Economia sociala in noul Cod al muncii

Economia sociala in noul cod al munciiStatul nu va mai plati insotitori din familie pentru persoanele cu handicap. Ajutoarele sociale vor fi acordate conditionat si doar celor care au nevoie de ele, sustine Guvernul. Ajutoarele pentru incalzire sunt incluse intr-un venit minim pentru combaterea saraciei.

Autoritatile se pregatesc de schimbari majore in domeniul ajutoarelor pentru populatia defavorizata. O noua legislatie a fost elaborata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, obiectivul fiind de a imparti "mai corect", potrivit oficialilor, sumele de care bugetul dispune.

Programul national de transplant de organe 2011

Programul national de transplant de organeProgramul national de transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana pentru anul 2011.

Agentia Nationala de Transplant este cea care se ocupa de coodonarea acestui program, iar Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice are rolul de a realiza si de a gestiona o baza de date informatice pe teritoriul Romaniei care cuprinde persoanele fizice care si-au dat acceptul pentru a dona celule stem hematopoietice.

Proiect: Legea Asistentei Sociale

Proiect: Legea Asistentei SocialeExpunerea de motive a MMFPS, in calitate de initiator, apreciaza ca se impune revizuirea actelor normative privind serviciile sociale pentru a acoperi ariile de actiune insuficient reglementate in domeniu, cat si pentru alinierea la ultimele evolutii in domeniu inregistrate la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

Conspecteaza acum Legea Asistentei Sociale

In principal, proiectul de lege urmareste reglementarea urmatoarelor aspecte:

Ghidul angajatorilor persoanelor cu dizabilitati

Ghidul angajatorilor persoanelor cu dizabilitatiPersoanele cu dizabilitati reprezinta cea mai mare minoritate din Romania, cu cea mai mare rata de crestere, potrivit "Ghidului pentru angajatori".

Lipsa de informare in randul companiilor cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilitati, dar si insuficienta demersurilor comunitare de integrare prin munca a acestor persoane, conduc la perpetuarea prejudecatilor si a situatiilor in care persoanele cu dizabilitati sunt discriminate.

Munca lucratorului roman in strainatate

Munca lucratorului roman in strainatateIn calitate de cetatean al Uniunii Europene aveti dreptul sa va cautati un loc de munca si/sau sa lucrati intr-un alt stat membru al Uniunii Europene.

Vrei sa lucrezi intr-un alt stat membru al UE?

Comisia Europeana a dat publicitatii o versiune actualizata a ghidului "Doriti sa lucrati intr-un alt stat membru al UE? - Aflati care va sunt drepturile!". Acest ghid se adreseaza exclusiv persoanelor care migreaza in cadrul Uniunii Europene din motive profesionale.

Ciprian Anton, sportivul in scaun rulant

Ciprian Anton, sportivul in scaun rulantViata merge, pe roti, inainte!

Ciprian are 30 de ani, desi pare mult mai tanar si energic. Este imbracat sportiv. Vorbeste deschis, coerent si pe un ton optimist despre ceea ce face, dar si despre lucrurile care-l deranjeaza.

"Asta-mi place sa fac! Imi place sa fiu activ! Esti o persoana cu handicap sau fel de fel de alte probleme doar daca te afisezi asa".

750 milioane euro pentru sanatate si asistenta sociala

Banca Mondiala acorda Romaniei 750 de milioane de euroBanca Mondiala (BM) va acorda Romaniei 750 de milioane de euro pentru doua proiecte in domeniul sanatatii si cel al asistentei sociale, cu scopul realizarii de noi reforme in aceste domenii.

Sudharshan Canagarajah, economist sef pe politici economice pentru Europa si Asia Centrala al BM, a declarat joi, la Bucuresti, ca programul de ajutor pentru bugetul de stat aflat in desfasurare va fi incheiat, adica se va vira si al treilea imprumut pentru politici de dezvoltare, de 400 de milioane de euro.

CallMed, consiliere telefonica pentru pacienti

Call Med, consiliere telefonica pentru pacientiFederatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie din Romania a lansat CallMed, un serviciu unic in tara noastra, de consiliere telefonica, conceput sa faciliteze comunicarea dintre medicii de familie si pacientii lor si in afara programului de la cabinet, sa economiseasca timpul fiecaruia.

Pacientii ii pot solicita medicului lor orice fel de consiliere privind probleme de sanatate, inainte de a-si face o programare la cabinetul acestuia. Pentru a putea intra in contact cu un medic de familie, pacientul trebuie sa apeleze numarul 1363.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .