Bine ai venit, Vizitator
Username: Password:

SUBIECT: Subvenţii pentru achiziţionarea de tehnologii asistive

Subvenţii pentru achiziţionarea de tehnologii asistive #46986

Subvenţii pentru achiziţionarea de tehnologii asistive sub formă de vouchere pentru persoanele cu dizabilităţi

Maina-de-scris-Braille-Tatrapoint-Standard-2-007.jpg


În viitor, persoanele cu dizabilităţi ar putea să îşi cumpere orice produs de asistare, inclusiv dispozitive, echipamente, instrumente și software pe baza unui voucher eliberat de către Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi(ANPD) şi distribuit prin intermediul DGASPC.


În data de 13 februarie 2019, pe pagina ministerului Muncii a fost publicat un Proiect de ordin comun al ministrului muncii şi justiţiei sociale, al ministrului sănătăţii și al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea procedurii de acordare a subvenţiilor pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi în accesarea şi utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 22 februarie 2019. Găsiţi aici proiectul întreg.

Este pentru prima dată când este definit termenul de tehnologii asistive şi m-am bucurat să găsesc şi „software” pe lista tehnologiilor subvenţionate. Astfel, conform definiţiei de la art. 2:

În înțelesul prezentei proceduri, prin tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces se înțelege orice produs de asistare, inclusiv dispozitive, echipamente, instrumente și software, utilizat de către sau pentru persoanele cu dizabilități pentru:

(i) participare
(ii) protecție, suport, training, măsurarea sau înlocuirea funcțiilor sau structurilor corpului și a unor activități
(iii) prevenirea deficiențelor, limitărilor de activitate și restricțiilor de participare.
  • Mona si Dan
  • Avatarul lui Mona si Dan
  • Deconectat
  • Platinum Member
  • Posts: 6740
  • Thank you received: 732
  • Karma: 15
" Daca batranetea ar putea si tineretea ar stii ..."
Noi, Mona si Dan ne bucuram de solidaritatea noastra, a tuturor forumistilor. Aveti admiratia noastra !
Fiind aici, simtim prietenia voastra.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.