Electroterapia

Electroterapia consta in folosirea curentului electric pentru stimularea tesuturilor

Electroterapia si derivatele sale

Electroterapia consta in folosirea curentului electric pentru stimularea tesuturilor, cu scopul vindecarii diferitelor afectiuni sau al recuperarii anumitor functii pierdute ale organismului. S-a demonstrat ca oasele, cartilajele, ligamentele, tendoanele si diferite celule ale corpului sunt influentate pozitiv de electricitate. Se considera ca, prin stimularea electrica a celulelor, tesuturile afectate pot fi vindecate.

Kinetoterapia

Kinetoterapia sau Kinetologia medicalaKinetoterapia sau Kinetologia medicala

Kinetologia este stiinta care se ocupa cu studiul miscarii organismelor vii si al structurilor care participa la aceste miscari. Kinetologia medicala sau kinetoterapia studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care asigura omului activitatile motrice normale.

Masoterapia

Masoterapia: Masajul si Scopul lui TerapeuticMasajul si Scopul lui Terapeutic

Masoterapia este o metoda ce foloseste masajul in scop terapeutic, igienic sau sportiv. Masajul este un procedeu de actiune mecanica a terapeutului asupra tesuturilor corpului pacientului cu ajutorul mainilor sau a unor aparate speciale.

Scopul masajului

Acupunctura

Acupunctura: ramura a medicinii traditionale chinezeAcupunctura

Este una din ramurile medicinii traditionale chineze (MTC) alaturi de fitoterapie (tratamente pe baza de plante), masaj si gimnastica energetica (Qi gong).

Toate aceste metode terapeutice au o baza teoretica comuna: Teoria Yin - Yang, Legea celor 5 Elemente, Teoria punctelor si meridianelor energetice, Legile corespondentei intre organele interne si tesuturi, organe de simt etc. Metoda de tratament veche de 5000 ani, acupunctura s-a raspandit din China pe intreg continentul asiatic, pentru ca apoi sa castige tot mai multi adepti in Occident.

Reflexoterapia

Reflexoterapia: tratament ce actioneaza asupra unor puncte reflexogene din talpiReflexoterapia

Este o metoda de tratament ce actioneaza asupra unor puncte reflexogene din talpi pentru a vindeca intregul organism.

Reflexoterapia are drept scop mobilizarea proceselor de autovindecare a corpului. Ea consta in exercitarea unei presiuni sustinute, cu varful degetelor, asupra unor zone sau puncte situate in talpa si care corespund unor organe sau functii ale organismului. Alte puncte reflexogene, situate in alte parti ale corpului, pot fi de asemenea stimulate in cadrul unei noi forme de reflexoterapie, numita integrala sau tibetana.

Laserterapia

Laserterapia: Terapia cu laserTerapia cu laser

Are multiple aplicatii in fizioterapie, de la terapia durerii pana la biostimularea tisulara.

Sunt doua tipuri de aplicatii: laser focalizat pe puncte dureroase si laserul divergent, scan laser, ce ofera posibilitatea tratarii unor zone mai mult sau mai putin extinse fara interventia terapeutului. Bineinteles ca terapia divergenta, scan laser, implica o durata mai lunga de aplicare decat terapia pe puncte fixe.

Crioterapia

Crioterapia (crioblatia): inducerea unei necroze locale ce urmeaza a se reepitelizaCrioterapia - crioablatia

Incepand cu secolul XX metodele utilizate in crioterapie au evoluat (prin folosirea dioxidului de carbon solid sau a oxidului de azot lichid), insa vizau in continuare numai afectiunile maligne ale tegumentului si mucoaselor. Metoda a luat amploare ca utilizare, prin extinderea aplicarii ei la nivel visceral, din 1961, cand Cooper a inventat un aparat modern de criochirurgie. Mecanismul acestui tip de terapie consta in inducerea unei necroze locale, la nivelul tesuturilor ce urmeaza a se reepiteliza.

Infraterapia

Infraterapia: Terapia cu raze infrarosiiInfraterapia - Terapia cu raze infrarosii

Radiatia infrarosie de unda lunga (care este aceeasi cu razele soarelui) patrunde adanc in corp si acolo isi are efectul vindecator. Spre deosebire de o sauna la care se produce caldura in afara corpului, caldura sanatoasa a razelor infrarosii de adancime se realizeaza prin oscilatia moleculara din tesut.

Deoarece temperatura de 40-50 grade este relativ mica, clientul poate ramane mai mult timp si mai linistit in tunelul de incalzire. Totusi va transpira foarte puternic.

Balneoterapia

Balneoterapia: Studiul apelor minerale si al namoluluiBalneoterapia - Terapii cu apa si namol

Balneoterapia inseamna folosirea bailor in scop terapeutic, precum si alte activitati auxiliare ale tratamentului corpului in apa. Balneoterapia poate fi recomandata pentru o gama larga de boli, iar beneficiile terapiei variaza de la calmarea durerii la imbunatatirea starii generale de sanatate fiind indicata atat pentru corp cat si pentru suflet.