• Pro Stem Cell

  Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
  Citeste mai mult
 • Celula Stem

  Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
  Citeste mai mult
 • Comunitate

  Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • 3
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • ARTICOLE PRESTATII SOCIALE
 • ARTICOLE DESPRE DIZABILITATE
 • ARTICOLE PRIVIND SANATATEA
 • ARTICOLE DE ORDIN JURIDIC
 • ARTICOLE ANTI DISCRIMINARE
 • ARTICOLE DE UTILITATE PUBLICA

Recuperare neuro-motorie in Badalona

Mihai Gaita: Recuperare neuro-motorie in BadalonaPrimul lucru care m-a socat a fost dimensiunea centrului de tratament si localizarea acestuia in afara orasului, departe de zgomot si toate cele. Nu o sa fac o paralela cu ce este in Romania si ce este aici, pentru ca tara noastra duce lipsa de prea multe si spatiul si timpul nu permit sa fac aceasta comparative. O sa va descriu doar cum este aici prin ceea ce am trait eu in cele 2 luni de sedere in Institutul Guttmann din Badalona.

Am venit aici dupa 5 luni de la accident, eu am o leziune de tip coada de cal, fractura la L1-L2, si am inceput programul, cam 5 ore pe zi de gimnastica si proceduri, destul de mult pentru mine care in Romania faceam doar o ora. Dupa ceva timp insa am inceput sa capat mai multa forta si mobilitate si sa ma pot descurca mai bine in scaun, plus o gramada de activitati sportive: baschet, handbal, ski, golf, inot, tir cu arcu, etc, care pana sa le incerc pareau foarte dificile, dar cu antrenament nu sunt deloc imposibile.

Programul este foarte echilibrat si bine gandit in asa fel incat in cel mai scurt timp poti realize progrese, bineinteles in masura in care vrei si te ajuta si corpul, eu unul cel putin la inceput nu faceam fata obosind destul de des, dar pe masura ce corpul se acomodeaza revine acea senzatie de normalitate; chiar daca nu e nici o imbunatatire motorie corpul se simte altfel, cel putin asa a fost la mine, pentru ca imi dau seama ca organismul fiecaruia este diferit chiar daca leziunea e aceeasi... rezultatele sunt astfel diferite.

Resursa lor principala este Lokomatul, care asa pare la inceput , dar cu timpul iti dai seama ca este de fapt tot un exercitiu de mers, pentru ca asta face iti misca picioarele intr-un mod natural, care poate avea sau nu rezultate. In cazul meu nu a adus nici o imbunatatire motorie, ci doar un sentiment de mai bine in bioritmul corpului. Cred ca imbunatatiri aduce daca esti un Frankel C sau D, eu fiind B.

Costul unei zi de spitalizare este de 300 de euro, incluzand masa, casa si tratament, un cost destul de mare, pentru mine cel putin, dar prin ajutorul prietenilor si unor oameni de bine am reusit sa ajung aici si sa traiesc aceasta experienta.

Ar mai fi multe spus, dar poate cu alta ocazie o sa revin si cu lamuriri suplimentare. Repet, acest loc nu produce minuni, te ajuta in masura in care vrei si poti prin resursele in plus care le are fata de Romania.

Pentru cei interesati, raspund la mesaje pe: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...