Celule stem in Scleroza Multipla

Celule stem in Scleroza MultiplaCercetatorii chinezi au folosit celule stem pentru a reda capacitatea de a produce ovule unor ovare infertile de soareci. In timp ce spermatozoizii se produc continuu, numarul de ovule este fix de la nastere, dar oamenii de stiinta au reusit producerea de noi ovule.

Conform studiului publicat in Nature Cell Biology, celulele stem transplantate de la femele de soareci tineri au generat ovocite, femelele primitoare reusind sa se reproduca natural la imperecherile ulterioare. Noile succese vor duce la dezvoltarea medicinii regenerative si reproductive, in special tratarea infertilitatii la femei.

Ovule si sperma din celule stem

Ovule si sperma din celule stem A avea mostenitori nu va mai presupune, pe viitor, contactul dintre cele doua sexe, dar nici nu va mai fi nevoie de donatori de sperma sau ovule. Asta pentru cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au creat ovule si sperma din celule stem, scrie dailymail.co.uk. Nu de aceeasi parere sunt, insa, reprezentantii organizatiilor religioase, care spun ca astfel se diminueaza rolul clasic al familiei.

Noi metode de colectare a celulelor stem

Noi metode de colectare a celulelor stemUn studiu recent realizat pe soareci a demonstrat ca aplicarea unei duble terapii poate genera noi vase de sange, imbunatatind astfel functiile inimii dupa un atac cardiac. Rezultatele experimentelor, publicate de catre Cell Press in cotidianul Cell Stem Cell, pe de o parte, ofera o explicatiei faptului ca terapiile actuale bazate pe mobilizarea de celule stem nu sunt eficiente, iar pe de alta parte faciliteaza aparitia de noi tratamente de regenerare cardiaca.

Tratament cu celule stem impotriva SIDA

Tratament cu celule stem impotriva SIDA Oamenii de stiinta sustin ca au facut o descoperire revolutionara in lupta impotriva SIDA, prin dezvoltarea unui tratament cu celulele stem care protejeaza sistemul imunitar de virusul care provoaca maladia.

Tratamentul consta in izolarea acelor gene care duc la inmultirea virsurului HIV in organism, prin introducerea lor in celule stem umane, in laborator, urmand ca mai apoi, celulele stem sa fie introduse in maduva osoasa a pacientului.

Celulele stem sunt privite cu scepticism

Celulele stem sunt privite cu scepticism

Transplantul cu celule stem este privit cu scepticism de unii medici timisoreni, astfel ca aura de panaceu al acestor miraculoase celule pare sa paleasca in fata evidentelor.

Prof. univ. Viorel Serban, seful Clinicii Medicina Interna III - Diabet a Spitalului Judetean Timisoara, a declarat in exclusivitate pentru AGERPRES ca celulele stem nu pot trata diabetul, iar acestea nu pot constitui o certitudine nici in viitorii ani.

Vede din nou cu ajutorul ochiului bionic

Vede din nou cu ajutorul ochiului bionicUn britanic, care si-a pierdut vederea in urma cu 30 de ani, a declarat ca poate sa vada fragmente luminoase, dupa ce medicii i-au atasat un ochi bionic. Ron, in varsta de 73 de ani, a suferit o interventie chirurgicala experimentala, in urma cu sapte luni, la Spitalul Moorfield din Londra, informeaza BBC.

Barbatul a afirmat ca acum poate urmari liniile albe de pe strazi si chiar sa sorteze ciorapii dupa culoare. Ochiul bionic, Angus II, foloseste o camera video si un procesor montat intr-o pereche de ochelari de soare, care capteaza imagini intr-un sistem montat in afara globului ocular.

Trahee din celulele stem ale bolnavului

Trahee din celulele stem ale bolnavuluiChirurgii din Spania au facut un transplant care va revolutiona medicina. Ei au reusit pentru prima oara sa efectueze un transplant de trahee facuta cu celulele stem ale pacientului. Aceasta inseamna ca nu exista riscul de respingere a organului transplantat.

Operatia de inlocuire a traheei a fost complicata. Pentru inceput, medicii au prelevat traheea unui donator strain. Pe aceasta au implantat celulele stem ale pacientei, care avea nevoie de transplant. Timp de patru zile acestea au crescut intr-un reactor si au invelit traheea donata cu celule stem. In felul acesta organismul a putut fi "pacalit" ca traheea nu este un corp strain.

Testiculele - sursa de celule stem

Testiculele: sursa de celule stemCercetatorii britanici si germani sustin ca celulele din testiculele barbatilor pot fi transformate in celule stem, cu proprietati similare celor descoperite in embrioni.

Studiul oamenilor de stiinta, publicat in revista Nature, aduce noi sperante in lumea medicala, care ar putea beneficia astfel de un supliment de tesut reparator.

Pacienti cu infarct tratati cu celule stem

Pacienti cu infarct tratati cu celule stemMedicii britanici au reusit sa trateze, in premiera, doi pacienti care au suferit un infarct, injectandu-le in inima celule susa extrase din maduva lor osoasa de la sold.

Operatiile chirurgicale au fost efectuate in primele cinci ore de la producerea infarctului, la Chest and Heart Hospital din Londra. Medicii au extras celule susa din maduva osoasa de la sold, le-au izolat si le-au injectat in muschiul cardiac.