Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Pro Stem Cell !

Redirectioneaza 2% pentru ProStemCell

Statul a inclus in Codul Fiscal o prevedere numita "2%". Astfel, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit cum este si Asociatia PRO STEM CELL. Se poate spune ca "2%" este o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit. Practic, cetateanul dicteaza statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

 • Descarcati pdf button FORMULARUL 230 precompletat cu datele noastre, pentru a redirectiona cei 2% din impozitul dvs. pe venit, catre Asociatia PRO STEM CELL

Ce reprezinta 2%?

 • Noul Cod Fiscal (Legea 227/2015, art. 79 alin.1) a stabilit: Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit. Astfel, statul roman a recunoscut atat importanta ONG-urilor, cat si importanta implicarii directe a cetatenilor in comunitate. Fiecare contribuabil devine stapan pe 2% din banii publici pe care el i-a dat statului si poate sa spuna ce sa se intample cu ei.
 • Aceasta operatiune nu va costa nimic. Astfel va puteti implica fara nici un fel de costuri suplimentare, in sustinerea unor cauze sociale importante.
 • Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie si nici o sponsorizare!
 • Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata.
 • 2% NU inseamna costuri suplimentare pentru contribuabil, ci o parte din ceea ce oricum statul ia. Cu alte cuvinte, in loc sa ia 100%, statul primeste de la dvs. doar 98%, iar restul de 2% il directioneaza acolo unde ii spuneti dvs.
 • 2% NU au nicio legatura cu cei 2% pe care ii directionati catre fondul de pensii private.
 • Aveti de completat si depus doar un formular la Fisc pana la data de 25 mai 2018. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

Daca ati obtinut venituri numai din salarii si pensii - 230

Daca sunteti salariat(a), angajat(a) pe baza de contract individual de munca sau functionar public, pensionar cu o pensie de peste 2.000 lei, ori daca ati obtinut venituri asimilate salariilor, sunt necesare urmatoarele ETAPE:

 • Descarcati de AICI pdf button FORMULARUL 230 PRECOMPLETAT cu datele noastre;
  • sau descarcati cererea de pe site-ul ANAF

Daca aveti deja un formular necompletat de pe site-ul ANAF si doriti sa directionati 2% din impozitul pe venit, acestea sunt datele asociatiei noastre:

Nume: ASOCIATIA   PRO STEM CELL
CIF: 22150335
CONT IBAN (Lei): RO30RNCB0022088167450001
BANCA BCR - PITESTI
 • Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular. Contribuabilul nu trebuie decat sa completeze datele personale de la sectiunea I a formularului 230 si sa semneze formularul in locul indicat pentru semnatura.
 • Nu este nevoie sa calculati si sa treceti suma in formular, autoritatile fiscale vor face acest lucru.

Pentru veniturile realizate in anul 2017, formularul se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pe adresa administratiei financiare de care apartineti (conform adresei din buletin, nu celei de resedinta). Data limita de depunere a formularelor 2% este 25 mai 2018.

 • Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.
 • ADRESELE sediilor teritoriale ale Administratiilor Finantelor Publice
 • CODURILE postale din Romania

Venituri din activitati independente sau din alte surse - 200

Daca ati realizat in anul 2017 venituri din alte surse (PFA sistem real, PFA norme de venit, profesii liberale - medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, chirii, castiguri din investitii, drepturi de autor, activitati agricole, etc.), aveti obligatia legala (cu exceptia PFA norme de venit) sa depuneti la administratia financiara o Declaratie privind veniturile realizate de dvs. in anul anterior, FORMULARUL 200.

Formularul 200 poate fi depus:

 • la administratia fiscala in a carei raza teritoriala contribuabilul are domiciliul fiscal sau transmise prin posta, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de catre contribuabili.
 • prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro, de catre contribuabilii persoane fizice detinatori de certificate digitale, care semneaza in nume propriu declaratia.

Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care au realizat in anul 2017 in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania provenind din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, activitati agricole pentru care venitul net se determina in sistem real, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionale pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Cu acest formular, intr-o rubrica separata, se poate dona 2% din impozitul datorat astfel:

 • Descarcati pdf button Declaratia 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" (precompletata);
 • Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular;

Cum se completeaza Declaratia 200 in 2018 - pentru anul de raportare 2017

In situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica "Suma", caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii.

Ambele situatii, venituri din salarii si din activitati independente

Daca ati realizat venituri si din salarii si din alte surse completati si depuneti ambele formulare, 230 si 200.

Exemplu: esti angajat cu carte de munca, dar obtii venituri suplimentare din inchirierea unui apartament aflat in proprietatea ta sau din cultivarea si comercializarea florilor, etc.

 • pdf button CERERE 230 - Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual;
 • pdf button DECLARATIA 200 - Declaratia speciala privind veniturile realizate din Romania

Cum completam declaratia privind veniturile din strainatate? - Formularul 201 (prezentare PowerPoint)

Formularele se depun pana la data de 25 mai 2018 inclusiv, direct la registratura organului fiscal, la oficiul postal, prin scrisoare recomandata sau la sediul nostru, iar noi o vom depune pentru dvs. la Administratia Financiara. Copia se pastreaza de catre dumneavoastra.

Nu este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana, o puteti atasa.

Conform O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), ONG-urile beneficiare ale sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 NU pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". Deci, noi nu stim cine a directionat exact, primim doar viramente in cont, grupate pe trezorerii, in perioada octombrie-decembrie 2018.

IMPOZITUL PE VENIT

De ce sa directionati 2% catre Pro Stem Cell?

 • Puteti sa ajutati persoanele aflate in nevoi si sa decideti catre cine merg impozitele dvs.
 • Directionarea a 2% nu este o obligatie, ci reprezinta o optiune care contribuie la eficientizarea cheltuirii banului public.
 • Daca doriti sa sprijiniti si mai mult cauza noastra, puteti strange formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. si sa ne anuntati. Un membru sau un voluntar PRO STEM CELL va veni la sediul dvs. sa ridice formularele si, ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente.

Sumele individuale nu sunt mari, insa cumulate pot insemna foarte mult pentru persoanele cu nevoi si cerinte speciale.

In numele tuturor persoanelor care vor beneficia de sprijinul dumneavoastra,
VA MULTUMIM!

Arata ca iti pasa ce se intampla cu banii din impozitul tau!<