Redirectioneaza 3,5% din impozitRedirectioneaza 3,5% din impozitul anual pe venitul net realizat, pe care oricum il dai la stat, catre Asociatia ProStemCell ! Aceasta redirectionare este o parte din impozitul anual pe venit pe care fiecare angajat il da statului. Nu te costa nimic. Daca esti salariat sau pensionar, poti directiona 3,5% din impozitul pe venit catre o cauza caritabila. Daca nu completezi formularul 230 sau prin intermediul declaratiei unice, suma respectiva ramane la stat.

Daca doresti ca prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe care l-ai platit statului pentru salariul/pensia din anul trecut sa sprijini activitatea Asociatiei PRO STEM CELL, urmeaza in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2021.

PASUL I:

DESCARCA FORMULARUL 230 - precompletat cu datele PRO STEM CELL

PASUL II:

Completeaza de mana, cu MAJUSCULE, datele personale de identificare (pct. I).
Optiune privind distribuirea sumei pentru o perioada de 2 ani - daca doresti ca decizia de redirectionare sa ramana valabila si pentru anul urmator (pct. II.B2).
Semnatura contribuabil.

Nu este obligatoriu sa completezi suma, organul fiscal va fi cel care va face calculele.

PASUL III:

Depune formularul 230 DIRECT la registratura organului fiscal sau trimite formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) ori la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).
Trimite formularul completat, printat si scanat sau direct in format electronic, pana la 25 mai 2021, direct la noi, la adresa contact[at]prostemcell.ro, urmand ca noi sa le trimitem catre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020).

  • Adresele Administratiilor Finantelor Publice: CLICK AICI
  • Lista noilor Coduri Postale din Romania: CLICK AICI

ALTE INFORMATII UTILE:

1. Modelul standard de formular, necompletat cu datele Asociatiei PRO STEM CELL, disponibil pe pagina ANAF, se gaseste AICI

Datele Asociatiei PRO STEM CELL de completare a formularului 230 sunt urmatoarele:

NUME: ASOCIATIA   PRO STEM CELL
CIF: 22150335
CONT IBAN: RO30RNCB0022088167450001

2. Completeaza formularul de mana, cu majuscule. Nu este necesar specificarea sumei (institutia financiara o va calcula si o va vira conform legii). In cazul in care ai optat pentru distribuirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru o perioada de 2 ani, pentru cel de-al doilea an virarea sumelor se efectueaza in anul urmator depunerii cererii, in termen de 90 de zile de la expirarea termenului legal de exercitare a optiunii, potrivit legii.

Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 este AICI. Vezi si Ghidul ANAF privind redirectionarea unei sume de pana la 3,5% din impozitul pe venitul net anual.

3. Poti gasi AICI - un MODEL de completare al formularului 230.

4. Formularul 230 se depune pana la data de 25 MAI 2021 inclusiv, direct la registratura organului fiscal, prin Spatiul Privat Virtual, prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, la oficiul postal prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau la sediul nostru, iar noi o vom depune pentru dvs. la Administratia Financiara. Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucreaza si Sambata: 08:00-14:00. Mai multe detalii AICI.

5. Conform Codului Fiscal, urmatoarele categorii de persoane pot redirectiona 3.5% din impozitul pe venit catre Asociatia PRO STEM CELL:

  • Salariati din 2020: Persoane fizice care au avut un contract de munca incheiat in anul 2020 si care completeaza formularul 230.
  • Pensionari: Persoane ce au avut pensie mai mare de 2.000 Lei lunar in anul 2020 si care completeaza formularul 230.
  • Persoane cu venituri independente: Persoane care au obtinut venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit in anul 2020, activitati agricole, drepturi de proprietate intelectuale si venituri din chirii.

6. Contribuabilii care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor pot opta pentru calcularea, retinerea si plata sumei reprezentand 3,5% din valoarea totala a impozitului anual de catre angajator, pana la termenul de plata al impozitului. Optiunea pentru redirectionarea cotei din impozitul lunar datorat pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor poate ramane valabila pentru o perioada de cel mult doi ani fiscali consecutivi.

7. Cei care trebuie sa depuna Declaratia unica (persoanele fizice autorizate si cei care obtin venituri anuale din chirii, activitati sportive, din profesii liberale sau dividende) NU depun declaratie tip 230 ci vor avea in acea declaratie o rubrica adecvata, echivalenta acestui formular. Detalii AICI

8. Daca doresti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau ai nelamuriri, te rugam, nu ezita sa ne contactezi. Iti multumim pentru implicare!

De ce sa directionezi 3,5% catre PRO STEM CELL

  • Poti sa ajuti persoanele aflate in nevoi si sa decizi catre cine merg impozitele tale.
  • Redirectionarea a 3,5% nu este o obligatie, ci reprezinta o optiune care contribuie la eficientizarea cheltuirii banului public. Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs., nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
  • Fiind o organizatie nonprofit, resursele nostre sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.
  • Prevederea 3,5% se aplica o data pe an, la incheierea declaratiilor de venit anual.

!!! Daca doresti sa sprijini si mai mult cauza noastra, poti sa strangi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. si sa ne anunti. Un membru sau voluntar PRO STEM CELL va veni la sediul tau sa ridice formularele si, ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente.
Sumele individuale nu sunt mari, insa cumulate, pot insemna foarte mult pentru persoanele cu deficiente si nevoi personale.

Iti multumim ca ai ales Asociatia PRO STEM CELL pentru a redirectiona cei 3,5% din impozitul pe venit! Multumim pentru ca iti pasa si contam pe sprijinul tau!

Felicitari! De data asta TU ai decis cum iti sunt cheltuiti banii !

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .