Da valoare impozitului tau. Completeaza si trimite la ANAF Declaratia 177

Ordinul 1679/2022 prevede ca, in termen de 6 luni de la depunerea declaratiei de profit/venit, companiile pot depune formularul 177 prin care solicita ANAF redirectionarea catre un ONG (sau mai multe) a sumelor nefolosite in cursul anului.

Altfel spus, printr-un contract de sponsorizare si prin depunerea formularului 177, compania ta poate redirectiona diferenta dintre potentialul de sponsorizare real si cat a sponsorizat efectiv.

COMPLETEAZA CONTRACTUL DE SPONSORIZARE
FORMULARUL 177

Compania ta poate sponsoriza fara a-i fi afectat fluxul de numerar

Bine de stiut: compania ta nu face nicio cheltuiala suplimentara cu aceasta sponsorizare. ANAF redirectioneaza direct catre noi suma indicata in formular, din taxe pe care compania ta le-a platit deja.

Formularul poate fi completat de companiile care nu si-au epuizat plafonul de sponsorizari deductibile din anul anterior. depunerea se poate face atat electronic, cat si in format printat.

 • Completeaza contractul de sponsorizare
 • Formularul 177 in format pdf (se completeaza si se editeaza cu ajutorul programului de asistenta, asigurat gratuit de catre ANAF)
 • Pentru anul 2023, daca esti platitor de impozit de profit, trebuie sa depui formularul in termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit; daca esti platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor, in termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaratiei de impozit aferente trimestrului IV
 • La sectiunea II, "Redirectionarea impozitului pe profit/venit, bifeaza casuta 1: "Sponsorizare catre entitati persoane juridice fara scop lucrativ"
 • La sectiunea II, "Date de identificare a beneficiarului", include informatiile de mai jos
 • Trimite-ne contractul de sponsorizare la adresa de e-mail contact[at]prostemcell.ro

Formular 177 | Date despre beneficiar

Informatiile despre noi de inclus in formularul 177 (sectiunea II):

 • Denumire: Asociatia PRO STEM CELL PITESTI
 • Cod de identificare fiscala: 22150335
 • Cont bancar (IBAN): RO30 RNCB 0022 0881 6745 0001
 • Adresa: Str. Poienitei nr. 7, Bl. 70, sc. D, ap. 1, Pitesti, Arges
 • Telefon, email: 0753.916.946, contact[at]prostemcell.ro

Termenul de depunere in 2024 a Declaratiei 177

Platitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microintreprinderilor, dupa caz, pot dispune redirectionarea unor sume din impozitul datorat in termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaratiei de impozit pe veniturile microintreprinderilor aferente trimestrului IV (25 iunie 2024). Declaratia 177, pentru impozitul platit aferent anului 2023, poate fi depusa dupa 25 iunie 2024 si pana la 25 decembrie 2024.

Aceeasi declaratie poate fi depusa si de companiile care nu au facut deloc sponsorizari deductibile din impozitul (pe venit sau profit) aferent anului 2023.

Procedeul este simplu, se semneaza un contract de sponsorizare intre companie si Asociatie, precizandu-se suma exacta, asa cum reiese din calculele contabile, se completeaza declaratia 177, pentru aceeasi suma si se depune la ANAF. Din acel moment ANAF, are la dispozitie 45 de zile pentru a procesa si vira suma catre noi.

ANAF - PROGRAM DE ASISTENTA

Implica-te si tu pentru un maine mai bun!
Iti multumim!