Articulatii si cartilaje regenerate naturalO echipa de cercetatori americani au reusit sa obtina, in cadrul unui studiu realizat pe iepuri, regenerarea pe cale naturala a articulatiilor si a cartilajelor, pornind de la cateva celule susa cultivate in vivo.

Aceasta reusita i-a determinat pe cercetatorii americani sa afirme ca, in viitorul nu foarte indepartat, oamenii vor putea sa nu mai apeleze la articulatiile artificiale.

Artroza, o maladie care afecteaza aproape jumatate din populatia lumii in varsta de peste 65 de ani, cauzeaza o degradare a cartilajului si a osului, necesitand adeseori implanturi de articulatii artificiale, realizate din materiale metalice si sintetice. Aceste articulatii au o durata de viata limitata, impunand astfel necesitatea unei noi operatii, dupa 10-15 ani, la pacientii care vor avea deja o varsta destul de inaintata.

Cercetatorii americani de la Universitatea Columbia din New York au inlaturat articulatia sinoviala a membrelor posterioare la 10 soareci - zona ce continea cartilajul articular si osul.

Medicii au inlocuit extremitatea osului humerus cu o matrice biologica in care au injectat un ser ce continea un factor de crestere, care stimuleaza procesul de diferentiere celulara.

Dupa patru saptamani, organismele celor 10 iepuri au regenerat integral cartilajul si osul suprimat, recapatandu-si capacitatea de a se deplasa.

In opinia medicilor americani, "regenerarea cartilajului si a osului pornind de la celulele susa ale organismului gazda, fara a extrage celule susa din corp, poate conduce la cateva aplicatii clinice reusite" pentru pacientii care au nevoie de regenerarea articulatiilor genunchilor, umerilor, soldului sau degetelor.

Sursa: RomaniaLibera

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

COMMENTS 

Postat la
%b %15, %2011
Postat de
racu adriana
sunt interesata
ma intereseaza si pe mine medicamentul prezentat mai sus, sotul meu sufera de cocsatroza bilaterala de ani buni,trebuie sa faca operatie dar este f. scumpa si nu ne permitem financiar,este pensionar si nu ne permitem acest lux, ne gandim ca daca nu ar fi scump medicamentul sa incercam.
Daca se poate sa primesc detali , si de unde se poate procura.
Va multumesc
Postat la
%b %15, %2011
Postat de
daniel
raspuns
Acesta este un studiu, nu se gaseste pe piata produsul... cand vor crede ca au reusit experimentul, vor face teste si pe oameni si atunci cred ca se va gasi ceva prin farmacii :?:

Citeste aici: https://www.prostemcell.ro/afectiuni-si-boli/artroza.html
Postat la
%b %15, %2011
Postat de
maria
Buna
frumos, interesant, dar fara practica...
Postat la
%b %21, %2013
Postat de
tianu
coxartroza
cand va aprea produsul ???
Postat la
%b %24, %2015
Postat de
ro maria
despre mediament
Si eu sunt interesata de acest medicament

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează