Proiect de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati

Proiect de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitatiPatronatul Medicinei Integrative (PMI) desfasoara un proiect european amplu in vederea cresterii sanselor de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati.

"Pentru a realiza acest obiectiv axat in mod direct pe cresterea gradului de ocupare a acestei categorii sociale defavorizate, PMI a deschis trei centre teritoriale, la Bucuresti, Brasov si Constanta, unde persoanele cu dizabilitati primesc suport total in vederea reintegrarii pe piata muncii", a declarat, Liviu Mandler, presedintele Patronatului Medicinei Integrative.

Noua lege a sana­tatii va intra in vigoare

Noua lege a sana­tatii va intra in vigoare in 2012Noua lege a sana­tatii va intra in vigoare in 2012. Pana atunci toate datoriile din sanatate vor fi platite, astfel incat pe piata sa li se faca loc asiguratorilor privati. Principalele prevederi ale legii tin de introducerea asigurarilor complementare si a caselor private de sanatate, modificarea listei de compensate si gratuite, infiintarea unor spitale-fundatie. Cei care vor dori mai mult decat un control medical de rutina vor trebui sa se asigure suplimentar, contra unei sume de minimum 10-15 euro pe luna. Ce ne asteapta mai exact de la anul?

Dobanda creditului conform art.27 din Legea 448 se plateste integral

Dobanda creditului conform art.27 din L.448 se plateste integralDrept castigat in instanta - plata integrala a dobanzii creditului bancar obtinut in conformitate cu dispozitiile art. 27 din Legea 448/2006

Ma numesc Ana Bobirnac, sunt din Craiova si am un baietel, Bogdan, care a fost diagnosticat cu Distrofie Musculara Progresiva Duchenne, handicap grav. Are 13 ani si jumatate si de 2,5 ani este imobilizat in carucior.

Conform art. 27 din Legea 448/2006  privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap am demarat procedura de a accesa un credit pentru adaptarea locuintei, credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat.

Studiu la nivel mondial asupra dizabilitatii

Stephen Hawking studiu OMS asupra dizabilitatiiPeste un miliard de persoane din toata lumea traiesc cu o forma sau alta de dizabilitate, atrage atentia un studiu efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si Banca Mondiala, potrivit npr.org.

Pentru o mai buna intelegere a dimensiunii acestei probleme, cele doua institutii subliniaza frecventa dizabilitatilor: una din fiecare sapte persoane din lume sau 15 la suta din populatia totala a globului. Printre acestea, aproape una din cinci persoane, intre 110 si 190 de milioane de indivizi, prezinta dificultati functionale foarte mari ori sufera de un handicap "sever".

Jocurile Nationale Special Olympics Romania

Jocurile Nationale Special Olympics RomaniaComunicat de presa:

Fundatia Special Olympics din Romania organizeaza, in perioada 4-7 iunie, cel mai mare eveniment sportiv din 2011 pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale - Jocurile Nationale Special Olympics Romania. La eveniment si-au anuntat prezenta 300 de sportivi cu dizabilitati intelectuale de la diverse asociatii, organizatii si scoli speciale din 24 de judete si din municipiul Bucuresti. Acestia vor concura la competitii de atletism, bocce, inot si gimnastica.

Stimulare epidurala cu ajutorul electrozilor

Rob Summers: Stimulare epidurala Un barbat in varsta de 25 de ani, paralizat din cauza unui accident petrecut in urma cu aproape cinci ani, a putut din nou sa stea in picioare si sa mearga, gratie unui antrenament si unei stimulari epidurale, potrivit unui studiu publicat in revista britanica The Lancet.

"Este vorba de un nivel de recuperare functionala fara precedent la un pacient paraplegic, in medicina accidentelor la nivelul maduvei spinarii", un domeniu in care progresele sunt rare, "in ciuda multor decenii de cercetari stiintifice", au declarat mai multi medici de la laboratoarele de reabilitare neuronala, citati de AFP.

Jocurile Nationale ale Persoanelor cu Handicap

Jocurile Nationale ale Persoanelor cu Handicap si Campionatul National de Atletism

Jocurile Nationale ale Persoanelor cu HandicapBucuresti, 12 - 14 Mai 2011

Sportul poate contribui la finantarea unei vieti autonome pentru persoanele cu dizabilitati, facilitand astfel integrarea lor economica si sociala si in acelasi timp oferind oportunitati de reintegrare, timp liber si competitie. Comitetul European al Sportului pentru persoane cu nevoi speciale incurajeaza comitetele nationale de sport pentru persoane cu nevoi speciale sa dezvolte programe care sa promoveze oportunitati egale si in favoarea integrarii persoanei cu nevoi speciale, inclusiv integrarea prin sport.

Ajutoarele sociale vor fi comasate

Ajutoarele sociale vor fi comasateLegea‑cadru a asistentei sociale a fost finalizata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) si va fi trimisa Consiliului Economic si Social (CES), pentru avizare.

Ieri (14.04.2011) a avut loc ultima dezbatere pe lege si a fost definitivata forma finala, prin preluarea unor amendamente cerute de organizatiile nonguvernamentale, care doreau clarificarea aspectelor legate de colaborarea lor cu institutiile statului. Legea cadru este primul pas al reformarii sistemului si stabileste principiile si regulile de acordare, dar va fi urmata de legile specifice din domeniu. Per ansamblu, reforma inseamna reducerea numarului de ajutoare si diversificarea serviciilor sociale, precum si o evidenta clara a beneficiarilor.

Conferinta lui Nick Vujicic la Bucuresti

Conferinta lui Nick Vujicic la BucurestiNick Vujicic: "Nu are rost sa te plangi pentru ceea ce n-ai, ci sa vezi ce ai"

Nascut cu sindromul Tetra-Amelia, o boala genetica rara, Nick Vujicic a avut o copilarie chinuita din cauza rautatilor pe care i le spuneau colegii de clasa si a faptului ca oamenii mari ii vorbeau ca unei persoane cu handicap psihic.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .