Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

Ziua Internationala a Persoanelor cu DizabilitatiIn 1992 Organizatia Natiunilor Unite a proclamat 3 decembrie drept Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. De atunci, an de an, in intreaga lume este promovat acelasi mesaj: "Oameni egali - Drepturi egale". Un mesaj de constientizare a faptului ca persoanele cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca toti ceilalti.

In zece ani, guvernele statelor europene ar trebui sa schimbe strategia in ceea ce priveste persoanele cu dizabilitati, potrivit initiativei prezentate de Comisia Europeana la 15 noiembrie, in Parlamentul European.

Mecanismul de coplata, aprobat

Mecanismul de coplata, aprobatMinistrul Sanatatii Cseke Attila, a prezentat legislatia privind introducerea, de anul viitor, a mecanismului de coplata, prin tichetul moderator pentru sanatate. Ministrul Sanatatii a mai subliniat ca, acest mecanism de coplata, va duce la constientizarea populatiei fata de costurile pentru sanatate si la responsabilizarea fata de consumurile proprii de servicii.

Ministerul Muncii incalca drepturile persoanelor cu dizabilitati

Scrisoare deschisa adresata Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu privire la solicitarea de modificare a Programului de Interes National in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati

Ministerul Muncii incalca drepturile persoanelor cu dizabilitatiInstitutul pentru Politici Publice a acuzat Ministerul Muncii ca a incalcat drepturile unora din drepturile persoanelor cu dizabilitati, prin adoptarea Programului de Interes National in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap.

"Programul de Interes National promoveaza institutionalizarea/ reinstitutionalizarea persoanelor cu dizabilitati in servicii de tip rezidential de capacitate mare (80 de persoane), incalcand astfel dreptul persoanelor cu dizabilitati de integrare in comunitate si de participare la viata acesteia si, de asemenea, nu permite finantarea unor servicii la domiciliu sau a altor servicii comunitare de suport care sa previna institutionalizarea, izolarea sau segregarea de comunitate a persoanelor adulte cu dizabilitati", se arata in scrisoarea deschisa remisa de catre IPP.

Laura Jones: dansatoarea din scaunul cu rotile

Laura Jones: dansatoarea din scaunul cu rotileCand afirma ca e dansatoare, oamenii se uita lung la ea si o corecteaza. Putini sunt cei care cred ca o persoana in scaun cu rotile poate dansa. Si totusi Laura Jones a facut din asta o cariera. La cei douazeci si sapte de ani pe care ii are, e dansatoare profesionista si e una dintre putinele persoane cu dizabilitati motorii care a absolvit nivelul avansat al cursurilor de dans.

Angajatorii resping persoanele cu dizabilitati

Angajatorii resping persoanele cu dizabilitatiAngajatorii romani fug de persoanele cu dizabilitati

Doar 12% din persoanele cu dizabilitati au loc de munca in Romania, tara noastra plasandu-se astfel pe ultimul loc in Europa, unde media de angajare a acestor persoane este de 50%.

Suzana Dobre, director executiv la Societatea Academica Romana, a discutat cu cititorii Ziare.com despre situatia persoanelor cu dizabilitati in Romania, despre sistemul de stimulente si penalitati pentru firmele care au obligatia de a angaja persoane cu dizabilitati si despre atitudinea acestora in raport cu societatea.

Umilinta pentru persoanele cu dizabilitati

Umilinta pentru persoanele cu dizabilitati

Comisia de Evaluarea a Persoanelor Adulte cu Handicap, umilita!

Guvernantii nu se dezic, atunci cand vine vorba de decizii proaste, luate in detrimentul romanilor. Dupa ce au redus indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati, dupa ce i-au lasat fara asistentii personali de care depindeau pentru o viata decenta, acum, sunt loviti si cei care faceau posibila acordarea indemnizatiilor.

Presedintele CEDO si problemele Romaniei

Presedintele CEDO si problemele RomanieiPresedintele CEDO, Jean Paul Costa, a declarat ca, pe langa problema retrocedarii proprietatilor, constatata recent in cazul pilot al CEDO, exista si alte probleme precum durata excesiva a proceselor, conditiile de detentie si divergenta intre jurisprudenta diferitelor Curti de Apel.

Totodata, el a adaugat ca retrocedarea proprietatilor nu este singura problema cu caracter repetitiv constatata de instanta de la Strasbourg in ceea ce priveste Romania, potrivit Mediafax.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .