750 milioane euro pentru sanatate si asistenta sociala

Banca Mondiala acorda Romaniei 750 de milioane de euroBanca Mondiala (BM) va acorda Romaniei 750 de milioane de euro pentru doua proiecte in domeniul sanatatii si cel al asistentei sociale, cu scopul realizarii de noi reforme in aceste domenii.

Sudharshan Canagarajah, economist sef pe politici economice pentru Europa si Asia Centrala al BM, a declarat joi, la Bucuresti, ca programul de ajutor pentru bugetul de stat aflat in desfasurare va fi incheiat, adica se va vira si al treilea imprumut pentru politici de dezvoltare, de 400 de milioane de euro.

CallMed, consiliere telefonica pentru pacienti

Call Med, consiliere telefonica pentru pacientiFederatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie din Romania a lansat CallMed, un serviciu unic in tara noastra, de consiliere telefonica, conceput sa faciliteze comunicarea dintre medicii de familie si pacientii lor si in afara programului de la cabinet, sa economiseasca timpul fiecaruia.

Pacientii ii pot solicita medicului lor orice fel de consiliere privind probleme de sanatate, inainte de a-si face o programare la cabinetul acestuia. Pentru a putea intra in contact cu un medic de familie, pacientul trebuie sa apeleze numarul 1363.

Reguli noi pentru tratament in strainatate

Reguli noi pentru tratament in strainatateDirectiile de Sanatate Publica (DSP) vor desemna o persoana responsabila cu organizarea activitatii de trimitere la tratament in strainatate. Cel putin asa prevede un nou Ordin privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate. Atributiile acestei persoane vor fi scrise in fisa postului.

Aceasta persoana trebuie sa lucreze in cadrul Compartimentului de Asistenta Medicala si programe de sanatate si are de asemenea obligatia de a transmite comisiei de specialitate teritoriale toate documentele necesare indeplinirii atributiilor acestora privind trimiterea bolnavilor la tratament in strainatate.

Angajarea persoanelor cu dizabilitati in Romania

angajarii-persoanelor-cu-dizabilitatiIn Romania sunt angajate cele mai putine persoane cu dizabilitati din Europa

Doar 4,2 la suta dintre persoanele cu dizabilitati au un loc de munca, cifra care claseaza Romania pe ultimul loc in UE in aceasta privinta si pe penultimul loc in privinta sumelor alocate pentru servicii sociale pentru persoane cu dizabilitati, rezulta dintr-un raport prezentat vineri.

Cum sa calatoresti gratis in strainatate

Cum sa calatoresti gratis in strainatateComisia Europeana deconteaza calatoriile tinerilor dispusi sa lucreze ca voluntari pentru a-i ajuta pe altii.

Calatoria in jurul lumii pe care toti tinerii vor sa o faca dupa absolvirea liceului sau a facultatii, inainte de a se trezi in fiecare dimineata si de a face mereu si mereu acelasi lucru, este astazi decontata de... Comisia Europeana.

Carduri electronice pentru pensionari si veterani

Anca_BoagiuPensionarii, veteranii si vaduvele de razboi vor primi carduri electronice in locul tichetelor si taloanelor pentru gratuitatile oferite la transportul in comun, a decis Guvernul, printr-o ordonanta.

Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, masura ar urma sa limiteze decontarile frauduloase ale unor calatorii fictive de catre operatorii de transport.

Romanii vor putea sa se trateze in UE

Romanii vor putea sa se trateze in UEEurodeputatul liberal Cristian Busoi a declarat, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, ca cetatenii europeni vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii medicale transfrontaliere in orice alta tara din UE decat cea de origine, dupa ce, saptamana viitoare, plenul Parlamentului European (PE) va vota o Directiva in acest sens.

Potrivit europarlamentarului, directiva se va referi la toate serviciile medicale, nu doar scurte internari sau situatii de urgenta, insa nu va include campaniile de vaccinare si ingrijirile pe termen foarte lung (aziluri de batrani).

Cardul de Sanatate cu Cip. Aspecte Pro si Contra

Cardul de Sanatate cu Cip. Aspecte Pro si ContraLa initiativa Ministerului Sanatatii (MS), Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de urgenta 107/2010 privind introducerea cardului national de sanatate, informeaza un comunicat remis, Agerpres, de MS.

Cardul national va fi un document care va deveni obligatoriu pentru fiecare asigurat ce doreste sa acceseze servicii medicale in unitatile sanitare din reteaua publica, dar si pentru medicii din sistem care vor primi, la randul lor, un card medical profesional.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .