Jocurile Nationale Special Olympics Romania

Jocurile Nationale Special Olympics RomaniaComunicat de presa:

Fundatia Special Olympics din Romania organizeaza, in perioada 4-7 iunie, cel mai mare eveniment sportiv din 2011 pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale - Jocurile Nationale Special Olympics Romania. La eveniment si-au anuntat prezenta 300 de sportivi cu dizabilitati intelectuale de la diverse asociatii, organizatii si scoli speciale din 24 de judete si din municipiul Bucuresti. Acestia vor concura la competitii de atletism, bocce, inot si gimnastica.

Stimulare epidurala cu ajutorul electrozilor

Rob Summers: Stimulare epidurala Un barbat in varsta de 25 de ani, paralizat din cauza unui accident petrecut in urma cu aproape cinci ani, a putut din nou sa stea in picioare si sa mearga, gratie unui antrenament si unei stimulari epidurale, potrivit unui studiu publicat in revista britanica The Lancet.

"Este vorba de un nivel de recuperare functionala fara precedent la un pacient paraplegic, in medicina accidentelor la nivelul maduvei spinarii", un domeniu in care progresele sunt rare, "in ciuda multor decenii de cercetari stiintifice", au declarat mai multi medici de la laboratoarele de reabilitare neuronala, citati de AFP.

Jocurile Nationale ale Persoanelor cu Handicap

Jocurile Nationale ale Persoanelor cu Handicap si Campionatul National de Atletism

Jocurile Nationale ale Persoanelor cu HandicapBucuresti, 12 - 14 Mai 2011

Sportul poate contribui la finantarea unei vieti autonome pentru persoanele cu dizabilitati, facilitand astfel integrarea lor economica si sociala si in acelasi timp oferind oportunitati de reintegrare, timp liber si competitie. Comitetul European al Sportului pentru persoane cu nevoi speciale incurajeaza comitetele nationale de sport pentru persoane cu nevoi speciale sa dezvolte programe care sa promoveze oportunitati egale si in favoarea integrarii persoanei cu nevoi speciale, inclusiv integrarea prin sport.

Ajutoarele sociale vor fi comasate

Ajutoarele sociale vor fi comasateLegea‑cadru a asistentei sociale a fost finalizata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) si va fi trimisa Consiliului Economic si Social (CES), pentru avizare.

Ieri (14.04.2011) a avut loc ultima dezbatere pe lege si a fost definitivata forma finala, prin preluarea unor amendamente cerute de organizatiile nonguvernamentale, care doreau clarificarea aspectelor legate de colaborarea lor cu institutiile statului. Legea cadru este primul pas al reformarii sistemului si stabileste principiile si regulile de acordare, dar va fi urmata de legile specifice din domeniu. Per ansamblu, reforma inseamna reducerea numarului de ajutoare si diversificarea serviciilor sociale, precum si o evidenta clara a beneficiarilor.

Conferinta lui Nick Vujicic la Bucuresti

Conferinta lui Nick Vujicic la BucurestiNick Vujicic: "Nu are rost sa te plangi pentru ceea ce n-ai, ci sa vezi ce ai"

Nascut cu sindromul Tetra-Amelia, o boala genetica rara, Nick Vujicic a avut o copilarie chinuita din cauza rautatilor pe care i le spuneau colegii de clasa si a faptului ca oamenii mari ii vorbeau ca unei persoane cu handicap psihic.

Reforma cercetarii stiintifice din Romania

Reforma cercetarii stiintifice din RomaniaReforma cercetarii din Romania a demarat in forta

Dupa mai bine de un an de mandat, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a lansat o reformare din temelii si fara precedent a sistemului de cercetare din Romania, fapt care ofera cercetatorilor performanti reale motive de optimism. Pentru ca opinia publica este relativ putin informata cu privire la subiectul cercetarii stiintifice, as dori sa trec in revista modul in care se vede, dupa un an, reformarea cercetarii romanesti.

Economia sociala in noul Cod al muncii

Economia sociala in noul cod al munciiStatul nu va mai plati insotitori din familie pentru persoanele cu handicap. Ajutoarele sociale vor fi acordate conditionat si doar celor care au nevoie de ele, sustine Guvernul. Ajutoarele pentru incalzire sunt incluse intr-un venit minim pentru combaterea saraciei.

Autoritatile se pregatesc de schimbari majore in domeniul ajutoarelor pentru populatia defavorizata. O noua legislatie a fost elaborata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, obiectivul fiind de a imparti "mai corect", potrivit oficialilor, sumele de care bugetul dispune.

Programul national de transplant de organe 2011

Programul national de transplant de organeProgramul national de transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana pentru anul 2011.

Agentia Nationala de Transplant este cea care se ocupa de coodonarea acestui program, iar Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice are rolul de a realiza si de a gestiona o baza de date informatice pe teritoriul Romaniei care cuprinde persoanele fizice care si-au dat acceptul pentru a dona celule stem hematopoietice.