LYRICA capsule - DCI: PREGABALINIUMLYRICA capsule - DCI: PREGABALINIUM

Compozitie: Substanta activa este pregabalin. Fiecare capsula contine 75 mg pregabalin. Excipientii sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, gelatina, dioxid de titan (E171), laurilsulfat de sodiu, siliciu coloidal anhidru, cerneala neagra (care contine shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol, hidroxid de potasiu), oxid rosu de fer (E172) si apa.

Indicatii

Lyrica apartine unui grup de medicamente utilizate pentru a trata epilepsia, durerea neuropata si tulburarea anxioasa generalizata (TAG).

Durerea neuropata periferica: Lyrica este utilizat pentru a trata durerea cronica determinata de lezarea nervilor. O mare varietate de boli poate determina durere neuropata, ca diabetul zaharat sau zona zoster. Senzatiile de durere pot fi descrise ca si caldura, arsura, palpitatie, junghi, intepatura, crampe, furnicaturi, amorteala, furnicaturi dupa amorteala. Durerea neuropata periferica poate fi, de asemenea, asociata cu schimbari de comportament, tulburari ale somnului, oboseala si poate avea un impact asupra integrarii fizice si sociale si, in plus, asupra calitatii vietii. Siguranta si eficacitatea pregabalinului la pacienti cu varsta sub 18 ani cu durere neuropata periferica nu au fost stabilite.

Epilepsie:Lyrica este utilizat pentru a trata formele certe de epilepsie la adulti (crize epileptice partiale, cu sau fara generalizare secundara). Doctorul dumneavoastra va va prescrie Lyrica pentru a va ajuta in tratarea epilepsiei atunci cand tratamentul curent nu mai controleaza boala. Ar trebui sa luati Lyrica in completarea tratamentului dumneavoastra curent. Lyrica nu se intentioneaza a fi folosita singura, ci intotdeauna in combinatie cu alte medicamente antiepileptice.

Contraindicatii

Nu luati Lyrica daca sunteti alergic la pregabalin sau la oricare dintre ingredientii produsului.

Ca toate medicamentele, Lyrica poate avea efecte adverse:

  • Ameteala, oboseala;
  • Cresterea poftei de mancare;
  • Senzatie de euforie, confuzie, tulburari ale comportamentului sexual, iritabilitate;
  • Tulburari ale atentiei, neindemanare, tulburari de memorie, tremuraturi, dificultati de vorbire, senzatie de furnicatura;
  • Vedere incetosata, vedere dubla;
  • Vertij;
  • Uscaciunea gurii, constipatie, varsaturi, producerea de gaze in exces;
  • Dificultati de erectie;
  • Umflarea extremitatilor, senzatie de betie, mers anormal;
  • Crestere in greutate.

Daca oricare din efectele de mai sus persista sau devin mai suparatoare, sau daca observati orice alte efecte adverse nementionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul sau farmacistul.

Mod de administrare

Respectati cu strictete instructiunile medicului. Daca aveti nelamuriri, consultati-va cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Medicul va stabili care este doza potrivita pentru dumneavoastra. Durerea neuropata periferica sau epilepsia: Luati numarul de capsule prescrise de medicul dumneavoastra. Doza, care a fost adaptata pentru dumneavoastra si afectiunea de care suferiti, va fi, in general, intre 150 mg si 600 mg in fiecare zi. Doctorul va va spune sa luati Lyrica fie de doua, fie de trei ori pe zi. Pentru regimul cu doua administrari pe zi, luati Lyrica o data dimineata si o data seara, cam la aceleasi momente ale zilei. Pentru regimul cu trei administrari pe zi luati Lyrica o data dimineata, o data dupa-amiaza si o data seara, cam la aceleasi momente ale zilei.

Daca aveti impresia ca efectul Lyrica este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca sunteti in varsta (peste 65 de ani), trebuie sa luati Lyrica ca mai sus, cu exceptia cazului in care aveti probleme cu rinichii. Doctorul va poate prescrie un program diferit de dozare si/sau doze diferite daca aveti probleme cu rinichii. Inghititi capsulele intregi, cu suficienta apa.

Continuati sa luati Lyrica pe toata durata recomandata de medic. Siguranta si eficacitatea la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani) nu au fost stabilite si, de aceea, pregabalin nu trebuie utilizat la acesta.

Precautii

Lyrica a fost asociat cu ameteli si somnolenta, care pot creste frecventa accidentelor (caderi) la pacientii varstnici. De aceea, trebuie sa fiti atent pana va obisnuiti cu toate efectele posibile ale medicamentului. Unii pacienti cu diabet zaharat, care iau in greutate in timpul tratamentului cu pregabalin, pot necesita schimbarea medicatiei antidiabetice.

Sarcina si alaptarea

Lyrica nu trebuie administrat in timpul sarcinii decat cu avizul medicului dumneavoastra. Femeile fertile trebuie sa foloseasca metode contraceptive. Daca ati ramas insarcinata, credeti ca sunteti insarcinata sau intentionati sa ramaneti insarcinata in timpul tratamentului cu Lyrica, contactati medicul. Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua orice medicament. Nu este recomandat sa va alaptati copilul in timpul tratamentului cu Lyrica, deoarece se cunoaste ca Lyrica este excretata in laptele matern. Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua orice medicament in timpul alaptarii.

Forma de prezentare

Lyrica este disponibil in trei marimi de ambalaj: cutie cu 1 blister a 14 capsule, cutie cu 4 blistere continand 56 capsule si cutie cu blistere perforate unidoza continand 100 capsule. Blisterele sunt fabricate din PVC si acoperite cu folie de aluminiu. Nu toate marimile de ambalaj pot fi comercializate.

Producator: Pfizer GmbH - Germania

Sursa: PcFarm

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează