Ce pot face si ce nu celulele stem

Ce pot face si ce nu, celulele stemDescoperire revolutionara a secolului XX, celulele stem nu dau rezultate in cazul celor paralizati in urma traumatismelor la coloana.

Celulele stem sunt celule primare, care nu au apucat sa se diferentieze, care au capacitatea de a se transforma in celule specializate si care mai departe pot forma orice tip de tesut sau organ: muschi, nervi, ficat, piele sau celule sangvine.

Celulele stem, elemente de baza pentru corpurile noastre

cercetarea si terapia cu celule stemCuvintele "cercetarea si terapia cu celule stem" evoca o serie de raspunsuri. In cazul pacientilor vulnerabili din punct de vedere emotional, acestea le dau speranta. In cazul oamenilor de stiinta, un entuziasm foarte mare cu privire la perspectivele de viitor. In cazul expertilor juridici si eticienilor, necesitatea de a garanta ca se mentine siguranta pacientilor si spiritul de justitie distributiva. Iar in mintea antreprenorilor, o oportunitate de a dezvolta o afacere profitabila.

Vor fi celulele stem un instrument terapeutic al viitorului?

celulele-stem-viitorSe poate regenera orice parte a organismului uman prin implantarea in tesuturi a celulelor care detin o multitudine de proprietati? Specialistii in domeniu isi intensifica eforturile pentru a gasi raspunsuri la intrebari ce suscita suficient interes, dar indeosebi sa constate efectul acestor aplicatii.

In curand, se presupune ca artroza va ramane doar o amintire urata. Cel putin asa indica una dintre promisiunile medicinei regeneratoare, al carei promotor de lansare este TiGenix. Aceasta companie publica biomedicala belgiana comercializeaza de ceva timp ChondroCelect, un produs pe baza de celule stem cu rol de regenerare a cartilajului osos al genunchiului, conform Journal du Net.