Conferinta TEDxBucharest 2010

Conferinta TEDxBucharest 2010Cei care fac lucrurile sa se intample in Romania de astazi se reunesc pe 15 octombrie 2010, la Crystal Palace Ballrooms (Calea Rahovei 198A), pentru conferinta TEDxBucharest - unde ideile bune se intalnesc cu oamenii care au nevoie de ele. Ultimele zile de inscrieri pentru conferinta internationala TEDxBucharest 2010 : locul unde ideile bune se intalnesc cu oameni care au nevoie de ele. Cei treisprezece vorbitori din patru tari vor acoperii domenii ca tehnologie, cultura, divertisment, sport, biologie, leadership, educatie si antreprenoriat.

Romanii prefera sa doneze decat sa faca voluntariat

Romanii prefera sa doneze decat sa faca voluntariatRomanii prefera sa faca donatii, mai ales pentru biserica - 52 la suta dintre cetatenii romani - decat sa lucreze voluntar in beneficiul comunitatii alaturi de un ONG. Potrivit unui studiu, numai 3,7 la suta dintre cetatenii Romaniei sunt voluntari care lucreaza pentru o organizatie neguvernamentala.

In plus, aproximativ jumatate dintre cetateni (48 la suta) cunosc faptul ca sistemul fiscal le permite directionarea a 2 la suta din impozitul pe venitul anual catre organizatiile neguvernamentale, dar doar 17 la suta au pus in aplicare acest mecanism. Mecanismul 2 la suta a determinat directionarea a peste 57 de milioane de euro (raportat la cursul BNR mediu al anului pentru care s-a realizat directionarea) pentru anii fiscali 2004 - 2008.

Centru multifunctional pentru tinerii cu dizabilitati

Centru multifunctional pentru tinerii cu dizabilitatiPeste 700 de copii si tineri cu dizabilitati fizice, psihice si sociale vor avea acces imbunatatit la educatie si pe piata muncii, precum si o viata mai buna pentru familiile lor, ca urmare a unui nou proiect intitulat "Centrul multifunctional, o sansa pentru viitorul copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din regiunea Nord-Vest, Sud – Est si Sud-Vest Oltenia", lansat de Fundatia World Vision Romania si finantat de Uniunea Europeana.

Trei sferturi din romani sunt asistati social

Trei sferturi din romani sunt asistati socialRomania este o tara a asistatilor social, spune Andreea Paul Vass pe blogul sau. Consilierul economic al primului ministru sustine ca in doar 8 ani, numarul asistatilor social a crescut de la 5,4 milioane la 13, 8 milioane de persoane. Un grup interministerial lucreaza acum la elobararea unui nou Cod de asistenta sociala. Scopul sau este directionarea ajutoarelor sociale catre persoanele care au cu adevarat nevoie, sustine Andreea Paul Vass.

Lifturi si platforme de acces in reteaua de metrou

Lifturi si platforme de acces in reteaua de metrouMetrorex a incheiat un contract cu asocierea Somet/Schindler Romania/Tiab de 68,22 milioane de lei pentru a monta lifturi si platforme de acces in actuala retea de metrou destinate persoanelor cu handicap, a anuntat, miercuri, operatorul.

Contractul este finantat printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si are o durata de un an.

Copii nevazatori, premiati cu aur

Copii nevazatori, premiati cu aurPerformanta: Au castigat 14 medalii la un concurs paralimpic

O companie petroliera maghiara sprijina asociatiile care deruleaza programe de terapie pentru copiii care sufera de diferite afectiuni cronice sau care se recupereaza dupa o boala grava. Editia de anul acesta a programului de finantare a fost lansata ieri, iar pana in data de 25 octombrie asociatiile sunt asteptate sa-si depuna proiecte.

Reinsertie sociala a persoanelor cu dizabiliatati

Reinsertie sociala a persoanelor cu dizabiliatatiPatronatul Medicinei Integrative a organizat marti, 21 septembrie, la Bucuresti, in cadrul proiectului "Retea regionala pentru promovarea si aplicarea conceptelor economiei sociale in vederea cresterii sanselor de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati", proiect cofinantat din Fondul Social European, o masa rotunda cu tema "Caracteristici si probleme intalnite in experienta organizatiilor care au lucrat si lucreaza cu persoane cu dizabilitati".

Gala - Abilitatile persoanelor cu dizabilitati

Gala persoanelor cu dizabilitati: Angajeaza Abilitatea!Gala persoanelor cu dizabilitati - Angajeaza Abilitatea!

O zi pe an vom oferi un spatiu public de intalnire intre persoanele cu dizabilitati, angajatori publici si privati, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si mass media. O zi pe an in care noi, cu totii, sa ne unim fortele in a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati si in a le arata recunoastere celor care lucreaza pentru ca aceste persoane sa fie alaturi de noi in toate aspectele vietii sociale.

TVA pentru inmatricularea masinilor noi

TVA pentru inmatricularea masinilor noiVesti noi pentru cei care se decid sa cumpere autoturisme din Uniunea Europeana: Persoanele fizice nu mai pot inmatricula vehicule noi provenite din UE fara dovada platii TVA in cazul masinilor noi, sau fara sa prezinte un certificat care ii scuteste de acesta taxa, in cazul celor uzate.

Astfel, potrivit unui Ordin al ministerelor Administratiei si Internelor si al Finantelor Publice, intrat vineri in vigoare, persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA (persoane fizice) si solicita inmatricularea unei masini nou achizitionate din spatiul intracomunitar vor trebui sa depuna un "Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", emis de Agentia Nationale de Administrare Fiscala.In cazul unui autoturism second hand, persoana care solicita inmatricularea trebuie sa prezinte un document care atesta ca masina nu intra sub incidenta platii TVA.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .