Consecintele medicale ale violentei in familie

Consecintele medicale ale violentei in familieTraim cu falsa impresie ca violenta domestica este intalnita in special in patura de jos a societatii, ca victimele sunt persoane "slabe", care nu sunt in stare sa paraseasca o relatie abuziva sau chiar ca persoana abuzata ar putea sa opreasca abuzul daca ar fi suficient de hotarata. E adevarat ca problemele financiare reprezinta un factor de risc si pot genera reactii agresive, insa violenta domestica este rezultatul nevoii unei persoane de a demonstra partenerului ca detine controlul, ca puterea e in mainile sale.

Scaunul cu rotile nu ne reprezinta, doar intelectul!

Scaunul cu rotile nu ne reprezinta, doar intelectul"Scaunul cu rotile nu ne reprezinta, doar intelectul!" este un mesaj scurt, care reprezinta o realitate pentru persoanele cu dizabilitati, conceput cu scopul de a fi inteles de oricine, indiferent de gradul de cultura. Mesajul se doreste a fi si un bun prilej de lupta impotriva discriminarii, pentru ca, in general, in societate, exista tendinta de a asocia handicapul fizic cu retardul. Aspectul nu corespunde in niciun caz cu realitatea. De aceea, am gasit de cuviinta sa tratam acest subiect, pe de o parte pentru a scoate in evidenta o drama traita de aceasta categorie sociala, considerata in Romania defavorizata, si, pe de alta parte, pentru a arata capacitatea acesteia de a se adapta, de a-si folosi intelectul si de a fi, astfel, utila societatii.

Piata muncii neadaptata pentru persoanele cu dizabilitati

Piata muncii neadaptata pentru persoanele cu dizabilitatiIn Romania, piata muncii nu e adaptata pentru persoanele cu dizabilitati, nici ca accesibilizare, nici ca mentalitate. Rezultatul: doar 11% dintre acestea isi gasesc un loc de munca.

Romania are o rata de angajare a persoanelor cu dizabilitati de aproape cinci ori mai mica decat state europene cu sisteme sociale bine puse la punct, precum tarile nordice. Astfel, daca la noi, doar 11% dintre persoanele cu handicap au reusit sa-si gaseasca un loc de munca, multe fiind platite cu putin peste salariul minim pe economie, in Finlanda, spre exemplu, rata de angajare a celor cu probleme de sanatate ajunge la aproape 50%.

Produse alimentare acordate de U.E.

Produse alimentare acordate de U.E.In conformitate cu prevederile Art. 3, Alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 600/13.05.2009, cele mai defavorizate categorii de persoane, beneficiaza de ajutoare alimentare, in cadrul programului PEAD 2010.

I. Categoriile de persoane cele mai defavorizate care vor beneficia de ajutoare alimentare in cadrul planului sunt:

Dreptul la asistenta sociala, conditionat

Dreptul la asistenta sociala, conditionatPersoanele cu handicap care nu merg la evaluare cu 30 de zile inainte de expirarea certificatului vor ramane fara ajutorul social, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii.

De asemenea, beneficiarii de indemnizatii de handicap vor fi obligati sa se prezinte la control ori de cate ori vor fi chemati de autoritatile competente.

Proiectul se va afla in dezbatere publica pana la data de 9 septembrie 2010.

Proiect pentru modificarea Legii 448/2006

Proiect pentru modificarea Legii 448/2006ORDONANTA DE URGENTA

pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata

Avand in vedere Strategia nationala pentru protectia, integrarea si incluziunea sociala a persoanelor cu handicap in perioada 2006-2013 "Sanse egale pentru persoanele cu handicap - catre o societate fara discriminari" aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 1175/2005,

Rovinietele nemultumesc persoanele cu handicap

Rovinietele nemultumesc persoanele cu handicapCriteriile de acordare a rovinietei ii nemultumesc pe handicapatii gorjeni. Majoritatea lor nu pot beneficia de rovinieta gratuita din cauza ca nu au autoturismele adaptate conform handicapului. Cu toate acestea daca acelasi autoturism, neadaptat, este inmatriculat pe numele altui membru din familie rovinieta se acorda proprietarului in mod gratuit. Persoanele cu handicap din Oltenia au cerut Autoritatii Nationale a Persoanelor cu Handicap sa elimine din lege notiunea de "autoturism adaptat".

5.000 de oameni fara pensia de invaliditate

5.000 de oameni fara pensia de invaliditateInspectorii care le-au verificat dosarele spun ca multe certificatele medicale au fost avizate cu ochii inchisi. Oficialii au comandat aceste controale, ingrijorati ca numarul celor care se pensioneaza pe caz de boala creste de la an la an.

De mai bine de-o luna, inspectorii ministerului muncii bat la usile celor cu pensii de invaliditate. Din 700.000 de persoane au reusit sa verifice aproximativ 50.000 si surpriza: o buna parte dintre ele primeau bani de la stat, desi nu erau atat de bolnave pe cat sustineau.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .