Implant cu celule stem din maduva osoasa la XCell-Center

George Ivanof: Implant cu celule stem din maduva osoasa

Stau in fata calculatorului, incercand sa va scriu povestea mea. E atat de greu sa gasesti cuvintele potrivite atunci cand ai nevoie de ajutor. George Ivanof este numele meu, am 28 ani si stau in Galati. Nu e usor sa ceri ceva, mai ales cand unii oameni te judeca, iar altii ridica indiferenti din umeri, nerealizand ca oricui i se poate intampla.

Eram un adolescent ca oricare altul, iar in vara anului 1999, in urma unui accident, mi-am fracturat coloana vertebrala la nivel cervical - C5-C6-C7, strangulare de maduva si am ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile. Din acea zi, nimic nu a mai fost ca inainte. Nu puteam intelege si ma intrebam tot timpul: de ce eu, de ce mi s-a intamplat tocmai mie, cu ce am gresit?! Singurul lucru care m-a tinut in viata a fost speranta ca, intr-o buna zi, voi invata sa merg pentru a doua oara. Anul trecut, de Craciun, am primit cel mai frumos dar. Omul de afaceri Cornel Istrate, patronul grupului de firme VEGA, mi-a oferit sansa de a ajunge la mult ravnita operatie, adica nici mai mult nici mai putin de 26.000 de dolari

Primul contact cu cei de la Institutul de Medicina Regenerativa XCell-Center din Koln l-am avut in luna ianuarie a anului 2008 prin intermediul internetului si cu ajutorul lui Daniel care facuse deja acest implant. Dupa ce le-am spus diagnosticul am fost programat pentru aceasta interventie, doctorii dandu-mi sanse foarte mari. Am facut un set de analize complete ale sangelui plus RMN. Pentru transport am ales avionul cu zbor direct Baneasa - Koln. Acolo, impreuna cu o prietena, am fost cazati in perioada 20-26 aprilie la hotelul Prodomo, in apropierea clinicii. Referitor la hotel, conditiile nu au fost chiar asa cum mi s-a spus, camera fiind foarte mica iar baia neincapatoare. Deplasarea de la aeroport la hotel, napoi la aeroport si trei drumuri pana la clinica am facut-o cu masina lor contra-cost (150 €).

Dupa ce doctorul Peter Nithsche mi-a explicat cum va decurge prima procedura de extragere am semnat ca imi asum orice risc cu aceasta interventie daca este cazul (ceea ce nu a fost.). Apoi am fost condus intr-o camera alaturata de catre asistenta si dr. Peter Nithsche iar in urma unei anestezii locale, acesta mi-a recoltat in fiole sterile din osul lat al bazinului maduva osoasa, pentru trimiterea ei in laboratorul de la Plymouth, din Anglia. Dupa aceasta interventie am mers inapoi la hotel iar a treia zi am revenit la clinica pentru implantul cu celulele stem selectate.

George Ivanof la XCell-CenterDupa ce mi-a explicat amanuntit interventia care va urma, d-na. neurochirurg A. Etou mi-a facut o injectie in zona lombara a coloanei dupa care, printre vertebre, mi-a extras o cantitate de lichid cefalorahidian amestecandu-l cu celulele stem si injectandu-l in coloana. Toata procedura a durat circa 30 minute, dupa care mi s-a aplicat un leucoplast in zona respectivasi am fost dus intr-o rezerva unde am ramas trei ore sub observatie, pentru a vedea cum decurge starea mea.

De la clinica mi s-a explicat ca trebuie sa fac recuperare cat mai multa pentru a ajuta aceste celule sa-si faca efectul. Fac recuperare zi de zi la o sala din Galati si acasa, plus reflexoterapie. Dupa acest implant am simtit mai mult echilibru si o stare generala buna in corp si sper ca facand gimnastica recuperatorie cat mai mult sa apara si alte progrese.

Sanatate la toti!

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .