Campania 2% pentru ProStemCellDirectioneaza 2% din impozitul pe venit pe care oricum il dai la stat. Doneaza cei doi la suta catre Asociatia ProStemCell. Aceasta redirectionare nu reprezinta o donatie, ci este o parte din impozitul pe venit pe care fiecare angajat il da statului!

Conform art. 79, alin (1) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte, catre entitatea dorita de acesta!

Procesul este gratuit, adica pe contribuabil nu-l va costa nimic in plus. Banii se vor retrage din impozitul pe care el sau compania la care lucreaza il plateste catre stat. Redirectionarea se va face de catre stat, incepand cu trimestrul IV al anului in curs.

Daca doriti ca prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2017 sa sprijiniti activitatea Asociatiei PRO STEM CELL, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2018.

PASUL 1:

Formularul 230 a) daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIU SI PENSII:
DESCARCATI pdf buttonFORMULARUL 230 precompletat cu datele PRO STEM CELL
Formularul 200 b) daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*:
DESCARCATI pdf buttonFORMULARUL 200 precompletat cu datele PRO STEM CELL

ANUL precompletat in formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat.

PASUL 2:

Completati cu datele personale, in functie de situatia in care va aflati:

a) pentru VENITURI DIN SALARIU SI PENSII: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI.

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI - iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteti gasi AICI sau descarcabil in format PowerPoint.

c) daca ati realizat VENITURI SI DIN SALARII SI DIN ALTE SURSE completati si depuneti ambele formulare, 230 si 200.

 • pdf button FORMULAR 230 - Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual.
 • pdf button FORMULAR 200 - Declaratia speciala privind veniturile realizate din Romania, in anul 2017.

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa CASUTA NECOMPLETATA, deoarece, cf. art. 79, alin. (2) din Codul fiscal: "Obligatia calcularii, retinerii si platii sumei revine organului fiscal competent".

PASUL 3:

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

 • Adresele Administratiilor Finantelor Publice: CLICK AICI
 • Lista noilor Coduri Postale din Romania: CLICK AICI

FORMULARUL 200 poate fi depus si prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro, de catre contribuabilii persoane fizice detinatori de certificate digitale, care semneaza in nume propriu declaratia.

ALTE INFORMATII UTILE:

1. Modelul standard de formular necompletat cu datele Asociatiei PRO STEM CELL, disponibil pe pagina ANAF, se gaseste aici: FORMULAR 230 / FORMULAR 200.

Datele Asociatiei PRO STEM CELL de completare a formularelor sunt urmatoarele:

Nume: ASOCIATIA   PRO STEM CELL
CIF: 22150335
CONT IBAN (Lei): RO30RNCB0022088167450001
BANCA BCR - PITESTI

2. Completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

3. Puteti gasi AICI - un MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230

4. NU este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana, o puteti atasa.

5. Formularele se depun pana la data de 25 MAI 2018 inclusiv, direct la registratura organului fiscal, la oficiul postal prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau la sediul nostru, iar noi o vom depune pentru dvs. la Administratia Financiara. Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.

6. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucreaza si Sambata: 08:00-14:00. Mai multe detalii AICI.

7. In conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In concluzie, in cazul in care doresc, contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri, va rugam, nu ezitati sa ne contactati. Va multumim pentru implicare!

De ce sa directionati 2% catre PRO STEM CELL

 • Puteti sa ajutati persoanele aflate in nevoi si sa decideti catre cine merg impozitele dvs.
 • Directionarea a 2% nu este o obligatie, ci reprezinta o optiune care contribuie la eficientizarea cheltuirii banului public.
 • Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs., nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
 • Fiind o organizatie nonprofit, resursele nostre sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.
 • Directionarea a 2% din impozitul pe venit este prevazuta in Legea nr. 227 din 2017 privind Codul fiscal (art. 79, alin.1).
 • Prevederea 2% se aplica o data pe an, la incheierea declaratiilor de venit global.
 • Daca in anul 2017 nu ati folosit ocazia pana la termenul de 25 mai, ramane sa o folositi in 2018!

Iata cum directionezi (un mod elegant de a spune "a nu-i lasa Statului") 2% din impozitul tau, sprijini o cauza sociala fara sa scoti bani din buzunar si in acelasi timp te asiguri ca macar o mica parte din contributia ta la Bugetul de Stat merge catre comunitatea ta.

Daca doresti sa sprijini si mai mult cauza noastra, poti sa strangi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. si sa ne anunti. Un membru sau voluntar PRO STEM CELL va veni la sediul tau sa ridice formularele si, ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente.

Sumele individuale nu sunt mari, insa cumulate, pot insemna foarte mult pentru persoanele cu deficiente si nevoi personale.

Va multumim ca ati ales Asociatia PRO STEM CELL pentru a directiona 2% din impozitul pe venit!

Multumim pentru ca va pasa si contam pe sprijinul dumneavoastra!

Felicitari! De data asta TU ai decis cum iti sunt cheltuiti banii !