Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Acupunctura

Acupunctura #18276

Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China.Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.

https://www.acupuncturabucuresti.com/presopunctura-si-masajul.html

https://www.pirasan.ro/noutati/acupunctura.html

:kiss: :kiss: :kiss:
  • manana
  • Avatarul lui manana
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • The day you stop loving is the day you die
  • Posts: 2785
  • Thank you received: 673
  • Karma: 24
Trebuie sa vrei, si daca vrei, poti!
Ultima editare: by daniel. Motiv: icon
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: Acupunctura #18927

Ce trateaza?

* Tulburari ale starii generale: oboseala cronica, astenie.
* Boli neuropsihice: insomnii, neurastenii, depresii, iritabilitate, nervozitate.
* Boli neurologice: nevralgii (faciale, trigeminale, dentare, intercostale, zona Zoster), vertij, ameteli, rau de miscare, pareze, paralizii, lombosciatice, discopatii.
* Boli osteo-musculo-tendinoase: dureri cauzate de deformarea coloanei, artroze, spondiloza, entorse, tendinite, dureri musculare, dureri articulare, torticolis, crampe musculare.
* Tulburari circulatorii: arterita, varice, furnicaturi, amorteli, sindrom Reynaud (miini si picioare reci).
* Boli respiratorii: sinuzite, rinosinuzite, astm bronsic, bronsite, rinite alergice.
* Boli cardiace: tratament adjuvant al crizelor de angina pectorala, prevenirea infarctului miocardic, tulburari functionale (palpitatii, tahicardii), hipertensiune.
* Boli digestive: dispepsii, gastrite, ulcere gastroduodenale, colite, flatulenta, hemoroizi, patologie biliara si hepatica (tratament de intretinere in hepatite cronice, ciroze hepatice, colecistite).
* Boli urogenitale: cistite, infectii cronice, impotenta, frigiditate, sterilitate, adenom de prostata, fibromatoza uterina.
* Boli endocrine: hipotiroidie, hipertiroidie, noduli mamari, ovare polichistice, dismenoree, tulburari menstruale.
* Boli O.R.L.: otite, faringite, laringite.
* Boli oftalmologice: infectii, ptoze palpebrale, strabism, miopie etc.
* Altele: migrene, alergii, unele forme de eczeme cutanate, tratament adjuvant in terapia obezitatii si impotriva fumatului.

Sursa: https://www.prostemcell.ro/medicina-alternativa/acupunctura.html

PS: Bine ar fi ca cei care au recurs la aceasta terapie sa posteze impresii, sugesti, etc ;)
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: Acupunctura #19393

Terapia Zhendao, sanatate prin intepaturi :)

De o luna de zile, muresenii cu afectiuni articulare, post-traumatice, degenerative sau inflamatorii pot fi tratati de profesorul chinez Xiao Dehua, specializat in acupuntura. Acesta se afla la Targu Mures pentru a popularize metoda Zhendao prin tratarea pacientilor cu diverse afectiuni.

Profesorul Xiao Dehua, face parte din cei 23 de specialisti din China, specializati in acupunctura Zhendao, extrem de benefica in afectiuni osteo-articulare, post traumatice, degenerative sau inflamatorii, tratarea tulburarilor functionale organice si tratarea anumitor tulburari psihice. De asemenea este benefica in tratarea dezechilibrelor metabolice, gen obezitate, disfunctii ale organelor de reproducere. Terapia consta in diagnosticarea afectiunii, identificarea punctelor de acupunctura si stimularea acestora prin introducerea unui ac steril. Procedura este nedureroasa sau uneori se simte o jena locala. “Este un ac special din titan, este un ac cutit, mai gros decat cele traditionale pentru acupunctura si modul in care se manevreaza este diferit”, explica specialistul. Acele sunt aduse de profesor din China, sunt sterile si de unica folosinta. “Diferenta intre acupuntura si aceasta tehnica este ca aplicarea acului in acest caz este mult mai adanca, direct pe punctul nervos, pe radacina bolii”, a specificat Xiao Dehau.

Rezultate spectaculoase

Potrivit medicilor, efectele acupuncturii de tip Zhendao sunt spectaculoase, iar prin procedurile pe care le implica aceasta metoda se obtin rezultate de 50 de ori mai eficiente decit in acupunctura traditionala. Scopul este acela de a-i invata pe romani sa apeleze la o forma de medicina alternativa si complementara celei traditionale, cu rezultate deosebite de 2.200 de ani incoace. Potrivit medicilor, un tratament consta, in medie, in trei sedinte care nu dureaza mai mult de trei minute. Profesorul va aplica aceasta metoda timp de un an. Primele tratamente au fost realizate la Sf Gheorghe, dar ulterior s-a mutat la Clinica Medo din Brasov, unde aplica acest tratament de aproximativ o luna, in timpul saptamanii, iar sambata, intre orele 10-15, se afla la Targu Mures, la Hotel President, unde are deja peste 20 de pacienti. O sedinta costa 150 lei.

Traditie de familie
”Acupunctura traditionala si Zhendao sunt traditie in familia mea. De cand s-a descoperit acesta tehnica, in urma cu aproximativ 40 de ani, in China au fost tratate mai multe milioane de persoane si, asta pentru ca reactia corpului uman este foarte eficienta, de 40-50 de ori mai eficienta decat la acupunctura traditionala. Terapia nu are efecte secundare insa este complementara medicinei clasice”, a tinut sa precizeze Xiao Dehua. Acesta a invatat tehnica de la bunica sa, inca de la varsta de 12 ani. In prezent, profesorul Xiao Dehua preda la institutul Benjing HanZhang Zhendao de cercetare medicala, este directorul institutului Bafang Benjing de spondiloza cervicala, director al Federatiei Internationale a Medicinii Chineze si cercetator al Institutului Culturii Vietii Orientale din Benjing, etc.

Doru Netea

“Am aflat de acest tratament de la niste prieteni. Am avut un accident vascular medular acum opt ani si jumatate. Am fost paralizat si am suferit o operatie in Franta pe coloana. Procesul de recuperare a fost foarte greoi, medicii mi-au dat sanse mici de a ma mai ridica vreodata din carucior. O jumatate de an am stat in scaun cu rotile Mi-am revenit prin reflexoterapie si acum de o luna si jumatate am aflat de aceasta terapie. Am fost de vreo trei ori la Sf Gheorghe, am vazut ca da randament si am insistat sa vina si la Targu Mures. Mi-am revenit incet prin reflexoterapie, am fost de 3-4 ori la Sf Gheorghe si am vazut ca da randament, am insistat sa vina la Targu Mures. De la o saptamana la alta ma simt mai bine. Inainte mergeam cu carja, dar acum am mai multa stabilitate, nu mai am asa dureri. De altfel, am inceput sa simt efectele majore deja dupa doua sedinte”.

Roman Terbea
“Sunt la a treia sedinta. Am probleme cu circulatia sangvina la creier. Ma simt mai bine. Am incercat sI alte tratament sI merg in paralel cu amandoua, sa vad rezultatele finale”.

Maria Pasaroiu
“Inainte nu puteam inghiti, ma inecam. De cand vin aici ma simt mai bine, pot sa mananc, nu mai am dificultate in a inghiti. Mai vin si pentru ca am probleme cu vederea, sunt oarba. Daca inainte nu vedeam deloc, acum incep sa zaresc umbre. Sunt deja la a saptea sedinta”.
  • daniel
  • Avatarul lui daniel
  • Deconectat
  • Administrator
  • Cuget, deci exist!
  • Posts: 16141
  • Thank you received: 5258
  • Karma: 40
Respecta-te pe tine insuti si ceilalti la randul lor te vor respecta!
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: Acupunctura #21105

Acum un an am trecut prin clipe groznice,din cauza unei raceli am facut o cadere de calciu,fier,magnezi urmat de dureri de cap groznice,semi paralizii,tiuituri in urechi,ca peste un timp sa fac pentru prima data un atac de panica si depresii.:D Normal ca am ajuns la urgenta si asa am aflat de lipsa de calciu. Am facut tratamente peste tratamente,dar nimic nu avea efect..apoi m-am dus la un cabinet de acupunctura,dupa 10 sedinte de ace,m-am vindecat 80%. :laugh: Recomand din suflet acupunctura! Multa sanatate!
  • BRUNETA
  • Avatarul lui BRUNETA
  • Deconectat
  • Senior Member
  • Banii se fac,sanatatea ba!
  • Posts: 61
  • Thank you received: 2
  • Karma: 2
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.