Textul Acordului ACTA

Textul Acordului ACTAAcord comercial de combatere a contrafacerii intre Uniunea Europeana si statele membre ale acesteia, Australia, Canada, Japonia, Republica Coreea, Statele Unite Mexicane, Regatul Maroc, Noua Zeelanda, Republica Singapore, Confederatia Elvetiana si Statele Unite ale Americii

PARTILE SEMNATARE ALE PREZENTULUI ACORD,

Permis unic de munca si rezidenta pentru muncitorii non-UE

Permis unic de munca si rezidenta pentru muncitorii non-UEMigrantii din tari non-UE care lucreaza legal in UE se vor bucura de drepturi similare cu cele ale resortisantilor UE in ceea ce priveste conditiile de munca, securitatea sociala si accesul la serviciile publice. Toate acestea sunt incluse in cadrul unei noi legislatii, “permisul unic”, votata marti. Noua legislatie va permite lucratorilor straini sa obtina permise de munca si de sedere printr-o procedura unica.

Indemnizatia de subzistenta pentru persoanele cu handicap

Indemnizatia de subzistenta pentru persoanele cu handicapHOTARAREA CURTII - Trimitere preliminara. Regulamentul (CEE) nr. 1408/71. Componenta "mobilitate" a indemnizatiei de subzistenta pentru persoanele cu handicap ("disability living allowance"). Prestatie separata. Prestatie speciala cu caracter necontributiv. Lipsa exportabilitatii

In cauza C-537/09, avand ca obiect o cerere de pronuntare a unei hotarari preliminare formulata in temeiul art. 267 TFUE de Upper Tribunal (Regatul Unit), avand in vedere decizia de judecare a cauzei fara concluzii, luata dupa ascultarea avocatului general, pronunta prezenta

"Echipa mobila" pentru persoanele cu dizabilitati!

Echipa mobila pentru persoanele cu dizabilitatiIn Republica Moldova va activa, cu incepere din anul 2012, un serviciu social nou denumit "Echipa mobila". In cadrul acestuia, persoanele cu dizabilitati vor beneficia de asistenta sociala gratuita si suport la domiciliu. O hotarare in acest sens a fost aprobata miercuri, 21 septembrie, de Cabinetul de Ministri.

Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei, a explicat presei ca in cadrul serviciului "Echipa mobila" persoanele cu dizabilitati vor beneficia gratis de servicii de ingrijire, de comunicare sau de administrare a medicamentelor, in functie de gravitatea cazului.

Interzis carnii de la animalele clonate in Europa

Interzis carnii de la animalele clonate in EuropaParlamentul European (PE) este impotriva consumului de carne de la descendentii animalelor clonate, pozitie diferita de cea a Consiliului si a Comisiei Europene, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Biroului de Informare in Romania al PE, Madalina Manolache.

"Un aspect major este legat de impasul in care se afla institutiile europene de a implementa aceasta problema, iar riscul este de declansare a unui razboi comercial cu SUA in interiorul Organizatiei Mondiale a Comertului. Trebuie sa vedem lucrurile si din aceasta perspectiva comerciala.

Tineretul in miscare. Destepti si someri?

Tineretul in miscare. Destepti si someri?Initiativa UE "Tineretul in miscare" isi propune sa revigoreze sistemele de educatie din Europa si sa sprijine intrarea tinerilor pe piata muncii.

Ce bine este sa fii tanar, mai ales in Europa, unde ai foarte multe motive sa te bucuri de aceasta etapa a vietii. Cu toate acestea, nu totul este roz si a fi tanar poate fi o adevarata provocare daca te afli in cautarea unui loc de munca. Acum, prin noua initiativa denumita "Tineretul in miscare", UE vrea sa mareasca oportunitatile tinerilor europeni care inca nu au un loc de munca.

Discutii europene: Politica persoanelor cu dizabilitati

Sógor Csaba europarlamentar UDMRInitiate de europarlamentarul UDMR Csaba Sógor, Serile de discutii europene au continuat cu noi prezentari. De aceasta data invitatul serilor a fost europarlamentarul FIDESZ Ádám Kósa, care a sustinut o serie de discursuri avand titlul "Noi perspective in politica privind persoanele cu dizabilitati a Uniunii Europene" la Sf-Gheorghe si Cluj.

Ádám Kósa este specialist in problemele privind persoanele cu dizabilitati. Primul europarlamentar surdo-mut s-a interesat personal despre situatia serviciilor sociale si a vizitat mai multe institutii care se ocupa de persoane cu dizabilitati pe parcursul vizitei de doua zile in Transilvania.

Registrul UE pentru Studiile Clinice

Registrul UE pentru Studiile CliniceComisia Europeana a lansat Registrul UE pentru Studiile Clinice, al carui scop este de a atribui cercetarilor clinice privind noile produse farmaceutice un plus de transparenta pentru pacienti si alte parti interesate, dar si pentru a se evita pe viitor repetarea inutila a studiilor clinice.

Astfel, incepand cu data de 22 martie, toti cetatenii UE vor avea acces la informatii cu privire la mii de studii clinice farmaceutice autorizate, care sunt in curs de desfasurare in UE, accesand site-ul www.clinicaltrialsregister.eu/