Noi beneficii si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Noi beneficii si facilitati pentru persoanele cu dizabilitatiGuvernul Romaniei a adoptat un proiect de modificare a Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede varianta echivalarii indemnizatiei de handicap cu pensia minima garantata in plata si care, conform cu prevederile programului de guvernare, valoarea pensiei minime garantate se majoreaza de la 520 lei la 640 lei de la 1 ianuarie 2018.

Harta Serviciilor Sociale Licentiate

Harta Serviciilor Sociale Licentiate - o platforma pentru vizualizarea si Filtrarea Serviciilor Sociale Autorizate din Romania.

A fost lansata Harta Serviciilor Sociale Licentiate pentru ca fiecare cetatean, furnizor de servicii sociale, asistent social sau organizatie non guvernamentala sa poata accesa serviciile acreditate, datele lor de contact, activitatile licentiate, numarul de locuri precum si acoperirea teritoriala din propria comunitate si din toata tara. Harta a fost coordonata de echipa dnei Secretar de Stat Oana Toiu si Directia Politici Servicii Sociale si dezvoltata de Unitatea pentru Tehnlogia Informatiei si GovITHub. 

Lege pentru modificarea beneficiilor de asistenta sociala

Lege pentru modificarea beneficiilor de asistenta socialaLEGE pentru modificarea si completarea prevederilor unor acte normative din domeniul beneficiilor de asistenta sociala, referitoare la constatarea contraventiei.

Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap se modifica si include sanctiuni pentru nerespectarea dispozitiilor legale privind beneficiile de asistenta sociala acordate persoanelor cu dizabilitati in cuantum de 500 lei la 2.000 lei, pentru DGASPC, Comisia de Evaluare, primarie, serviciul public de asistenta sociala, unitatile protejate, consiliul judetean in cazul in care incalca prevederile legale referitoare la respectarea si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati, conform unui proiect de act normativ aflat in dezbatere pe site-ul MMFPSPV.

Romania, tara umilintei pentru persoanele cu dizabilitati

Romania, tara umilintei pentru persoanele cu dizabilitatiIn lume, peste 65 de milioane de oameni sunt imobilizati in scaunul cu rotile. Cam 1% din populatia planetei. Sunt persoane cu nevoi speciale, care, la noi, sunt aprope total ignorate de stat, in cazul in care nu sunt umilite de-a dreptul. Autoritatile n-au nici macar o evidenta clara a celor care nu pot sa mearga - sunt cateva zeci de mii sau poate chiar 200.000. Desi legea spune clar ca trebuie sa li se asigure cai de acces in toate institutiile publice, prea putini s-au preocupat de asta. La Iasi, de exemplu, rampele de acces fie lipsesc, fie sunt facute in bataie de joc si sunt de nefolosit. In ultimii doi ani, in toata tara au fost date doar cinci amenzi pentru lipsa rampelor.

Strategia Nationala pentru Dialog Social in dezbatere publica

Strategia Nationala pentru Dialog SocialPrin Strategia Nationala pentru Dialog Social (SNDS) Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice isi propune sa intareasca rolul si capacitatea actorilor interesati ai pietei muncii de a se implica activ la dezvoltarea Romaniei.

Experti ai confederatiilor si federatiilor sindicale si patronale, ai Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, ai mediului de afaceri, organizatiilor neguvernamentale, precum si specialisti in resurse umane sau dreptul muncii au participat, luni, la lansarea in dezbatere publica a Strategiei Nationale pentru Dialog Social (SNDS).

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .