Reforma cercetarii stiintifice din Romania

Reforma cercetarii stiintifice din RomaniaReforma cercetarii din Romania a demarat in forta

Dupa mai bine de un an de mandat, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a lansat o reformare din temelii si fara precedent a sistemului de cercetare din Romania, fapt care ofera cercetatorilor performanti reale motive de optimism. Pentru ca opinia publica este relativ putin informata cu privire la subiectul cercetarii stiintifice, as dori sa trec in revista modul in care se vede, dupa un an, reformarea cercetarii romanesti.

Economia sociala in noul Cod al muncii

Economia sociala in noul cod al munciiStatul nu va mai plati insotitori din familie pentru persoanele cu handicap. Ajutoarele sociale vor fi acordate conditionat si doar celor care au nevoie de ele, sustine Guvernul. Ajutoarele pentru incalzire sunt incluse intr-un venit minim pentru combaterea saraciei.

Autoritatile se pregatesc de schimbari majore in domeniul ajutoarelor pentru populatia defavorizata. O noua legislatie a fost elaborata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, obiectivul fiind de a imparti "mai corect", potrivit oficialilor, sumele de care bugetul dispune.

Programul national de transplant de organe 2011

Programul national de transplant de organeProgramul national de transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana pentru anul 2011.

Agentia Nationala de Transplant este cea care se ocupa de coodonarea acestui program, iar Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice are rolul de a realiza si de a gestiona o baza de date informatice pe teritoriul Romaniei care cuprinde persoanele fizice care si-au dat acceptul pentru a dona celule stem hematopoietice.

Proiect: Legea Asistentei Sociale

Proiect: Legea Asistentei SocialeExpunerea de motive a MMFPS, in calitate de initiator, apreciaza ca se impune revizuirea actelor normative privind serviciile sociale pentru a acoperi ariile de actiune insuficient reglementate in domeniu, cat si pentru alinierea la ultimele evolutii in domeniu inregistrate la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

Conspecteaza acum Legea Asistentei Sociale

In principal, proiectul de lege urmareste reglementarea urmatoarelor aspecte:

Ghidul angajatorilor persoanelor cu dizabilitati

Ghidul angajatorilor persoanelor cu dizabilitatiPersoanele cu dizabilitati reprezinta cea mai mare minoritate din Romania, cu cea mai mare rata de crestere, potrivit "Ghidului pentru angajatori".

Lipsa de informare in randul companiilor cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilitati, dar si insuficienta demersurilor comunitare de integrare prin munca a acestor persoane, conduc la perpetuarea prejudecatilor si a situatiilor in care persoanele cu dizabilitati sunt discriminate.

Munca lucratorului roman in strainatate

Munca lucratorului roman in strainatateIn calitate de cetatean al Uniunii Europene aveti dreptul sa va cautati un loc de munca si/sau sa lucrati intr-un alt stat membru al Uniunii Europene.

Vrei sa lucrezi intr-un alt stat membru al UE?

Comisia Europeana a dat publicitatii o versiune actualizata a ghidului "Doriti sa lucrati intr-un alt stat membru al UE? - Aflati care va sunt drepturile!". Acest ghid se adreseaza exclusiv persoanelor care migreaza in cadrul Uniunii Europene din motive profesionale.

Ciprian Anton, sportivul in scaun rulant

Ciprian Anton, sportivul in scaun rulantViata merge, pe roti, inainte!

Ciprian are 30 de ani, desi pare mult mai tanar si energic. Este imbracat sportiv. Vorbeste deschis, coerent si pe un ton optimist despre ceea ce face, dar si despre lucrurile care-l deranjeaza.

"Asta-mi place sa fac! Imi place sa fiu activ! Esti o persoana cu handicap sau fel de fel de alte probleme doar daca te afisezi asa".

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .