Celulele stem ar putea trata SM

Celulele stem ar putea trata Scleroza MultiplaTransplantul de celule stem ar putea controla si chiar vindeca scleroza multipla atunci cand tratamentul este facut in stadiul incipient al bolii, arata un studiu aparut in revista "The Lancet Neurology".

Scleroza multipla este o boala autoimuna care afecteaza sute de mii de oameni. Este cauzata de un defect al sistemului imunitar, care duce la alterarea nervilor, ceea ce poate cauza simptome precum vederea incetosata, pierderea echilibrului si paralizie.

Crearea celulelor stem blocata

Crearea celulelor stem blocataEfortul Marii Britanii de a demara, la nivel mondial, o cercetare in privinta celulelor stem, in vederea clonarii animale si umane, s-a lovit de etica. Astfel, la nici un an de la intrarea in legalitate a exploatarii celulelor stem, oamenii de stiinta au fost nevoiti sa isi intrerupa cercetarile. "Din considerente morale", spun acestia.

Unul dintre cercetatorii implicati in studiul celulelor stem a declarat, in exclusivitate pentru cotidianul The Independent, ca fondurile alocate acestui demers stiintific au fost sistate de catre comisia de oameni de stiinta responsabila cu alocarea de fonduri pentru cercetare.

Vaticanul condamna clonarea si inseminarea

Vaticanul condamna clonarea si inseminareaVaticanul isi exprima pozitia de total dezacord fata de fertilizarea artificiala si toate celelalte metode folosite de majoritatea cuplurilor infertile pentru a avea copii. Printre practicile condamnate de Vatican se mai afla clonarea si cercetarile cu celule stem, considerate imorale.

Documentul a fost indelung asteptat de catre aripa considerata putenic doctrinara a Vaticanului, care considera ca, prin redactarea lui, s-a facut un pas important intr-un domeniu in care guvernele din intreaga lume se lupta sa elaboreze o legislatie clara.

Terapia cu celule stem naste suspiciuni

Terapia cu celule stem naste suspiciuniClinici din intreaga lume ar putea exploata speranta oamenilor oferind terapii cu celule stem despre care nu s-a dovedit ca sunt eficiente, a aratat un grup de experti in celule stem intr-un raport dat ieri publicitatii, anunta Reuters.

Societatea Internationala pentru Cercetarea Celulelor Stem a lansat un ghid pentru cercetatori si unul pentru pacienti, in care unele clinici erau criticate.

Primul transplant de organ "prelucrat"

Primul transplant de organ "prelucrat": TraheeaO iberica in varsta de 30 de ani este prima persoana care a beneficiat de un organ produs din propriile celule stem, informeaza The Times.

Laboratoare din Marea Britanie, Italia si Spania au colaborat pentru a produce o parte de trahee pentru Claudia Castillo, din Barcelona.

Medicii au folosit o grefa de la un donator, in care au fost implantate celule stem preluate de la Castillo. Operatia a avut loc in urma cu cateva luni, iar personalul medical considera interventia un succes, dupa ce s-a constatat ca noul organ a fost acceptat de organismul femeii.

Ciroza, invinsa cu ajutorul celulelor stem

Ciroza, invinsa cu ajutorul celulelor stemO echipa coordonata de profesor doctor Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic - Fundeni din Capitala, a efectuat, primul transplant de celule stem din Romania pentru o afectiune metabolica a ficatului.

Pacientul, o femeie in varsta de 46 de ani, suferea de o afectiune a ficatului, pe care medicii spera sa o corecteze cu ajutorul transplantului celular, informeaza Mediafax.

Celulele stem in paralizia cerebrala

Celulele stem in paralizia cerebralaCu totii am auzit despre controversele starnite de folosirea celule stem din cordonul ombilical, insa intr-adevar stim valoarea acestora?

Un baietel din Sacramento care sufera de o boala incurabila poate fi considerat dovada vie ca transplantul de celulele stem din cordonul ombilical are un rezultat remarcabil, el numarandu-se printre primele persoane care au beneficiat de un transplant de celule stem.

Diabetul tratat cu celule stem

Diabetul tratat cu celule stem

Tratamente promitatoare cu celule stem contra diabetului zaharat - Tip 1

Profesorul Julio Voltarelli de la Universitatea Sao Paulo Brazilia si profesorul Richard Burt de la Universitatea Northwerterm din Chicago – SUA au efectuat un studiu clinic pe 14 pacienti.

Tratamentul administrat intravenos a fost urmat de transplantul cu celule stem prelevate din sangle periferic si cultivate in laborator. Celulele stem au ca scop mentinerea functiei celulelor beta din pancreas, producatoarele de insulina.

Registrul donatorilor de celule stem

Registrul donatorilor de celule stemRezultatele obtinute in transplantul de celule stem efectuat la Clinica de Hematologie si Transplant de Maduva din Targu-Mures sunt similare celor obtinute in Uniunea Europeana.

Transplantul de celule stem precum si noi tratamente in leucemiile cronice si acute reprezinta principala tema a acestui eveniment medical, onorat cu prezenta a peste 100 de personalitati din tara si din Uniunea Europeana.