Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol

Asezare geografica: la 15-20 m altitudine, pe malul lacului Techirghiol, in judetul Constanta, la 18 km de orasul Constanta.
Clima: de litoral maritim, cu ierni blande si veri calduroase; precipitatii reduse.

Bvd. Victor Climescu 34-40, Techirghiol, 906100, jud. Constanta
Telefon: 0241.481.711; 0241.481.732
Email: relatiipublice(at)sbtghiol.ro
Web: www.sbtghiol.ro 
Facebook: SBTGHIOL

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol beneficiaza de existenta uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo - fizical - kinetic din tara noastra. Aici se asigura tratamentul pacientilor internati in cele trei sectii ale sanatoriului, precum si tratamentele ambulatorii. Fiind dispusa pe doua niveluri, in baza de tratament se pot trata pâna la 1000 de pacienti zilnic si se pot realiza peste 6000 de servicii medicale zilnic In aceeasi incinta, a bazei de tratament, se afla si camera de garda cu program permanent si personal calificat in asistenta medicala de urgenta. De asemenea functioneaza si Sectia Spital Recuperare Medicala Neuro-psiho-motorie-copii.

Detalii in forum - Sanatoriul Balnear Techirghiol si Centre de Recuperare

Namolul de Techirghiol este un namol sapropelic bine hidratat, cu un continut mare de substante minerale (Ca, Mg, K, Fe) care sunt mobilizati in interiorul organismului si un continut scazut de substante organice.

Factori terapeutici naturali:

 • apa sarata (din lac); mineralizare: 85,4 g/l;
 • namol sapropelic (din lac, 70,2% apa);
 • bioclimat de stepa excitant, solicitant, cu influente marine.

Tratamente:

 • bai calde la vane sau bazine cu apa din lac,
 • bai calde cu namol,
 • impachetari calde cu namol,
 • electroterapie,
 • hidroterapie,
 • inhalatii cu aerosoli,
 • masaj,
 • gimnastica medicala.

Boli tratate:

 • reumatism degenerativ (spondiloza cervicala, dorsala si lombara),
 • afectiuni reumatismale inflamatorii (spondilita anchilozanta, artropatia psoriazica, poliartrita reumatoida dupa interventii ortopedico-chirurgicale, stari algice articulare dupa reumatism articular acut sau infectii de focar),
 • reumatism abarticular (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala),
 • afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, sechele dupa operatii pe muschi, tendoane, articulatii si oase, dupa entorse, luxatii si fracturi),
 • afectiuni ale sistemului nervos central (parapareze sechelare dupa mielite sau posttraumatice la minim 3 luni de la debut, parapareze dupa arahnoidite),
 • afectiuni neurologice periferice (sechelele poliomielitice, paralizii si pareze posttraumatice ale membrelor, polineuropatii dupa faza acuta, poliradiculonevrite in faza sechelara),
 • afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite cronice, sechele dupa t.b.c. genital la 2-3 ani de la stabilizare, sterilitate secundara),
 • afectiuni dermatologice,
 • alte afectiuni (otorinolaringologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrine, metabolice si de nutritie, boli profesionale).

Contraindicatii:

 • boli acute,
 • hemoragii abundente repetate,
 • boli grave ale sangelui (leucemii, anemia pernicioasa etc.),
 • parazitoze,
 • boli venerice in stadiu contagios,
 • boli infectocontagioase,
 • tumori maligne,
 • stari casectice,
 • psihopatii,
 • epilepsie,
 • sarcina dupa luna a III-a, sarcinile patologice in orice luna, mame in perioada de alaptare;
 • narcomaniile, alcoolismul cronic cu tulburari neuro-psihice, toxicomaniile.

Obiective turistice

Lacul Techirghiol
Lacul Techirghiol, cel mai intins lac salin din Romania, cu lungimea de 7.500 m, adancimea de maximum 9 metri si salinitatea de peste 90 g/l este cunoscut pentru calitatile apei sarate (mineralizate) si a namolului sapropelic, folosit in tratarea diferitelor maladii. Fauna nevertebratelor ce populeaza lacul Techirghiol este dominata de crustaceul Artemia salina, care impreuna cu alga Cladophora cristalina furnizeaza materia prima pentru producerea namolului sapropelic cu componenti minerali activi care ii dau o valoare terapeutica deosebita.
Apa sarata a lacului Techirghiol este puternic hipertona, cu o concentratie de aproximativ 80g saruri minerale la litru, deoarece lacul Techirghiol este un fost golf maritim izolat de mare printr-o fasie de nisip, ceea ce a condus in timp, la o puternica concentrare a sarurilor din apa de mare, in conditiile climatului arid al zonei. Apa lacului are o mineralizare totala de 52 g/l. Fiind atat de concentrata, apa nu se poate folosi simpla decat in cura externa, pentru bai, atat reci, cat si calde la bazin sau la cada. Apa isi exercita efectul terapeutic prin temperatura sa, prin compozitia sa chimica si prin densitatea sa crescuta ce determina o forta arhimedica mai ridicata decat apa simpla, cu o senzatie de descarcare a greutatii accentuate a membrului sau a corpului cufundat in ea.

Manastirea Sfanta Maria
In anul 1928, primul patriarh al Romaniei - Miron Cristea - cumpara in statiunea balneara Techirghiol o vila modesta cu 16 camere, infiintand un sanatoriu preotesc pentru clerul din intreaga tara. Mai tarziu, patriarhul Justinian, confruntandu-se cu politica partidului comunist din primii ani ai epocii lui Gheorghiu-Dej - cand, desi nu se incepuse inca campania de daramare a bisericilor, se incerca totusi prin toate mijloacele confiscarea cladirilor care apartineau Bisericii - a incercat sa salveze printre altele si Sanatoriul Preotesc de la Techirghiol care era ravnit foarte tare de puterea comunuista. Astfel, in anul 1951 aduce aici de la stana regala de la Sinaia, o bisericuta de lemn, infiintand un schit de maici si facand din sanatoriu o anexa a schitului.

Biserica Nemteasca
O atractie turistica a Techirghiolului este Biserica Nemteasca. Parintele Pieger, indrumatorul comunitatii germane formata din nemtii dobrogeni, a contribuit la ridicarea bisericii, finalizata in anul 1934.

Biserica Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul
Peste biserica Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Techirghiol au trecut mai mult 100 de ani, de la punerea pietrei de temelie a sfantului lacas.

COMMENTS 

Postat la
%b %15, %2011
Postat de
Dr Gabriela Kretzu
Caut un prieten.. Dr Claudiu Ilinca
Buna ziua.
Ma numesc Gabriela, profesie medic stomatolog, domiciliata in Israel.
Sunt interesata de starea unui amic bun , dr Claudiu Ilinca ce stiu ca a sosit din Bucuresti ieri.
Va multumesc.
Postat la
%b %15, %2011
Postat de
Anonom
Dr Claudiu Ilinca
A decedat ieri dupa amiaza.
Postat la
%b %15, %2011
Postat de
daniel
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Pe pagina oficiala a site-ului https://www.implant.ro/ sunt prezentate cateva date biografice ale medicului Claudiu Ilinca despre care se spune ca a absolvit in anul 1995 UMF
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Alexandra
Sunt interesata de starea de sanatate
Buna ziua sunt interesata de starea de sanatate a tatalui meu internat in acest spital, Paun Constantin, daca imi puteti da informatii. Va multumesc.
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
Buna Alexandra
Citez pe Alexandra:
Buna ziua sunt interesata de starea de sanatate a tatalui meu internat in acest spital, Paun Constantin, daca imi puteti da informatii. Va multumesc.

Suna la Receptia Sanatoriului (0241.471.711; 0241.481.721) sau foloseste un mobil... noi nu suntem "Centru de Recuperare"... sorry
Postat la
%b %04, %2011
Postat de
Ioan Popescu
Scrisoare de intentie
Buna ziua,
Ma numesc Ioan Popescu, locuiesc in Bucuresti, am terminat anul trecut Scoala Postliceala Sanitara "Fundeni" cu media aproape de 10, si sunt maseur profesionist de aproape 5 ani. Mentionez ca am facut practica la Institutul de Recuperare Medicala Bucuresti timp de trei ani. Doresc daca este posibil o colaborare cu dumneavoastra pe un post accesibil. Am varsta de 44 de ani. Mentionez ca am lucrat si ca electrician la o unitate militara, acest lucru fiindu-mi folositor la accesarea aparatelor medicale. Chiar in caz de refuz, sau de acceptare, va rog a-mi da raspuns la [censored] , sau la telefon 0760.291.006.
Va multumesc,
Ioan Popescu.
Postat la
%b %17, %2019
Postat de
vergu constantin
bilet tratament
Buna ziua,
Ma numesc VERGU CONSTANTIN din Craiova- dolj si va rg frumos daca se poate rezeva in perioada 01 IULIE.2019 - 20 SEPTEMBRIE.2019 pentru un bilet de tratament pentru doua persoane in complexul dumneavoastra. Metionez ca am urmatorele dignostice pentru care am documente:

HERNIE CIRCUMFERENTIAL A SUBLIGAMENTATA L1-L2, L3-L4, L4-L5
PROTRUZII DISCALE T10-T11, T11-T12,
HERNIE DE DISC.
REUMATISM

Va rog sa-mi spuneti daca imi puteti rezerva si cat costa perioada de tratament(cate zile dureaza)
Va multumesc,
Astept raspunsul dumnevoastra si modalitatea de plata.

CU STIMA SI RESPECT,
ING. C-TIN VERGU
Postat la
%b %04, %2019
Postat de
Mona si Dan
BILET TRATAMENT
Domnule Inginer Constatin Vergu,
Cererea dumneavoastra nu isi are locul aici. Noi, suntem un Forum care militeaza pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati din Romania.
O cerere pentru a beneficia de tratament balnear se depune la Casa Judeteana de Pensii unde aveti domiciliu. Acolo se depun cererile indiferent daca sunteti salariat sau pensionar. Casa judeteana de pensii are ghiseu special care solutioneaza aceste cereri. Veti primii toate informatiile de care aveti nevoie.
Cu respect Mona si Dan

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează