Celule stem obtinute din laptele umanO noua sursa de celule stem a fost descoperita de specialistii australieni sub forma laptelui uman. Noua descoperire se pare a fi una epocala pentru medicina regenerativa, deoarece in acest mod se pot recolta celule stem fara a se mai recuge la distrugerea embrionilor umani. Peter Hartmann, cercetator in cadrul Universitatii de Vest din orasul australian Crawley, a anuntat descoperirea de celule stem in laptele uman inca din anul 2008.

In prezent, cercetatarii australieni le-au cultivat in conditii de laborator si au reusit cu aceasta ocazie sa le tranforme in cele trei tipuri de straturi embrionice, endodermul, mesodermul si ectodermul.

"Celulele stem extrase din lapte de mama pot deveni celule din tesutul osos, articular, muscular, pancreatic. Se pot transforma in celule hepatice care produc albumina sau chiar neuroni. Celulele stem extrase din lapte contin aproape toata gama de proteine din organismul uman, si spre bucuria oamenilor care au nevoie de celule stem, acestea se gasesc din abundenta in laptele de san" declara Foteini Hassiotou, cercetator in cadrul aceluiasi experiment.

Sursa: New Scientist

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează