei de lamaie si inhaleaza.

3. Vindeca aftele

Proprietatile dovedite antibacteriene si antivirale ale lamaii pot accelera procesul de vindecare in cazul aftelor. Amesteca sucul de lamaie cu apa calda si clateste gura cu aceasta combinatie de trei ori pe zi. Nu conteaza daca simti o senzatie de arsura in contactul dintre lamaie si afte, conteaza ca ea iti face mult bine, deci persevereaza in folosirea ei.

4. Scade febra

Cand ai febra din pricina racelilor, bea o cana de suc de la 1-2 lamai cu apa fierbinte si miere, bea-o toata o data, apoi la fel la fiecare 2 ore pana cand febra incepe sa cedeze.

5. Vindeca raceala si gripa

Cand ai racit, puterea vindecatoare a lamaii actioneaza atat intern, dand urgent vitamina C celulelor aflate in suferinta, cat si extern prin contactul dintre gatul afectat si sucul de lamaie. Cand iti curge nasul sau te doare gatul, consuma cat mai multa vitamina C, pentru ca aceasta impulsioneaza puternic sistemul imunitar punanand-ul la treaba ca sa lupte cat mai eficient cu boala. Bea la fiecare doua o limonada calda facuta din sucul de la o lamaie, miere, si o cana de apa fierbinte, dar nu atat cat sa-ti oparesti gatul, pentru ca mai rau ii faci..

Daca te doare gatul, adauga in acea limonada, in loc de miere, o lingurita de sare marina. Fa gargara cu ea de trei ori pe zi. Poti inghiti sucul dupa aceea.

6. Vindeca bataturile

Aplica o felie groasa de 5 mmpeste bataturi, impacheteaza si strange bine zona si lasa asa peste noapte. Ai grija doar ca lamaia sa fie in contact doar cu batatura pentru ca altfel este prea puternica pentru pielea normala si poate cauza arsura pielii. Cand parintii ranesc...

7. Elimina eczemele

Daca suferi de infectii ale pielii cum ar fi eczema, o impachetare cu lamaie iti va face foarte bine. Pune 8 picaturi de ulei esential de lamaie in apa calda (250 ml) si o lingurita de miere. Mierea are si efect antiinflamator si intareste puterea de vindecare a lamaii.

Imbiba o bucata de bumbac in lichid, stoarce excesul si plaseaza bumbacul pe zona afectata, timp de 15 minute, de 2 sau 3 ori pe zi. Nu doar ca vindeca aceasta infectie, dar va reduce si mancarimea.

9. Invinge oboseala

Lamaia este ajutorul inestimabil pentru toti cei ce se confrunta cu oboseala cronica data de munca lor. Bea o lamaie stoarsa ori de cate ori te simti prea obosit sau suge o jumatate de lamaie. Exploratorii, aventurierii, infig un pai in capatul unei lamai intregi cand sunt epuizati si se revigoreaza sugand zeama direct din fruct.

Uleiul de lamaie stimuleaza si activitatea cerebrala asa ca de indata ce te simti foarte obosit si nu te poti concentra, pune 4 picaturi de ulei esential de lamaie intr-un vas mic de aromoterapie cu putina apa si bea si un pahar cu apa si lamaie la cateva ore.

10. Rezolva problema halenei

Lamaile te ajuta sa ai respiratia proaspata daca ai aceasta problema dupa consumul de alcool, tigari sau dupa ce ai mancat diverse alimente condimentate cum ar fi ceapa si usturoiul. Ca sa iti mentii proaspata respiratia, clateste gura cu sucul de la lamaia proaspat stoarsa combinat cu apa calduta. Te ajuta si daca mesteci o felie de lamaie dupa fiecare masa.

11. Lupta cu hipertensiunea

Se stie ca usturoiul si ceapa au efecte foarte bune in lupta impotriva hipertensiunii arteriale dar ele sunt ajutate mult si de lamaie. Combina 3 catei de usturoi pisati cu lapte degresat sau lapte de soia. Adu la fierbere acest amestec si lasa-l 5 minute. Dupa racire, adauga in el sucul de la 3 lamai proaspat stoarse. Bea peste zi aceasta bautura minune.

Iar daca ai colesterolul marit, nu uita ca pectinele din lamai contribuie la accelerarea metabolismului si la scaderea colesterolului.

12. Vindeca dupa intepatura de viespe

Daca te-a intepat viespea, scoate acul din piele si maseaza locul cu 2 picaturi de lamaie proaspat stoarsa amestecata cu o lingurita de miere.

Ca sa tii insectele neplacute la distanta, pune in pulverizator 250 ml de apa si 20 picaturi de ulei esential de lamaie si pulverizeaza prin camera. Miroase excelent si tine si tantarii sau mustele la distanta. Mai poti sa lasi in dormitor pe noptiera o bucata de vata imbibata cu ulei de lamaie ca sa tina la distanta in serile de vara tantarii.

13. Indeparteaza durerea din corp

Chiar daca are gust extrem de acru, sucul de lamaie are un efect alcalin deosebit de puternic si deci este un agent natural impotriva excesului de aciditate care este responsabil de multe boli, printre care si reumatismul. Bea dimineata o lamaie stoarsa cu un pahar de apa calduta si repeta acest lucru de 2-3 ori pe zi daca ai dureri articulare.

Daca ai zone inflamate si dureroase, maseaza-le cu ulei de lamaie amestecat cu o lingurita de ulei de jojoba sau cu o crema pe care o ai in casa. Face minuni.

14. Iti salveaza stomacul

Bea sucul de la o lamaie proaspat stoarsa cu un pahar de apa calduta dupa fiecare masa. Acidul din lamaie va stimula producerea in stomac a acidului gastric si deci si activitatea muschilor stomacului.

15. Spune adio varicelor

Uleiul de lamaie are proprietati terapeutice considerabile asupra vaselor de sange si ajuta in lupta impotriva varicelor. Amesteca 6 picaturi de ulei de lamaie cu ulei de migdale sau de avocado sau de jojoba si maseaza zona afectata.

Revigoreaza-ti corpul si picioarele obosite cu varice printr-o baie in care pui 10 picaturi de ulei de lamaie, o lingura de miere si 4 picaturi de ulei de chiparos. Stai in acea apa pentru 15 minute si cand iesi din ea nu freca pielea, ci doar tamponeaz-o cu blandete.

Tu ce alte remedii naturiste stii in care folosesti lamaia?
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #28993

Top 10 mituri celebre despre ce ne imbatraneste sau nu

Nimic nu pare sa il sperie pe om mai mult decât boala şi îmbătrânirea. În ultima vreme, societatea este obsedată de alimentaţie sănătoasă, mişcare regulată, produse care să ajute la îndepărtarea ridurilor, la mărirea speranţei de viaţă. Pe seama acestor nelinişti au apărut şi o mulţime de mituri care mai de care mai ingenioase în ceea ce priveşte bătrâneţea.

Sunt oare acestea adevărate sau degeaba ne împotrivim că nu vom câştiga niciodată bătălia împotriva timpului? Rămâne de văzut…

Mitul 1. Să slăbeşti este din ce în ce mai greu pe măsură ce îmbătrâneşti

Este adevărat că pe măsură ce avansăm în vârstă metabolismul suferă unele schimbări, însă nu poţi să dai vina în totalitate pe el. Mai ales dacă nu ţi-ai schimbat dieta şi mănânci la fel de multe grăsimi şi calorii ca în tinereţe. Alimentaţia bogată în sare va contribui, de asemenea, la retenţia apei. Şi anumite medicamente luate de persoanele în vârstă contribuie la acumularea în greutate.

Mitul 2. Utilizarea excesivă a produselor cosmetice duce la căderea părului

Căderea părului nu prea are legătură cu utilizarea produselor cosmetice pentru întreţinerea lui. Foliculii sunt responsabili cu pierderea podoabei capilare, iar dacă produsele cosmetice nu pătrund adânc în piele nu interferează deloc cu creşterea părului. Totuşi, nu trebuie să exagerezi şi foloseşti cantităţi mici de cosmetice atunci când le aplici pe păr.

Mitul 3. Exerciţiile fizice de intensitate mică sunt recomandate persoanelor peste 50 de ani

Deşi orice fel de activitate fizică este mai bună, indiferent de vârstă, decât statul în faţa televizorului, înaintarea în vârstă nu înseamnă oprirea din activitatea fizică. Mulţi oameni sunt induşi în eroare din cauza faptului că le este teamă ca exerciţiile fizice de intensitate mare să nu îi rănească. Totuşi, lipsa activităţii este mult periculoasă pentru sănătate decât exerciţiile fizice intense.

Mitul 4. Suplimentele alimentare încetinesc îmbătrânirea

Deşi sunt marketizate ca un izvor de tinereţe fără bătrâneţe, nici un studiu ştiinţific n-a demonstrat clar că suplimentele alimentare încetinesc îmbătrânirea. Mai mult, studii independente consideră că utilizarea în exces şi pe termen lung a unor astfel de produse nu este deloc sănătoasă. Pentru a vă asigura necesarul de nutrienţi şi vitamine, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată este o idee mult mai bună decât îndoparea cu suplimente.

Mitul 5. Scăderea masei musculare este inevitabilă

Este împământenită credinţa că după împlinirea vârstei de 40 de ani, masa musculară începe să scadă progresiv în fiecare an. Un studiu canadian contrazice această credinţă după ce au analizat celulele masei musculare ale unui grup de adulţi activi cu vârsta cuprinsă între 53 şi 75 de ani şi a unui grup de adulţi sedentari. S-a constat astfel că celulele muşchilor grupului activ erau la fel de eficace precum celulele unui sedentar de 20 de ani. Aşadar, nu îmbătrânirea este de vină pentru pierderea capacităţilor musculare, ci sedentarismul.
Cand parintii ranesc...

Mitul 6. Căderea părului se moşteneşte din partea mamei

Se zice că “vinovaţii” pentru căderea părului la bâtrâneţe sunt strămoşii din partea mamei. Specialiştii în genetică nu au demostrat însă acest lucru. Este adevărat că poţi da vina pe gene când vine vorba despre căderea părului, însă va trebui să analizaţi arborele genealogic atât în familia tatălui, cât şi a mamei.

Mitul 7. Nu e nevoie de creme cu factori de protecţie pe timpul iernii

Chiar şi pe vreme noroasă, razele ultraviolete ale zoarelui răzbat pe suprafaţa pământului. Iar asta înseamnă că vă pot penetra pielea. Ceea ce înseamnă că aveţi nevoie de cremă cu factor de protecţie (cel puţin 30) şi pe vreme rea, şi pe timp de iarnă.

Mitul 8. Pielea deschisă la culoare îmbătrâneşte mai repede

Iată o altă credinţă pe care medicina modernă n-a reuşit să o demonstreze. Cu toate acestea, tenul închis este mai rezistent la soare, datorită concentraţiei mai mari de melanină. Dacă faceţi parte din categoria celor cu tenul deschis la culoare, puteţi preveni apariţia ridurilor cu ajutorul cremelor hidratante. Nu uitaţi de cremele cu factor de protecţie UV.

Mitul 9. Cremele hidratante au efect reversibil asupra semnelor de îmbătrânire

Oamenii de ştiinţă spun că deşi cremele hidratante duc la regenerararea celulelor pielii, iar împreună cu cremele cu protecţie UV contribuie la prevenirea îmbătrânirii, acestea nu au capacitatea de a “călători în timp”.

Mitul 10. Genele determină cât de repede îmbătrâneşti

Deşi părinţii transmit anumite gene, acestea au un rol sensibil mai mic decât factorii exteriori care “bombardează” organismul omului: sedentarismul, fumatul, alcoolismul, stresul, poluarea, alimentaţia nesănătoasă.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29023

5 alimente modificate genetic pe care le-ai crezut naturale si sanatoase


1. Porumbul

Este modificat ca sa isi creeze singur propriul insecticid. Tone de porumb modificat genetic sunt introduse in consumul de masa, desi studiile pe soareci au aratat ca creeaza probleme de fertilitate.

2. Soia

Soia a fost modificata genetic ca sa reziste actiunii ierbicidelor. Produsele pe baza de soia, precum faina de soia, tofu, ulei de soia, produse de patiserie, pot crea probleme de fertilitate si chiar pot spori infertilitatea.

3. Orezul

Este un aliment de baza in Asia de sud-est, iar in Europa este considerat o garnitura foarte sanatoasa. Ce nu se stie insa este ca orezul este modificat genetic pentru ca are in compozitie o cantitate mare de vitamina A. Mai mult, exista rapoarte conform carora in Statele Unite se cultiva soiuri de orez ce contin gene umane. Da, ati citit bine - acest orez va produce anumite proteine pe care organismul uman le va folosi ca anti-diareic.

4. Rosiile

Nici nu mai este un secret ca rosiile din supermarket sunt complet diferite de cele din gradina bunicii. Iar asta pentru ca sunt modificate genetic ca sa reziste cat mai mult timp pe rafturi. Asa ca raman rosii si frumoase ca si cum ar fi abia culese.

5. Lactatele

S-a descoperit ca 22% din vacile din Statele Unite au fost injectate cu hormoni de crestere pentru a-si creste productia de lapte. Tocmai de asta cercetatorii avertizeaza ca laptele este cancerigen – consumat in cantitati mari, acesta este cu atat mai periculos la femei, cu cat hormonii le deregleaza organismul.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29221

8 trucuri ca să mănânci mai puţin

Dacă vrei să slăbeşti primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este controlul porţiilor pe care le mănânci. Nutriţioniştii recomandă să te ridici de la masă când încă îţi este foame. Află şi alte trucuri care te ajută să slăbeşti!

1. Nu depozita dulciuri în casă

Ţine un carneţel în bucătărie pe care să treci pe rând alimentele de care ai nevoie. Atunci când mergi la cumpărături, limitează-te doar la listă şi nu te rătăci la raionul cu dulciuri. Nu ai nevoie de dulciuri depozitate în bucătărie pentru că vei fi tentată să le şi mănânci.

2. "Depozite" de legume şi fructe

Asta da, ai nevoie, dar încearcă să iei pentru o săptămână ca să scuteşti drumurile la magazin. Organizează-ţi în minte câteva mese pe care le vei lua pe parcursul săptămânii şi ia toate ingredientele necesare. Cât mai multe legume ca să prepari salate delicioase şi pline de nutrienţi şi fructe, însă nu exagera cu ele. Câte un fruct pe zi este suficient, aşa că le poţi diversifica fără să cumperi cantităţi mari şi să dai o groază de bani pe ele.

3. Alo, unde pleci? Şi micul dejun?

Nici să nu te gândeşti să ieşi afară din casă fără să fi mâncat de dimineaţă. Nu merge scuza: "M-am trezit târziu/ Nu-mi este foame dimineaţa", trebuie să te mobilizezi şi să îţi construieşti în fiecare dimineaţă un mic dejun dacă vrei să slăbeşti sau să-ţi menţii greutatea corporală. Aşa că trezirea mai devreme, fă-ţi un obicei din a lua micul dejun şi îţi va intra în reflex această îndeletnicire sănătoasă.

4. Nu uita de gustări

Nu trebuie să fie ceva special, dar nici nu trebuie să te gândeşti că vei mânca o eugenie sau niste covrigei. Nicidecum! Poţi să alegi un fruct ca gustare între micul dejun şi pranz şi un pumn mic de migdale/nuci crude pentru gustarea înainte de masa de seară. Trebuie să înţelegi că gustările te ajută să mănânci mai puţin la mesele principale, deoarece nu vei simţi o senzaţie acută de foame.

5. Apa cea de toate zilele

Dar nu înainte de masă, în timpul mesei şi nici imediat după ce ai mâncat pentru că vei perturba procesul de digestie şi apoi te vei plânge de balonare. Este esenţial să bei apă plată, ceaiuri din plante medicinale neîndulcite pe parcursul zilei pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

6. Programează-ţi mesele

De exemplu: micul dejun - 7.30; gustare - 11.30; prânzul - 13.30; gustare 16.00 şi cina - 19.00. Sau, în funcţie de programul tău, dar nu sări peste ele.

7. Pune în farfurie doar o porţie

Nu umple farfuria gândindu-te că vei mânca doar puţin pentru că ştii bine că nu-ţi iese. Aşa că mai bine limitează-te la o porţie şi nu te mai atinge de cratiţa cu mâncare după ce ai terminat. Deşi e greu de imaginat că ai putea să te ridici de la masă când încă îţi mai este foame să ştii că se poate şi este chiar indicat.

8. Planifică meniul

Sună a fi o adevărată corvoadă, însă odată ce te obişnuieşti cu acest lucru nu-l vei mai percepe negativ. Nu iţi ia mai mult de 10 minute ca să treci pe foaie meniul pentru ziua de mâine. Aşa vei evita mâncatul pe apucate şi la voia întâmplării şi te vei asigura că mănânci sănătos.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu, manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29269

Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna

Toamna aduce cu sine o bogatie de fructe si legume sanatoase, in culori vibrante. Ce modalitate mai buna de a ispiti papilele gustative ar putea exista, daca nu sa se serveasca in timpul mesei fructe si legume sanatoase?

Merele

Merele sunt fructele specifice toamnei, dar si unele dintre cele mai sanatoase din cate exista. Acestea sunt incarcate cu antioxidanti puternici, inclusiv quercetine, catechine, florizine si acizi clorogenici care protejeaza impotriva declansarii cancerului de san, cancerului de colon, ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi si contribuie la scaderea colesterolului rau, in timp ce stimuleaza cresterea celui bun.

Studiile au constatat ca, persoanele care mananca cel putin doua mere pe saptamana pot reduce riscul aparitiei astmului si diabetului de tip 2 si este stimulata sanatatea plamanilor.

Merele sunt o gustare usor de luat orinde. Le puteti servi ca atare, crude, cu unt de arahide, branza sau in salate.

Avocado

Avocado este o sursa excelenta de grasimi sanatoase mononesaturate, acid oleic, care duce la cresterea colesterolului si protejeaza impotriva cancerului de san. Este bogat in carotenoidul numit luteina si vitamina E, care combinate in interiorul unei fructe sanatoase de avocado inhiba dezvoltarea cancerului de prostata.

Consumati avocado in sandwichuri, sub forma de guacamole sau garnitura.

Smochine

Smochinele cresc in mod natural, atat in timpul verii, cat si in timpul toamnei. Sunt o sursa grozava de fier, calciu, fosfor si fibre (cand sunt uscate). Incercati sa le adaugati intr-o salata de sezon alaturi de mere si migdale.

Strugurii

Vinul rosu este laudat pentru beneficiile sale pentru sanatate, dar se pare ca strugurii pot oferi aceleasi avantaje, inclusiv reducerea riscului de formare a cheagurilor de sange, scaderea colesterolului rau si mentinerea tensiunii arteriale sanatoase. In plus, strugurii sunt cu siguranta potriviti pentru consum oriunde, inclusiv pot fi o gustare la birou.

Kiwi

Aceste fructe mici contin o multime de antioxidanti si fitonutrienti care protejeaza ADN-ul. Acestea mentin nivelul glucozei din sange sub control, protejeaza inima si colonul, previn aparitia astmului si lupta impotriva bolilor degenerescente maculare. Totodata, pot reduce riscul de formare a cheagurilor de sange.

Kiwi sunt foarte gustoase mancate ca atare sau pot fi adaugate la salate, alaturi de supe reci sau in compozitia tartelor cu fructe.

Perele

Perele contin antioxidanti care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi, sustin sanatatea inimii si a colonului si protejeaza impotriva degenerescentei maculare. Perele sunt considerate fructe hipoalergenice si, deseori, sunt recomandate printre primele fructe, copiilor mici.

Perele pot fi consumate ca atare, dar si fierte ori adaugate la salate impreuna cu fulgi de ovaz.

Rodiile

Fructe care aduc multiple beneficii sanatatii, rodiile sunt bogate in antioxidanti care pot reduce riscul aparitiei complicatiilor cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord. De asemenea, rodiile pot ajuta la prevenirea cancerului de san sau colon, desi rezultatele studiilor nu sunt foarte concludente in aceasta directie.

Dovleacul

Dovleacul este bogat in alfa si beta caroten care poate fi convertit in retinol, ce ajuta la imbunatatirea vederii si cresterea celulelor. Semintele de dovleac sunt o sursa buna de acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3 care ar putea fi util pentru persoanele care sufera de boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, colesterol crescut. Coaceti-l pentru a va bucura cat mai mult de gustul sau!

Cartofii dulci

Aceste legume de culoare portocalie au cel mai bun gust in timpul toamnei (sezonul lor de varf). Ca si dovleacul, cartofii dulci sunt bogati in beta-caroten, care poate preveni deficitul de vitamina A, ajuta la mentinerea sanatatii vederii si genereaza productia de retinol. Cartofii dulci sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina C, iar atunci cand sunt copti in coaja lor pot oferi pana la 5 grame de fibre.

Varza de Bruxelles

Varza este bogata in vitaminele A si C, dar varza de Bruxelles are o concentratie ridicata de glucozinol, substanta care lupta impotriva cancerului si imprumuta acestor legume, aroma lor distincta. Cu doar cateva ingrediente si in doar 20 de minute, varza de Bruxelles poate fi preparata destul de gustos.

Conopida

Acest broccoli de culoare alba este bogat in vitamina K, vitamina C si fibre. Ca si alte legume din familia crucifere, glucozinolatele din conopida ar putea ajtua la prevenirea formarii anumitor tipuri de cancer (in special pulmonar). Spre deosebire de alte legume, frunzele si cozile nu pot fi consumate, dar buchetelele pot fi servite crude sau fierte.

Spanacul

Spanacul este un aliment bogat in nutrienti. Contine cel putin 13 flavonoizi diferiti care functioneaza ca antioxidanti si agenti anti-cancer. Este prezenta vitamina K utila pentru oase si protectia inimii, utila in cazul bolilor de ochi, cum ar fi cataracta si degenerescenta maculara (care apar odata cu inaintarea in varsta). Mai mult, protejeaza creierul de stresul oxidativ si reduce aspectele negative declansate de imbatranire, care contribuie la declinul functiei creierului.

Spanacul poate fi adaugat in orice masa pentru un implus de nutrienti: alaturi de oua, paste, peste, amestecat in salata verde, etc.

Vinetele

Vinetele contin fitonutrienti cu rol antioxidant. Sunt importante in lupta anticancer, au rol antimicrobian, antiviral si reduc colesterolul rau. Au efect benefic auspra inimii si contin in coaja lor un fitonutrient numit antociani nasunin, care este un puternic antioxidant si un ajutor in lupta impotriva radicalilor liberi, ce protejeaza membranele celulare.

Prazul

Inrudit cu ceapa, prazul este disponibil pe tot parcursul anului, desi aroma sa este cea mai profunda primavara si toamna. Prazul, ca si ceapa, este o sursa bogata de prebiotice, care ajtua la reglarea functiei intestinului. Puteti sa-l preparati fiert, alaturi de ciuperci sub forma de mancare.

Ciupercile

Ciupercile albe sunt cele mai cunoscute. Sunt bogate in niacina si riboflavina, vitamina B (mai putin intalnita in componenta altor alimente). Incurajeaza cresterea si productia de celule rosii din sange si trateaza nivelul ridicat de colesterol. Letinan este un tip de molecula de zahar care se gaseste in compozitia ciupercilor shiitake, ce poate incetini cresterea cancerului de colon.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29437

Cele mai sănătoase alimente din toate timpurile

sanatate.jpg


Revista “Time” a alcătuit un top al celor mai sănătoase alimente ale tuturor timpurilor. Nenumărate organizaţii care activează în domeniul sănătăţii îndeamnă dintotdeauna la un regim alimentar cât mai sănătos, bazat pe multe legume şi fructe. Jurnaliştii de la “Time” au cerut, însă, sfatul unor renumiţi nutriţionişti şi dieteticieni pentru a afla care legume şi care fructe sunt cele mai sănătoase pentru organism. Iată cum arată lista întocmită împreună cu aceştia.

Fasolea maronie
Fasolea maronie este bogată în potasiu și magneziu şi ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control

Cartofii dulci
Şi cartofii dulci au nivel ridicat de potasiu, care, în plus , reduce riscul de accident vascular cerebral.

Spanacul
Este plin de substanţe nutritive, inclusiv fier, calciu și vitamina A - care ține ochii și pielea sănătoase .

Broccoli
Este asociat cu beneficiile anti-cancer şi creşterea imunităţii organismului.

Somonul
Somonul este bogat în vitamina D (somonul sălbatic, în special ) și omega 3- acizi grași care proteazează inima.

Dovleacul galben
Dovleacul galben este o legumă săracă în calorii, dar foarte bogată în fibre și vitamina A.

Nucile
Nivel ridicat de omega 3.

Fasolea neagră
Este bogată în proteine ​​şi fibre, ceea o face un înlocuitor de succes al cărnii, printre vegetarieni
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by daniel.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29505

Boli ale aparatului digestiv tratate cu varza

Varza contine multe vitamine, cele mai importante fiind C, B1, B2, B3, B6 si B9, microelemente si saruri minerale, acid folic. In plus, varza mai contine vitamina U, inexistenta in alte legume, descoperita pe la mijlocul secolului trecut, numita asa deoarece protejeaza mucoasa tractului gastrointestinal impotriva ulcerului.



Sucul de varza si varza murata stimuleaza producerea de suc gastric si secretie biliara, regleaza glicemia si colesterolul, trateaza anemia si bolile de piele, au efect antibiotic, fara insa, sa dea organismului rezistenta la antibiotice ori dependenta sau sa aiba efectele secundare pe care le au, de obicei, antibioticele de sinteza.

Varza regleaza tensiunea. Daca esti hipotensiv, bea dimineata, la pranz si seara cate un pahar de zeama de varza murata.

Arsurile de la stomac pot fi atenuate daca, inainte de fiecare masa, mananci doua, trei linguri de varza murata.

Zeama de varza murata, cate o jumatate de cana, incalzita, inainte de masa principala a zilei, are capacitatea de a diminua hemoroizii. Daca hemoroizii sunt asociati cu hemoragii, mananca zilnic salata de varza murata.

Vitamina U din compozitia verzei, cunoscuta si sub denumirea de vitamina antiulceroasa, alina ulcerul gastroduodenal, iar vitamina K are efect cicatrizant si antihemoragic.

Diareea poate fi stopata foarte simplu cu apa in care a fost fiarta varza sau chiar cu varza fiarta. Doua linguri de varza acra mancate dimineata atenueaza infectiile intestinale.

Cine are probleme cu constipatia sa manance zilnic salata de varza si va scapa de aceasta problema deloc placuta. Salata de varza se prepara foarte simplu, in cateva minute, chiar si un copil o poate pregati.

Se taie varza, se freaca cu un praf de sare, se adauga ulei de masline si otet sau zeama de lamaie, ca e mai de preferat, si deasupra se pune morcov ras prin razatoarea mica.

Se poate servi atat cu mancare de post, cartofi, orez, fasole, tocanita de legume, cat si cu o friptura. E recomandat ca salata, indiferent din ce e facuta, sa se prepare cu macar o jumatate de ora inainte de a fi adusa la masa.

Sa avem sanatate!
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana, Mona si Dan

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29526

Ce sa mananci ca sa eviti gripa

vita.jpg


A venit toamna şi, odată cu ea, începe sezonul răcelilor şi al gripei. Pentru a ne feri de aceste boli, avem la îndemână fie vaccinarea antigripală, fie, aşa cum susţin specialiştii, o dietă menită să ne crească imunitatea.

Persoanele al căror organism se confruntă cu o deficienţă de zinc sunt vulnerabile în faţa bacteriilor şi virusurilor. Zincul este un mineral ce ajută la dezvoltarea celulelor albe din sânge, celule ce distrug toate bacteriile şi virusurile ce ne atacă organismul. Prin urmare, fie luaţi suplimente de zinc, fie consumaţi carne.

Fripturi care ne feresc de boli
„Carnea de vită are proprietatea de a asigura organismului un procent important de zinc. O singură friptură aduce 30% din necesarul zilnic. De asemenea, cerealele integrale, iaurtul, laptele şi carnea de porc şi pui sunt şi ele bogate în zinc”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Chefirul, sănătate din interior
Un aliment ce menţine sănătatea tractului digestiv este chefirul. Acesta aduce în organism bacterii bune ce ne cresc imunitatea şi ce pot fi distruse de infecţii sau de un tratament cu antibiotice. Acest lapte fermentat – chefir – este bogat în bacterii bune ce repopulează intestinul şi ne sporesc imunitatea.

Ciupercile menţin sănătatea sângelui
Studiile arată că ciupercile sporesc producţia globulelor albe din sânge, globule ce luptă cu infecţiile. În plus, cine consumă frecvent ciuperci va avea un organism mai rezistent în faţa bolilor.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29527

Vitaminele iti fac praf rinichii, iar pastilele de raceala atacă ficatul. Top 3 medicamente banale care te omoara

praf.jpg

În ciuda nenumăratelor campanii de conştientizare a efectelor adverse date chiar şi de cele mai banale medicamente, oamenii din toată lumea continuă să cumpere şi să ia pastile după ureche. Medicii atrag atenţia: tratată necorespunzător, până și o banală durere de cap ne poate aduce sfârşitul.

Paracetamolul este o armă excelentă împotriva răcelilor inevitabile din sezonul rece, însă o singură supradoză din acetaminophenul pe care-l conţine poate declanşa crize de ficat. Aceeaşi substanţă constituie ingredientul de bază în multe alte medicamente destinate gripei şi simptomelor sale. De aceea, e important să se respecte doza recomandată, dar trebuie avut grijă şi la consumul de alcool, extrem de periculos în combinaţie cu astfel de medicamente. Mai mult, au existat cazuri în care oamenii au murit doar pentru că au încercat să-şi calmeze durerea de măsea cu mărind cu încă două pastile doza necesară.


Medicamentele care "defundă nasul" conţin substanţe vasoconstrictoare, vinovate de creşterea tensiunii, convulsii, accidente cerebrale etc. Au gust bun şi, datorită conţinutului de alcool, unii adolescenţi inventive le-au găsit o altă întrebuinţare. Specialiştii recomandă ca un astfel de tratament să se ia doar la recomandarea medicului de familie şi nu mai mult de cinci zile consecutive.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29534

DIETA RAW VEGAN. Cum poţi să previi apariţia bolilor şi a kilogramelor în plus cu ajutorul mâncării crude
Dieta Raw Vegan este un stil de viaţă care prinde tot mai mult teren şi în România. Acest regim este un fel de dietă vegetariană, în care alimentele se mănâncă însă doar în stare crudă.

Adepţii acestui stil de viaţă nu mănâncă lactate, brânzeturi şi carne de orice tip. Potrivit specialiştilor în nutriţie, Raw Vegan este mai mult un regim care permite consumul fructelor şi legumelor proaspete, a germenilor proaspeţi, a seminţelor comestibile, a nucilor, alunelor şi migdalelor cu o singură condiţie: acestea nu trebuie să fie preparate termic.

Această dietă permite măcinarea unor alimente, de exemplu a seminţelor, obţinerea unor pulberi din care se prepara alimente precum “pâine” raw vegan sau chiar iaurt raw vegan.

Nutriţioniştii sunt de părere că prin adoptarea acestui regim se pot preveni apariţia bolilor, printre care se numără afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi obezitatea. În plus, această dietă poate reprezenta un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Dieta este puternic energizantă şi are o mare capacitate de a arde grăsimile, sunt de părere nutriţioniştii. Potrivit acestora, o regulă de bază al dietei Raw Vegan presupune să mâncaţi zilnic cereale şi seminţe grase, nuci sau mango, avocado, pentru a nu va priva organismul de anumite vitamine.

Ligia Pop a lansat recent o carte cu reţete aparţinând acestui stil de viaţă. În cartea „Reţete Vegane fără foc”, apărută la editura Curtea Veche, specialistul oferă o gamă largă de reţete care se prepară doar cu ingrediente crude, netratate termic, pline de vitamine şi enzime prezente doar în crudităţi.

Mai jos puteţi regăsi cum puteţi prepara o supă cremă fără a folosi focul.

Ingrediente:

● 300 de grame de roşii bine coapte

● un ardei roşu

● 50 de grame de nuci caju

● un sfert de dovlecel mic, curăţat de coajă

● câteva cuburi de păstârnac

● câteva cuburi de rădăcină de pătrunjel

● 25 de grame frunze de pătrunjel

● 25 de grame de frunze de ţelină

● 100 ml apă călduţă (40°C)

● sare neiodată, după gust

Mod de preparare:

Se toacă rădăcinoasele în prealabil, cu scopul de a uşura munca blenderului. Apoi, se pun rând pe rând ingredientele într-un blender de mare viteză şi se procesează până ce toate ingredinetele se omogenizează completă.

Dacă aveţi un blender mai slab (până în 800 W), procesaţi ingredientele pe rând, pentru a evita arderea aparatului.

Supa se serveşte cu verdeaţă presărată deasupra.

„De reţinut: atunci când facem supe sau smoothie verde, aveţi grijă să nu le mixaţi mai mult de un minut şi jumătate. Din cauza vitezei şi a timpului mare de procesare, ‘blocurile’ de vitamine şi minerale încep să se descompună după mai multe minute”, punctează specialistul în nutriţie.

Medicul precizează că supa se mănâncă imediat şi nu se lasă în frigider, „deoarece se va oxida şi îşi va schimba gustul şi mirosul”.
Multa sanatate si... Doamne-ajuta!
  • ihdsimmeu
  • Avatarul lui ihdsimmeu
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Ţarcurile au premers lagarelor! Iubesc libertatea!
  • Posts: 3639
  • Thank you received: 558
  • Karma: 17
Tot ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel...Matei 7:12
Doamne...ajuta-ma ca azi, sa fiu mai aproape de Tine decat ieri si maine (daca mai e o zi pentru mine) mai aproape decat azi! AMIN!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29589

Avocado, fructul care-ţi face pielea catifelată. Cum să-l mănânci


Avocado este o placere !

Avocado face minuni pentru pielea ta, dar şi pentru inimă. Poţi să-l aplici pe piele sau să-l foloseşti în diverse combinaţii ca să beneficiezi de efectele lui protectoare. Vezi de ce e bun pentru piele şi cum poţi să-l consumi!



Avocado este un fruct bogat în vitamina C, E, K, acizi graşi omega 3, proteine, enzime, fibre, magneziu, fier, cupru, vitamine din complexul B şi potasiu. El se poate folosi în stare crudă pentru a face măşti cu efect hidratant şi antirid pentru faţă, dar şi consumat în diverse salate sau mâncăruri pentru proprietăţile lui de a scădea colesterolul şi a reduce inflamaţiile în corp. De asemenea, el conţine o substanţă care previne absorbţia unor grăsimi.

Uleiul de avocado presat la rece stimulează producţia de colagen şi este mult mai bogat în vitamina E decât cel de măsline. Îl poţi folosi cu încredere pentru multe tratamente pentru faţă, corp şi păr. Are proprietăţi hidratante, emoliente, antirid, cicatrizante, antibacteriene. Îl poţi combina cu diverse unturi nerafinate de cacao, shea, cocos sau alte uleiuri de jojoba, migdale dulci ca să-ţi faci singură cremele care sunt foarte concentrate şi la fiecare aplicare ai nevoie de o cantitate mică.


Trucuri: cum să-l alegi, să-l păstrezi şi să-l desfaci

deoarece vei găsi rareori un avocado copt (adică moale ca untul la apăsare) este de preferat să-l înveleşti în hârtie şi să-l pui într-un loc întunecos până se înmoaie şi devine untos;
ca să-l desfaci trebuie secţionat pe verticală (pe lung), se rotesc bucăţile în sensuri opuse ca să se dezlipească;
ca să scoţi sâmburele trebuie să înfigi lama unui cuţit în el, să roteşti puţin şi iese singur fără să faci ravagii cu miezul;
ca să scoţi miezul foloseşte o lingură sau strânge câte o jumătate în palmă pentru că atunci când e copt este foarte uşor şi rapid să faci acest lucru.



Cum să-l mănânci: 10 idei

1. Salată de avocado cu ceapă. Prepară-l exact cum ai face o salată de vinete, dar fără maioneză. Toacă ceapa, pisează bine avocado şi amestecă-le cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Dacă vrei poţi să foloseşti şi puţină pastă de susan (tahina) ca să fie mai cremos.

2. Guacamole sau pastă de avocado. Amestecă avocado pisat cu ceapă, roşii, usturoi, zeamă de lămâie, sare, piper şi mărar sau altă verdeaţă care-ţi place.

3. Supă cremă de avocado. Amestecă în blender avocado bine copt cu apă călduţă, sare, piper, usturoi, ulei de măsline, mărar şi ardei iute. De asemenea, îl poţi folosi în orice altă supă cremă ca înlocuitor pentru smântână. El va face supa cremoasă.

4. Sosuri pentru salate. Amestecă în blender avocado bine copt cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, fulgi de drojdie inactivă (opţional), pastă de susan (opţional), piper, muştar, usturoi şi alte condimente care-ţi plac (curry, coriandru, boia iute).

5. Budincă din avocado. Ai fi surprinsă cât de uşor de preparat şi de gustoasă este această budincă. Amestecă în blender un avocado bine copt, o banană, pudră de cacao, miere de albine şi puţin rom.

6. Maioneză din avocado. Amestecă în blender avocado moale cu un pumn de seminţe de floarea soarelui (înmuiate în apă câteva ore), zeamă de lămâie, muştar, 1-2 linguri ulei de măsline, sare, piper, usturoi (opţional).

7. Cremă pentru prăjituri raw, fără foc. Ca să prepari o prăjitură rapidă pentru care nu ai nevoie de cuptor ai nevoie de: nucă/migdale crude, pudră de cacao, fulgi de cocos, puţină sare şi curmale pe care să le pui în robotul de bucătărie pentru a obţine blatul prăjiturii. Ca să faci crema ai nevoie de: avocado, banană, miere de albine, pudră de cacao sau de roşcove (sau fructele preferate) şi ulei de palmier (pentru a menţine crema fermă). Pune amestecul pentru blat într-o caserolă, apasă-l bine, toarnă crema şi pune deasupra zmeură sau alte fructe preferate. Se dă la frigider câteva ore.

8. Îngheţată cu avocado. Amestecul de la budinca de avocado îl poţi pune la congelator pentru a obţine o îngheţată cremoasă.

9. Ciocolată caldă albă sau neagră. Amestecă lapte vegetal (soia, migdale, orez, cocos) cald cu un avocado moale, miere de albine, puţină scorţişoară/nucşoară pentru a obţine o ciocolată albă şi adaugă pudră de cacao dacă ai poftă de ciocolată neagră.

10. Salată şi bruschete. Pune avocado în toate salatele de crudităţi pe care le faci. De asemenea, poţi pune 2-3 felii peste o bruschetă cu somon afumat sau una simplă cu roşii, usturoi şi busuioc.
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by ciresaru. Motiv: corectare
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29590

Cocktail-uri skinny, noua moda a bauturilor cu mai putin de 200 de calorii

bauturi.jpg

La noi n-am vazut inca in meniul niciunui bar o lista de cocktail-uri light, dar la Londra sunt la moda in tot mai multe restaurante si hoteluri. Sunt urmarea fireasca a unui numar tot mai mare de clienti care nu mai vor sa consume calorii si cu alcoolul de la finalul serii.

Pana sa le gasesti pe meniu te invatam cum sa le comanzi la bar sau cum sa le combini acasa ca sa mai tai din calorii.

Mojito pentru silueta

Sunt multi cei care adora acest cocktail cubanez, dar unele variante pot sa ajunga si la 250 de calorii pe pahar. Am gasit o varianta mult mai usoara cu doar 150 de calorii. Intr-un shaker amesteca un pumn de gheata, 6 felii de lime, 1 lingurita si jumatate de suc de lime si 2 lingurite de frunze rupte de menta. In loc de zahar foloseste o jumatate de lingurita de miere. Adauga 40 ml de rom si o cantitate dubla de apa minerala.

Sangria light

O sangria obisnuita are si zahar, si vin, ambele pline de calorii. Varianta light are doar 173 de calorii intr-un pahar. Iti trebuie 4 mere si 3 portocale feliate, 450g de boabe de struguri taiate in jumatati, 750 ml vin rosu, 250ml suc de lamaie si 250 ml apa minerala. Amesteca-le pe toate si pune-le la rece. Vei obtine 16 pahare de sangria “usoara” pentru petrecerea ta.

Daiquiri cu arome tropicale

Un cocktail cu care sa te simti ca in vacanta, fara sa te ingrasi de la el. La baza are acelasi rom alb, dar de data asta unul cu aroma exotica, iar in loc de sucul de grepfrut iti propunem unul mai dulce de capsune. Are doar 112 calorii pe pahar. Pentru 6 portii iti trebuie 350g capsune (proaspete sau congelate) tocate, 3 linguri de zahar, 2 linguri suc de lime, 6-7 cuburi de gheata, 180 ml rom cu aroma de cocos. Capsunele, zaharul si sucul de lime se amesteca intr-un blender. Adauga cuburile de gheata si romul si amesteca tot cu blenderul pana cand gheata se marunteste. O umbreluta colorata e tot ce mai ai nevoie.

Cosmo cu rodie

In mod normal acest cocktail pe baza de votca se face cu suc de merisoare si lime. Noi iti propunem o reteta cu suc de rodie si mai putin alcool. Pentru fiecare pahar amesteca 3 linguri suc de rodie si votca, 4 lingurite de suc de lime, 1 lingura de Cointreau (lichior din coaja de portocala), 1 lingurita de suc de ghimbir si doar o jumatate de lingurita de zahar. Toate se agita bine intr-un shaker cu gheata si se strecoara intr-un pahar de martini decorat cu coaja de lamaie. In total vei consuma 188 de calorii.

Bloody Mary

Bloody Mary ramane cel mai light cocktail in care poti sau nu sa adaugi votca daca nu iti place alcoolul. Are 78 de calorii daca nu ii pui alcool si putin peste 100 de calorii daca optezi pentru varianta alcoolizata. Iti dam aici reteta si iti sugeram sa decorezi paharul si cu 2 creveti, daca vrei un cocktail de vitamine si proteine.
  • ciresaru
  • Avatarul lui ciresaru
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Vreau sa comunic..
  • Posts: 803
  • Thank you received: 123
  • Karma: 7
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, ioanahope&ciresaru ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29645

Ce boli grave previne consumul de kiwi
Ce boli grave previne consumul de kiwi

ce-boli-grave-previne-consumul-de-kiwi-173234.jpg


Cea mai mare concentratie de antioxidanti pe care o intalnim in natura se afla in kiwi. Aceasta calitate plaseaza fructul minune pe locul intai in topul alimentelor capabile sa ii ajute pe oameni sa tina departe maladii precum Alzheimerul, Parkinsonul si chiar cancerul.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Teikyo din Tokio, citat de Mail Online, fructul de kiwi contine o concentratie mai mare de polifenoli (antioxidanti) decat portocalele, grepfruturile, mandarinele si merele. Cele mai bune sunt soiurile de kiwi galben si kiwi verde. In cadrul testelor, voluntarii aumancat trei fructe de kiwi pe zi, urina lor fiind testata pentru a se afla concentratia de antioxidanti.

“Fructul de kiwi poate sa previna aparitia unor boli cauzate de stresul oxidativ”, au declarat cercetatorii niponi. Stresul oxidativ este un termen medical folosit pentru a desemna afectiunile cauzate de moleculele de radicali liberi, produse pe cale naturalade catre organism.

P.S. Surprinzator acest articol.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: ihdsimmeu, manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29677

Tu stii cate calorii consumi zilnic? Uite la cate poti sa renunti si ce sa consumi cu moderatie.

In urma cu cateva zile am citit si noi niste statistici care ne-au dat de gandit. Romanii consuma anual 200 de kilograme de paine, 98 de kilograme de cartofi, 74 kilograme de legume, 8 de zahar si 18 de grasimi. Iar daca impartim totul pe zile, rezulta un consum de peste 3.000 de kilocalorii pe zi, cu mult peste doza recomandata de medici si nutritionisti.

Pentru o persoana mai mult sedentara nu ar fi nevoie de mai mult de 1.800 kcal, pentru cei activi moderat se poate ajunge la 2.000 kcal, iar pentru cei care fac efort fizic sustinut am putea merge pana la 2.250 kcal. Restul…ne duce incet, dar sigur, spre obezitate. Iar exemplele din datele Institutului National de Statistica se refera in principal la legume, fructe si carne, insa multa lume isi “condimenteaza” ziua cu sucuri, chipsuri sau dulciuri, de unde aduna alte calorii.

Daca sanatatea nu te sperie inca si singurul lucru de care tii cont in dieta este sa iti numeri caloriile, atunci poate te convingem cu urmatoarele cifre. Uite cat poti sa salvezi din consumul zilnic si anual daca stii la ce sa renunti.

O cutie de suc : adica o doza de 0.33ml are 150kcal, cele mai multe date din indulcitori artificiali. Daca obisnuiesti sa bei cateva cutii pe zi, atunci poti sa iti iei adio de la o masa daca nu vrei sa depasesti numarul de calorii premise.

O gogoasa: o fi delicioasa si calda, dar poti sa sari peste ea in drum spre casa. Are 240 kcal si e plina de grasimi. Gandeste-te ca daca mananci in fiecare zi acest rasfat dulce vei aduna intr-un an 87.600 kcal.

O guma de mestecat: crezi ca nu inghiti nicio calorie daca mesteci o guma? Gresit. Cu fiecare adaugi 15 kcal dietei tale, asta pentru ca si guma de mestecat contine cativa indulcitori.

Un covrig: e asa bun dimineata cand e cald si miroase de la o posta. Fiecare covrig mancat adauga, insa, 190 de kcal la micul dejun. Nici cu un sanvis cu paine alba nu e mai bine sa iti incepi ziua. Fiecare felie de paine are cate 60 kcal, la care mai adaugi si caloriile din mezeluri, branzeturi si unt care isi fac loc in sandvisul tau.

Un pahar de vin rosu: e bun din cand in cand si nu trebuie sa abuzezi de el. Nu numai din pricina “ametelii” care te poate lovi, ci si pentru ca un pahar de vin rosu are 150 kcal.

Exemplele pe care le-am ales nu sunt la intamplare. Multi credem ca daca mancam cu moderatie si din produsele interzise nu are ce sa ne faca rau. Sfatul “totul cu moderatie” ne da impresia ca toate alimentele sunt egale din punct de vedere nutritional. Ei bine, nu sunt. O cantitate moderata de legume si fructe nu e acelasi lucru cu o cantitate moderata din desertul preferat. Moderatie inseamna cantitatea potrivita din alimente sanatoase si putin sau deloc alimente de tip junk-food. In urma cu cateva zile am citit si noi niste statistici care ne-au dat de gandit. Romanii consuma anual 200 de kilograme de paine, 98 de kilograme de cartofi, 74 kilograme de legume, 8 de zahar si 18 de grasimi. Iar daca impartim totul pe zile, rezulta un consum de peste 3.000 de kilocalorii pe zi, cu mult peste doza recomandata de medici si nutritionisti.

Pentru o persoana mai mult sedentara nu ar fi nevoie de mai mult de 1.800 kcal, pentru cei activi moderat se poate ajunge la 2.000 kcal, iar pentru cei care fac efort fizic sustinut am putea merge pana la 2.250 kcal. Restul…ne duce incet, dar sigur, spre obezitate. Iar exemplele din datele Institutului National de Statistica se refera in principal la legume, fructe si carne, insa multa lume isi “condimenteaza” ziua cu sucuri, chipsuri sau dulciuri, de unde aduna alte calorii.

Daca sanatatea nu te sperie inca si singurul lucru de care tii cont in dieta este sa iti numeri caloriile, atunci poate te convingem cu urmatoarele cifre. Uite cat poti sa salvezi din consumul zilnic si anual daca stii la ce sa renunti.

O cutie de suc : adica o doza de 0.33ml are 150kcal, cele mai multe date din indulcitori artificiali. Daca obisnuiesti sa bei cateva cutii pe zi, atunci poti sa iti iei adio de la o masa daca nu vrei sa depasesti numarul de calorii premise.

O gogoasa: o fi delicioasa si calda, dar poti sa sari peste ea in drum spre casa. Are 240 kcal si e plina de grasimi. Gandeste-te ca daca mananci in fiecare zi acest rasfat dulce vei aduna intr-un an 87.600 kcal.

O guma de mestecat: crezi ca nu inghiti nicio calorie daca mesteci o guma? Gresit. Cu fiecare adaugi 15 kcal dietei tale, asta pentru ca si guma de mestecat contine cativa indulcitori.

Un covrig: e asa bun dimineata cand e cald si miroase de la o posta. Fiecare covrig mancat adauga, insa, 190 de kcal la micul dejun. Nici cu un sanvis cu paine alba nu e mai bine sa iti incepi ziua. Fiecare felie de paine are cate 60 kcal, la care mai adaugi si caloriile din mezeluri, branzeturi si unt care isi fac loc in sandvisul tau.

Un pahar de vin rosu: e bun din cand in cand si nu trebuie sa abuzezi de el. Nu numai din pricina “ametelii” care te poate lovi, ci si pentru ca un pahar de vin rosu are 150 kcal.

Exemplele pe care le-am ales nu sunt la intamplare. Multi credem ca daca mancam cu moderatie si din produsele interzise nu are ce sa ne faca rau. Sfatul “totul cu moderatie” ne da impresia ca toate alimentele sunt egale din punct de vedere nutritional. Ei bine, nu sunt. O cantitate moderata de legume si fructe nu e acelasi lucru cu o cantitate moderata din desertul preferat. Moderatie inseamna cantitatea potrivita din alimente sanatoase si putin sau deloc alimente de tip junk-food.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana

Rasp: Sfaturi pentru sanatate #29682

6 reguli ca să trăieşti mult şi să arăţi mereu tânără


Celebrul Dr. Oz a împărtăşit în emisiunea sa "The Dr. Oz Show" care sunt cele mai eficiente remedii pentru a te bucura de sănătate până la adânci bătrâneţi, dar şi pentru a îmbătrâni frumos. Descoperă-le!



Chris Kilham este specializat în etnobotanică şi a găsit remedii naturale pentru problemele cu care ne confruntăm. Invitat în cadul emisiunii moderate de Dr. Oz, el a împărtăşit câteva dintre secretele unei vieţi sănătoase şi o îmbătrânire lentă. Daca până acum apelai la diverse tratamente medicamentoase pentru diverse probleme, iată care sunt soluţiile alternative propuse de acest specialist:

1. Păpădia

Frunzele şi rădăcina ei ajută la detoxifierea ficatului, împiedică apariţia inflamaţiile în corp şi luptă cu bacteriile, viruşii şi paraziţii. Specialistul recomandă consumul frunzelor şi a rădăcinii de păpădie în salate sau călite rapid. Dacă nu găseşti păpădie în stare proaspătă, cumpără un ceai din rădăcină de păpădie şi bea câte o cană pe zi.


2. Tulsi sau busuiocul sfânt

Este o plantă folosită de secole în medicina tradiţională indiană Ayurveda, datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Tulsi este un antioxidant foarte puternic şi are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii. Poate să prevină diabetul şi cancerul, potrivit unor cercetări recente. Îl găseşti sub formă de pudră, ceai sau capsule.


3. Ciuperca Reishi

Este un remediu des folosit în medicina chineză. Potrivit cercetărilor, ciuperca Reishi are proprietăţi anticancerigene şi întăreşte sistemul imunitar. Datorită efetelor antibacteriene, ciupercile Reishi împiedică dezvoltarea tumorilor şi formarea plăcilor de aterom în artere. Găseşti pudră de ciuperci Reishi, suplimente sau ceai.


4. Cafeaua

Potrivit specialistului, cafeaua previne apariţia cancerului, a diabetului şi a bolilor de inimă. O ceaşcă de cafea dimineaţa este recomandată, însă nu poţi să apelezi şi la varianta decofeinizată pe parcursul zilei.


5. Ceapa roşie

Este recunoscută pentru proprietăţile ei anti-îmbătrânire, scade colesterolul rău şi reduce riscul de a suferi un atac de inimă. Chercetina şi kemferolul din ceapa roşie sunt doi dintre cei mai eficienţi antioxidanţi care au efecte anticancerigene, antiinflamatorii şi întăresc sistemul imunitar. Este de preferat să înlocuieşti ceapa albă cu cea roşie, deoarece prima conţine mai mult sulf care irită ochii şi sistemul respirator.


6. Turmericul

Este cel care dă culoare condimentului curry. Curcumina, substanţa activă din rădăcina de turmeric are proprietăţi anticancerigene foarte puternice. De asemenea, cercetările scot la iveală faptul că turmericul are grijă de sănătatea inimii, a creierului, creşte imunitatea şi poate să fie folosit pentru diminuarea diverselor dureri. Specialistul recomandă consumul unei cantităţi mari de turmeric sub formă de pudră sau administrarea unor suplimente care să conţină 500 miligrame de curcumină.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6739
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Ultima editare: by Mona si Dan. Motiv: corectare
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Următorii utilizatori v-au mulțumit: manana