Stop cancerului prin utilizarea celulelor stemCelulele stem ar putea fi folosite pentru tratamentul personalizat al cancerului. Cercetatorii au folosit celule stem dintr-un cancer ovarian si celule stem embrionare pentru a crea o tumora canceroasa (la un soarece) care sa mimeze modul de dezvoltare in organismul uman.

Iranienii au reusit sa obtina tesut splenic si hepatic pornind de la celule stem embrionare. Tesutul splenic poate fi obtinut si fara eritropoietina, dar in prezenta acesteia procesul este accelerat.

International Stem Cell Corporation (OTCBB: ISCO) a inceput un studiu preclinic pentru testarea celulelor stem in tratarea afectiunilor retiniene. Celulele stem sunt obtinute din ovule nefecundate. Noua tinta a cercetatorilor este folosirea celulelor stem pentru cresterea de noi dinti. Celulele vor fi obtinute din prima dentitie sau de la maselele de minte (ambele surse fiind foarte accesibile). Se estimeaza ca in 5, maxim 10, ani se va perfectiona o metoda pentru atingerea scopului.

Sursa: ContraBoli

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează