stemcellresearchProgresul in medicina depaseste, uneori la propriu, bariera omenescului. Ceea ce, cu ani in urma, nu putea fi considerat nici macar un gand nebunesc, astazi devine realitate.

Potrivit BBC, Guvernul britanic a dat unda verde experimentelelor cu embrioni animalo-umani, ce vor fi folositi pentru a extrage celule stem, esentiali in gasirea leacurilor pentru maladii grave, cum ar fi Alzheimer. 'Intentia noastra nu este sa cream un hibrid om-bovin bizar, vrem sa folosim aceste celule pentru a intelege mai bine cum sa facem celulele stem umane mai bune', sustin cercetatorii. Initial interzisa de Executivul londonez, tehnica a fost acceptata, cu conditia ca hibridul sa fie 99.9% uman si 0.1% animal.

Embrionii vor fi in proportie de 99% umani, cu o componenta animala de circa 0,1 %, insa vor fi distrusi in timp de 14 zile si nu vor putea fi implantati intr-un uter, fiind folositi doar in cercetare, potrivit constringerilor guvernamentale.

Vestea a fost primita cu entuziasm in randul echipelor de specialisti. 'Este o veste minunata si un rezultat pozitiv nu numai pentru munca noastra, ci si pentru progresul stiintei in general. Speram ca va conduce la noi tehnologii de pe urma carora sa beneficieze toata lumea', a afirmat Lyle Armstrong, cercetator la Universitatea din Newcastle.

Sursa: Revista Presei

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează