Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Pro Stem Cell !

Redirectioneaza 2% pentru ProStemCell

Statul a inclus in Codul Fiscal o prevedere numita "2%". Astfel, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% sau 3,5% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit cum este si Asociatia PRO STEM CELL. Se poate spune ca "2%" sau 3,5% este o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit. Practic, cetateanul dicteaza statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

 • Descarcati pdf button FORMULARUL 230 precompletat cu datele noastre, pentru a redirectiona cei 2% din impozitul dvs. pe venit, catre Asociatia PRO STEM CELL

Ce reprezinta 2%?

 • Noul Cod Fiscal (Legea 227/2015, art. 79 alin.1, a) a stabilit: Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit, sau a sumei reprezentand 3,5% din impozitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat. Astfel, statul roman a recunoscut atat importanta ONG-urilor, cat si importanta implicarii directe a cetatenilor in comunitate. Fiecare contribuabil devine stapan pe 2% sau 3,5% din banii publici pe care el i-a dat statului si poate sa spuna ce sa se intample cu ei. (OUG 25/2018)
 • Aceasta operatiune nu va costa nimic. Astfel va puteti implica fara nici un fel de costuri suplimentare, in sustinerea unor cauze sociale importante.
 • Directionarea a 2% sau 3,5% din impozitul pe venit nu este o donatie si nici o sponsorizare!
 • Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata.
 • 2% NU inseamna costuri suplimentare pentru contribuabil, ci o parte din ceea ce oricum statul ia. Cu alte cuvinte, in loc sa ia 100%, statul primeste de la dvs. doar 98%, iar restul de 2% il directioneaza acolo unde ii spuneti dvs.
 • 2% NU au nicio legatura cu cei 2% pe care ii directionati catre fondul de pensii private.
 • Aveti de completat si depus doar un formular la Fisc pana la data de 15 martie 2020. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

Daca ati obtinut venituri numai din salarii si pensii - 230

Daca sunteti salariat(a), angajat(a) pe baza de contract individual de munca sau functionar public, pensionar(a) cu o pensie de peste 2.000 lei, ori daca ati obtinut venituri asimilate salariilor, sunt necesare urmatoarele ETAPE:

 • Descarcati de AICI pdf button FORMULARUL 230 PRECOMPLETAT cu datele noastre;
  • sau descarcati cererea de pe site-ul ANAF

Daca aveti deja un formular necompletat de pe site-ul ANAF si doriti sa directionati 2% din impozitul pe venit, acestea sunt datele asociatiei noastre:

Nume: ASOCIATIA   PRO STEM CELL
CIF: 22150335
CONT IBAN (Lei): RO30RNCB0022088167450001
BANCA BCR - PITESTI
 • Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular. Contribuabilul nu trebuie decat sa completeze datele personale de la sectiunea I a formularului 230 si sa semneze formularul in locul indicat pentru semnatura.
 • Nu este nevoie sa calculati si sa treceti suma in formular, autoritatile fiscale vor face acest lucru.

Pentru veniturile realizate in anul 2019, formularul se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pe adresa administratiei financiare de care apartineti (conform adresei din buletin, nu celei de resedinta). Data limita de depunere a formularului 230 este 15martie 2019.

 • Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.
 • ADRESELE sediilor teritoriale ale Administratiilor Finantelor Publice
 • CODURILE postale din Romania

Venituri din activitati independente sau din alte surse

Daca ati realizat in anul 2019 venituri (in mod independent sau in asociere) din activitati independente (comert, productie, servicii, profesii liberale), din drepturi de autor, din chirii, din investitii (dividende, dobanzi, tranzactionare titluri), din agricultura, silvicultura si piscicultura, alte venituri, cu exceptia celor ce obtin venituri pentru care impozitul si contributiile sunt retinute la sursa, de catre platitorul de venit (veniturile din arenda si, in unele situatii, veniturile din drepturi de autor), indiferent daca obtin profit sau pierdere din activitatile respective si indiferent daca impozitul se stabileste in sistem real, pe baza normelor de venit sau prin cote forfetare de cheltuieli, aveti obligatia legala sa depuneti la administratia financiara Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice realizate de dvs. in anul anterior, DECLARATIA UNICA conform cu Ordinul ANAF nr. 888/2018 si Ordinul ANAF nr. 1.155/2018.

Prin declaratia unica au fost comasate sapte formulare fiscale, noul formular urmand a fi utilizat pentru:

 • declararea venitului realizat in anul 2019 de persoanele fizice;
 • declararea impozitului pe venitul estimat si a contributiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice incepand cu anul 2018.

Declaratia unica poate fi depusa:

 • prin sisteme electronice de transmitere la distanta - SPV (se foloseste sistemul de identificare prin utilizator si parola);
 • prin mijloace electronice - e-guvernare (semnatura electronica bazata pe certificat calificat);
  Contribuabilul poate sa opteze pentru descarcarea si completarea unui formular inteligent gol (neprecompletat) de pe portalul ANAF si depunerea lui electronica prin sistemul e-guvernare cu semnatura electronica.
 • completarea cu asistenta ANAF si a Primariei a formularului unic inteligent si transmiterea acestuia la ANAF de pe calculatorul Primariei sau ANAF, fie prin SPV, fie prin e-guvernare;
 • pe suport hartie.

Declaratia unica trebuie depusa la Fisc de catre toate persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente sau din chirii, investitii si activitati agricole care, cumulat, depasesc salariul minim brut lunar, respectiv 2.230 de lei. Prin completarea acestui document, aceste persoane fizice se asigura la pensie si la sanatate (OUG nr. 18/2018).

Vizate de depunerea Declaratiei unice sunt persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, si persoanele fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta din Codul fiscal si care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania, cum ar fi: din profesii liberale, activitati de productie, comert si prestari de servicii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala (adica drepturi de autor), din cedarea folosintei bunurilor (adica inchirierea terenurilor, caselor, masinilor etc.), din activitati agricole, piscicultura si silvicultura, cele sub forma de dividende si dobanzi, veniturile din premii, din jocuri de noroc si din pensii.

Termenul de depunere este data de 1 martie 2020, reprezentand definitivare an fiscal precedent si estimare an curent.

Cu acest formular, intr-o rubrica separata, se poate dona 2% sau 3,5% din impozitul datorat astfel:

 • Descarcati pdf button Declaratia Unica "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice" (precompletata);
 • Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular;

Cum se completeaza Declaratia Unica in 2020 - pentru anul de raportare 2019

In situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica "Suma", caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii.

Ambele situatii, venituri din salarii si din activitati independente

Daca ati realizat venituri si din salarii si din alte surse completati si depuneti ambele formulare, 230 si declaratia unica.

Exemplu: esti angajat cu carte de munca, dar obtii venituri suplimentare din inchirierea unui apartament aflat in proprietatea ta sau din cultivarea si comercializarea florilor, etc.

Formularul 230 se depune pana la data de 15 martie 2020 inclusiv, direct la registratura organului fiscal, la oficiul postal, prin scrisoare recomandata sau la sediul nostru, iar noi o vom depune pentru dvs. la Administratia Financiara. Copia se pastreaza de catre dumneavoastra.

Formularul 230 se poate depune:

 • prin posta, in mod individual;
 • prin posta, prin intermediul altei persoane pe baza de borderou;
 • direct la registratura organului fiscal, in mod individual;
 • direct la registratura organului fiscal prin intermediul altei persoane pe baza de borderou;
 • prin intermediul serviciului Spatiul virtual privat.

Prin intermediul Declaratiei unice pentru persoanele fizice, PFA-urile si ceilalti contribuabili vor declara veniturile realizate in anul anterior, veniturile estimate pentru anul in curs si contributiile sociale datorate pentru anul in curs. 

Orice persoana care realizeaza venituri din activitati economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea sa le declare online prin intermediul formularului electronic inteligent al declaratiei unice, disponibil in Spatiul Privat Virtual. Formularul calculeaza automat cuantumul impozitelor si contributiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat. 

Nu este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana, o puteti atasa.

Conform O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), ONG-urile beneficiare ale sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau a declaratiei unice NU pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". Deci, noi nu stim cine a directionat exact, primim doar viramente in cont, grupate pe trezorerii, pana in luna iulie 2020.

IMPOZITUL PE VENIT

Afla acum:

De ce sa directionati 2% catre Pro Stem Cell?

 • Puteti sa ajutati persoanele aflate in nevoi si sa decideti catre cine merg impozitele dvs.
 • Directionarea a 2% nu este o obligatie, ci reprezinta o optiune care contribuie la eficientizarea cheltuirii banului public.
 • Daca doriti sa sprijiniti si mai mult cauza noastra, puteti strange formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. si sa ne anuntati. Un membru sau un voluntar PRO STEM CELL va veni la sediul dvs. sa ridice formularele si, ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente.

Sumele individuale nu sunt mari, insa cumulate pot insemna foarte mult pentru persoanele cu nevoi si cerinte speciale.

In numele tuturor persoanelor care vor beneficia de sprijinul dumneavoastra,
VA MULTUMIM!

Arata ca iti pasa ce se intampla cu banii din impozitul tau!

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .