Carol Eduard Novak

Carol Eduard Novak: campion european si vicecampion olimpicCarol Eduard Novak este un exemplu de vointa, ambitie si dorinta de a invinge in viata, de sportivitate, de tenacitate si de modestie. Exemplul unui tanar care nu s-a lasat rapus de viata si a continuat sa lupte. In 1996 a suferit un grav accident rutier in urma caruia a ramas cu handicap locomotor si a fost nevoit sa renunte la cariera de patinator viteza. S-a reprofilat pe ciclism, a devenit campion paralimpic, vicecampion paralimpic de doua ori si manager de succes.

Ciprian Anton

Ciprian Anton joaca tenis de camp in scaunul rulantMa numesc Anton Ciprian, sunt presedintele Clubului Sportiv "Show Time" si locuiesc in Sfantu Gheorghe, un orasel din centrul tarii foarte curat, bine organizat si cu oameni deosebiti.

In 2003 am suferit un accident grav prin cadere de la inaltime, dar asta nu m-a impiedicat sa practic sport in continuare. Am participat la mai multe activitati sportive in cadrul unor evenimente organizate de Fundatia Motivation, dar tenisul de camp mi-a ramas la suflet ca activitate de baza. Aici mentionez ca am activat ca instructor de tenis in scaunul cu rotile in cadrul unor tabere pentru juniori cu diferite dizabilitati, participare la Turneul Balcanic din Plovdiv - Bulgaria, Turneul International de la Bucuresti si doua Turnee Internationale in Ungaria, la Misckolc si Budapesta.

Dacian Makszin

Dacian Makszin: campion international paralimpic la tenis de masaDacian Makszin s-a nascut la 25 august 1980 in Municipiul Targu-Mures, iar la varsta de un an a ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile, fiind paralizat din cauza unui vaccin de poliomielita, este campion international paralimpic la tenis de masa, locul 15 pe Europa. Totul a pornit ca o pasiune din liceu si apoi s-a transformat intr-un sport de performanta. "A inceput ca o pasiune, dar apoi imi doream sa fac mai mult decat sa ma joc de placere. N-am fost niciodata asa de sus. Sunt fericit sa vad rezultatele", povesteste Dacian.

Pentru persoanele cu anumite dizabilitati fizice, sportul poate fi eliberator, naste motivatia si creste ambitia.

Alina Maria Putanu

Putanu Alina Maria: Vicecampioana mondiala de PowerliftingNumele meu este Putanu Alina Maria, am 23 de ani si sunt din Galati. In iunie 1989 au venit pe lume doau fetite mici si dulci, dar din pacate una din ele era bolnavioara. Acea mica fiinta sunt eu.

Anii au trecut, am fost operata de artrogripoza la piciorul stang, insa fara succes. La numai 4 ani, operatia parea sa fie o reusita dar din neatentia unei asistente, care a strans prea tare ghipsul ,am facut hemoragie interna si totul s-a dus. De atunci toti doctorii spun fie ca nu se baga peste acel doctor care m-a operat, fie ca nu se mai poate face nimic si ca ar fi mai bine sa ma resemnez.

Vasile Stoica

Vasile Stoica romanul intrat in Cartea RecordurilorVasile Stoica s-a nascut in luna iunie a anului 1970 la Maguri-Racatau, judetul Cluj, intr-o familie saraca si numeroasa, trei surori si patru frati, el fiind al patrulea nascut. Diagnosticul la nastere a fost: paraplegie congenitala. De la varsta de un an, pana la sapte ani, a stat mai mult prin spitale, suportand treisprezece operatii la membrele inferioare. Din pacate, acestea nu l-au ajutat, el fiind condamnat sa-si petreaca tot restul vietii intr-un scaun cu rotile.

Iulian Serban

Iulian Serban campion mondial si european la paracanoeSerban Iulian, nascut in Bucuresti pe data de 25 02 1985, a inceput sa practice caiacul acum 12 ani si continua sa o faca si astazi, in ciuda handicapului sever. Povestea lui Iulian Serban, dublu campion mondial si european la paracanoe, la kaiac simplu, este una trista, insa, spre deosebire de multe altele, are happyend. In viata sunt intamplari care de multe ori impart totul in inainte si dupa, intamplari ce schimba brusc existenta unui om.