Un medic italian a clonat trei copii

Un medic italian a clonat trei copiiUn controversat ginecolog italian, Severino Antinori, care a inseminat luna trecuta o femeie, desi sotul sau era in coma, sustine ca a reusit sa cloneze trei copii care au acum varsta de 9 ani si traiesc in tari din Europa de Est.

"Am folosit tehnica clonarii umane pentru a aduce pe lume trei copii, doi baieti si o fetita care au acum varsta de 9 ani. Acesti copii s-au nascut sanatosi si in prezent au o stare a sanatatii excelenta", a declarat celebrul ginecolog, citat de Fox News.

Primul om care s-a clonat singur

el Wood: Primul om care s-a clonat singurCercetatorul Samuel Wood este primul om care s-a clonat singur... Pana sa va ambalati trebuie sa va spun ca experimentul nu a fost dus pana la capat dar a provocat o furtuna de proteste din partea celor cu principii etice si religioase.

Ideea acestui experiment a fost producerea in viitor de celule stem acele celule care se pot divide in oricare tip de celula umana din cele 220 existente.

Stop cancerului prin utilizarea celulelor stem

Stop cancerului prin utilizarea celulelor stemCelulele stem ar putea fi folosite pentru tratamentul personalizat al cancerului. Cercetatorii au folosit celule stem dintr-un cancer ovarian si celule stem embrionare pentru a crea o tumora canceroasa (la un soarece) care sa mimeze modul de dezvoltare in organismul uman.

Iranienii au reusit sa obtina tesut splenic si hepatic pornind de la celule stem embrionare. Tesutul splenic poate fi obtinut si fara eritropoietina, dar in prezenta acesteia procesul este accelerat.

Sangele artificial in spitale

Sangele artificial in spitalePornind de la celule embrionare, cercetatorii americani au reusit sa creeze celule sangvine, ceea ce deschide calea spre productia nelimitata de sange uman.

Crizele de sange din spitale ar putea lua sfarsit, arata un studiu preluat din revista "Blood" de publicatia "Times". Asta daca se va reusi productia pe scara larga de sange obtinut din celule embrionare.

Metoda noua de creare a celulelor stem

Metoda noua de creare a celulelor stem

O echipa de cercetatori japonezi de la Universitatea Kyoto a reusit sa obtina celule stem din celule normale, folosind un material genetic numit plasmida.

Cercetatorii de la Universitatea Kyoto au obtinut celule stem folosind un inel din plasmida (mactomolecula de ADN prezenta in unele bacterii si celule, care se poate replica autonom folosind cromozomul "gazdei"), relateaza Reuters.

Crearea de embrioni animalo-umani

Crearea de embrioni animalo-umaniCamera Comunelor din Parlamentul britanic a aprobat o lege care le permite cercetatorilor sa creeze embrioni hibrizi (animalo-umani) in scop de cercetare, anunta AFP. In ciuda opozitiei gruparilor religioase si a celor pro-viata, noua lege a fost votata cu 355 de voturi pentru si 120 impotriva. Ea va ajunge acum in Camera Lorzilor si ar putea intra in vigoare in noiembrie.

Ea a fost dezbatuta luni de zile si va permite si crearea de "frati salvatori" - copii asemanatori genetic cu o sora sau cu un frate bolnav pe care trebuie sa-l ajute cu materialul lor genetic.

Pacient bolnav de SIDA vindecat

Pacient bolnav de SIDA vindecatUn grup de medici din Berlin au anuntat ca au vindecat un om de SIDA, dupa ce i-au facut un transplant de celule stem de la o persoana rezistenta la virus, scrie International Herald Tribune.

Chiar daca vindecarea pacientului este o mare realizare medicala, expertii spun ca acest tratament nu va avea un impact imediat in lupta cu virusul inmunodeficientei umane (HIV). Cercetatorii americani sustin ca tratamentul este imposibil de aplicat pentru milioanele de oameni ce sufera de SIDA in Africa, fiind aproape imprcaticabil pentru pacientii spitalelor de top.

Malformatiile cardiace sunt vindecate

Malformatiile cardiace sunt vindecateConform ultimelor cercetari, sangele din cordonul ombilical, foarte bogat in celule stem, poate ajuta la tratarea malformatiilor cardiace de care sufera mii de copii la momentul actual.

Cardiologii de la University Hospital din Munchen spun ca peste 5-7 ani va fi posibil transplantul de valve ale cordului la copii, aceste valve provenind din sangele din propriul cordon ombilical. Cercetatorii au relatat pe larg aceste descoperiri la intalnirea anuala a American Heart Association.

Celule care vindeca inima

Celule care vindeca inimaREVOLUTIONAR! Celulele obtinute din piele ar putea fi folosite pentru crearea unor celule stem care sa repare inima, sustin cercetatorii de la Universitatea Wisconsin Madison (SUA).

Cu ajutorul acestora s-ar putea crea asa-numitele cardiomiocite (celule musculare cardiace). "Este un rezultat incurajator si ar putea fi de folos, in viitor, in terapie", spune profesorul Tim Kamp.