5.000 de oameni fara pensia de invaliditate

5.000 de oameni fara pensia de invaliditateInspectorii care le-au verificat dosarele spun ca multe certificatele medicale au fost avizate cu ochii inchisi. Oficialii au comandat aceste controale, ingrijorati ca numarul celor care se pensioneaza pe caz de boala creste de la an la an.

De mai bine de-o luna, inspectorii ministerului muncii bat la usile celor cu pensii de invaliditate. Din 700.000 de persoane au reusit sa verifice aproximativ 50.000 si surpriza: o buna parte dintre ele primeau bani de la stat, desi nu erau atat de bolnave pe cat sustineau.

Declaratiile pentru drepturi de autor

Declaratiile pentru drepturi de autorDescarca de aici Declaratiile de contributii sociale

Persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala pentru care se platesc contributiile individuale (pensie, somaj si sanatate) sunt obligate ca pana la 25 august sa depuna cate o declaratie pentru asigurarea in sistemul public de pensii, in sistemul asigurarilor pentru somaj, respectiv sa incheie contracte de asigurare in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Mai multe ONG-uri picheteaza CNAS

mai-multe-ong-uri-picheteaza-cnasMedicii, pacientii si furnizorii de servicii si produse medicale pot depune reclamatii pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in doua corturi special amenajate.

Protestul se anunta de lunga durata, pâna pe 30 septembrie, in fiecare zi de la ora 9.00 la ora 19.00. Actiunea a fost initiata dupa tragedia de la maternitatea Giulesti.

1.000 de euro pe luna ca sa inveti la Bruxelles

Comisia Europeana iti da 1.000 de euro pe luna ca sa inveti la BruxellesComisia Europeana iti da 1.000 de euro pe luna ca sa inveti la Bruxelles

Comisia Europeana da startul inscrierilor pentru stagiul de formare in unul din departamentele sale, din prima jumatate a lui 2011, potrivit site-ului de recrutare Euroconcurs.ro. Stagiul vizeaza absolventii de facultate care vorbesc fluent limba engleza, franceza sau germana si care nu au mai facut un stagiu intr-o alta institutie/organism al Uniunii Europene, informeaza money.ro.

Omul are nevoie de sanse nu de caritate

Dorim drepturi si sanse egale, nu mila!

Omul are nevoie de sanse nu de caritate

Omul are nevoie de sanse nu de caritate, iar pentru a-si valorifica sansele noi credem ca el are nevoie de educatie, stimulare, apreciere si respect.

Societatea, al carei echilibru si coeziune sunt determinate de valorile morale si de exercitiul libertatii, are datoria de a coopera la eliminarea sau reducerea efectelor dizabilitatii in viata unora dintre membrii sai, adica a unei minoritati mai greu vizibile. Societatea, in ansamblul ei, trebuie sa fie constienta ca, in viata oricaruia dintre componentii sai poate sa survina, oricind, o deficienta.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .