• Pro Stem Cell

  Asociatia PRO STEM CELL urmareste sa cuprinda in randurile sale oameni deosebiti, colaboratori, voluntari...
  Citeste mai mult
 • Celula Stem

  Celulele stem stau la baza formarii oricarui tip de celula din organism si pot fi folosite pentru ...
  Citeste mai mult
 • Comunitate

  Diversitate in Comunitate. Creeaza-ti un cont de utilizator si interactioneaza cu ceilalti membri. Inregistreaza-te!
  Citeste mai mult
 • 1
 • 2
 • 3

Razvan Iordache - Implant cu celule stem adulte la Beike - China

Razvan Iordache: implant cu celule stem adulteIn anul 1995, cand Razvan a fost in liceu, el a a avut un accident teribil in urma unui plonjon intr-un rau. El a fost paralizat de la gat in jos. Singurul lucrul pe care el putea sa-l miste erau ochii sai. In 24 ore, el a fost operat de Dr. Gh. Panoza. Din 1995, el face zilnic recuperare medicala (kinetoterapie, fizioterapie, electroterapie, masaj, si acupunctura) in Clinica de Recuperare medicala a D-lui. Prof. Dr. Decebal Mehedinti, din Poiana Campina.

Tratament: Implanturi cu celule stem (prelevate din cordonul ombilical) si perfuzii cu factori de crestere a nervilor, plus recuperare medicala.

Primul Tratament: 25 Februarie, 2006.

Inaintea Tratamentului: El putea sa-si miste mainile, in afara de degete. El putea sa-si ridice mainile sus aproape de nivelul umarului. El putea sa se ridice, cu ajutor, pe propriile picioare. El a a avut senzatia de la pieptul sau in jos (aproape 50% pentru atingere si temperatura). El putea sa-si tina urina sa pentru cateva secunde inainte sa urineze.

Dupa Tratament (31 Martie 2006): Razvan are senzatii noi in tot corpul, in jos pana la picioarele sale. El are niste senzatii noi in picioarele sale pe care nu le avea inainte. El poate sa-si miste degetele sale de cateva ori/zi si acum el poate sa simta durerea in primele doua degete de la maini. El are senzatiile de cald si rece in picioarele sale unde inainte nu simtea si dupa un timp el poate sa-si miste picioarele sale dar numai putin. El poate sa-si contracte muschii abdominali pe care nu-i putea contracta inainte. Din cand in cand el poate sa-si tina urina pentru cinci-sapte minute si senzatia scaunului s-a imbunatatit.

Actualizare (8 Iunie 2006): Au trecut 8 saptamani de cand m-am intors acasa, iar senzatiile continua sa mi se imbunatateasca. Imi pot misca mainile mult mai bine si am mai multa putere in maini si picioare. Acum imi pot misca degetele de cel putin 10 ori/zi. Pot sta in picioare 1-2 ore/zi cu asistenta si suport in zona genunchilor. Cand stau in picioare, am mai mult echilibru si pot face mult mai multe exercitii stand in aceasta pozitie verticala, deoarece muschii abdominali si cei ai spatelui sunt mult mai dezvoltati decat inainte. Cand stau intins in pat imi pot misca putin laba piciorului de 2 ori/zi. Senzatiile s-au imbunatatit mult, imi pot simti picioarele acum. Pot simti chiasr si senzatia de cald si rece. Am senzatia ca ma inteapa multe ace prin tot corpul. Imi pot controla sficterul, pot tine urina 7-10 min, iar sensatiile de urinare si scaun sunt mult mai bune.

In general, tot corpul este mai puternic decat inainte.

Al doilea Tratament (13 Octombrie 2006)

Razvan Iordache in ChinaGabi s-a intors pentru a urma al 2-lea tratament, dupa 6 luni de la terminarea primului tratament. El a simtit ca dupa primul tratament a avut imbunatatiri generale de peste 20%, si spera sa aibe inca 20% imbunatatiri si dupa cel de-al 2-lea tratament.

Inainte de primul tratament al lui Gabi, el putea sa-si ridice bratele pana in apropierea umerilor. Dupa primul tratament el si le poate ridica peste nivelul umerilor si poate face excercitii cu greutati de 5 kg. La inceputul celui de-al 2-lea tratament el poate ridica greutati de 2 kg la nivelul umerilor. Inainte facea 20-30 de miscari, dar dupa aceea trebuia sa se odihneasca aproximativ 1 ora. Acum, dupa ce ridica greutati are nevoie de odihna doar 1 minut, dupa care o poate lua de la inceput.

Despre controlul sfincterului, inainte de primul tratament, Gabi putea sa-si tina urina doar pentru cateva secunde. Dar, spre sfarsitul primului tratament, el putea sa-si controleze urina, in medie, 2-3 minute. Inainte de inceperea celui de-al 2-lea tratament el putea, in medie, sa-si controleze urina 9-10 minute. Gabi ne-a relatat ca inainte de ratament, sfincterul, era 0, iar dupa al 2-lea tratament era 3, pe o scara de la 0-10.

Gabi nu-si putea contracta muschii abdominali inainte de primul tratment. Gabi ne relasteaza ca muschii abdominali erau 0 sau 1, iar inainte de inceperea celui de-al 2-lea tratament muschii abdominali erau 3, pe o scara de la 0-10. El spunea ca triceps-ul lui era 0, inainte de primul tratament, si aproape 3 dupa cel de-al 2-lea tratament, pe o scara de la 0-10.

Inainte de primul tratament, Gabi, nu putea sta in sezut decat 1 secunda, fara ajutor. Dupa primul tratament el putea sa stea in sezut cateva secunde, fara ajutor. Inaintea de inceperea celui de-al 2-lea tratament el era intr-o situatie mult mai buna, putea sa stea in sezut 10-15 minute, fara ajutor.

Inainte de primul tratament, Gabi, nu putea sa-si miste laba piciorului. Dupa primul tratament, tot nu si-a putut misca laba piciorului. Dar dupa o munca grea de recuperare medicala, dupa inca 2 luni, el a reusit sa-si miste laba piciorului. Nu si-o poate misca mereu, dar daca incearca de 100 ori, reuseste sa o miste de 12-15 ori.

El este foarte fericit cu aceste imbunatatiri, deoarece este pentru prima data dupa 10 ani de la accident cand a reusit sa-si miste piciorul.

Despre miscarea degetelor: Gabi nu-si putea misca degetele inainte de primul tratament. Dupa primul tratament el a reusit sa miste degetele putin, dar era nevoie sa-si adune toata forta din tot corpul sau combinata cu o miscare de spaticitate. La inceputul celui de-al 2-lea tratament Gabi reusea sa-si miste degetele doar cu jutorul fortei bratelor si a muschilor palmei, fara ajutorul vreunei miscari de spasticitate.

Al treilea Tratament ( octombrie 2007)

Razvan la sedinta de kinetoterapieA treia oara am fost in China in Octombrie 2007, in spitalul Xiaoshan din Hangzhou, unde am stat 6 saptamani. Si am facut 7 implanturi cu celule stem.

Dupa aceea ne-am reintors in Shenzhen pentru a continua recuperarea medicala. Am stat inca 2 luni in Shenzhen.

Per total, dupa cele trei serii de tratament din China, despre recuperarea mea si progresele inregistrate, va pot spune urmatoarele. Dupa primul, al 2-lea si al 3-lea tratament, miscarile bratelor sunt mult mai bune. Am mult mai multa putere in maini si in tot corpul. Mi-a coborat senzitivitatea de la piept spre talpile picioarelor, simt aproape 90% (simturile, din punctul de vedere al atingerii corpului si al temperaturii, cald, rece, sunt mai bune).

Acum imi simt complet mainile. Simt multe furnicaturi in tot corpul, o multime de ace, de sus in jos si invers.

Am inceput sa misc usor si degetele de la maini, si chiar simt durerea in primele doua degete. Simt o caldura in picioare, iar dupa o perioada pot misca labele picioarelor, doar o data sau de doua ori pe zi. Acum, imi pot contracta muschii abdomninali. Pot sta in picioare intre 30-50 minute, dar cu ajutor, si sustinerea genunchilor. Am mai mult echilibru atunci cand stau in picioare, si pot face mai multe miscari din corp si cu bratele, in aceasta pozitie, deoarece muschii abdominali si paravertebrali sunt mai puternici decat inainte.

Atunci cand stau intins in pat imi pot misca putin labele picioarelor o data, de doua ori pe zi. Am control sfincterian 5-7 sau 10 minute, cateodata, inainte sa urinez. Mi s-a imbunatatit mult senzitiviatea, imi simt mai bine picioarele si corpul, senzatiile de temperatura, atingere si durere. Am o senzatie ca si cand se misca tot timpul 1000 de ace in tot corpul. Echilibrul este mai bun, pot sta in sezut la marginea patului, fara ajutor sau sustinere, iar daca mama imi intinde picioarele in fata le pot trage inapoi langa pat. Asa ca, acum, am inceput sa-mi misc picioarele, chiar daca destul de putin, este un inceput. Muschii triceps au inceput sa lucreze acum.

Nu am avut alte efecte secundare dupa tratament, doar efecte bune. In spital am facut recuperare medicala foarte buna, acupunctura, terapie ocupationala si gimnastica medicala. Doctorii mi-au facut inca o procedura, extragerea din maduva osoasa a celulelor mele stem, le-au cultivat si tratat in laborator, dupa care mi le-au implantat din nou. Despre aceasta procedura va pot spune ca a fost cel mai bun implant, dupa parerea mea. Implanturile cu celule stem, m-au ajutat mult, dar combinate si cu aceasta procedura au dat rezultate si mai bune.

Dupa aceasta procedura am simtit toate senzatiile mult mai bine decat inainte, mult mai naturale. Mi-am simtit degetele, mainile si corpul mai spre normal decat inainte. Imbunatatirile au aparut in corp mult mai natural, iar dupa prima noapte, dupa ce m-am trezit, m-am simtit ca si un om normal. Am avut senzatia: ca atunci cand uzi o floare, apa intra adanc in toate locurile din pamant. Asa s-a intamplat si in corpul meu, celulele stem se duceau in tot corpul, era o senzatie de dezmortire a organismului. Toate senzatiile erau mai putrernice decat inaintre. Iar miscarea picioarelor era mai buna decat inainte. Senzitivitatea mi s-a imbunatatit mai rapid dupa combinatia dintre implanturile cu celule stem si aceasta procedura.

Sunt increzator ca, dupa aceasta procedura, in viitor, voi avea mult mai multe progrese legate si de miscarea picioarelor.

Razvan Iordache la BeikeIn Ianuarie 2008, am facut o operatie in Qingdao. A trebuit sa fac aceasta operatie pentru ca aveam o compresie pe maduva, la nivel C5-C6, si trebuia decompresata pentru a-mi grabi procesul de recuperare. In acelasi timp, doctorii mi-au implantat si celule stem in timpul operatiei.

Operatia a durat 5 ore si jumatate, dar a fost un adevarat succes. Dupa operatie, am avut foarte bune rezultate, cum ar fi: pot face diferenta intre necesitatile fiziologice, acum stiu, simt si am putin control cand urinez, dar am 100% control pentru scaun. Cel mai important lucru este faptul ca le simt normal.

Un alt progres inregistrat este faptul ca mi-au revenit reflexele, la picioare, la labele picioarelor, iar acum imi pot misca picioarele mai bine decat inainte. Spasticitatea mi-a scazut foarte mult decat inainte, corpul meu este mult mai relaxat acum. Muschii triceps si abdominali lucreaza mai bine, iar echilibrul mi s-a imbunatatit mult.

Senzatiile din corp au revenit la normal, ma simt un om normal acum, din punct de vedere al sezitivitatii. Sunt foarte bucuros, multumesc Bunului Dumnezeu, pentru ca operatia, implanturile cu celule stem si recuperarea medicala m-au ajutat foarte mult.

Bineinteles, tot organimul este mult mai puternic decat inainte, si sunt foarte bucuros de progresele inregistrate. Sunt increzator ca, pe viitor, voi avea mai multe progrese si sper sa pot merge din nou in curand.

Dupa operatie, ne-am reintors in Shenzhen pentru inca 5 luni de recuperare medicala. Inainte de intoarcerea acasa, ne-am reintors in Qingdao, in Iunie, unde am stat 2 luni si am mai facut 4 implanturi cu celule stem, acupunctura si recuperare medicala. Iar in August 2008, ne-am reintors acasa, in Romania.

COMMENTS 

Postat la
%b %15, %2011
Postat de
contact
vrajeala ieftina
Reportaje si comentarii dupa implantul cu celule stem

https://www.prostemcell.ro/7-tratamente-cu-celule-stem/12057-reportaje-si-comentarii-dupa-implantul-cu-celule-stem/Page-8.html

aici te balbai in declaratii si comentarii
Postat la
%b %23, %2012
Postat de
ancazeno
tristete si gust amar
dragul meu razvan...pt tine este inutil sa ma prezint...ne-am cunoscut in shenzhen..te implor nu face reclama celor de acolo..nu pe sperantele oamenilor..pe viata si banii lor..spune realitatea asa cum este...nu prin prisma beneficiilor personale(pe care le stim amandoi)..
am sa postez intr-o buna zi experienta copiilor mei in acest spital...si nu doar vorbe...ci si mail-uri(le-am pastrat pe toate), poze, analize etc...
concluzia?...sp uneti povestea ta dar fara "floricele" inutile...
iti scriu pentru ca te "gasesc" peste tot aratand...parad isul...si inca o data te rog...fara floricele...
o zi buna si cum spui tu...DOAMNE AJUTA (sincer nu stiu la ce te referi cand invoci asta)
Postat la
%b %09, %2014
Postat de
gabi
Incredibil tupeu
Nici eu nu inteleg cum poate baiatul asta sa ceara bani de la oameni, de 15 ani incontinuu, cu toate ca face recuperare gratuit la centrul din Campina, are infiintat un ONG pe numele lui, parinti capabili si tot se preteaza la "a cere", stiind ca niciodata nu se va face bine.
Iar altii care intr-adevar au sanse de a reveni pe picioare, n-au loc de acesti p______i cu un incredibil tupeu. Rusine!
Bine ca a lasat-o moarta cu celulele stem din China. Recunoaste ca e tzeapa

Iata cum apeleaza acum la "milostenia" oamenilor din fotbal :(
"Mircea Lucescu si Vlad Chiriches l-au sprijinit cu cate 3.000 de euro, iar Raul Rusescu i-a donat 1.000 de euro. De asemenea, directorul sportiv al Petrolului Ploieşti, Cristi Vlad, a contribuit şi el cu o sumă importantă de bani. După ultimul turneu de la Piteşti, Răzvan a primit 12.000 de lei."
Postat la
%b %10, %2015
Postat de
Laura
Eu as vrea sa stiu...
As aprecia orice detalii, aici sau in privat daca doriti. Afirma ca pot trata o conditie extrem de rara la un copil si vreau sa stiu daca sunt o pierdere de timp si vanzatori de iluzii sau merita efortul si banii. Multumesc frumos,

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Leziunea medulara

Traumatismul coloanei vertebraleAfectiunile maduvei sunt rezultatul unor traume ale coloanei vertebrale. Oasele sau discurile deplasate apasa pe maduva. Traumatismele maduvei pot aparea fara fracturi evidente ale vertebrelor si puteti avea fracturi ale coloanei vertebrale fara sa fie afectata maduva.

Citeste mai mult...

Celula stem

Celula stem prezentata pe intelesul tuturorCelula stem este definita ca o celula care, prin diviziune, produce doua celule care au capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem (pastrand astfel caracterul nediferentiat) sau de a se diferentia in urma unor diviziuni succesive.

Citeste mai mult...

Manifestul Dizabilitatii

omul in scaun rulantIn Romania, persoanele cu dizabilitati nu sunt inca respectate, ca persoane cu drepturi egale si nu li se recunoaste, pe deplin, valoarea si demnitatea umana. In acest moment, persoana cu dizabilitati se confrunta cu o serie de handicapuri create de societate.

Citeste mai mult...

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .