Neurovita - Clinica de Interventie si Terapie Neurologica din Moscova

Kashirskoye avenue 23 Buiding A,

Moscova, Rusia

Tel: 324-9389 ;

Fax: 324-9350

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Site: www.neurovita.ru

 

Neurovita - Clinica de Interventie si Terapie Neurologica - Moscova

Ideea de a inaugura o clinica foarte bine dotata din punct de vedere tehnologic pentru boli neurologice si chirurgie neuro pe baza centrului de cercetari impotriva cancerului al academiei rusiei de stiinte medicale s-a nascut in anii 90 din cauza cresterii considerabile a cazurilor de tumori la creier si la coloana vertebrala si pentru a veni in intampinarea cererii populatiei de asistenta neuro-oncologica. Totusi, absenta fondurilor din partea statului si a ministerului sanatatii a fortat inaugurarea unei clinici pentru diagnosticare si terapie a bolilor la creier si coloana prin autofinantare.

Clinica NeuroVita pentru interventii si recuperari neurologice si terapie a fost inaugurata in mai 2002 ca un spital privat specializat in neurologie si chirurgie neuro. Clinica este condusa de profesor Andrey Bryukhovetskiy si este localizata pe teritoriul NNB Centru de cercetari rus al academiei ruse de stiinte medicale si este licentiata pt o mare varietate de servicii medicale. Licenta are numarul 15128/6587 eliberata in 27 august 2002 de comitetul sanatatii din Moscova.

Primii pacienti au fost primiti de catre clinica pe 2 sept 2002. De atunci clinica este in stare sa ofere o gama foarte larga si actualizata de terapii interventionale si a devenit un lider intre centrele nationale specializate in servicii medicale. In feb 2005 NeuroVita a devenit baza universitatii medicale de stat din Rusia si in martie 2006 un nou departament de medicina recuperatorie celulara a fost deschis.

Activitatea de cercetare are o importanta cruciala pentru clinica.

Clinica este un participant activ la programele de cercetare institutionala si internationala pentru a dezvolta si implementa tehnici medicale de diagnostic si terapie pentru boli si vatamari grave ale sistemului nervos. Principalele interese ale clinici sunt pentru cercetarea noilor biotehnologi medicale pentru neurologie, chirurgie neuro si neuro-oncologie.

O trasatura unica a clinicii este ca nu foloseste material celular si transplanturi de la donatori fetus sau embrioni ci doar material celular al pacientului respectiv. Numai transplanturile autologice de celule stem ne-au permis sa depasim barierele compatibilitatii tesuturilor refuzate de terapia imuno-supresiva pentru a rezolva aspecte de ordin etic legislativ si religios care sunt strans legate de limitarile administrative a aplicarii terapiei celulare si ingineriei de tesut ale creierului si coloanei vertebrale.

Din sept 2002 pana in mai 2005 specialistii clinici au facut o cercetare stiintifica majora pt a dezvolta noi tehnologi celulare in tratarea bolilor traumatice ale creierului si coloanei vertebrale. Rezultatele cercetarii au fost raportate in mod repetat catre comisia de experti a ministerului sanatatii in vederea introducerii si implementarii noilor tehnologi celulare si au fost sustinute si aprobate de medici experti. In 2005 clinica a inregistrat oficial la Registrul Noilor Tehnologii ale Serviciului Federal, prima tehnologie de terapie celulara pentru creier si coloana vertebrala atat in Rusia cat si pe plan international. Clinica a devenit prima in Rusia si in lume cu drept oficial de a administra terapie cu celule stem la pacienti cu boli neurologice. Pana acum exista doar o singura indicatie pentru administrarea clinica de celule stem umane – oncohematologie. Pentru prima data in practica medicala internationala clinica a primit aprobare nationala pentru administrarea clinica de celule stem pentru pacientii cu boli neurologice si nu pentru scopuri experimentale. Clinica are oportunitati la nivel international pentru a diagnostica boli ale sistemului nervos si patologii somatice. Combinatia de analiza clinica de detaliu si examinari paraclinice moderne prin testarea neuro-psihologica si psihologie experimentala a permis doctorilor sa diagnosticheze rapid si cu probabilitate mare practic orice patologie a sistemului nervos central, al celui periferic si vegetativ.

Clinica are posibilitatea de a executa tomografii computerizate in spirala, scanari magnetico-rezonante, angiografii cerebrale si vertebrale, mielografii computerizate, electroneuropmiografii cu potential somato senzoric indus, scanari duplex, doplerografii cu ultra sunete ale principalelor artere ale capului, REG, EEG, mapare cerebrala EEG, testare urodinamica complexa. Pacientii nostrii au oportunitatea unei diagnosticari si terapii cu cele mai bune echipamente.

{googleads}Conceptul modern de strategie activa (interventionala) in diagnosticarea si tratamentul bolilor severe ale sistemului nervos este implementat in clinica si permite diagnosticarea rapida in majoritatea cazurilor a patologiilor creierului si a coloanei vertebrale, de a dezvolta pas cu pas analiza individuala a tratamentului luand in considerare tipul si gradul pagubelor si particularitatilor procesului patologic. Introducerea noilor abordari de interventie medicala au deschis drumul unei varietati largi de intrebuintare a metodelor de raze X pentru chirurgia endovasculara, chirurgia neuroendovideo, chirurgia radio, chirurgia neurofunctionala si tehnici moderne de chirurgie microneuro.

Ingineria de tesuturi ale creierului si coloanei vertebrale sunt prioritati in cercetarea stiintifica a clinici. Metoda ingineriei de tesuturi este bazata pe oportunitatea de a reconstrui leziuni severe ale creierului si coloanei vertebrale prin matrici polimerice biodegradabile si celule stem autologice. Din feb 2003, 20 de operatii microchirurgicale unice prin inginerii de tesuturi au fost aplicate pacientilor cu vatamari severe ale coloanei vertebrale. Doua dintre ele s-au facut prin taierea anatomica completa a coloanei. Actiunile chirurgicale au fost efectuate la un nivel tehnologic ridicat prin folosirea scheletului polimeric universal biodegradabil 'Spherogel-E' si culturi neurogliale de celule prelevate din teaca olfactiva a nasului pacientului.

Principalul scop a terapiei de recuperare si tratamentului de reabilitare este activarea si declansarea functiilor sistemului nervos afectat si imbunatatirea calitatii vietii pacientilor. Am dezvoltat si licentiat atat in Rusia cat si pe tot globul, metode controlate de terapii recuperatorii neurofiziologice pentru activarea functiilor pierdute si tratamentului fizioterapeutic ale vatamarilor sistemului nervos si bolilor organice inainte si dupa terapia cu celule stem. Metoda permite crearea unei resurse functionale aditionale de restaurare a tesuturilor nervoase alterate si obtinerea refacerii partiale sau complete a functiilor pierdute prin exercitii fizice complexe si specializate. Statistic, combinarea metodelor de terapie celulara si programe de reabilitare specializate, permit refacerea functiilor afectate in 61,1% din cazul pacientilor cu afectiuni la coloana cu degenerari morfologice ( chisturi, atrofii, cicatrici). Am dovedit ca terapia conservatoare prin administrarea celulelor stem in cazul defectelor morfologice minore (mai putin de 50% ca latime si nu mai mult decat un segment ca lungime) permite rezultate considerabile (pana la 70,4%) in ceea ce priveste refacerea functiilor afectate (functii pentru miscare, functii tactile, vezica urinara si organe interne).

Costul unui implant cu celule stem adulte, variaza intre 12000 - 14000 €, in functie de tratament si de afectiunea diagnosticata.

Specialistii nostri au experienta majora in chirurgia neuro-ortopedica reconstructiva a coloanei, a metodelor stereo taxixale si neuro navigatie, in implantarea de neuro stimulatoare, aporturilor si rezervoarelor ventriculare din creier. Clinica coopereaza cu ortopezi de seama si producatori neuro ortopedici din Rusia si Elvetia.

In cazul in care nu avem posibilitatea de a rezolva probleme terapeutice si de diagnostic complicate, avem o retea organizata de asistenta consultativa a unor experti straini: neurologisti, chirurgi neuro si oncologisti din Europa si SUA. Clinica organizeaza invitatii, sprijin pentru viza si cazare pentru consultanti. Daca este necesar, specialistii straini pot aplica interventii chirurgicale in clinica.

Doctorii clinicii folosesc metode cunoscute de transplant de maduva si enzimo-terapie pentru boli ale sistemului nervos central, neuro-monitorizare si corectie farmacologica ale ganglionilor vegetativi, cursuri de tehnici de radio terapie de enterosorbtiune (imuno-sorbtiune, CSF-sorbtiune, plasma pheresis)

Tratamentul chirurgical pentru pacientii cu boli neuro oncologice este gratuit. Neuro oncologisti cunoscuti efectueaza aproape toata gama de operatii neuro chirurgicale pentru a inlatura tumori ale creierului si coloanei si efectua biopsii stereotaxice ale tumorilor la creier si coloana.

Clinica are oportunitati unice pentru diagnoza moderna de laborator incluzant teste ADN, teste virologice, analize genetice si monitorizari imunologice si imuno chimice ale antigenilor si anticorpilor neurospecifici sangelui si lichidului cerebrospinal.

In cazul asistentei de neurosuscitare nonstop se pot vedea echipamente actuale pentru ventilatia artificiala a plamanilor, monitorizarea functiilor vitale si pentru manipularea anesteziologica si de resuscitare. Asistenta neuroresuscitatorie permite primirea pacientilor in cazul urgentelor la orice ora din zi si in orice zi nelucratoare.

Clinica ofera pacientilor si insotitorilor cazare in camere single si duble confortabile. Toate camerele au televizor, bai proprii, aer conditionat, frigider si echipament special pentru pacientii cu afectiuni neurologice.

Doctorii sunt de asemenea pregatiti pentru consultatii mobile pe teren, pe teritoriul Moscovei si in jurul orasului. Toate serviciile, metodele si abordarile folosite in clinica sunt aprobate de ministerul sanatatii din Rusia, licentiate si confirmate de 6 patente de inventie din federatia rusa si 3 aplicari pentru patente internationale.

Sursa: NeuroVita

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

COMMENTS 

Postat la
%b %15, %2011
Postat de
nicolae cristina
maladia exostozanta ombredanne
ce tratament imi puteti recomanda, in ce consta si cat ar costa? pacienta este o fetita de 6 anisori care mai are si hipotrofie staturo-pondera la,nanism hipofizar,cap radial stang permanent stramb,scolioza dorso-lombara,o steo-condro-fib rom
Postat la
%b %15, %2011
Postat de
daniel
raspuns
Scrie un mail rusilor daca te intereseaza tratamentul lor... oricum, eu cred ca se poate rezolva si la noi in tara, pentru ca avem spe[censored]ti in domeniu... ortopezi si neurochirurgi care pot face fata cazurilor grave, vointa si intelegere sa fie...
Postat la
%b %15, %2011
Postat de
Carla
maladia ombredanne
fetita mea are 7 ani si are maladia Ombredanne
daca doriti sa mai vorbim in acest sens si sa ne impartasim cunostintele despre aceasta maladie
ID ul meu de mess este Karinasm2003.
Postat la
%b %20, %2011
Postat de
Cezarina
Help!!!
Clinica face operatii bolnavilor de epilepsie???Cos tul operatiei pt cetatenii R. Moldova.id de mess cezarinacobilea nschi
Postat la
%b %02, %2011
Postat de
Belu Petru
intrebare
Am 52 de ani si in urma cu 14 ani am fost diagnosticat cu scleroza multipla care nu m-a afectat doar cu o amorteala in degetele mainii drepte si la efort cu dureri in coloana lombara,acum 5 ani in 2005 a inceput sa ma doara permanent coloana,am facut RMN si a rezultat disc intervertebral tasat L4-L5 cu hipersemnal T2 ,am primit antiinflamatoar e,calmante,solu medrol dar durerile sau accentuat si mi-au amortit picioarele cu precadere piciorul stang care este cu semipareza,am fost operat la un spital privat,ca la stat nici un neurochirurg nu a vrut,dar si la spitalul privat in loc sa imi puna implant stabilizator,ar trodeza ceea ce a fost convenit mi sa facut o lamiectomie,acu m nu mai pot sa ma ridic si sta in picioare plus am dureri permanente,in romania nimeni nu ma mai opereaza.Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa ajung la spitalul dumneavoastra sa ma tratez si daca exista posibilitatea sa ma accepte un medic pentru ca sa pot cere prin CAS .Va multumsc.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează