Cele mai noi si inovatoare tehnologii

Tek Robotic Mobilisation Device

Cercetatorii turci au inventat un dispozitiv revolutionar pentru paraplegici, denumit Tek Robotic Mobilisation (Tek RMD). Dispozitivul le permite persoanelor paraplegice sa se miste in mod independent si sa stea in picioare pe cont propriu, un aspect crucial pentru mentinerea in stare optima a functiilor de baza ale organismului celor care au leziuni la maduva spinarii.

Tek RMD va fi lansat in Turcia, iar producatorii intentioneaza sa-l comercializeze si in alte tari europene, precum si in SUA, unde va costa 15.000 de dolari, conform Tek RMD.

Video - Recoltarea de maduva osoasa

Recoltarea de maduva osoasa si evolutia in Medicina Regenerativa

Daniel Kraft ne arata cum functioneaza Marrow Miner - un nou dispozitiv care recolteaza cu usurinta maduva osoasa, cu durere minima pentru donator. El subliniaza faptul ca celulele stem adulte gasite in maduva osoasa pot fi folosite la tratarea mai multor boli, de la Parkinson pana la boli de inima. (traducere in limba romana)

Recoltarea celulelor stem la nastere

Sangele placentar recoltat din cordonul ombilical este procesat in vederea criogenarii si, in cazul in care analizele il declara necontaminat, acesta se depoziteaza in conditii speciale (in containere cu azot lichid, la -197 C), pentru tot restul vietii sau pana cand copilul va avea nevoie de el. Prelevarea sangelui placentar dureaza intre 30 de secunde (pentru medicul care a efectuat aceasta procedura) sau 3 minute pentru cel cu mai putina experienta.

Video - Eficienta terapiei cu celule stem

Cancerele si alte boli ale sangelui pot fi tratate numai cu celule stem. In ceea ce priveste alte afectiuni, transplantul de maduva nu a fost inca suficient testat. Oamenii isi fac sperante false in legatura cu tratamentele cu celule "STEM" pentru afectiuni grave cum ar fi metastazele sau scleroza multipla in placi. Eficienta terapiei cu celule "STEM" in cazul acestor afectiuni nu a fost dovedita stiintific.

Medicii avertizeaza impotriva unor inselatorii cu astfel de tratamente pentru afectiuni carora ele nu le sunt adresate.

Video - Obama on Stem Cell Research

Agentia americana pentru medicamente a autorizat un test clinic pentru un tratament experimental bazat pe folosirea celulelor susa embrionare umane. O companie din California - Geron specializata in biotehnologie va face pentru prima data testele pe oameni.

Aceasta terapie inovatoare vizeaza pacientii care sufera de grave afectiuni ale maduvei spinarii.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .