• Pro Stem Cell

  Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
  Citeste mai mult
 • Celula Stem

  Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
  Citeste mai mult
 • Comunitate

  Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • 3

Lucy si Andrei la tratament in China

Andrei Marian Visan

Buna, in 2008 am trait a doua experienta, o noua provocare de a incerca sansa vietii copilului meu de a merge in China pentru un transplant cu celule stem. Tot auzisem de celulele stem in China dar nu prea mai aveam curajul sa il expun pe Andrei la un alt experiment, un nou tratament, alte implanturi cu celule stem, totul pana intr-o zi cand am vazut un reportaj la postul tv "acasa" mai exact la Povestiri Adevarate, un caz cu un baiat de seama lui, cu acelasi diagnostic care avea nevoie de bani pentru a merge in China.

Atunci mi-am zis ca trebuie neaparat sa o facem si pe asta, adica sa ne incercam sansa din nou, iar in scurt timp am inceput a face demersurile pentru plecarea in China. Am luat legatura cu cei de acolo si am facut programare, am fost acceptati si in luna aprilie 2008 eram deja in China, la clinica din Sheniang.

Cand am ajuns eram super incantati de felul cum am fost primiti, de conditiile care ni s-au oferit, am crezut ca si rezultatele vor fi pe masura asteptarilor noastre dar din pacate nu a fost asa, cel putin pana in momentul de fata.

Andrei: Transplant de celule stemAu inceput analizele si toate cele necesare pentru inceperea tratamentului cu celule stem, kinetoterapia zilnica, ceea ce ma bucura foarte mult. Tratamentul consta in solutie perfuzabila unde erau introduse celulele stem, iv-uri tot perfuzii administrate intravenos iar procedeul de tratament mai prevedea ca implantarea celulelor stem sa se mai faca in muschi, baiatul fiind sedat in acesta ultima operatie pentru ca era o procedura dureroasa. In total a facut 4 iv-uri si doua transplanturi in muschi. (vezi poza cu punctele delimitate pentru injectii)

Tot acest tratament ne-a costat 30 000 $, in afara de transport. Am intalnit acolo oameni din toate colturile lumii cu diferite afectiuni, foarte multi copii chinezi cu distrofie musculara. La plecare am intrebat doctorul ce sanse avem de recuperare; a fost sincer si ne-a spus ca este un experiment care il poate ajuta sa ii stagneze boala, deci nici vorba de vindecare. Ne-a prescris sa continuam cu gimnastica medicala si sa revenim daca mai putem peste 6 luni. Vreau sa zic ca am plecat de acolo cu sufletul deschis si cu speranta ca Andrei se va face bine.

Am urmat toate cele spuse de ei si peste 6 luni mai precis in luna septembrie, eram deja inapoi in China, de data asta in alt oras Qingdao. Si acolo am avut parte de aceleasi conditii si tratament la fel ca prima data. Am inceput cu analize, controale neurologice, RMN dupa care a inceput transplantul cu celule stem, aceleasi proceduri expuse mai sus. Si de data asta am plecat spre casa foarte incantati si multumiti, cu aceeasi speranta in suflet ca timpul le va rezolva pe toate si in final totul va fi bine.

Nu pot sa spun ca sunt dezamagita pentru ca am incercat si aceasta solutie. Asa cum am mai precizat si in articolul precedent dupa experienta din Kiev, este datoria mea de parinte sa incerc si la capatul lumii daca se poate, orice solutie care imi pare viabila pentru recuperarea lui Andrei. Pe langa tratamentul pe care l-am facut in China, am avut ocazia sa ii ofer copilului meu un sejur placut, sa-l plimb sa vada tot ce era frumos de vazut si admirat, macar sa ramana cu amintiri frumoase dupa toate cele indurate din cauza diagnosticului prescris. La plecare am intrebat doctorul daca mai este nevoie sa venim pentru vreun control sau o noua etapa de tratament, iar acesta ne-a spus sa venim daca mai dorim, daca se vede vreo schimbare sau o imbunatatire la Andrei.

La 3 luni dupa tratament, i-am mai facut un set de analize sa vedem ce modificari sunt, sa stim daca se merita sa mai mergem si a treia oara. Rezultatele analizelor ne-au confirmat ca acestea sunt foarte bune, dar conditia fizica era zero.

Andrei Marian Visan in ChinaDupa inca 6 luni, in iunie 2009 am hotarat sa mai mergem odata, eram la a treia calatorie in China pentru tratament cu celule stem, acum fiind cazati in clinica din orasul Shijiazhuang. De data aceasta am optat pentru un tratament in care i s-au facut 3 transplanturi in muschi care necesita anestezia generala, procedura fiind foarte dureroasa si greu de suportat si inca 5 perfuzii (iv-uri) cu celule stem. Pentru toate aceste proceduri am platit 40.000 $ fiind tratamentul complet.

De atunci a trecut un an si nu am mai fost nicaieri, asteptam si alte oferte sau vesti care sa ne motiveze pentru o noua speranta.

In prezent starea lui Andrei este buna, analizele fiind in limite normale dar fizic nici o imbunatatire. Face inot, oxigenoterapie si kinetoterapie in localitate sau acasa.

Acestea au fost experientele traite in China. Am sa revin cu noutati dupa alte experimente pe care o sa le mai facem pe parcurs, deocamdata nu avem nici o oferta, dar suntem dispusi sa mai incercam.

Sanatate tuturor si mult succes in ceea ce faceti!

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .