Celule din piele, transformate in nervi

Celule din piele, transformate in nerviCercetatorii americani cred ca, in scurta vreme, Alzheimerul si Parkinsonul ar putea fi tratate, ei obtinand, in cadrul unui experimet, nervi din celule ale pielii cobailor.

Chiar daca experimetul derulat la Universitatea Stanford, in California, s-a realizat pe soareci, oamenii de stiinta cred ca rezultatele ar fi valabile si in cazul oamenilor, fara a mai fi nevoie de celulele stem, relateaza Reuters.

Dintii stimulati sa se autorepare

Dintii stimulati sa se autorepareIn cativa ani, dintii afectati de carii vor putea fi stimulati sa se autorepare sau sa creasca din nou, asa cum reiese din cercetarile oamenilor de stiinta francezi.

Reactivand la nivel local celule stem existente, cercetatorii au obtinut autorepararea dintilor, deocamdata, la soareci.

Celulele stem vindeca orbirea

Celulele stem vindeca orbireaUn tratament pe baza de celule stem, brevetat de o echipa de medici din Newcastle, a avut ca rezultat redobandirea vederii pentru opt pacienti care orbisera la unul dintre ochi. "Acest tratament mi-a schimbat viata", a declarat unul dintre pacienti, Russell Turnbull, care si-a pierdut vederea cu ochiul drept in urma unei incaierari in urma cu 15 ani, informeaza publicatia Financial Times.

Celulele susa pot repara creierul iradiat

Celulele susa pot repara creierul iradiatTransplantul de celule susa embrionare umane ar putea reprezenta, in viitor, o metoda de restaurare a capacitatilor cognitive afectate de radioterapie, asa cum lasa sa se inteleaga experimentele realizate pe cobai, se arata intr-un studiu publicat in Analele Academiei Nationale Americane de Stiinte (PNAS).

Oamenii de stiinta au observat ca animalele carora li s-au transplantat celule susa embrionare umane si-au regasit capacitatile de invatare si memorare, care au revenit la nivelul normal, la patru luni dupa ce au fost supuse radioterapiei.

Celule stem din dintii de lapte ai copiilor

Celule stem din dintii de lapte ai copiilorCelulele stem vor vindeca diverse boli dentare sau vor regenera oasele dupa fracturi. De anul viitor, procedurile de recoltare si stocare ar putea fi realizate si in Romania. In Grecia si Bulgaria, pretul depaseste 1.000 de euro.

Banalii dinti de lapte care le cad in mod natural tuturor copiilor aflati la prepubertate s-ar putea transforma intr-o sursa de celule stem. Recoltarea se poate face de la varsta de 4 ani pana la 14. Dintr-un dinte se pot preleva intre 1.500 si 3.000 de celule stem, care vor fi depozitate pentru 20 de ani.

Vaccin impotriva cancerului la colon

Vaccin impotriva cancerului la colonUn vaccin pe baza de celule susa a inregistrat rezultate promitatoare impotriva cancerului la colon, ajutand sistemul imunitar sa identifice si sa atace tumorile din organism, informeaza express.co.uk.

Cercetatorii din Statele Unite ale Americii si China au demonstrat ca celulele susa embrionare pot sa ajute organismul sa lupte eficient impotriva cancerului la colon. Testele efectuate pe soareci au relevat faptul ca noul vaccin stimuleaza raspunsul antitumoral din partea organismului. Cercetatorii spera sa demonstreze in viitorul apropiat ca aceste celule susa embrionare pot fi utile si in combaterea altor tipuri de cancer.

Sani mariti prin folosirea celulelor stem

Sani mariti prin folosirea celulelor stem

Cercetatorii britanici au reusit sa implineasca dorinta unei mari majoritati feminine: sani mai mari, talie mai mica.

Tratamentul foloseste celule stem prelevate din grasimea de pe abdomen sau coapse si cresterea lor in interiorul sanilor, informeaza Daily Mail. Chirurgii sunt de parere ca aceasta procedura va duce la obtinerea unor sani mai mari si mai naturali in aparenta, fata de implanturile folosite pana acum.

Celulele stem in conditii de microgravitatie

Celulele stem in conditii de microgravitatieO echipa de cercetatori australieni a publicat rezultatul unui studiu care scoate la iveala faptul ca celulele stem - celule embrionare inca nediferentiate pentru a indeplini diferite functiuni - produc alte proteine in conditii de microgravitatie decat in conditii normale.

S-a constatat ca sunt produse mai multe proteine care contribuie la scaderea densitatii osoase si a masei musculare.