TVA pentru Bancile de Celule Stem din EuropaServiciile de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem nu sunt scutite de TVA

Curtea Europeana de Justitie a concluzionat ca toate serviciile oferite de bancile de celule stem, inclusiv cele de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem nu beneficiaza de scutire de T.V.A.

In lumina acestei decizii, Stem-Health Unirea, intelege aplicarea TVA pentru intreg pachetul de servicii de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem, potrivit unui comunicat.

Furnizorul de servicii medicale a anuntat ca va suporta partial costurile rezultate prin introducerea TVA, reducand pretul de baza al serviciilor sale.

Curtea Europeana de Justitie a hotarat introducerea TVA considerand ca activitatile desfasurate de bancile de celule stem nu intra nici in domeniul "spitalizare si ingrijiri medicale", si nici in cel al "prestarii de ingrijiri medicale", prevazute in Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006. In ceea ce priveste TVA, Romania trebuie sa transpuna Directivele europene in legislatia nationala si sa le aplice obligatoriu. Astfel, Codul Fiscal este armonizat cu Directivele europene, iar interpretarile date de Curtea Europeana de Justitie asupra directivelor reprezinta puncte de referinta, Ministerul Finantelor Publice facand deseori trimitere la acestea.

Stem-Health Unirea este banca familiala de celule stem a Centrului Medical Unirea, infiintata in 2008.Toate procedurile de izolare, procesare si stocare a celulelor stem urmate de Stem-Health Unirea sunt identice cu cele urmate de Stem-Health Hellas, banca partenera, prima banca privata din Europa acreditata FACT-NetCord (organism international ce stabilieste standardele de calitate pentru bancile de celule stem). Centrele de transplant de renume colaboreaza, in special, cu bancile de celule stem acreditate FACT-NetCord.

Sursa: AmosNews

Nota editorului: Acest articol nu este destinat sa ofere sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează