Fitoterapia

Fitoterapia - utilizarea plantelor medicinale in scop terapeuticFitoterapia - utilizarea plantelor medicinale in scop terapeutic

Prin definitie, fitoterapia, reprezinta o ramura a terapiei care se ocupa cu mijloacele de prevenire si vindecare a bolilor, prin intermediul plantelor. Are o vechime de mii de ani si o eficienta deja dovedita. Ea foloseste plantele sub forma de extracte totale, spre deosebire de medicina alopata care recomanda doar substante extrase din plante.

Aromaterapia

Aromaterapia: Terapia cu plante si uleiuri aromateTerapia cu plante si uleiuri aromate

Aromaterapia este o ramura a fitoterapiei care foloseste esentele aromatice volatile provenite din unele plante, in scop de restabilire a starii de sanatate, folosind diferite cai; pe cale interna, sub forma de bai, inhalatii, pe cale cutanata prin masaj, etc. Uleiurile aromatice se gasesc in foarte multe plante, atit medicinale cat si cele folosite in alimentatie. Ele pot fi extrase din frunze, flori, radacini, scoarta, rasini, cojii de fructe.

Homeopatia

Homeopatia: cel mai complet sistem stiintific de vindecare, pe care omenirea l-a cunoscutTratamentul Homeopatic

Homeopatia este un sistem de tratament medical care trateaza boala cu un agent diluat si potentat, care la un subiect sanatos ar produce aceleasi simptome ale unei boli manifeste.

Termenul homeopatie deriva din grecescul "homeos", insemnand similar si "pathos", care inseamna boala. Principiul a fost remarcat inca de Hipocrate care a observat ca anumite plante medicinale administrate in doze mici si foarte mici, tind sa reproduca aceleasi simptome care apar atunci cand sunt aministrate in doze toxice.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .