Sponsorizeaza. Ajutorul tau face diferenta!

Fie ca le spunem sponsori, oameni de suflet, inimi caritabile sau persoane cu frica de Dumnezeu si dragoste de semeni, toti cei care ne dau o mana de ajutor, care ne daruiesc cate ceva, ne sunt prieteni. Cu putin de la fiecare putem aduce o raza de lumina si liniste in sufletul oamenilor cu nevoi speciale si probleme de sanatate.

PENTRU SRL-URI:
Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din IMPOZITUL PE PROFIT, in limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferenta de 80% din impozitul datorat se va vira catre bugetul de stat, la termenele prevazute de codul fiscal. Sponsorizarile se pot deduce trimestrial sau anual.

PENTRU PFA-URI:
Pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile in limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferenta intre venit brut si cheltuieli deductibile, altele decat cheltuielile cu sponsorizarea.

PENTRU SOCIETATILE COMERCIALE CARE SUNT PLATITOARE DE IMPOZIT PE VENIT:
Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care la data incheierii contractului sunt inscrise in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective. Diferenta de 80% din impozitul datorat se va vira catre bugetul de stat, la termenele prevazute de codul fiscal. Pentru impozitul pe venit, sponsorizarile se pot deduce doar trimestrial (de exemplu, sponsorizarile efectuate pana la 30 martie pot fi deduse, in limitele precizate mai sus, din impozitul de plata la 25 aprilie).

!!! Asociatia PRO STEM CELL figureaza in Registrul Entitatilor si Unitatilor de Cult de la data 24.04.2019, lucru ce poate fi verificat pe baza CUI-ului 22150335 la acest link

Ce trebuie sa faceti?

Procedura pentru redirectionarea celor 20% din impozitul pe venit este simpla. Nu trebuie decat sa fie semnat un CONTRACT de SPONSORIZARE, in doua exemplare, ce ulterior trebuie inregistrat in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective a impozitului). Daca suma donata depaseste aceste limite, companiile ce platesc impozit pe profit pot reporta diferenta si continua sa o deduca timp de 7 ani consecutivi. In cazul firmelor ce platesc impozit pe venit (microintreprinderile), diferenta este, de asemenea, reportabila si deductibila timp de 28 de trimestre consecutive.

Mai multe detalii, AICI

Suntem recunoscatori tuturor sponsorilor nostri ce vor fi inclusi in raportul anual de activitate al Asociatiei PRO STEM CELL. Pentru mai multe informatii si detalii, nu ezitati sa ne scrieti la adresa de e-mail contact[at]prostemcell.ro

Implicati-va si fiti alaturi de noi, impreuna putem reusi!

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .