Celulele stem ar putea trata Scleroza MultiplaTransplantul de celule stem ar putea controla si chiar vindeca scleroza multipla atunci cand tratamentul este facut in stadiul incipient al bolii, arata un studiu aparut in revista "The Lancet Neurology".

Scleroza multipla este o boala autoimuna care afecteaza sute de mii de oameni. Este cauzata de un defect al sistemului imunitar, care duce la alterarea nervilor, ceea ce poate cauza simptome precum vederea incetosata, pierderea echilibrului si paralizie.

La inceput, boala provoaca simptome intermitente, partial reversibile. Cercetatorii au recoltat de la pacienti celule stem, pe care le-au inghetat. Celulele stem au fost apoi transplantate, ceea ce a dus, practic, la "resetarea" sistemului imunitar. "Celulele stem arata din ce in ce mai mult potential de tratament pentru scleroza multipla", a declarat Doug Brown, medic la MS Society din Marea Britanie.

Starea de sanatate a niciunuia dintre cei 21 de adulti cu scleroza multipla carora li s-a facut transplant de celule stem nu s-a deteriorat intr-un interval de trei ani.

Sursa: EvZ

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează