Institutul de Medicina Regenerativa XCell-Center

 

XCell-Center

Gmbh Custodisstrabe 3-17 D-50679 Koln

Tel: +49.221.8025.095 ;

Fax: +49.221.8025.096

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Site: www.xcell-center.com

 

IMPORTANT: Acest articol are acum DOAR un caracter informativ. Institutul XCell-Center si-a oprit activitatea. Posibil, dupa cazul publicat in articolul din Telegraph.

Institutul de Medicina Regenerativa XCell-Center

Centrul XCell este un grup clinic privat si un institut de medicina regenerativa, situate in orasele Düsseldorf si Köln, Germania. In cadrul Centrului nostru, tratamentul cu celulele stem adulte proprii (autologe) este combinat cu cercetarile stiintifice medicale.

Sediul administrativ, recent inaugurat, al Centrului XCell se afla in incinta spitalului Dominikus din Düsseldorf, unul dintre principalele orase din Germania din punct de vedere economic si cultural. Institutia privata este dotata cu echipament medical ultramodern, un interior contemporan si confortabil.

XCell_Center

In ianuarie 2009, la spitalul Dominikus din Düsseldorf a fost inaugurat noul sediu administrativ si clinic al Centrului XCell. Clinica privata, extinsa pe suprafata a doua etaje, dispune de aparataj ultramodern IRM (Imagistica prin Rezonanta Magnetica) si TC (Tomografie Computerizata), o angiografie complet echipata pentru vizualizarea si tratamentul maladiilor cardio-vasculare, un ansamblu de utilaje tehnice pentru tratament si un laborator propriu. Camerele pentru pacienti sunt amenajate intr-un stil modern, cu TV ecran plat si DVD, pentru crearea confortului necesar pentru recuperarea pacientului si a familiei sale sau a insotitorului.

Centrul XCell Düsseldorf se afla in incinta Spitalului Dominikus din Düsseldorf-Heerd. Am Heerdter Krankenhaus, 40549 Düsseldorf, E-Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

A doua filiala este Centrul XCell Köln, situat in incinta spitalului Eduardus al Institutului de Medicina Regenerativa. Pentru a ajunge la ambele clinici, va puteti deplasa cu avionul, cu trenul sau cu autocarul. In cazul in care preferati avionul, va stau la dispozitie Aeroportul international Düsseldorf si Aeroportul international Köln.

XCell_Center_Koln

Centrul XCell Köln se afla in incinta Spitalului Eduardus din Köln. Custodisstrasse 3, 50679, Köln.

In cadrul Centrului nostru, tratamentul cu celulele stem adulte proprii (autologe) este combinat cu cercetarile medicale specifice.

Centrul XCell este membru al Societatii Germane de Medicina Regenerativa.

Se ofera tratament pentru urmatoarele boli:

boli_degenerativeBoli neurologice, ca de exemplu:

 • Accident Vascular Cerebral
 • Paralizie Cerebrala
 • Leziunile Maduvei Spinarii

Boli degenerative, ca de exemplu:

 • ALS
 • Scleroza Multipla
 • Parkinson si boala Alzheimer
 • Autism
 • Degenescenta Maculara
 • Osteoartrita

Bolile organelor interne, ca de exemplu:

 • Diabetul Zaharat de Tip 1 &Tip 2
 • Bolile Cardiovasculare

Prezentarea generala a tratamentului cu celule stem

In cadrul Centrului XCell, pacientii sunt tratati cu propriile celule stem adulte. Centrul este prima institutie privata din lume care este licentiata sa extraga celulele stem si sa aplice materialul dat pentru tratamentul autolog.

Terapia este concentrata asupra tratamentului de diabet zaharat (tip 1 si 2 si consecintele lor) si de atac cerebral. Este aplicata insa si pentru tratarea altor maladii neurologice, in particular: traume spinale, scleroza multipla (SM), scleroza laterala amiotrofica (SLA), bolile Parkinson si Alzheimer, precum si artrite, maladii cardiace si maladii oculare, neuropatii si incontinente.

Am dori sa subliniem, de la bun inceput, ca mai exista unele intrebari privind rolul celulelor stem la care stiinta contemporana inca nu este in stare sa raspunda, si ca in ciuda progreselor inregistrate recent, nu exista vreo garantie ca terapia cu celule stem va avea succes. Cu toate acestea, vedem, in fiecare saptamana, ca noul "medicament" ajuta o multime de oameni. Din aceste considerente, noi aplicam terapia cu celule stem adulte ori de cate ori tratamentul clasic nu da rezultate satisfacatoare pentru pacient.

Dupa evaluarea informatiilor relevante din istoria fiecarui potential pacient si analiza sangelui, echipa noastra medicala decide daca potentialul pacient este un candidat potrivit pentru tratamentul cu celule stem.

Cum se procedeaza?

Procedura consta in urmatoarele faze:

 • Faza de calificare
 • Izolarea, analiza si obtinerea concentratului de celulle stem in laborator
 • Implantarea celulelor stem
 • Asistenta medicala ulterioara

Procedura este efectuata conform principiilor GMP (Good Manufacturing Practice) si in concordanta cu standardele tehnologice si medicale in vigoare. Riscurile ce tin de terapia cu celule stem adulte sunt minime, caracteristicile ei fiind asemanatoare cu interventiile chirurgicale obisnuite. Datorita faptului ca, in procesul terapeutic, sunt utilizate celulele proprii ale pacientului, riscul ca organismul sa le respinga - asa cum s-ar putea intampla in cazul introducerii unor celule straine - e aproape zero.

Obiectivul tratamentului este sa restabileasca pe cat posibil functiile pierdute din cauza bolii.

Tipul de tratament: tratament autolog stem-cell din propriile celule aflate in maduva osoasa, cu scopul de a inlocui celulele distruse si de a le reactiva pe cele existente.

 • Documentar video - TV Link: urmariti fazele tratamentului in direct. Se extrag, diferentiaza si multiplica din mostra de maduva recoltata din osul coxal din zona iliaca (osul lat al bazinului)

Faza de calificare

In aceasta faza este determinata situatia specifica a pacientului si este determinata calificarea pentru tratamentul cu celule stem. Pacientul trebuie sa prevada toate informatiile necesare pentru evaluare.

Calificarea consta in studierea tuturor informatiilor relevante in legatura cu boala. Bazati pe aceste informatii, medicii desemnati ca sa evalueze situatia, vor lua o decizie daca indicatia vazuta din punct de vedere medical poate sa fie tratata cu celule stem sau nu. Pe parcursul evaluarii toti factorii de risc si tratamentele alternative vor fi luate in considerare.

Informatiile necesare pentru evaluare sunt obtinute de la:

 • Anamneza pacientului
 • Un raport neurologic despre boala pacientului
 • Un MRI/CT scan al pacientului
 • Un raport de radiologie (MRI/CT)
 • Observatiile mediciilor de la centru in legatura cu functiunile fizice ale pacientului

Faza de recoltare

Inainte de recoltarea mostrei din maduva osoasa, pacientul trebuie sa completeze un formular in care isi da acceptul pentru tratament . In cazul in care pacientul foloseste medicamente care dilueaza sangele, trebuie sa se opreasca cu continuarea acestor medicamente. Aceasta decizie va fi luata dupa stabilirea datei de recoltare si discutarea amanuntita a acestei proceduri.

La data stabilita pacientul trebuie sa se prezinte la clinica. Dupa aplicarea unei anestezii locale, medicii vor recolta in jur de 150-200 ml din maduva osoasa. Recoltarea mostrei se va desfasura conform descrierii de mai jos:

 • Dupa ce se aplica anastezia locala, un ac este introdus in crista iliaca (in bazin sau denumit si pelvis).
 • Mai multe tuburi sunt umplute cu recolta din maduva osoasa.

recoltare_celule_stem_xcellcenter

Introducerea acului la anestezia locala va fi un pic dureroasa (se poate compara cu o anestezie locala primita la dentist). Introducerea acului in (unul din oasele bazinului) aproape ca nici nu se va simti. Dupa 3 sau 4 zile de la recoltare, pacientul va simti o mica durere in locul in care acul a fost introdus. Teoretic este posibila o infectie dar probabilitatea acesteia este minora, mai ales ca se lucreaza intr-un mediu steril. In mod normal nu sunt efecte secundare, cu exceptia unei "pete albastre" care va fi prezenta pentru cateva zile.

O alta metoda de extragere a celulelor stem consta in mobilizarea acestora cu ajutorul factorilor de crestere . Acestia sunt injectati in organismul pacientului avand misiunea ca celulele stem din maduva osoasa sa patrunda in sange si sa fie izolate din sange. Aceasta metoda este utilizata mai rar in cadrul Centrului XCell, desi, in anumite cazuri, ea este o alternativa eficienta.

laboratorCantitatea recoltata din maduva osoasa in comparatie cu cantitatea folosita de exemplu la transplantul pentru tratamentul leucemiei este cu 2-5 ori mai mica. Mostra cu maduva osoasa recoltata in tuburi sterile va fi transportata urgent catre laborator (GMPc). Tuburile trebuie sa ajunga la laborator in maximum 48 de ore dupa recoltare.

In laboratorul din cadrul XCell-Center mostrele sunt prelucrate si testate pe calitate, dupa care sunt transportate intr-o camera cu atmosfera controlata, complet sterila si unde tot personalul lucreaza in conditii stricte de igiena.

Faza de preparare

Calitatea si cantitatea celulelor stem care sunt continute in maduva osoasa colectata este testata in unul din laboratoarele noastre. Mai intai, celulele stem sunt izolate, prin intermediul procedurii cromatografice, de eritrocite, leucocite si plasma. Probele se analizeaza in conditii sterile, pentru a evita contactul cu diferite microorganisme. De asemenea, celulele stem sunt testate contra prezentei marcherilor virali: HIV, hepatita B si C, citomegalie. Intregul proces de izolare si analiza se documenteaza, astfel incat concentratul de celule stem sa fie eliberat pentru administrare numai atunci cand corespunde tuturor criteriilor de calitate.

Procesul se compune din:

 • Izolarea celulelor stem in cadrul asa numitului proces rosu prin care leucocitele albe din sange si plasma sunt separate. Mostra nu intra niciodata in contact cu aerul si astfel nu poate sa fie contaminata
 • Numararea numarului total de celule stem
 • Determinarea vitalitatii celulelor stem
 • Testarea PCR a Hepatitei B/C, HCV, HIV 1/2
 • Sterilitatea

Dupa prelucrare se pregateste un raport cu rezultatele. Rezultatul este pozitiv si se ia in consideratie daca:

 • Sunt prezente mai mult de doua milioane de celule stem (CD34+)
 • Vitalitatea celulelor stem prezentate este mai mare de 80%

In cazul in care rezultatul este sigur, celulele stem izolate vor fi introduse in cateva tuburi sterile la -190º Celsius, in nitrogen lichid pentru depozitare.

Implantarea celulelor stem

Exista patru metode de administrare a celulelor stem. In functie de maladie, pacientului i se aplica o metoda specifica de implantare a celulelor stem. Acestea sunt urmatoarele:

 • Administrarea intravenoasa
 • Administrarea cateterului prin angiografie
 • Administrarea prin punctie lombara (interzisa momentan)
 • Injectarea directa in locul afectat, prin interventie chirurgicala

Pentru tratarea labei piciorului diabetic, concentratul de celule stem poate fi introdus direct in tesutul afectat.

Administrarea intravenoasa

Cea mai simpla metoda este administrarea intravenoasa. Ea este utilizata in cazul in care este necesara distribuirea in tot organismul a celulelor. Un neajuns al acestei metode este faptul ca la organul sau tesutul afectat ajunge o cantitate redusa a concentratului de celule stem. De aceea, administrarea intravenoasa este, de regula, combinata cu alte metode. Metoda este recomandata pentru pacientii cu boli vasculare, insult, lovituri, traume ale maduvei spinale, scleroza multipla, scleroza amiotrofica laterala, boala Parkinson sau Alzheimer.

Angiografia

Angiografia permite administrarea directa a celulelor stem in organul afectat. Astfel, dupa o anestezie locala, in artera piciorului se introduce un cateter. Prin intermediul examinarii radiologice, cateterul este deplasat spre organul afectat - de exemplu, ficatul, inima sau pancreasul - in care se introduc celulele stem. Procedura dureaza aproximativ o ora si 30 minute. Dupa angiografie, pacientul este tinut sub supraveghere medicala pentru cateva ore. Angiografia este utilizata pentru pacientii care sufera de diabet zaharat, celulele stem fiind introduse direct in pancreas, pentru pacientii cu infarct al miocardului sau insuficienta cardiaca (slabi de inima).

Transplantarea intravertrebrala (punctia lombara)

Pentru tratamentul maladiilor neurologice, cum ar fi scleroza multipla sau boala Alzheimer, celulele stem pot fi introduse in canalul medular prin intermediul punctiei lombare. Celulele sunt introduse in canalul medular la nivelul vertebrelor lombare, unde nu se mai contine maduva spinala, respectiv, aceasta nu poate fi afectata. Canalul medular contine un lichid cerebrospinal special care circula permanent. Datorita acestuia, celulele stem sunt transportate direct la tesutul afectat din maduva spinala sau creier. Punctia se face sub anestezie locala.

Punctia lombara se aplica in cazurile in care nu poate fi utilizata angiografia, de exemplu, in caz de blocaj arterial sau risc inalt de hemoragie. Metoda este foarte sigura, desi pot aparea si unele efecte adverse: dureri de cap, greturi, dureri in spate cu iradieri in picioare, care sunt temporare si nu prezinta pericol.

Procedura

Pacientul, de obicei poate sa serveasca micul dejun sau pranzul inaintea transplantarii. Celulele sunt implantate a treia zi inapoi in pacient prin punctie lombara. Se introduce un ac de seringa printre vertebrele L4 si L5 unde o cantitate de lichid cefalorahidian este eliminat. Celulele stem sunt transplantate intravertebral in lichidul spinal (4ml) sau intravenos (2-4ml) cu ajutorul unei injectii, dupa un analgezic local. Tratamentul va dura cam o jumatate de ora. Dupa aceea pacientul va sta intr-o camera trei ore pentru supraveghere si daca nu sunt complicatii poate sa se intoarca acasa. Riscul unei infectii este minim deoarece se lucreaza intr-un mediu perfect steril. Dupa efectuarea tratamentului va este pus la dispozitie un numar de telefon disponibil 24 ore pe zi pentru consult si indrumare in cazul unei situatii de urgenta.

Evenimente nefavorabile: Dupa implantarea celulelor stem, rareori pot aparea senzatii de greata, dureri de cap, dureri de spate sau dureri in picioare care vor disparea la doua-trei zile dupa aceea. Un membru al echipei medicale se va afla in legatura permanenta cu dumneavoastra, comunicand prin telefon sau email si se va interesa de conditiile de sanatate si de progresele care apar in urma tratamentului.

Costul tratamentului: Costul tratamnentului este fixat pentru fiecare diagnostic in parte, pretul minim pentru tratament este de aproximativ 7545 € la adulti si 9545 € la copii in care este inclus:

 • Colectia de maduva osoasa
 • Prepararea si depozitarea temporara a celulelor stem la centrul medical
 • Administrarea celulelor stem
 • Cheltuielile centrului medical si de administratie

Preturile exclud cheltuielile de voiaj si camera de hotel. Nu sunt alte cheltuili suplimentare, exceptand tratamenntul si sederea necesara la centrul medical.

Suma totala este platibila cand se primeste factura. Factura se va expedia cu cel putin o saptamana inainte de tratament. Se poate achita costul tratamentului numerar la caseria Institutului, in momentul venirii dvs la clinica.

In cazul in care mostra nu contine destule celule stem, sau daca celulele stem nu pot fi administrate din cauze medicale, atunci numai aceste cheltuieli nu vor fi incluse in chitanta si nu trebuiesc platite. In cazul in care celulele stem recoltate nu sunt de ajuns, pacientul poate sa decida impreuna cu medicii daca doreste sa planifice inca o recoltare din maduva osoasa.

Transplantarea directa (chirurgical)

Injectarea concentratului de celule stem direct in tesutul organului afectat permite administrarea unei maxime concentratii de celule. In functie de organul, tesutul sau regiunea care trebuie tratate, interventia chirurgicala poate include o anestezie generala si internarea in clinica pentru cateva zile.

De exemplu, in cazul in care se trateaza o trauma a maduvei spinale se efectueaza, sub anestezie generala, o laminectomie, adica vertebrele si membrana medulara (dura mater) traumate sunt deschise, in timp in care celulele stem sunt introduse direct pe tesutul afectat cu ajutorul unui ac de dimensiuni mici. Apoi membrana si vertebrele sunt inchise si operatia este finisata. Dupa o astfel de operatie, de obicei, pacientii raman in clinica doua-trei zile.

Tratamentul unui atac cerebral implica administrarea directa a celulelor stem in regiunea afectata a creierului. Procedura este efectuata sub anestezie locala, cu ajutorul unui sistem neuro-navigational cu precizie inalta. Printr-o trepanatie (orificiu) in craniu cu diametrul de 8-10 mm se introduce un cateter pana la zona afectata. Dupa procedura, rana este inchisa si, in cateva zile, devine invizibila. Pacientul ramane cateva zile in clinica Centrului XCell, fiindu-i acordata asistenta medicala necesara.

Operatia chirurgicale invaziva de implantare cu celule stem direct pe creier

MRI_ScanInaintea interventiei chirurgicale, daunele fizice si functionale vor fi evaluate de catre un computer tomograf (CT), printr-o imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) si o tomografie cu emisie de pozitroni (PET). Odata ce regiunile afectate ale creierului sunt indentificate si cartografiate, neorochirurgul va implanta celulele stem folosind un sistem de inalta tehnologie de navigare, care permite celulelor sa fie introduse cu mare precizie. Toate procedurile chirurgicale de implantare sunt efectuate sub anestezie generala.

Riscurile interventiei chirurgicale

Orice interventie chirurgicala presupune anumite riscuri si efecte secundare: riscuri ce tin de anestezie si infectii, complicatii ale plagii chirurgicale, dureri temporare dupa operatie. Rareori, dupa interventia chirurgicala la creier, este posibila aparitia unor accese epileptice temporare. Nu sunt excluse si unele hemoragii. Centrul XCell reduce la minim riscurile postchirurgicale, utilizand cele mai avansate tehnologii medicale si asigurand respectarea stricta a regulilor de igiena.

Costul tratamentului: Pretul total pentru acest tratament va fi de 25.500 € insa specialistii decid daca acesta procedura este compatibila diagnosticului dumneavoastra.

Asistenta medicala ulterioara

In majoritatea cazurilor, dupa aplicarea terapiei cu celule stem nu apar complicatii. De aceea, pacientii nostri pot parasi Centrul XCell in cateva ore de la administrarea tratamentului. Pacientii care au suportat o interventie chirurgicala raman in clinica timp de 2-3 zile, pentru supraveghere medicala.

Dupa externare, pacientii nostri profita de o linie disponibila 24 din 24 ore. In afara de aceasta, ei raman in contact cu medicul lor sau cu un consultant, prin telefon sau e-mail, astfel incat Centrul XCell sa poata monitoriza rezultatele terapiei. De exemplu, in urma tratamentului cu celule stem este necesara modificarea dozei de insulina, iar Centrul este dispus sa ofere recomandarile necesare pentru reabilitarea ulterioara a pacientilor.

Dupa tratament, pacientii trebuie sa stea in spital intre cinci si 10 zile pentru reabilitare, dupa care pot pleca acasa, avand la dispozitie 24/24 ore un numar de telefon pentru eventualele complicatii post-operatorii.

Important:

Nu exista evolutie instantanee, progresul nu poate avea loc intr-un moment, este de fapt un proces continuu, o serie de pasi catre viitor.

Terapia pe baza de celule stem adulte nu este un panaceu contra tuturor relelor. Potentialul terapeutic este dificil de evaluat. Unele persoane simt o imbunatatire a starii sanatatii dupa tratamentul cu celule stem proprii, in timp ce acelasi tratament nu are vreun efect asupra altor persoane. De aceea, este necesara continuarea cercetarilor asupra urmatoarelor intrebari: Care sunt mecanismele care activizeaza celulele stem? Care mediatori provoaca procesul de vindecare? Care este potentialul celulelor stem adulte implantate in tesut? De care factori anume depinde procesul de diferentiere a celulelor in mai multe tipuri?

Calitatea celulelor stem

Calitatea a maduvei osoase utilizate are un rol important. Cu cat varsta e mai inaintata, cu atat capacitatea de divizare si viabilitatea celulelor stem este mai mica. Intrebarea referitoare la momentul in care celulele stem din maduva osoasa isi epuizeaza potentialul lor de vindecare este importanta, in special, pentru bolile care afecteaza persoanele in varsta. Multi cercetatori considera ca rezultatele cercetarilor vor demonstra ca este necesar ca celulele stem sa fie extrase in timpul tineretii. Este mai avantajos de a conserva celulele stem din maduva osoasa a persoanei tinere, decat de a depozita sangele din cordonul ombilical, deoarece cantitatea de celule stem din sangele ombilical nu corespunde cerintelor necesare pentru tratament.

Celulele stem adulte nu creeaza riscuri de aparitie a tumorilor

Una dintre intrebarile adresate deseori in legatura cu terapia cu celule stem este aceea daca celulele stem pot spori riscul aparitiei cancerului. Temerea este justificata in cazul in care este vorba de terapia cu celule stem embrionare, deoarece acestea se divid extrem de rapid si deja a fost demonstrat potentialul lor de provocare a cancerului atat in organismul uman, cat si in cel animal. Din aceasta cauza, terapia cu celule stem embrionare este interzisa in Germania. La centrul XCell, sunt utilizate in scopuri terapeutice numai celulele stem proprii ale pacientului.

Contact

Recent, programarile se fac la adresele de e-mail:

 • Dl Leo Ludemann - Sef Sectie: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Dl Juanjo Olivar - Persoana de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

De obicei, acestea (programarile) se planifica de comun acord cu pacientul, dupa ce se trimit actele necesare luarii in evidenta a solicitantului, persoanei de contact de la XCell-Center prin e-mail:

 • Un RMN recent, nu mai vechi de 6 luni
 • Diagnosticul precizat de medicul curant
 • Analizele complete ale sangelui, inclusiv timpul quik (de coagulare)
 • Testul hepatic si cel de HIV/SIDA

Informatii

microbuz_adaptat

Institutul XCell-Center pune la dispozitia pacientilor pentru deplasare la/din aeroport - hotel, propriul microbuz dotat cu rampa pentru accesul carucioarelor rulante. Se ofera transport contra cost 150 € pentru Cologne, 200 € din Dusserdolf si 500 € pentru deplasarea din Aeroportul Frankfurt la Koln, respectiv hotel si clinica.

Pentru cazare sunt incheiate protocoale de colaborare cu hoteluri situate in apropierea Institutului. Programarile se fac de obicei cu o luna inaintea venirii la XCell, online - rezervari pentru 5-7 zile - la urmatoarele adrese sau puteti sa alegeti dintre cele :

Ultima ora:

Exista zboruri directe Bucuresti - Koln cu decolare de pe Aeroportul Baneasa, important este sa faceti programarea pentru biletele de avion cu cel putin 2-3 saptamani inainte, printr-o agentie de voiaj din localitatea dvs sau online, pentru compania aeriana Germanwings in care sa explicati gradul de mobilitate precum si faptul ca aveti ca bagaj un carucior rulant (acolo unde este cazul), sau daca preferati un zbor mai ieftin alegeti Blue Air cu plecari din Baneasa, Sibiu si Tmisoara.

Pentru tratament la Dusserdolff, operatorul Lufthansa decoleaza direct de pe Otopeni.

Sursa: XCell-Center

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Comentarii 

Postat la
%b %13, %2011
Postat de
ionela
diabet zaharat tip1-sanse de vindecare
va rog sa-mi spuneti daca ati avut cazuri de copiii cu diabet tip 1 insulino-depend ent care s-au vindecat in urma acestui tratament.
eu am un copil cu diabet in virsta de ~7 ani si are diabet de aproximativ un an,face insulina de 3ori pe zi ,iar hemoglobina glicozilata in limite normale.
va multumesc
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
raspuns
Noi nu facem tratamente, oferim doar informatia... vindecarea implica multe etape si tine cont de sanatatea copilului dvs. :0

Scrieti in acest sens celor de la XCell pentru detalii.

Doamne ajuta!
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
rogojina nicusor
intrebare
am 44 ani sidzde 10 ani ma intereseaza daca transplantul de celule stem ma poate ajuta nu am facut niciodata insulina
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Giorgiana
diabet zaharat
Ma numesc Giorgiana, am 22 de ani, si am diabet zaharat de tip I,de la 19 ani, m-ar interesa cat ar costa toata interventia (Angiografia) cu toate costurile incluse(transpo rt,cazare,etc), un pret aproximativ. Va multumesc!
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
raspuns
Buna Giorgi, scrie tu un email D'nei Olga pentru detalii
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
NASTASE CRINA
epilepsia
as vrea sa stiu daca in acest centru se poate trata si epilepsia
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
constantin mihaela
consult TVM toracal cu leziune neurologica completa
Buna ziua,
Dorim sa stim daca pentru diagnosticul mentionat in titlu este posibila aplicarea acestei metode poate da rezultate. este vorba de o tinara in virsta de 22 de ani care a suferit un accident stupid , cadere accidentala de la un nivel de 8 metri aproximativ in urma cu 3 saptamini.
va multumim
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
raspuns
Am trimis mesajul dvs catre XCell, ei vor stii mai bine ce sfaturi si indrumari sunt cele mai eficiente cazului prezentat de dvs.

Asteptati raspuns, daca nu primiti rescrieti aici
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Laurentiu
Tratament encefalopatie
Buna ziua.

Sufar de encefalopatie, de la nastere. Nasterea a fost prin cezariana, cu forcepsul. De la 2 ani am facut gimnastica - fizioterapie. Acum sunt 80 % insanatosit.

Spuneti-mi daca imi foloseste interventia chirurgicala, sau sa apelez la capsulele cu celule Stem.

Multumesc.
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
raspuns
Citez pe Laurentiu:
Buna ziua.

Sufar de encefalopatie, de la nastere. Nasterea a fost prin cezariana, cu forcepsul. De la 2 ani am facut gimnastica - fizioterapie. Acum sunt 80 % insanatosit.

Spuneti-mi daca imi foloseste interventia chirurgicala, sau sa apelez la capsulele cu celule Stem.

Multumesc.

Continua gimnastica si recuperarea medicala... este 'primordiala" si cu efecte pozitive; cat despre implant scrie, la adresele de contact din articol pentru detalii... vezi care sunt sansele si riscurile, analizeaza-le si decizi singur ce merita si ce nu merita INCA incercat. ;))

https://www.prostemcell.ro/7-tratamente-cu-celule-stem/19443-deces-la-clinica-cu-celule-stem-x-cell-germania.html#19659

Cat despre suplimentele gen Olimpiq, vezi in forum discutii: https://www.prostemcell.ro/7-tratamente-cu-celule-stem/10-medicamente-amplificatoare-ale-celulelor-stem.html
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
LARISA
mama mea are un sindrom parkinsonian
Mama mea sufera de sindrom parkinsonian,cr edeti ca are vreo sansa la aceasta clinica?In legatura cu boala va pot da multe relatii,chiar prea multe de aceea mi-e greu sa le scriu.Daca credeti ca as putea vb. cu cineva in acest sens v-as fii foarte recunoscatoare, trimiteti-mi un nr. de contact la adr.de mail.Multumesc mult!
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
roxana
metastaza
buna.
Soacra mea sufera de metastaza osoasa si ne intrebam daca e posibil un transplant de celule stem?Fiului meu la nastere i s-au colectat aceste celule si vroiam sa stim daca pot fi compatibile cu ea(soacra)?
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
Georgescu Cristian
Recuperare auz
Buna !

Din cauza administarii incorete la varsta vrageda a unui medicament care continea gentamicina mi-au fost afectate ambele urechi, avand in prezent hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala medie. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati, daca stiti ceva in legatura cu recuperarea auzului deoarece imi este de mare folosc, tanar fiind, vreau sa fiu si eu ca ceilalti. Va multumesc din suflet
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
mihaela
Recuperare auz
buna. ın anul 2006 mi sa pus diagnosticul vasculita celebrala .les. depresie.vedere afectata sindrom canal carpitan discopatie cervicala.anul acesta sindrom sjogren. va multumesc sanatate
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
lungui52
Recuperare auz
Am un baietel de 4 ani jumatate nascut cu mielo eningocel si in prezent sufera de enuresis si encopresis primar.As dori sa stiu daca se poate trata la dumneavoastra.M ultumesc.
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
important
Noi suntem un ONG si oferim informatie in principiu despre implant/transpo rt/cazare... sunt unele diagnostice si intrebari care ne depasesc din punct de vedere medical, pentru care ne cerem scuze; nu dorim sa oferim "iluzii" sau sa promovam acest tratament ca fiind universal... fiecare dintre pacienti are o particularitate proprie in raport cu boala, nici un caz nu este asemanator cu altul,chiar daca au acelasi diagnostic.

Sunt analize, investigatii RMN sau alte documente medicale care conduc catre o buna interpretare din punct de vedere medical catre a fiecarui caz in parte... de aceea unicitatea pacientului este determinanta in gasirea unor solutii care sa conduca catre recuperarea sa si daca Domnul vrea, spre vindecare.

NU toate bolile se vindeca cu celule stem momentan... tot procesul se desfasoara inca in studii experimentale si trialuri clinice, pot apare ameliorari sau imbunatatiri in functie de mai multe particularitati pe relatia boala-pacient.

Sunt multe informatii in acest sens pe site, rasfoiti-l si aflati detalii.

Spor si sanatate sa aveti!

:-)
Postat la
%b %13, %2011
Postat de
daniel
raspuns
@lungui52
@mihaela
@cristian
@roxana
@larisa
:-) ...... scrieti si D-nei Olga cate un [censored] pentru a vedea pozitia celor din Germania referitoare la cazul d-voastra.
Olga Grube:

Va astept cu date noi aici in cazul unui raspuns venit pe aceasta cale.

Va multumesc!
Postat la
%b %21, %2011
Postat de
mihaela
Buna ziua
Am o nepotica de un an si 7 luni care de curand a fost diagnosticata cu astrofie muscolara spinala.Va rugam din suflet sa ne spuneti daca exista tratament pt aceasta boala,daca exista un spital in lumea asta mare care e specializat pe aceasta problema care toti spun ca nu are leac.Parintii sunt distrusi din toate punctele de vedere,cu moralul la pamant.Este unicul lor copil care si l-au dorit din tot sufletul iar dupa multi ani de asteptari l-au avut;dar din pacate nu si sanatos.Va imploram sa ne sfatuiti ce este de facut pt acest suflet nevinovat sa o facem sanatoasa;sunte m cu totii dispusi sa facem orice pt ca ea sa se faca bine.
VA IMPLORAM,AJUTAT I-NE!
Postat la
%b %24, %2011
Postat de
Elena Gabriela
Buna seara!
Matusa mea a avut in urma cu 8 luni un accident vascular cerebral.In urma acestui incident a ramas cu o pareza pe partea dreapta. In luna ianuarie a acestui an a suferit o operatie de implant al unui stend, dar i s-a recomandat ca imediat dupa accidentul vascular pe care l-a avut sa nu faca niciun fel de recuperari. Acum insa, dupa ce a avut loc implantul ce recuperari ii puteti recomanda? Dansa poate merge,dar piciorul il misca mai greu si mana o doare mai tare. Medicul cardiolog i-a precizat ca nu are voie sa faca niciun fel de bai calde.
Va rog dati-mi un raspuns cat de repede puteti,cu recuperarile recomandate de dvs! Va multumesc!
Postat la
%b %09, %2011
Postat de
misa
boala alzheimer
de aceasta boala cumplita sufera mama mea in virsta de 51 de ani din pacate e cam avansata credeti ca avem vreo speranta? va rog, unde trebuie sa ajung si pe cine sa contactez si daca au mai fost cazuri
Postat la
%b %14, %2011
Postat de
Olga Grube
Buna ziua Doamnelor si Domnilor
Vä rog sä scoateti numele meu de Contact de la Xcell-Center GmbH din Germania, fiindcä nu mai lucrez acolo de 3 luni.

Ministerul Sänätätii din Germania a clasificat puctiunea lombarä cu celula stem ca periculoasä!!! Si acuma se face numai tratamenutul in vinä, care nici nu ajutä!

Cu repsect,
Postat la
%b %12, %2012
Postat de
arhip bogdan
Scleroza Laterala Amiotrofica
Daca ma puteti ajuta cu o clinica din Germania,unde as vrea sa reiau toate analizele,ptr ca la mine evolutia bolii evolueaza atipic,este posibil ca sa nu fie diagnosticul corect.
Postat la
%b %22, %2011
Postat de
Noi ne-am retras
Anulare
Deoarece este o mare smecherie iar reprezentantul pe romania un hot, anuntam ca ne retragem si ar fii bine sa il cerceteze cineva penal pe hot.
Postat la
%b %22, %2011
Postat de
OM BUN
Bine de stiut
NU trimiteti actele medicale in original pentru a fi luat in evidenta cazul d-voastra. Riscati sa ramaneti fara ele!

Radulescu Constantin NU este medic si nici NU are tangenta cu interpretarea analizelor, RMN-ului sau al diagnosticului. Este un simplu "contact" care a indus multi oameni in eroare in schimbul unor comisioane banesti si carora in schimbul inapoierii actelor, erau fortati sa achite ~ 300 Euro.

EVITATI-L !!!
Postat la
%b %25, %2011
Postat de
Olga Grube
clinica din germania
Dragii mei romani, mä numesc Olga Grube si am rugämintea sä nu mai apelati la aceastä clinicä, pentru cä nu este serioasä!
Ministerul sänätätii in ianuarie 2011 a interzis sä se mai facä punctiunea lombarä cu celula stem. Acum se face transplantul in venä, sau angioplastie si nu dä nici un rezultat!

Eu m-am certat pe aceastä problemä cu sefii mei si NU MAI LUCREZ LA XCELL-CENTER!!! Ei au fost cu noi, lucrätorii clinicei, necinstiti! Ne-au mintit in mai multe aspecte. Nu dau pacientilor banii inapoi, am avut pacienti din Russia si Germania care mai aveau sä primeascä bani inapoi.
Stiu cä este foarte greu in Romania cu banii si de aceea vreu sä vä ajut cu acest sfat.

Nu bägati banii in cont, cä nu-i mai primiti inapoi!!!

Olga Grube
Postat la
%b %05, %2011
Postat de
Dumitru Claudia
nu se mai face tratament la X-Cell
Buna ziua,

Am intrat ieri pe site-ul celor de la X-Cell Center si se pare ca nu mai fac nici un fel de tratament din cauza unor modificari in legea germana. Stiti ceva in acest sens?
Multumesc
Postat la
%b %08, %2011
Postat de
daniel
xcell-center
Citez pe Dumitru Claudia:
Buna ziua,

Am intrat ieri pe site-ul celor de la X-Cell Center si se pare ca nu mai fac nici un fel de tratament din cauza unor modificari in legea germana. Stiti ceva in acest sens?
Multumesc

Asa este, terapia cu celule stem in aceste centre - Koln si Dusserdolf a fost oprita de catre legislatia germana.
Era cazul, dupa mine, sa se ia aceasta decizie... rezultate neconcludente si transparenta minimala.
Postat la
%b %08, %2011
Postat de
Costinel
encefalopatie in urma malariei
Buna ziua,sunt marinar si in urma unui voiaj de lucru in vest Africa iunie 2007,am contactat malaria(plasmod ium falciparium).Mo mentan am 32 ani si sunt diagnosticat cu encefalopatie demielinizanta sechelara ca urmare a malariei.Ce sanse de reabilitare am?Ce ma sfatuiti sa fac in situatia aceasta?Va multumesc respectos.
Postat la
%b %22, %2011
Postat de
george
sdr. sjogren
Buna ziua,
Puteti trata sdr. sjogre si hepatita B?
Multumesc
Postat la
%b %16, %2011
Postat de
Grozav Lucian
Pentru Olga Grube
Buna ziua sunt din Romania si am fost in Ianuarie 2010 la clinica xcell-center pentru un implant cu celule steam deoarece sunt bolnav de Scleroza Multipla stiu ca nu mai lucrati acolo dar poate ma puteti ajuta sa recuperez o parte din banii platiti la clinica doarece implantul a fost o mare placalealapentr u ca starea mea de sanatate nu sa imbunatatit deloc.Va Multumesc.
Postat la
%b %03, %2011
Postat de
Olga Grube
Tratamente in Germania
Buna ziua, dupä toate intrebärile puse in acest forum, dacä mai lucrez in domeniul medicinei, vä pot anunta cä momentan sunt intermediar si colaborez cu multe clinici din toatä Germania. Dacä doriti sä veniti in Germania pentru tratament mä puteti contacta la adressa mea de Email: Ca sä nu fiti dezamäjiti sa aprobat din nou tratamentul cu celula stem prin punctia lombarä si se trateazä dar nu aveti sutä la sutä garantie!


Pentru Domnul Grozav
Imi pare räu Domnul Grozav, eu nu vä cunosc, nu ati fost la mine, dar toti pacientii care au fost la acea clinicä au fost informati cä tratamentul nu ajutä sutä la sutä, asta a stat si pe siteul clinicei dar si pe actele care le-ati semnat. Acea clinicä sa inchis, imi pare räu incä odatä, dar nu vä pot ajuta cu nimic. Eu colaborez acum cu multe clinici din toatä Germania, dar dacä vä hotäriti sä mai veniti pentru celula stem, eu vä spun cä nu ajutä sutä la sutä! Dacä veneati la mine vä ziceam din prima, pentru cä eu am spus la toti pacientii.
Vä multumesc!

Olga Grube
Postat la
%b %08, %2012
Postat de
Popescu Victor
Distrofie musculara
Buna ziua!

Ma numesc Victor,am 38 ani si sufar de distrofie musculara.Va rog sa-mi ziceti si mie daca cunoasteti anumite tratamente de specialitate legate de aceasta boala,atat la noi in tara cat si in strainatate,si care ar fi costurile si sansele de recuperare.Spun eti-mi daca imi foloseste interventia chirurgicala, sau sa apelez la capsulele cu celule Stem.


Va multumesc,
Postat la
%b %18, %2012
Postat de
Cristi
Diabet tip 1
Buna ziua!

Ma numesc Diaconu Cristian, am fost diagnosticat cu diabet tip 1 in ianuarie 2012.

Doctorul a zis ca in cel mult 4 luni nu o sa mai am celule in pancreas datorita sistemului autoimun care le distruge.

Va ro din suflet sa imi spuneti daca acest tratament ar fi bun pentru tratarea diabetului tip 1 sau daca se poate face undeva extractie de celule pancreatice pentru a fi multiplicate, deoarece as vrea sa mi se multiplice propriile celule pentru ca nu exista riscul sa fie respinse de organism.

VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI SI SA MA ANUNTATI CAT MAI REPEDE.
Postat la
%b %07, %2012
Postat de
Olga Grube
Re:
Buna ziua Domnul Diaconu,
numai doctorii poate sä vä spunä dacä aveti o sansä pentru transplant.
Din päcate nici nu mai stiu unde se face transplantul cu celula stem in Germania, au mau fost douä clinici dar acolo nu se mai face. Dar vä dau adresa de internet a Doamnei Trif din Nürnberg, https://trief.de/html/contact.html. Poate stie Dmn. Trif unde se mai face in Germania. ...sau incercati in Russia, acolo se face transplantul la multe clinici.
Cu respect,
Postat la
%b %21, %2012
Postat de
radu
pt diaconu
incearca diavit. si eu am fost diagnosticat cu diabet tip 1 in februarie. an facut insulina 3 ori pe zi si lantus seara. concomitent am luat diavit. dupa o sapt am renuntat la insulina si marg doar pe diavit. am glicemiile normale. mult succes!
Postat la
%b %26, %2012
Postat de
Vintu Gheorghe
Tratament SLA
Buna ziua,

Mama mea (69 ani) a fost diagnosticata cu scleroza laterala amiotrofica de aproximativ 8 luni. Va rog sa-mi spuneti daca transplantul cu celule stem este o solutie pentru stoparea evolutiei bolii sau macar pentru o imbunatatire a starii generale si o evolutie mult mai lenta.
Va multumesc!
Postat la
%b %07, %2013
Postat de
Costin Marius
intrebare?
Mai este deschisa aceasta clinica?ma intereseaza unele detalii despre un tratament,dar am auzit ca intre timp clinica a fost inchisa
Postat la
%b %07, %2013
Postat de
daniel
Rasp
Nu mai este deschisa aceasta clinica, scrie si in articol... variante se gasesc aici https://www.prostemcell.ro/escif/terapii-nedovedite-cu-celule-stem.html

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .