Picior refacut cu celule stemPremiera medicala in Marea Britanie. Chirurgii au folosit o tehnica revolutionara, bazata pe celule stem, pentru a reface piciorul unei femei, ranita intr-un grav accident.

In urma cu noua ani, Diane Stuttard a fost lovita de o masina, care a tarat-o cateva sute de metri si i-a strivit piciorul stang. Femeia a suferit 11 operatii, dar medicii n-au reusit sa-i sudeze la loc oasele, pentru ca o bucata de os s-a infectat si astfel a impiedicat vindecarea.

{googleads}"Medicii m-au sfatuit sa accept amputarea piciorului la un chirurg din Leeds, dar, din fericire, am spus ca vreau sa epuizez toate caile. Sunt bucuroasa ca am asteptat", a declarat pacienta Diane Stuttard.

Chirurgii din Kent au apelat la o procedura in premiera mondiala pentru a-i reface piciorul. Au scos bucata distrusa si i-au injectat propriile celule stem, care ajuta osul sa creasca cu un centimetru pe luna, pana va ajunge la dimensiunea initiala. Va dura un an si jumatate pana cand piciorul se va reface complet. Diane abia asteapta sa poata merge fara carje si proteze.

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .