mai-multe-ong-uri-picheteaza-cnasMedicii, pacientii si furnizorii de servicii si produse medicale pot depune reclamatii pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in doua corturi special amenajate.

Protestul se anunta de lunga durata, pâna pe 30 septembrie, in fiecare zi de la ora 9.00 la ora 19.00. Actiunea a fost initiata dupa tragedia de la maternitatea Giulesti.

ONG-urile cer resuscitarea sistemului sanitar si transparenta in ce priveste administrarea fondurilor. ONG-urile mai cer autoritatilor sa nu restranga lista medicamentelor compensate si sa nu modifice contractul cadru de servicii medicale.

"Acesti oameni nu au nicio alternativa. Este vorba de pacientii cu cancer, pacientii cu hepatite, cu ciroze, pacientii trasplantati. Ce fac acestia? Sunt sortiti mortii. Asa cum listele de medicamente au promis ca nu le vor modifica si le-au modificat, asa si cu acest contract cadru. Credem ca va fi mult mai rau", declarat presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu.

Realitatea.net

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .