Clonare umana pentru celule stemO companie californiana a anuntat ca a folosit tehnologia clonarii pentru a crea cinci embrioni umani, cu scopul de a produce celule stem identice din punct de vedere genetic cu ale pacientilor, transmite Reuters.

Compania Stemagen Corp. din La Jolla, California afirma ca a obtinut cinci embrioni umani folosind celule cutanate de la doi barbati adulti care lucreaza la centrul de fertilizare in vitro al companiei. Compania a efectuat nenumarate teste pentru a verifica daca embrionii sunt clonele perfecte ale donatorilor, embrionii fiind distrusi in acest proces.

{googleads}Cercetatorii au folosit o tehnica numita de transfer nuclear de la celule somatice (SCNT), care presupune implantarea nucleului unei celule de la donator intr-un ovul. Este aceeasi tehnica folosita pentru clonarea oii Dolly, primul mamifer clonat dupa un adult.

Daca afirmatiile lor se confirma, echipa californiana este prima care dovedeste ca a clonat fiinte umane pentru a le folosi ca sursa de celule stem, cele mai pretioase celule din corpul uman, pentru ca au capacitatea de a se transforma in aproape orice tip de tesut. Pe de alta parte, cercetarorii spera sa foloseasca aceasta tehnica pentru a crea surse de celule, tesuturi sau organe pentru transplant, identice din punct de vedere genetic cu cele ale pacientilor.

Sursa: Revista Presei

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .